Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Skattestyrelsen tjekker udenlandske turistbusser
NyhedNår udenlandske turistbusser fragter turister rundt til danske attraktioner, så glemmer en del at betale dansk moms. Knap halvdelen af de udenlandske busser, der blev kontrolleret af Skattestyrelsen i går, var ikke momsregistreret i Danmark. Skattestyrelsen varsler flere kontroller i fremtiden.


Hver dag sørger en lang række busser for at bringe Københavns mange turister rundt til de forskellige seværdigheder. En række af turistbusserne er udenlandske, og de skal betale moms af deres turistkørsel i Danmark. Skattestyrelsen var derfor i går på pletten ved Københavnske seværdigheder for at kontrollere, om de udenlandske busser var momsregistrerede.


I alt blev forholdene for 15 udenlandske turistbusser i går kontrolleret af Skattestyrelsens medarbejdere. Syv af busserne – svarende til 47 procent - var ikke momsregistrerede og kan derfor nu se frem til at skulle afregne dansk moms af deres danske turistkørsel. I forbindelse med en lignende kontrol i 2018 var alene 30 procent af de udenlandske turistbusser momsregistrerede i Danmark.

- Det er unfair konkurrence over for danske vognmænd, når udenlandske turistbusser ikke har styr på momsen. Selv om vi i år mødte flere busser, der havde styr på momsregistreringen end sidste år, så er det ikke godt nok, når kun omkring halvdelen af busserne er momsregistrerede. Derfor kan man se frem til flere kontroller fra vores side, siger Kenneth Joensen, der er direktør i Skattestyrelsen.

Ni medarbejder fra Skattestyrelsen deltog i gårsdagens aktion, der foregik i nærheden af forskellige turistattraktioner i København. Som led i kontrollerne har Skattestyrelsens medarbejdere fået oplysninger om bussernes kørsel i Danmark.

- Nu sørger vi for, at de syv busvirksomheder bliver momsregistreret. Kontrollerne har derudover givet os viden om bussernes kørsel i Danmark, som vil kunne bruges i forbindelse med en kontrol af deres momsangivelser, forklarer Kenneth Joensen.

I alt 1.114 udenlandske firmaer er momsregistreret for turistbuskørsel i Danmark.

Foto: Arkiv EurodriversKilde: Skattestyrelsen

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.