Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Erhvervsstyrelsens troværdigheds-problem: Misvisende oplysninger i Virk/Data-registrene !
NyhedSelv om alle råber efter mere kontrol, er det påfaldende, at statslige funktioner som for eksempel Erhvervsstyrelsen ikke lever op til det ansvar, der helt naturligt hviler på offentlige instanser. FDL har ved tidligere lejligheder efterlyst en betydeligt skærpet kontrol i form af en jævnlig opdatering af indholdet i Virk/Data. Konklusionen efter endnu et FDL-tjek er klar: Nogle af registreringerne kan være direkte misvisende og dermed usande.

Virk/Data offentliggør, for Erhvervsstyrelsen, de data, der kan findes ved søgning på CVR-registeret. Altså de virksomhedsdata, der er umiddelbart tilgængelige i henhold til Danmark og EU´s love. Men problemet er bare, at man ikke kan regne med mange af deregistreringer, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. når det drejer sig om den registrerede virksomheds kapital, korrigeres den ikke i henhold til det faktiske regnskab, som også offentliggøres på siden.

Et eksempel kan være en registrering af virksomheds kapital på 403.000,00 DKK den 18. juli 2019, fortsætter Jens Groot og uddyber: Regnskabet fra 1. juli 2014 til 30. juli 2015 viser en positiv egenkapital på ikke mindre end + 564.400 DKK. Regnskabet fra 1.juli 2015 til 30. juli 2016 viser derimod en negativ egenkapital på ikke mindre end - 3.161.762 DKK. Regnskabet fra 1. juli 2016 til 30. juli 2017 viser en negativ egenkapital på ikke mindre en - 5.220.307 DKK

Regnskabet fra 1. juli 2017 til 30. juli 2018 viser en negativ egenkapital på ikke mindre end - 2.355.852 DKK, så den er helt gal. Ønsker en forretningsdrivende eller en kommende, eller for den sags skyld nuværende ansat medarbejder at sikre sig ved at tjekke,om der også er dækning for kommende tilgodehavender i virksomheden, så de er sikret og i hvilken grad, så er den registrerede VIRK foretager i CVR-registeret for Erhvervsstyrelsen, af den registrerede, kapital intet værd.

FDL har tidligere henvendt sig til både Styrelsen og Erhvervsministeriet, men ingen har hidtil ønsket, eller turdet, kommentere problemet, som i virkeligheden er meget stort. For hvis tingene skal foregå på hæderlig vis, skal ingen virksomhedermed minus i egenkapitalen, have lov til at fortsætte, før den oprindelige egenkapital igen er indbetalt. Det er utroligt, Styrelsen ikke løbende kontrollerer så vigtigt et område, ikke mindst fordi, det er skatteyderne, der betaler for Styrelsens svigt.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.