Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ATL - Flere bliver uddannet til chauffør
NyhedI løbet af fire måneder fra marts til juni i år var der 268 lærlinge, som begyndte på vejgodstransportuddannelsen. I samme periode var der 172, som forlod uddannelsen – hovedparten med et svendebrev. Det er et godt tegn, mener ATL.


I slutningen af juni var 714 lærlinge tilknyttet vejgodstransportuddannelsen. Men det er et øjebliksbillede. Der er hele tiden lærlinge, som kommer til eller forlader uddannelsen, fortæller Mogens Ellgaard-Cramer, der er uddannelseskonsulent hos Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

– Derfor er det svært at sammenligne tallene fra måned til måned. Men det er positivt, at der kommer flere til, end der forlader uddannelsen, siger han.

I de senere år er der blevet gjort en kæmpe indsats for at få flere unge til at uddanne sig til chauffører. Job i transport-kampagnen har besøgt hundredevis af skoler for at fortælle om arbejdet på landevejen. Der er lavet kampagner på de sociale medier, og ATL har indført en lærepladsgaranti.

– Det er et godt tegn, når der nu kommer flere ind på uddannelsen, end der går ud. Det tyder på, at indsatsen er begyndt at virke. Hvis vi har knækket kurven, er det godt nyt for branchen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.