Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 16

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Trods behov for mere effektiv kontrol: Hvorfor nu skepsis mod et neutralt dansk BAG?
NyhedKommentar af Preben von Skjoeth, FDL

Med mindre man har personligt dårlige erfaringer, som f.eks. nidkærhed, eller der er politisk ideologiske årsager bag, forstår jeg ikke, at der stadigt er en udbredt skepsis mod et dansk BAG. For hvis man har rent mel i posen, burde ingen frygte en neutralog objektiv kritisk kontrol. En kontrol, som tilmed ville være et væsentligt bidrag til at få fjernet mange af de daglige ulovligheder.

Men det er klart, at hvis man, som de fleste, hvis ikke alle, af de helt store speditører og kørselsrevirenter, kører efter jungleloven, så er det fuldt forståeligt at udtrykke skepsis, og via højt lønnede, og dygtige, lobbyister, skabe usikkerhed hos politikernepå Christiansborg. For når snyderne dagligt slipper om ved at bryde reglerne, er de naturligvis slet ikke interesseret i mere kontrol.

Kan man forestille sig, at vognmænd, chauffører og politikere nærer en vis frygt for, at et dansk BAG ikke vil være neutralt nok? For det er jo ikke ligegyldigt, hvem der bliver en del af en sådan enhed. Forhenværende vognmænd vil nok blive beskyldt for ikkeat være neutrale nok, og når det drejer sig om politifolk, tror ingen rigtigt på en tilstrækkelig effekt. Men giv det dog en chance.

I min optik vil et neutralt dansk BAG være en meget klar styrkelse af den hidtil alt for mangelfulde kontrol. Et dansk BAG bør bestå af personer, som kender alle fiduser og smuthuller. Og det skal være mennesker, der ikke kunne drømme om at se gennem fingremed alvorlige forseelser, men som også er humane med hensyn til mindre, ikke sikkerhedsmæssige, overtrædelser.

Noget helt andet, er den politiske skepsis og modstand. Uanset om det nu er ideologi, eller at man kun vil acceptere politimæssig kontrol, er det altså tvingende nødvendigt med en skærpet kontrol. Emnet har flere gange været oppe på Christiansborg, men er,gang på gang, nedprioriteret. På det seneste har Venstre meldt ud, at man vil overveje et dansk BAG. Men hvor står de andre partier?

Kom dog ud af busken, hvis i virkeligt vil hjælpe de seriøse danske vognmænd og chauffører i deres ulige kamp mod de mange snydetampene og deres lidt for dygtige lobbyister og politikervenner

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.