Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Vejdirektoratet lancerer ny kampagne mod ulykker ved vejarbejder
NyhedMere end hver anden dag sker der en ulykke ved et vejarbejde herhjemme. I en ny kampagne opfordrer Vejdirektoratet bilisterne til at stille skarpt på trafiksikkerheden, når de kører forbi vejarbejder.

Flere gange om ugen kører bilister galt, når de passerer et vejarbejde. Ofte skyldes det uopmærksomhed.

Derfor sætter Vejdirektoratet fokus på, at bilisterne skal stille skarpt, når de møder et vejarbejde. Den nye kampagne ’Stil Skarpt. Vejarbejde kræver fokus’ skal få flere bilister til at holde fokus, når de kører bil.

”Jeg støtter i den grad op om kampagnens vigtige budskab, som minder om, at der er mennesker på begge sider af afspærringen – både bilister og vejarbejdere. Og begge parter skal gerne komme helskindet hjem til familien, når arbejdsdagen er slut. Derfor er det vigtigt, at bilisterne udviser skærpet opmærksomhed, når de kører gennem et vejarbejde - at de simpelthen stiller skarpt. Det er også derfor et bredt flertal i Folketinget i 2014 vedtog at fordoble bødestraffen for hastighedsoverskridelser ved vejarbejder,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kampagnen handler om, at bilisten skal stille skarpt
Alt for ofte sker der ulykker ved vejarbejder, fordi bilisterne undervurderer, at vejbanen er ændret – eller fordi de overser, at en vejarbejder er i gang med at udføre akut reparationsarbejde på vejbanen.

”Vejarbejder er besværlige at navigere igennem, fordi omstændighederne på vejbanen er ændret. Der kan stå en vejarbejder bag en skiltevogn og lave et akut reparationsarbejde. Eller der kan være tale om et vejarbejde med vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejkanten. Derfor skal man udvise ekstra opmærksomhed, når man kører forbi et vejarbejde – både om dagen og om natten. Man kan for eksempel ikke tro, at man kan drøne lige gennem et vejarbejde om natten, når der er mennesketomt. Der kan stadig være vanskeligere køreforhold ” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

200 ulykker om året i vejarbejder
Når du kører uopmærksomt og måske for hurtigt igennem et vejarbejder risikerer du, at du og din bil kommer til skade. Du kan være årsag til, at andre skal sidde i kø. Samtidig skaber du et utrygt arbejdsmiljø for de mennesker, som arbejder på vejen. Mange vejarbejdere oplever nemlig, at de skal springe for deres liv, når bilisterne ikke holder fokus, når de kører.

De sidste fem år er der sket mellem 208 – 263 ulykker om året ved vejarbejder herhjemme.

Trafikanterne kan møde kampagnen fra starten af næste uge, hvor også politi vil være tilstede med fartmåling.

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.