Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Kronprinsesse Marys Bro får Danmarks første free flow-betalingsanlæg
TrafikNår Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, bliver det med Danmarks første free flow-betalingsanlæg. Betaling sker automatisk via enten nummerpladelæsning eller med en bizz, mens bilen er i fart.

Når trafikanter fremover vælger at krydse Roskilde Fjord via den nye motortrafikvej og Kronprinsesse Marys Bro, vil de ikke møde bomme ved broen. De skal heller ikke have dankortet op af lommen på turen for at betale brotaksten på 14 kr. for køretøjer under 3500 kg og 41 kr. for køretøjer over 3500 kg. I stedet vil de passere en mast med kameraer i hver side af vejen. Masterne registrerer køretøjerne enten via deres nummerplade eller bizz, mens de kører over broen.

”Vi er stolte over snart at kunne præsentere danskerne for landets første free flow-betalingsanlæg. Det betyder, at trafikken kan glide nemt hen over Kronprinsesse Marys Bro. Den samme teknologi bruges allerede på veje og broer i vores nabolande Norge og Sverige,” siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.


Personer og virksomheder, der forventer at benytte Kronprinsesse Marys Bro jævnligt, kan registrere deres nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund på www.fjordpay.dk, så vil betalingen ske helt automatisk. Har trafikanten allerede et bizz-abonnement, sendes registreringen af turen videre til det selskab, som trafikanten har sit abonnement hos, eksempelvis selskabet BroBizz A/S, der så vil opkræve beløbet for passagen af broen.

Har man ikke registreret sin nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund, og har man heller ikke en bizz, kan trafikanten betale for enkeltturen på www.fjordpay.dk mod et mindre administrationsgebyr per tur. Hvis man ikke betaler sin tur inden for 5 dage, modtager man en opkrævning med et ekstra opkrævningsgebyr.

”Det er nemt og bekvemt for trafikanter at være registreret bruger hos Fjordforbindelsen Frederikssund. Og jeg vil derfor gerne opfordre trafikanterne til at tilmelde deres nummerplade gratis på fjordpay.dk, hvis man ønsker en lokal aftale hos Fjordforbindelsen. Ønsker man at bruge sin bizz, skal man ikke foretage sig andet end at sætte den i forruden. Uanset om man vælger at registrere sin nummerplade eller at benytte sin bizz, behøver man ikke tænke mere over betalingen. Den vil blot ske automatisk fremover,” siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Hvordan virker betalingsanlægget?
Betalingsanlægget består af to master på motortrafikvejen i Hornsherred. Masterne er udstyret med kameraer, der sørger for at beregne den rette pris for turen, mens køretøjet passerer. Prisen beregnes på baggrund af en 3D-scanning af køretøjets højde, bredde og længde. Andre kameraer sørger for at aflæse køretøjets nummerplade, så trafikanten med et nummerpladeabonnement betaler via dette, mens en antenne aflæser signalet fra en bizz, hvis køretøjet har sådan en monteret.

----

Fakta om brugerbetaling
• Det vil koste 14 kr. for køretøjer på og under 3500 kg og 41 kr. for køretøjer over 3500 kg at køre over Kronprinsesse Marys Bro.
• Ved betaling af enkeltture på Fjordpay.dk pålægges 1 kr. pr. tur. Efter 5 dage efter første tur udsendes en opkrævning med et opkrævningsgebyr på 20 kr.
• Motorcykler kan gratis krydse Kronprinsesse Marys Bro.
• Folketinget har vedtaget et pendlerfradrag på 12 kr., som kan benyttes af pendlere med mere end 12 km mellem bopæl og arbejdssted.
• Personer og virksomheder, der planlægger at benytte Kronprinsesse Marys Bro, kan oprette et lokalt, gratis nummerpladeabonnement på www.fjordpay.dk. Abonnementet kan kun anvendes på Kronprinsesse Marys Bro.
• Har man allerede en Bizz (fx en BroBizz), kan denne benyttes på Kronprinsesse Marys Bro.
• Det vil fortsat være gratis for alle køretøjer under 3500 kg at køre over Kronprins Frederiks Bro. Køretøjer over 3500 kg må ikke længere køre over Kronprins Frederiks Bro, når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september 2019.Fakta om free flow-anlægget
• BroBizz Operatør A/S etablerer og skal drive det nye betalingsanlæg og stå for den daglige kundeservice.
• Betalingsanlægget vil være videoovervåget og fjernbetjent fra Sund & Bælts døgnbemandede kontrolrum i Halskov.
• Når Kronprinsesse Marys Bro indvies, forventer selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, der står for opførelsen af den nye bro, efter et års tid en daglig trafik på ca. 12.000 køretøjer.
• Fjordforbindelsen Frederikssund bliver en statsvej.


Kilde: Fjordforbindelsen Frederikssund
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.