Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
TOP 10 - De dyreste miljøzoner i Europa – Kørsel uden en gyldig miljømærkat koster op mod 20.000 kr
NyhedMiljøzoneportalen Green-Zones har undersøgt, i hvilke europæiske miljøzoner der udskrives de største bøder. Særligt her i feriesæsonen kan det mindske feriebudgettet gevaldigt.

På pladserne 10 og 9 over de største miljøzonebøder ligger Belgien med de to permanente Low Emission Zones (LEZ) i Antwerpen og Bruxelles. Her skal alle køretøjer, der ikke er indregistrerede i Belgien eller Holland, registreres på forhånd, inden de køres ind miljøzonerne, og desuden skal alle LEZ-reglerne overholdes. Køretøjerne skal også registreres, selvom de overholder de påkrævede EURO-normer. Ellers kan der udskrives bøder på mellem 1.100-2.600 kr., alt afhængigt af lovovertrædelsens type og hyppighed.

I midterfeltet ligger zoner i Østrig og Storbritannien, hvor der bliver opkrævet bøder på over 15.000 kr., hvis reglerne ikke overholdes. Størrelsen retter sig efter køretøjets EURO-norm, type og vægt.
På plads 1, og dermed i absolut førerposition, hvad bødestørrelse angår, er Danmark. Fra og med 2008 skal udvalgte køretøjskategorier som minimum overholde EURO 4-normen eller EURO 3 med eftermonteret partikelfilter, inden køretøjet må køres ind i miljøzonerne i København, Aalborg, m.m. Bødestraffen for at køre i en dansk miljøzone uden den rigtige miljøzonemærkat kan løbe op i 20.000 kr. for en lastbilchauffør og hans speditionsfirma. Desuden: kann køretøjet beslaglægges, indtil bøden er betalt.

Rækkefølgerne på TOP 10-zonerne kan ses ud fra følgende tabel. Alle detaljer vedrørende hver af Europas miljøzoner kan ses ved at klikke på linksene i tabellen.
Serien over Europas TOP-miljøzoner fortsættes i sommermånederne – bl.a. følger opgørelser over de ”største”, ”mindste”, ”mest forurenede”, ”ældste”, ”nyeste”, ”smukkeste”, ”farligste” og ”skøreste” miljøzoner i Europa.
Firmaet Green-Zones, der befinder sig i Berlin, leverer information om permanente og vejrafhængige (midlertidige) miljøzoner i Europa. Desuden informerer Green-Zones om de forskellige landeregler via Green-Zones’ hjemmesider som f.eks. green-zones.eu, umwelt-plakette.de, crit-air.fr og blaue-plakette.de. Ved hjælp af den gratis Green-Zones-app og pro-appen (”Fleet App”) kan turister, og især professionelle brugere (såsom bus- og transportvirksomheder), få pålidelig information i realtid over de aktuelle miljøzoner. De påkrævede miljømærkater og registreringer kan ligeledes anskaffes gennem Green-Zones.

Kilde: Green-Zones GmbH

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.