Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Hård Brexit øger behovet for toldmedarbejdere - Danske Speditører sætter fart på ny uddannelse
NyhedMeget tyder lige nu på, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale. Det vil sætte en tyk streg under, at virksomheder i mange brancher får brug for flere medarbejdere på toldområdet. Danske Speditører sætter derfor tempoet op i den nye uddannelse til toldassistent.

I forsommeren 2019 blev de første 19 personer uddannet efter at have gennemgået en 10 dages intens tolduddannelse. Uddannelsen er skabt af Danske Speditører i samarbejde med fagforeningen HK.Praktisk håndelag

Uddannelseschef i Danske Speditører, Jakob Størling, fortæller, at den korte uddannelse giver deltagerne viden og færdigheder inden det praktiske toldarbejde.

- De vil kunne give en praktisk hånd med i virksomhederne. Det er der stort behov for. I løbet af kort tid fik den første person, der bestod uddannelsen i forsommeren, job i en logistikvirksomhed, fortæller Jakob Størling.Brexit vil øge behovet

Siden det første kuld nye toldassistenter sprang ud, er der kommet mange positive reaktioner fra speditionsvirksomheder. De vil gerne modtage jobansøgninger fra de nyuddannede toldassistenter, der endnu ikke har fået job.

Jakob Størling er sikker på, at udsigten til hård Brexit uden en aftale vil få efterspørgslen efter de nye toldassistenter til at eksplodere.

- En af de meget store speditionsvirksomheder har netop sagt, at de har brug for 50-100 nye toldmedarbejdere for at kunne håndtere hård Brexit. Andre af vores medlemsvirksomheder vil få tilsvarende behov blot i mindre skala. Derfor forventer Jeg, at vi hurtigt kommer i en situation, hvor der er behov for flere toldassistenter end de 19 personer i første kuld, siger Jakob Størling.

Derfor løfter Jakob Størling allerede nu sløret for, at der starter nye uddannelsesforløb i både september og november.En anden type efteruddannelse

Den nye uddannelse er ikke kun et tilbud til personer fra andre brancher. Den kan også bruges som efteruddannelse for nuværende medarbejdere i speditionsvirksomheder, der har behov for, at flere kan mere inden for toldområdet.

- Den nye kortvarige uddannelse er bestemt også brugbar som efteruddannelse på toldområdet. Men det er vigtigt at slå fast, at den på ingen måde kan erstatte vores Tolddiplomuddannelse, der går mere i dybden med toldopgaven, toldværdi, import-eksport og tarifering. Den nye kortvarige uddannelse er altså en valgmulighed for de virksomheder, der kan klare sig med medarbejdere, som kun ved og kan det absolut mest nødvendige inden for toldområdet, siger Jakob Størling.

Kilde: Danske Speditører
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.