Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
TUR.dk - EU-efteruddannelse fritages for prøvekrav
NyhedAMU-kurser, der afholdes i forbindelse med den lovpligtige EU-efteruddannelse, vil efter årsskiftet fortsat være fritaget for krav om prøver.

Når lastbilchauffører og buschauffører i det nye år skal opdatere deres kvalifikationer på EU-efteruddannelsen, vil de fortsat kunne gennemføre uddannelsen uden at skulle til en afsluttende prøve.

Trepartsaftalen om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse fastsætter, at der skal gennemføres afsluttende prøver, når deltagere er på kursus i AMU, medmindre der er andre myndigheder, der fastsætter andre regler for prøvespørgsmålet.

I tilfældet for EU-efteruddannelsen reguleres denne af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet som den bagvedliggende myndighed, og reglerne for efteruddannelsen er fastsat i bekendtgørelsen om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Ingen prøver fastslår Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Idet denne bekendtgørelse ikke specifikt klarlægger spørgsmål om prøve på efteruddannelsen, har Undervisningsministeriet truffet en beslutning, hvori de accepterer myndighedens udmelding om, at der ikke skal være prøve på den lovpligtige efteruddannelse.

Dette medfører dog nogle krav. Det obligatoriske todages kursus og de brancherettede kurser ligeledes på to dage gives certifikatstatus. Derudover afgrænses målgruppen til udelukkende at være buschauffører eller lastbilchauffører, der skal opnå den lovpligtige efteruddannelse. Det valgfrie modul af én dags varighed fritages desuden for prøve, når denne gennemføres i forbindelse med den lovpligtige efteruddannelse. Det vil sige, at alle fem dage i den lovpligtige EU-efteruddannelse gennemføres uden prøve.

TUR har igangsat det administrative arbejde og de nødvendige tilretninger efter Undervisningsministeriets anvisninger.


Kilde: TUR.dk
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.