Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
154 kilometer i timen på landevej
Nyhed12 gange har Midt- og Vestjyllands Politi stoppet hollændere for voldsomme fartoverskridelser

12 gange er hollændere i løbet af det seneste års tid blevet taget for alvorlige fartoverskridelser på vestjyske landeveje og motorvej. Midt- og Vestjyllands Politi har systematisk med civile videobiler overvåget strækninger fra den sydlige kredsgrænse til Thyborøn og dokumenteret, hvordan flere biler på hollandske plader kører alt for stærkt – helt op til 154 kilometer i timen på almindelig landevej og 183 kilometer i timen på motorvej. De tolv sager dækker over i alt seks forskellige personer.

Efterforskningen har vist, at det i de konkrete tilfælde har været hollandske fiskere, der gennem natten er kørt op gennem Tyskland, fortsat op gennem Jylland for så at ende i Thyborøn for at fiske. Undervejs har de hollandske fiskere altså kørt alt for stærkt på landsdelens veje.

Når Midt- og Vestjyllands Politi har kunnet sætte en stopper for de hollandske fartsyndere, så er det takket være et vigtigt tip fra en borger i lokalområdet, der undrede sig over, at han så hyppigt mellem klokken 4 og 6 om morgenen blev overhalet af udenlandske biler med meget høj fart.

I de 12 sager har Midt- og Vestjyllands Politi udskrevet bøder mellem 2.500 kroner og 7.500 kroner. I syv tilfælde har det også udløst en betinget frakendelse af kørekortet, mens én har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet. I en sag, der endnu ikke er afsluttet, står endnu en hollandsk fisker til at blive frakendt kørekortet ubetinget.

Denne uge kører dansk politi i øvrigt en landsdækkende hastighedskampagne.

Generelt er de civile videobiler et vigtigt redskab i politiets arbejde for at gøre trafikken mere sikker. Ud over hastighed har bilerne eksempelvist fokus på spirituskørsel, hensynsløs kørsel, uopmærksomhed og håndboldt mobiltelefon og GPS-udstyr.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.