Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 10

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FORSINKELSER I METROBYGGERIET UDSKYDER PLANLAGT MOBILDÆKNING I CITYRINGEN
NyhedForsinkelser i forbindelse med byggeriet af Metro Cityringen gør, at der vil være begrænset mobildækning i store dele af den nye metrostrækning ved åbningen den 29. september 2019

Metroselskabet og teleoperatørerne har etableret et samarbejde for at sikre målrettet mobildækning af høj kvalitet i forbindelse med udvidelsen den københavnske metro, Cityringen, der åbner den 29. september 2019. Målet med samarbejdet er, at passagererne skal kunne tale, sms´e og hente data på mobilen, uanset om de befinder sig på de underjordiske stationer, i toget eller på gadeplan.

Aftalen mellem parterne indebærer, at Metroselskabet skal levere den grundlæggende infrastruktur, og at teleoperatørerne efterfølgende skal installere den aktive del af mobilnettet. Forsinkelser i forbindelse med metrobyggeriet har desværre medført, at leveringen af den grundlæggende infrastruktur fra Metroselskabet er blevet meget forsinket, og at teleoperatørerne derfor kun i begrænset omfang har kunne igangsætte arbejdet med anlæggets aktive del.

Ved åbningen forventes der at være etableret mobildækning enkelte steder i Cityringen. Der vil dog ikke være tale om sammenhængende dækning, og kunderne vil derfor opleve ustabile forbindelser med udfald og nogle steder en melding om ’ingen tjeneste’ i displayet på deres mobiltelefoner. Det betyder, at der kan være problemer med dataforbindelsen, sms og opkald, herunder også opkald til 112.

”Vi har forståelse for, at der i et byggeri af denne størrelse kan forekomme forsinkelser. Men forsinkelserne betyder desværre, at vi ikke kan nå at sikre en målrettet og sammenhængende mobildækning i Cityringen til åbningen den 29. september. Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over, da vi gerne ville have leveret den gode mobildækning, som kunderne er vant til og forventer i Cityringen,” udtaler Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien.

Teleoperatørerne arbejder tæt sammen med Metroselskabet for at nå længst muligt med projektet op til åbningen og stræber efter, at der kan blive etableret mobildækning hurtigst muligt.

”Vi har både mandskab og udstyr klar, og arbejder tæt sammen med Metroselskabet for at få en samlet plan for etablering af mobildækningen på plads. I takt med at Metroselskabet færdiggør deres leverancer, vil vi over de kommende måneder kunne udbygge mobildækningen på metroens enkelte stationer og strækninger. På den måde vil brugerne løbende opleve forbedret dækning i den kommende tid. Vi håber, at vi senest ved årsskiftet vil kunne have indhentet forsinkelserne og sikret den samlede mobildækning i Cityringen.” fortsætter Jakob Willer.

Om Cityringen
Cityringen består af ca. 15 km underjordiske tunneler og 17 nye stationer, der forbinder Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By. Anlægsarbejdet blev påbegyndt i 2009.

Om mobilløsningen
Teleoperatørerne investerer samlet set ca. 50 mio. dkk på at skabe god mobildækning i Cityringen. Heraf går en stor andel til Metroselskabet, der står for at etablere den passive del af infrastrukturen, som bl.a. omfatter fibersystem, antenner samt teknikrum. Teleoperatørerne står herefter for at etablere det aktive udstyr, der kobles til operatørernes respektive netværk. Det sker i en fælles operatørløsning på tværs af teleselskaberne.

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.