Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 10

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Vi skal stille krav til synsstederne: Vigtigt at sikre sig før bremserne skal synes
NyhedI forbindelse med bremse-problematikken, har FDL, som tidligere omtalt, søgt bredt ved de danske synssteder for lastbiler. Formålet var at få dokumentation i form af udskrift af en rigtigt udført bremsetest. Kun et enkelt synssted indledteen dialog med FDL, så der er åbenbart ikke meget hjælp at hente for de vognmænd og chauffører, der lever af at køre med løstrailere. Det er ikke mindst derfor, at FDL gentagne gange har råbt vagt i gevær og arrangerede bremsemødet på Hejse Kro.

FDL-eksemplet af udskriften, som vi henviser til, viser manglende udfyldelse af teksten i første punkt: (Protokol-nummer: Operatør: Mærke: Model: Registreringsnummer: Registrerings år:) Det er den manuelle oprettelse af bremsekontrollen, indenselve bremsetesten udføres, og er rigtig udført, uden forudgående værkstedsbesøg. Altså lige ind fra gaden på en tur fra Sjælland til Kolding. Udskriften viser klart, at hvis bremser og ventiler er justeret rigtigt, virker bremserne også, som, og når, de skal.

Det lykkedes ikke FDL at få tilsendt et eksempel, som det vi linker til, siger Jens Groot, kontorleder og fortsætter: De synssteder FDL henvendte sig til, sendte os kun mangelfulde udskrifter af selve bremsetesten. Så derfor kan FDL desværre ikke anbefale bestemte synssteder som danske vognmænd kan benytte for at kunne få foretage en rigtig udført bremsetest med efterfølgende udskrift. Og det er intet mindre end fornærmende dårligt, understreger Jens Groot.

For på nuværende tidspunkt er en elektronisk udskrift af seneste bremsekontrol, den eneste håndfaste mulighed danske vognmænd har for at sikre sig mod dårlige bremser. Så parolen må være, at man, inden syn, stiller krav til synsstedet. Hvis man kører med løstrailer,skal man stille krav til kørselsrekvirenten, og forlange en udførlig elektronisk udskrift af køretøjets seneste bremsetest, inden man tilkobler for at køre ud og måske ”rammer” en vejside bremsekontrol.

KRAVTIL SYNSSTEDERNE

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.