Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
UPS investerer i selvkørende lastbiler
NyhedUPS køber minioritetsandel i TuSimple, der udvikler selvkørende lastbiler. Siden maj 2019 har de to virksomheder testkørt selvkørende køretøjer i USA for at se, hvordan de kan øge effektiviteten i UPS transportnetværk.

Efter længere tids samarbejde har UPS nu investeret i TuSimple. Målet med samarbejdet er at give UPS en bedre forståelse for selvkørende køretøjer, såkaldte ”Level 4 autonomus trucking”, og hvordan de kan komme til at spille en rolle for den globale logistikkæde.

I 2013 definerede US Department of Transportation’s National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) fem forskellige klasser for selvkørende køretøjer – “Level 0” til “Level 5”. Level 0 betyder, at mennesket bag rettet har fuld kontrol over køretøjet. Level 5 betyder, at køretøjet er helt automatisk og kan køre i alle tænkbare miljøer.

Køretøjer som klassificeres som ”Level 4” er helt automatiske, og computeren har fuld kontrol over køretøjet. Disse lastbiler er designet til at køre på normale veje, som f.eks. motorveje, uden fører i køretøjet eller bag rettet. I dag er der stadig lovgivning, der siger, at der til enhver tid skal være en chauffør i køretøjet, som kan overtage, hvis det er nødvendigt. Udviklingen går dog hurtigt, og alt tyder på, at førerløse lastbiler er fremtiden.

UPS investerer meget i IoT-teknik ('Internet of Things’), kunstig intelligens og avancerede analyseværktøjer til mere bæredygtige leverancer og bedre kundeservice. Gennem samarbejdet med TuSimple håber UPS at kunne opdatere sit globale netværk med mere avanceret teknologi på vejen mod automatiserede køretøjer.

”UPS stræber altid efter at udvikle og anvende den seneste teknik for at effektivisere vores globale logistiknetværk. Udviklingen af førerløse køretøjer er kommet langt, men der er stadig udviklings- og reguleringsarbejde at gøre. Vi er meget interesserede i og imponerede over det arbejde, TuSimple har udført og fortsat udfører. Al den teknologi de har udviklet vil øge sikkerheden og medføre mange fordele, selv før de selvkørende køretøjer lanceres. Vi vil være med på rejsen og være ledende i at implementere teknikken i vores flåde”, siger Scott Price, Cheif strategy & transformation officer i UPS.

Siden maj 2019 gennemføres leverancer mellem Phoenix og Tuscon, Arizona, med fører og ingeniør i køretøjet. Under leverancerne analyseres blandt andet sikkerheden og transporttiderne.

TuSimple vil gøre det sikrere, billigere, grønnere
TuSimple blev grundlagt i 2015 og arbejder først og fremmest med at udvikle selvkørende lastbiler til det brede marked. TuSimple har som mål at gøre køretøjer og fragt sikrere, mindske transportomkostningerne og skære ned på udslip gennem sine avancerede og smarte løsninger. Virksomhedens teknologi muliggør fragt med selvkørende lastbiler i amerikansk klasse 8: Tung lastbil med en vægt på 15 ton og opefter.

UPS har som vane at have kontrakt med tredjeparts-logistikfirmaer i de mere intense perioder for at håndtere det høje pres. Ifølge TuSimple kan man dog forvente at kunne reducere transportomkostningerne med 30 procent i fremtiden.


-----------

Om UPS
UPS er en global leder inden for logistik, der tilbyder et bredt udvalg af løsninger for transport af gods og som arbejder for at fremme international handel. UPS arbejder også for at udvikle avanceret teknologi, der støtter erhvervslivet. UPS, der har hovedkontor i Atlanta, USA, er aktive i mere end 220 lande og områder over hele verden. Mere information om UPS kan findes på ups.com eller på pressroom.ups.com. Virksomhedens blog kan findes på longitudes.ups.com. For at få nyheder direkte fra UPS, besøg og følg @UPS_News på Twitter.


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.