Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Lobbyisme kontra bremseproblemer: Kørsels-rekvirenterne er krøbet helt i flyverskjul
NyhedSelv om der, fra 1.januar, er udsigt til højere bøder for dårlige påhængsbremser, har ingen af de store kørsels-rekvirenter meldt noget ud om, hvad de vil gøre for at sikre en god bremse-effekt. Vi har spurgt flere af de store, men ingen har svaret, så de haråbenbart lagt sig i flyverskjul. Det ville være rart, hvis de meldte ud m.h.t. bremserne på tusinder af løstrailere, som dagligt trækkes af selvkørende vognmænd og chauffører. De er magtesløse, hvis de ikke har papir på, at bremserne opfylder lovens krav.

Diskussionen om de dårlige bremser på trailere tog fart i 2005, og siden er der ikke sket noget, som har ændret på problemet, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Dem, der trækker disse løstrailere, risikerer fra 1. januar kæmpe bøder. Derfor bør man kræve skriftlig dokumentation for bremseeffekten. Hvad angår det objektive ansvar, om det er vognmandens, eller den registreredebruger, ja, det blafrer i vinden, styret af den bedste advokat i retssagen.

Det er overordentlig risikabelt, hvis en vognmand eller chauffør efter 1. januar, tør tilkoble en løstrailer uden skriftlig dokumentation på at bremserne opfylder kravene uden opvarmning af bremserne. De danske lastvogns-synsteder er langt fra alle klædt påtil at udføre opgaven. Det er nødvendigt at lægge pres på producenter, synshaller og politikerne. Det er vognmandens pligt at sørge for, at chaufføren kan udføre sit arbejde på lovlig og forsvarlig måde.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.