Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Ny teknologi viser hvornår næste bus går direkte på mobilen
NyhedDet skal være slut med at spejde efter bussen uden at vide, om den kommer til tiden eller sidder fast i trafikken: Næstved Kommune og Movia sætter nu såkaldte beacons op på omkring 100 udvalgte stoppesteder - som et forsøg. Når kunderne står ved stoppestedet, får de automatisk besked om, hvornår næste bus går direkte på deres smartphone, præcis som vi kender det på afgangsskærme fra togstationerne. Med forsøget vil Movia undersøge om borgerne synes, det er en god måde at få digital besked om bussens næste afgang.

De er små, lavet af plastik, og sender og modtager information via bluetooth gennem Rejseplanens app. De hedder beacons og fra starten af september til november tester Movia sammen med Næstved Kommune 100 af dem på 100 udvalgte stoppesteder i Næstved Kommune. De 100 beacons skal således gøre stoppestedet mere intelligent, så de passagerer der venter på stoppestedet får besked om næste afgangstid direkte på mobilen med et enkelt klik.

Beacons kan registrere bevægelsesmønstret hen mod stoppestedet. Går man bare forbi stoppeste-det, får man ikke afgangstider på mobilen, men gør man ophold i kortere eller længere tid, og har man rejseplanens app installeret på sin smartphone, så vil beaconen sørge for at sende liveopdaterede afgangstider for de næste busafgange direkte til mobilen. Det betyder at kunderne får klar direkte besked om deres bus, også hvis den bliver forsinket. Helt ligesom hvis man modtager en nyhed.


Ideen med forsøget er at undersøge, om det kan være med til at gøre borgernes adgang til de digitale muligheder for trafikinformation lettere.


"I Næstved vil vi gerne afprøve ny teknologi, som giver borgerne en lettere og mere fleksibel hverdag. Jeg er derfor rigtig glad for samarbejdet med Movia. Det er meget lettere at bruge ventetiden til noget fornuftigt, når man kender den præcise længde af ventetiden. Ja, det er lige før, man synes at tiden går hurtigere. Og det kan forhåbentlig betyde, at det bliver mere attraktivt at tage bussen", fortæller borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen.


"Vi ved fra kundeundersøgelser, at kunderne oplever trafikinformationen på digitale skærme ved stoppe-stederne som meget pålidelig. Vi har ikke skærme på alle stoppesteder, men det er stadig Movias opgave at gøre det nemt for kunderne at få adgang til vores digitale løsninger. Derfor gennemfører vi nu et forsøg sammen med Næstved kommune med beacons, så vi kan finde ud af hvad vores kunder oplever, når de får de liveopdaterede køreplantider på deres smartphone helt automatisk. Vi er selvfølgelig rigtig spændte på, hvordan kunderne tager imod det nye tiltag", siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.


Forsøget med beacons skal køre fra september til november. Herefter evaluerer Movia forsøget, som kan danne baggrund for en beslutning om, hvorvidt beacons skal udbredes andre steder på Sjælland.


Hvis der er en beacon monteret på stoppestedet, vil det være anført med et klistermærke på stoppe-stedet. Man kan også læse mere om forsøget på moviatrafik.dk/besked-om-bus hvor man også kan se en oversigt over alle de ca. 100 stoppesteder i Næstved, hvor der er sat beacons op.

Sådan får du her og nu information på din smartphone

•Du skal have Bluetooth slået til på din telefon
•Du skal have den seneste version af Rejseplanens app installeret på din telefon og have sagt OK til at modtage beskeder fra appen
•Når du står stille og venter på bussen inden for 2-3 meter fra stoppesteder med en beacon, får du en meddelelse på skærmen på din mobil
•Når du åbner meddelelsen kommer der et skærmbillede op, der viser de næste afgange fra stoppestedet med bussen.

Kilde: Movia

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.