Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - Vejpakken går i trilogforhandlinger
NyhedEfter længere tids uklarheder og administrative finter med Vejpakken i Europa-Parlamentet er det endelig lykkedes transportudvalget at få mandatet på Vejpakken vedtaget. ITD glæder sig over, at næste fase nu begynder med trilogforhandlingerne.

Europa-Parlamentets transportudvalg har tirsdag den 24. september 2019 vedtaget, at Vejpakken kan gå videre til de såkaldte trilogforhandlinger. Her skal de europæiske institutioner, henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet, mødes med hver deres vejpakkemandat i bagagen og forhandle sig frem til fælles regler for vejgodstransportbranchen.

Efter flere processuelle vanskeligheder og politiske gruppers udfordringer af det forhenværende parlaments beslutning om at gå videre med Vejpakken er det endelig blevet afgjort, at Vejpakken skal i trepartsbehandling, hvor institutionerne skal forhandle og afdække kompromisløsninger for henholdsvis udstationering, cabotage og køre- og hviletid.

- Beslutningen er en vigtig milepæl for Vejpakken efter en lang stagnationsperiode i EU’s institutioner. I ITD glæder vi os over, at flere års arbejde ikke er gået til spilde, og at vi nu kan se frem til, at institutionerne sætter fart på at få fundet nogle fælleseuropæiske løsninger og regler, der kan kontrolleres og håndhæves, siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

Ud over mandatet til udstationering, cabotage og køre- og hviletid har Europa-Parlamentet tillige godkendt øvrige forhandlingsmandater, herunder mandatet til Eurovignette-direktivet, kombidirektivet og direktivet om elektronisk godstransportinformation.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.