Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Pas på hjorte – nu er det højsæson for påkørsler
NyhedVær på vagt, når du i den kommende tid kører bil i skumringstimerne morgen og aften og passerer skovområder. Det er nemlig blevet højsæson for påkørsler af hjortevildt.

- Oktober er starten på sæsonen for dyrepåkørsler. Hvert år, når efteråret kommer, oplever vi en stigning i assistancer til bilister, der har påkørt et dyr. Derfor anbefaler vi, at man er ekstra opmærksom og sætter farten ned, når man kører i områder med bevoksning ud mod vejen, siger vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp, Anette Bjørn Juncher.

Årsagen til de mange påkørsler i efteråret er, at bilister og hjortevildt er ude på vejene på de samme tidspunkter. Hjorte krydser gerne vejene i skumringstimerne morgen og aften, og i efteråret falder det sammen med, at der er trafik på vejene.

Keld Gyldenlev Jeppesen er distriktschef for SOS Dansk Autohjælp i Vestjylland, og han har mange års erfaring med, at efterår er lig med bilister, der kommer i karambolage med hjorte.

- Dyrene dukker pludseligt op, og det går hurtigt. Så det kan være svært at undgå medmindre man er forberedt på, at det er sæson for dyr på vejene, har sat farten ned og er i øvrigt skærper opmærksomheden, siger Keld Gyldenlev Jeppesen.

Hold øje med refleksioner fra dyreøjne

Distriktschefen anbefaler, at bilister holder øje med refleksioner fra dyrenes øjne i vejkanten og er bevidste om, at hvis man har set en hjort, kommer der sandsynligvis flere.

Som oftest ender sammenstødet på bilistens side kun med materielle skader. Men det kan være farligt at forsøge at undvige en hjort på vej over vejen:

- Jeg ville selv bremse og holde godt fast i rattet for at gøre påkørslen så blød som muligt. Hvis man forsøger at undvige, risikerer man at miste herredømmet over bilen, siger Keld Gyldenlev Jeppesen.

Sådan tager du dig i agt for hjorte på vejene:
•Sæt farten ned og vær opmærksom
•Stol ikke blindt på skiltningen. Dyrene kan befinde sig andre steder, end der, hvor der er advarselsskilte
•Hold øje med refleksioner fra dyreøjne i mørket

Dyrenes Beskyttelse forventer, at der de kommende tre måneder vil være omkring 4.000 påkørsler af hjorte. Hvis du har påkørt en hjort, og dyret er såret, skal du ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på tlf. 1812


Kilde: SOS International DK A/S


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.