Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD: Ny transportminister skal omgående rette op på følgerne af 25-timers parkeringsrestriktionen
NyhedChauffører og vognmænd slås fortsat dagligt med parkeringsudfordringer som følge af 25-timers tidsbegrænsningen for parkering på de statslige rastepladser. ITD opfordrer den nye transportminister til omgående at rette op på den uholdbare situation.

Manglen på parkeringspladser til lastbiler langs de danske motor- og landeveje er fortsat massiv, og den 25-timers parkeringsrestriktion og det dertil hørende øgede kontroltryk på rastepladserne, som blev indført for at dæmme op for problemerne, har yderligere gjort situationen svær for chauffører og vognmænd. Det skyldes dels den generelle mangel på rastepladskapacitet og dels den uventede følgevirkning i forbindelse med implementering af begrænsningen, hvor myndighederne har valgt at kontrollere, om køretøjerne parkerer i de opmærkede båse. ITD opfordrer den nye transportminister til at rette op på situationen nu.

- Benny Engelbrecht har ingen aktier i indførelsen af 25-timers reglen, og vi håber og forventer derfor, at han vil se på ordningen med helt friske øjne. Det haster. Meget er nemlig gået helt galt siden implementeringen i juli sidste år. Der er akut brug for politisk handling, for bestemmelsen har aldrig fungeret i praksis og har skabt store problemer for erhvervet, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Nærmest dagligt tikker bøder ind til chauffører og vognmænd, der har brug for at holde deres lovpligtige hvil og derfor kører ind på rastepladserne, og hvor der så ikke er plads til dem. Det ender så blandt andet med bøder, fordi håndhævelsen af de nye regler ikke levner plads til at udnytte rastepladserne optimalt. I samarbejde med andre organisationer rettede ITD allerede i marts henvendelse til Transportministeriet med henblik på at gøre opmærksom på de alvorlige problemer med at finde lovlige og egnede parkeringspladser på rastepladserne. Hidtil er intet dog sket.

- Situationen er fortsat fuldstændig uholdbar. Vi vil derfor opfordre Benny Engelbrecht til omgående at indkalde alle relevante aktører til en fælles hasteevaluering, så der kan rettes op på de mange problemer med parkeringsrestriktionen. For ITD er der ingen tvivl om, at svaret på problematikken i det lange løb er flere rastepladser. Her og nu er der dog brug for, at der hurtigst muligt optimeres på udnyttelsen af parkeringsarealerne, så der opmærkes flere båse. Der er hårdt brug for flere rastepladser, og behovet for udvidelser og forbedringer af rastepladerne bliver kun større. Mens vi venter på den optimale løsning, må politikerne handle hurtigt og give branchen mulighed for at udnytte de ledige arealer på rastepladserne i det omfang, det er muligt og trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt, siger Carina Christensen.

25-timers reglen blev indført som led i finanslovsaftalen for 2018 mellem den tidligere regering og Dansk Folkeparti.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.