Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 11

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
50 års undersøgelser af virkelige ulykker - for at forbedre trafiksikkerheden
NyhedDen 2 oktober i år er det 50 år siden, at Volvo Trucks Accident Research Team begyndte systematisk at indsamle, analysere og behandle dybdegående oplysninger om virkelighedens trafikulykker. Den indsamlede viden bidrager med en unik værdi i udviklingen af sikkerhedssystemer og fremtidig køretøjsdesign med det formål at gøre lastbiler og transport mere sikkert.


På verdensplan dør der hvert år 1.350.000 mennesker i trafikulykker. ”Vi arbejder for sikkerheden for alle trafikanter, både i og uden for vores lastbiler. Vores vision er nul ulykker. Der er ikke noget andet alternativ, ”siger Anna Theander, leder af Accident Research Team (til højre), hun står sammen med Anna Wrige Berling, trafik- og produktsikkerhedsdirektør hos Volvo Trucks (til venstre).


Volvo Accident Research Teams (ART) arbejde fokuserer på at forbedre både aktiv og passiv sikkerhed for Volvos lastbiler. Forskningen i passiv sikkerhed har til formål at minimere konsekvenserne af enhver ulykke, imens arbejdet med aktiv sikkerhed går ud på at undgå eller afbøde ulykker. Ved at undersøge de faktiske hændelser, opnår man en forståelse for hvordan ulykker sker, hvilket kan være med til at forhindre ulykker i at ske igen og dermed beskytte menneskeliv.

”På verdensplan dør der hvert år 1.350.000 mennesker i trafikulykker. Det er noget, vi tager meget alvorligt, ”forklarer Anna Wrige Berling, trafik- og produktsikkerheds- direktør hos Volvo Trucks. ”Undersøgelser fra Accident Research Team bidrager med værdifuld indsigt, som hjælper med at give lastbilchauffører et mere sikkert arbejdsmiljø, og forbedre trafiksikkerheden for alle trafikanter. Derudover understøtter arbejdet vores sikkerhedsvision om, at der ikke skal være nogen ulykker med en Volvo-lastbil involveret.”


Ved at undersøge faktiske ulykker og gennemføre analyser kan Accident Research Team forstå, hvordan ulykker finder sted. Disse oplysninger kan derefter bruges til udvikling af sikkerhedssystemer.


Virkelige ulykker - som supplement til planlagte crashtests
”Sikkerhed har været en kerneværdi hos Volvo siden virksomheden blev grundlagt,” fortæller Anna Theander, leder af Accident Research Team. ”I 1969, hvor Accident Research Team blev oprettet, var det for at undersøge virkelige trafikulykker. Målet var og er stadig, at gøre trafikken mere sikker ved at bruge disse oplysninger til at forbedre fremtidens køretøjsdesign.”

I dag er Accident Research Team et tværfagligt forskningsnetværk bestående af sikkerhedseksperter. De skaber og deler unik indsigt om årsagerne til ulykker i det virkelige liv - og tilføjer den viden, der er opnået fra crash tests. Teamet anvender også dataanalyser fra nationale og regionale trafikstatistikker for at få en endnu dybere forståelse.

”Den uvurderlige viden, som ART opnår, fungerer som værdifuld sikkerhedsinput og vejledning for vores produktudviklingshold,” forklarer Anna Wrige Berling. "Selvom ART ikke selv udvikler sikkerhedssystemer, giver vores sikkerhedseksperters forståelse for komplekse ulykkescenarier produktudviklingsholdene yderligere kompetencer og tillid til at skabe løsninger, der overstiger hvad der oprindeligt blev antaget at være tilstrækkelige.

Læring fra historien, hjælper i fremtiden
"I 50 år har Accident Research Team lært fra fortiden ved at undersøge ulykkessteder for at videregive vigtige sikkerhedsoplysninger til vores produktudviklere," forklarer Anna Theander. "Og når vi ser på fremtiden, vil ART’s indsigtfortsat bidrage til Volvo Trucks indsats for proaktivt at forbedre trafiksikkerheden for traditionel kørsel såvel som nye selvkørende køretøjer."


Kilde: Volvo Trucks
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.