Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
God dialog med borgere ved motorkontrol til Thy Træf
NyhedMotorstyrelsen oplevede en god dialog med motorcyklister omkring deres registrerings- og afgiftsforhold i forbindelse med kontrolaktion ved Thy Træf.

I forbindelse med Thy Træf på Iruplund Camping kontrollerede Motorstyrelsen i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi en række køretøjer torsdag den 8. august.

En del af Motorstyrelsens kontrolarbejde består i at kontrollere, at danske og udenlandske køretøjer er registreret korrekt og at der betales korrekt registreringsafgift.

Motorkontrollen ved Thy Træf 2019 havde fokus på ombyggede motorcykler og motorcykler, der ikke var betalt afgift af. Når et køretøj bliver ombygget, vil det i mange tilfælde få betydning for køretøjets registrerings- og afgiftsforhold. Hovedparten af de kontrollerede motorcykler kunne dog køre videre uden bemærkninger til deres afgifts- og registreringsforhold.

Motorstyrelsens direktør Jens Otto Størup var med kontrolmedarbejderne på arbejde og overværede kontrolaktionen.

”Det var en fornøjelse at se kontakten mellem Motorstyrelsens medarbejdere og borgerne. Der var en rigtig god dialog med motorcyklisterne om deres registreringsforhold. Resultatet af kontrolaktionen viser os også, at hovedparten af de kontrollerede køretøjer har deres forhold i orden” fortæller Jens Otto Størup.

Kontrollen resulterede i afgiftssager vedrørende motorcykler, hvor ombygning har medført, at køretøjet ikke længere fremstår som den oprindelige type, model og årgang. Det betyder, at ejerne af køretøjerne nu bliver opkrævet en ny registreringsafgift. I sådanne sager er det vigtigt at bemærke, at Motorstyrelsen nu tager informationer fra kontrolaktionen med hjem i styrelsen, hvor sagerne følger det normale sagsforløb med udsendelse af forslag til afgørelse, høringsfrister og endelig afgørelse med klagevejledning til Skatteankestyrelsen.

Politiet udstedte bøder til en tiendedel af de kontrollerede motorcykler for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen, fx i tilfælde hvor motorcyklen støjer for meget, som resultat af at den lyddæmpende del i lydpotterne var blevet fjernet.

Motorstyrelsen kontaktede ved kontrollens opstart lederen af Thy Træf. Overfor lederen forklarede Motorstyrelsen, at der i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi ville blive foretaget en kontrol af motorcykler, der deltog i træffet. Motorstyrelsen har haft en god dialog med lederen af træffet, som udtrykte tilfredshed og forståelse for aktionen og dens formål.

Kilde: Motorstyrelsen

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.