Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
DEKRA - Godt samarbejde er opskriften på at garantere lærepladser
NyhedMange elever har stadigvæk svært ved at finde lærepladser. Men ikke hos DEKRA. Her har de fundet opskriften på, hvordan de sikrer lærepladser til deres elever på uddannelsen til at blive faglært lastbilchauffør. Derfor kan de med ro i maven garantere dem en læreplads, allerede inden de er startet på grundforløbet. Jan Brochdorf der er chefkonsulent ved DEKRA Erhvervsskole i Brøndby mener, at andre skoler bør gøre en ekstra indsats for at få elever ud i lærepladser.

Tæt samarbejde med virksomhederne

41.639 virksomheder har netop fået en bøde for ikke at opfylde deres mål om lærepladser i 2018. Ifølge tal fra Undervisningsministeriet mangler der stadigvæk ca. 8.500 lærepladser.

Det billede kan DEKRA Erhvervsskole i Brøndby ikke genkende. Her har de ikke problemer med at finde lærepladser til deres elever. Men de er ikke kommet sovende til det.

”Vi lægger en stor indsats i at have et godt og tæt samarbejde med virksomhederne, og vi hjælper dem med at finde de rette lærlinge”, udtaler Jan Brochdorf, der er chefkonsulent for DEKRA Erhvervsskole i Brøndby.

Hjælper med rekrutteringen

For DEKRA Erhvervsskole i Brøndby er det utroligt vigtigt at have løbende dialog med vognmændene, og derfor følger de altid op på praktikforløbene.

”Vi vil være den bedste partner for virksomhederne. Derfor hjælper vi dem med rekrutteringen, hvor de kommer ud på skolen og møder elever, der snart skal i praktik. Nogle gange fylder jeg også en bil med elever, og tager ud og besøger nogle virksomheder”, siger Jan Brochdorf.

Lige nu samarbejder DEKRA Erhvervsskole i Brøndby med 36 virksomheder inden for godstransport, flyttetransport, tank og renovation på Sjælland. Derfor er der også gode praktikmuligheder for de knap 50 elever, der netop er startet på uddannelsen i august.

Mentorkurser skal sikre succesfulde læreforløb

For at klæde virksomhederne bedst muligt på til at skulle have lærlinge, afholder DEKRA Erhvervsskole mentorkurser for vognmændenes lærepladsansvarlige.

Kurset varer 3 dage og har fokus på, hvordan virksomheden kan planlægge et succesfuldt forløb. Her lærer de at støtte lærlingen både fagligt, socialt og personligt.

Skoler skal yde en ekstra indsats

Chefkonsulent Jan Brochdorf fornemmer at virksomhederne gerne vil tage lærlinge, fordi de ved, at der er brug for dem, og de ser det som et samfundsansvar.

”Men skolerne har også et ansvar for at gøre en ekstra indsats for at få elever ud i lærepladser, så de kan afslutte deres uddannelse”, påpeger han.

Han understreger, at de hos DEKRA altid ser på elevens fulde forløb, og at de ser det som deres ansvar at eleven får en læreplads.

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.