Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL til tre ministre og deres udvalg: Snak dog sammen og få løst de bøde-problemer
NyhedI forbindelse med en voksende frustration blandt danske vognmænd og chauffører over den uretfærdige forskelsbehandling, der er m.h.t. opkrævning af bøder til danske og udenlandske vognmænd/chauffører, har FDL sig ny dialog med de respektive ansvarlige. FDL har kontaktet skatteminister Morten Bødskov, justitsminister Nick Hækkerup og transportminister Benny Engelbrecht. Desuden er en kopier af brevene og dokumentation, sendttil skatteudvalget, retsudvalget og transportudvalget.

Som FDL tidligere har været inde på, og som også Lastbil Magasinet har omtalt, er det komplet urimeligt, at SKAT ikke overdrager ubetalte udenlandske bødeforlæg til Gældsinddrivelsen. Der er, som tidligere omtalt, siden 1. 2019 i år, uddelt2.847 bøder på hver 2.040 kr. til udenlandske chauffører, men kun 382 af dem har betalt bøderne. Derved går statskassen glip af langt over fem millioner kr., mens seriøse danske vognmænd, fuldt forståeligt, føler sig godt og grundigt til grin.

Seriøse danske vognmænd og chauffører, kæmper i forvejen mod danske kolleger og kørselsrekvirenter, som i stor stil anvender social dumping til at udkonkurrere danske vognmænd, hvis biler er registreret i Danmark og hvis chauffører aflønnes efter gældende danskeoverenskomster. Sådan lyder det fra kontorleder Jens Groot, der ikke lægger skjul på, at forskelsbehandlingen er en hån mod seriøse vognmænd, der betaler dansk skat og bogstaveligt talt, bidrager til at holde samfundet kørende.

Når der, som i dette tilfælde, er tre ministerier og deres respektive udvalg indblandet, risikerer vi måske, at de enkelte ministerier sender aben videre til andre, men den helt urimelige forskelsbehandling skal stoppes. Det er bekymrende, at transportministerBenny Engelbrecht mener, at det bliver for svært at inddrive pengene, men så må Engelbrecht og kollegerne altså geare op. Ellers mister vi da den sidste rest af tillid til det politiske system, der gang på gang lukker øjnene for urimeligheder.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.