Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Overhalingsforbud udvides kraftigt: Nu strammes grebet om lastbiler endnu en gang
NyhedSelv om der stadigt er alt for mange af de såkaldte elefantoverhalinger, er det alligevel en besynderlig udlægning, som både Vejdirektoratet og transportminister Benny Engelbrecht kommer med i forbindelse med et stærkt udvidet overhalingsforbud for lastbiler.Godt nok er der alt for mange chauffører, som tager for let på reglerne, men det er småting i forhold til, hvordan mange privatbilister opfører sig.

Mange bilister har prøvet at blive fanget bag en langsom lastbiloverhaling på motorvejen, men om kort tid bliver risikoen for at opleve den situation imidlertid markant mindre. Det siger pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet. Inden for de nærmesteuger udvidelses af forbuddet mod lastbiloverhalinger på tosporede motorveje over hele landet betragteligt.

En udvidelse af det eksisterende overhalingsforbud til yderligere cirka 270 km. motorvej kan, især i de travle morgen- og eftermiddagstimer, være med til at skabe mere ro i trafikken. Det siger transportminister Benny Engelbrecht, er tilfreds med udvidelsen.Men i deres iver efter at fremme forholdene for andre trafikanter, glemmer man helt de stadigt strammere forhold for lastbilerne.

Helt konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 km motorvej over hele Danmark. På alle de berørte motorvejsstrækninger er der to kørespor i hver retning, og der kører flere end 20.000 biler i døgnet. Tiltaget bygger videre på det eksisterende overhalingsforbud,der består af cirka 230 kilometer på Østjyske Motorvej, Fynske Motorvej, Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og Vest motorvejen.

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til ca. 0,5 – 1 pct. på de strækninger medforbud. Vi begynder inden for de næste par uger at sætte skiltenemed overhalingsforbud op, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten, siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.