Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Positiv besked om strækningskontrol på Øresundsbron
NyhedØresundsbron glæder sig over Transport- og boliministeriets beslutning om at indføre strækningskontrol på blandt andet Øresundsbron.

Hastigheder langt over fartgrænserne er blevet målt i politiets kontroller.

– Politiets hastighedskontroller på forbindelsen viser desværre meget høje hastigheder, hvilket udsætter både fører og øvrige bilister for alvorlige og store risici. Derfor er det med glæde, at vi nu er på vej til at få strækningskontrol, noget vi på bron har efterspurgt i mange år, siger Caroline Ullman-Hammer, Adm. direktør ved Øresundsbro Konsortiet.

Gennem årene har Øresundsbron fået synspunkter fra kunder, som ønsker sig en mere effektiv fartkontrol. Hvis en ulykke indtræffer i Øresundstunnelen kan det være mere alvorligt end ved ulykker på åben vej. Køretøjet risikerer at køre ind i tunnelvæggene og/eller i andre køretøjer, og i værste fald kan der udvikles en brand, hvilket kan få meget alvorlige konsekvenser i en tunnel. Desuden er tilgængeligheden for redningskøretøjer sværere på Øresundsbron sammenlignet med en ulykke som sker på åben vej på land.

– Mange bilister har oplevet en utryghed når andre har passeret forbi i ekstreme hastigheder uden at tage hensyn til medtrafikanterne. Og vi har haft nogle alvorlige ulykker, men tak og lov ingen med dødelig udgang. Derfor har vi længe foreslået strækningskontrol som yderligere en måde, at gøre forbindelsen sikker, eftersom det er en effektiv metode for at mindske antal hastighedsovertrædelser. Dermed bidrager det til at forebygge alvorlige ulykker, siger Ulla V. Eilersen, sikkerhedschef på Øresundsbron.

Øresundsbro Konsortiet skal indgå i en projektgruppe med blandt andet danske myndigheder, for at tilvejebringe en implementeringsplan om strækningskontrol.


Kilde: Øresundsbro Konsortiet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.