Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Københavns Lufthavne: Ny klimafond helt afgørende for grøn omstilling af dansk luftfart
NyhedKøbenhavns Lufthavne bakker fuldt op om at etablere Luftfartens Klimafond. Initiativet er en milepæl i bestræbelserne på at sikre en grøn omstilling af dansk luftfart.

Med sit udspil om en ny klimafond, tager den danske luftfartsbranche et afgørende skridt mod at sikre finansiering til en mere grøn luftfart i Danmark. Derfor bakker Københavns Lufthavne op om den nye klimafond, der for første gang samler den danske luftfartsbranche om et fælles klimaudspil.

”I branchen har vi opstillet mål for at gøre noget virkningsfuldt i forhold til klimaet og reducere CO2-udledningen. Nu sætter vi handling bag ordene med forslaget om oprettelsen af en klimafond. Fra Københavns Lufthavns side har det været naturligt for os at gå aktivt ind i en fælles indsats for at samle branchen om dette initiativ,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne.

Samlet forventes den nye og uafhængige klimafond at bidrage med 250-300 millioner kroner årligt til initiativer rettet mod en mere klimavenlig luftfart. Midlerne til fonden tilvejebringes ved, at der opkræves et mindre beløb per passager, der flyver fra en dansk lufthavn. Den konkrete udformning af klimafonden vil blive fastsat i et nyt klimapartnerskab, som den danske luftfartsbranche i et brev til regeringen netop har foreslået etableret.

”Luftfartens Klimafond bliver en motor for grøn omstilling af dansk luftfart. Med fonden tager branchen selv ansvaret og initiativet, og det er kun branchen selv, der i sidste ende kan lave den forandring, som hensynet til klimaet kræver,” siger Thomas Woldbye.


Kilde: Københavns Lufthavne A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.