Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Storstrømsbroen får sit eget besøgscenter
NyhedEn bro rejser sig over Storstrømmen mellem Sjælland og Falster. Det er der stor interesse for i lokalområdet, og derfor åbner Vejdirektoratet i dag et besøgscenter ved Storstrømmen med udstilling og skolefaciliteter, der fortæller om byggeriet. Transportminister Benny Engelbrecht og folketingsmedlem René Christensen (DF) deltager ved åbningen.

Klokken 10 slår dørene op til det nye Besøgscenter Storstrøm, der viser byggeriet af den nye Storstrømsbro i tekst og billeder.

Besøgscenteret er nabo til brobyggepladsen på Masnedø, hvor de store produktionshaller er tæt på at være opført, så støbningen af broens elementer kan begynde senere på året.

- Det er helt naturligt, at et så stort broprojekt vækker nysgerrighed hos både naboer, skoleelever og ingeniørkunstinteresserede. Besøgscenteret vil være med til at videreformidle de mange interessante dele af byggeriet på en engagerende og vedkommende måde, så vi alle bliver en lille smule klogere på, hvordan man bygger Danmarks tredjestørste bro, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Transportministeren indvier besøgscenteret søndag den 22. september 2019 sammen med borgmester Mikael Smed fra Vordingborg Kommune, og 2. viceborgmester Ole K. Larsen fra Guldborgsund Kommune.

Fakta: •Den nye Storstrømsbro bliver fire kilometer lang og over 100 meter høj, og bliver dermed Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.
•Den nye bro skal erstatte den gamle bro, der blev indviet i 1937, da den ikke kan holde til den øgede jernbanegodstrafik, der følger med Femern Bælt-forbindelsens åbning.
•Den nye Storstrømsbro forventes at åbne for biltrafik i 2022 og for togtrafik i 2023. Nedrivningen af den gamle bro forventes at være afsluttet i 2026.

Kilde: Transport- og Boligministeriet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.