Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 13

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Godt halvår giver GF-kunderne udsigt til mere overskud
NyhedHALVÅRSRAPPORT: Det kundeejede GF Forsikring kom ud af første halvår af 2019 med en styrket top- og bundlinje. Samtidig betyder den fornuftige udvikling i skaderegnskaberne i første halvår, at kunderne kan se frem til en større overskudsdeling i 2020.

Det kundeejede GF Forsikring oplevede massiv kundefremgang i et halvår, der var præget af høje investeringsafkast og et solidt forsikringsteknisk resultat.

- Vi er ydmyge og stolte over, at den gode udvikling fortsætter. I 2018 fik vi en rekordhøj nettofremgang på 18.000 kunder, og i første halvår af 2019 har yderligere godt 10.000 tilvalgt os som deres forsikringsselskab, siger adm. direktør Jesper Mortensen.

Bruttopræmieindtægterne steg således med 10,6 procent sammenlignet med samme periode sidste år og voksede til 1,1 mia. kroner i første halvår af 2019. Den fortsatte fremgang betyder, at GF Forsikring allerede i år forventer at nå sit 2020-mål om 300.000 kunder.

Overskud til hinanden
Ifølge Jesper Mortensen er der to hovedårsager til den gode udvikling: - Vi oplever i disse år, at stadig flere forbrugere vælger forsikringsselskab på baggrund af værdier, samtidig med at de bruger den sunde fornuft, forklarer Jesper Mortensen.

- Her har GF en stærk position, der appellerer både til private forbrugere og til erhvervsmarkedet. Det sker via 42 lokale GF-kontorer, strategiske partnere og som et kundeejet selskab med overskudsdeling, fortsætter han.

Konkret forventer GF Forsikring, at overskudsdelingen til kunderne i 2020 bliver i niveauet 140-160 mio. kroner mod 130 mio. kroner i 2019. Selv når der tages højde for kundevæksten betyder det, at kunderne i gennemsnit vil få større overskudsdeling, end de har fået i år.

Som den anden hovedårsag fremhæver GF-direktøren selskabets gode produkter, konkurrencedygtige prissætning og konstant fokus på kundeoplevelsen:

- I juni blev vores ulykkesforsikring kåret som Bedst i test, og her i august var det så vores husforsikring, som for andet år blev kåret som markedets bedste af Forbrugerrådet, siger Jesper Mortensen og fortsætter:

- Det samme billede ser vi også på Trustpilot og i vores egne løbende tilfredshedsmålinger. Vi hviler dog ikke på laurbærrene. GF har nogle topengagerede og dygtige medarbejdere, der hele tiden holder sig oppe på mærkerne for at lytte til og lære af kunderne, så vi gør det endnu bedre i dag, end vi gjorde i går.

Sund økonomisk balance
I første halvår af 2019 opnåede GF Forsikring et højt investeringsafkast på 191,4 mio. kroner samt et solidt forsikringsteknisk resultat på 71,1 mio. kroner. Det gode forsikringstekniske resultat er blandt andet takket være en god lønsomhed og færre vejrskader end ventet. Således endte halvårets resultat på 262,9 mio. kroner før skat mod 70,5 mio. kroner i samme periode i fjor. Combined ratio for halvåret endte på 92,4.

Selskabets omkostningsprocent udgør 26,9 % i første halvår af 2019 mod 27,3 % pr. 30. juni 2018. GF Forsikring forventer, at omkostningsprocenten vil få et mere mærkbart knæk i sidste halvdel af 2019 og i 2020, blandt andet som konsekvens af de effektiviserings- og automatiseringstiltag, der er sat i søen.

GF Forsikring er et solidt selskab med en individuel solvens på 2,6 og en egenkapital på 2,3 mia. kroner pr. 30. juni 2019. Selskabet forventer en combined ratio i niveauet 95 ved udgangen af året, hvilket er bedre end GF Forsikrings strategiske mål.

Se halvårsrapport samt hoved- og nøgletal her

Kilde: GF Forsikring
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.