Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Kampagne skal øge opmærksomheden ved overkørsler
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht og Folketingets transportordførere har i dag drøftet status på opgraderingen eller nedlæggelsen af overkørsler på jernbanenettet i forhold til at forbedre sikkerheden. Transportministeren igangsætter nu en oplysningskampagne om sikkerhed ved overkørsler.

Den generelle sikkerhed ved overkørsler på de statslige jernbanestrækninger var i dag på dagordnen under et møde mellem Folketingets transportordførere og transportminister Benny Engelbrecht. Ministeren har indkaldt til mødet efter den tragiske ulykke i juli på en overkørsel ved Trustrup på Djursland.

- Jeg ved, hvor meget hver eneste tragiske ulykke på jernbanen påvirker de indblandede familier, pårørende og lokoførere. Det skal vi gøre alt, hvad vi kan for at undgå. Vi arbejder derfor også på højtryk for at få sikret eller nedlagt overkørslerne på det statslige jernbanenet. Mit formål med at mødes med transportordførerne i dag var at give en generel status for arbejdet, så vi alle har et fælles udgangspunkt til at drøfte, om vi kan gøre endnu mere for at forbedre sikkerheden.

- Jeg sætter samtidig nu gang i en oplysningskampagne, som skal øge opmærksomheden hos os alle, når vi krydser en overkørsel, siger transportminister Benny Engelbrecht.


Banedanmark præsenterede på mødet en status på arbejdet med at nedlægge eller opgradere overkørsler, som forligskredsen bag ”En grøn transportpolitik” igangsatte i 2009.

Der igangsættes en oplysningskampagne, som skal sætte fokus på sikkerheden i overkørsler og øge opmærksomheden hos trafikanter, der krydser skinnerne. Det er et forslag, som kommer fra blandt andre Dansk Jernbaneforbund.

Fakta
•Ved usikrede overkørsler skal krydsende trafikanter selv orientere sig og sikre sig fri passage.
•Sikrede overkørsler kan enten være mærket med klokke og blinklys, en halvbom, der dækker halvdelen af vejen, eller helbom.
•Banedanmark har nedlagt eller opgraderet 388 overkørsler siden 2009.
•Overkørsler sikret med lys og klokke vil løbende blive opgraderet og reduceres fra 84 til 12 med udrulningen af Signalprogrammet frem mod 2026.
•Banedanmark oplyste på mødet, at alle usikrede overkørsler på Grenaabanen enten er opgraderet eller nedlagt den 1. oktober 2019

Kilde: Transport- og Boligministeriet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.