Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 11

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL´s formand om 3F-problematikken: Urimelig gradbøjning af 3F tvangsmetoder
Nyhed Når 3F bruger trusler og tvinger en vognmand til at indgå aftale med 3F og DTL-A, får det kun yderst sporadisk omtale. Men når en bagagemedarbejder i Kastrup, får samme tur, himler medierne op og har i dagevis fokus på problemet. Undskyldmig, men hvad er det for et samfund, vi efterhånden lever i. Nu må politikere og retssystemet vågne op af dvalen. Det fastslår FDL´s formand, vognmand Christian Jensen, Frederikshavn, og fortsætter:

Det er fint, at der nu omsider er sat fokus på problematikken, men man kan altså ikke gradbøje tvang. Jeg er skuffet over, at medierne, ud over fagpressen, ikke har villet beskæftige sig med de talrige tilfælde, hvor 3F, bl.a. via trusler om blokade og en sortlistning,har tvunget mindre vognmandsforretninger til at indgå en aftale med 3F og DTL-A. Man tvangsbinder dem for evigt, så de ikke har en jordisk chance for at komme ud af den tvungne aftale.

Det er positivt, at flere politikere fra både rød og blå blok i medierne har givet udtryk for, at de vil have 3F´s tvangsmetoder stoppet, men jeg er spændt på, om de gør alvor af det, eller det, som så ofte før, bliver ved snakken. Det er uholdbart at et fagforbundi den grad tilsidesætter love og regler. Det, vi ønsker, er at tingene bliver sat på plads, så virksomhederne kan leve i fred, så længe de betaler, hvad de skal. Tvang hører som bekendt fortiden til.

Vores modstandere i fagbevægelsen, beskylder FDL for at vi kun forsvarer den fri organisationsret for at spare kroner og øre. Men de postulater kan vi klart afvise, for det drejer sig alene om den fri organisationsret og om at leve op til deafgørelser, der er truffet ved domstolene. FDL har absolut ingen interesse i at forsvare firmaer, der ikke betaler deres ansatte en ordentlig løn, for den slags udøver en unfair, og helt uacceptabel, form for konkurrence.

Løn skal, efter min opfattelse, være i niveau med det gældende på transportområdet, altså efter en overenskomst, som er anerkendt af Trafikstyrelsen og godkendt af det nedsatte udvalg, hvor også 3F sidder. Så skyd ikke mig i skoene, at jeg har et ønske om lønninger,der ligger 30-40 procent under det niveau, nogle aflønnes med. Jeg har også flere gange pointeret, at det faktisk var let nok at aflønne overenskomstmæssigt også efter en 3F-overenskomst, siger Christian Jensen.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.