Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Flyvejene i Bornholms Lufthavn får nyt liv
NyhedInfrastrukturen i Bornholms Lufthavn får nu et gevaldigt løft. Det sker med hjælp fra lokale virksomheder som NCC, der skal bidrage til, at vejene i lufthavnen lever op til internationale standarder.

Som en del af en større ombygning i Bornholms Lufthavn, skal NCC stå for renoveringen af lufthavnens rulleveje (også kaldet taxiveje), der forbinder de forskellige landingsbaner, lufthavnsterminaler og andre faciliteter i en lufthavn.

”Flere af lufthavnens rulleveje trænger til en større renovering, og det er tid til at opgradere rullevejene, så de lever op til internationale standarder for civil luftfart”, fortæller Lufthavnschef, Christina Dideriksen.

Helt konkret betyder det, at rullevejene udvides og bygges op på ny i form af nye vejfundamenter og slidstærke asfaltbelægninger.

NCC er valgt som hovedentreprenør på opgaven og skal selv stå for produktion og udlægning af mere end 2000 tons asfalt. Asfalten bliver produceret på NCC’s asfaltfabrik i Rønne og bliver en højmodificeret skærvemastiks, som er en stabil og holdbar slidlagsbelægning, der er specielt designet til at modstå store trafikbelastninger. Belægningen er derfor særlig velegnet på veje og arealer som bl.a. motorveje og lufthavne.

Lokale kræfter og råmaterialer

Til at udføre vejenes underliggende lag trækker NCC på den lokale entreprenør Futurae på Bornholm, som skal stå for alt jordarbejde og dermed sikre et stabilt vejfundament under den nye asfalt. Råmaterialerne til opbygningen af det nye vejfundament består blandt andet af den bornholmske granit, som siden 1873 er blevet brudt i NCC’s granitbrud i Rønne, og som er yderst velegnet til fremstilling af slidstærke veje.

”Vi glæder os over at kunne give rullevejene i Bornholms Lufthavn et kvalitetsløft gennem både lokal arbejdskraft og råmaterialer, der er særegent for øen. Vi er allerede godt i gang med arbejdet og forventer at kunne levere de færdigrenoverede veje i starten af september”, siger Leif Esager, Salgs- og markedschef i NCC Industry, Asfalt.

Hos Bornholms Lufthavn er der også stor opbakning til de lokale styrker på øen:
”Det er glædeligt, at projektet smitter positivt af på Bornholms lokale virksomheder, og vi ser frem til snart at kunne tage de nye veje i brug”, siger Christina Dideriksen.

Kilde: NCC

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.