Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 10

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ADAC: Danske bilister skal holde øje med disse regler
NyhedTyske ADAC fortæller her, hvilke ofte ukendte trafikregler danske bilister skal være opmærksomme på i Tyskland.

Efterårsferien er et af de mest populære tidspunkter at tage på bilferie i Tyskland. Ifølge en undersøgelse blandt 1.416 bilister i 2017 rejste godt 8 procent på bilferie i Tyskland i efterårsferien, hvilket svarer til over 200.000 danske bilister.

Men selvom der i udgangspunktet ikke er nogen hastighedsgrænse på die Autobahn, så er dette en sandhed med modifikationer. Det fortæller Melanie Mikulla, talskvinde for ADAC i Tyskland:

- Det er korrekt at hastigheden grundlæggende er fri i Tyskland, dog er 30 procent af motorvejene hastighedsreguleret. Overtræder man hastighedsreglerne her, risikerer man en større bøde afhængig af ens hastighed. Herudover anbefaler vi, at bilister fra udlandet altid udstyrer bilen med et miljøzonemærke, hvis de skal ind i en af de større byer med miljøzoner. På den måde undgår de en bøde.

Hold til højre
Mange udenlandske bilister i Tyskland kender imidlertid ikke til flere grundlæggende trafikregler i en af verdens største bilnationer. Det kan medføre trafikale problemer, der sænker trafikken unødvendigt og i værste fald skaber farlige situationer.

F.eks. må bilisterne på en tresporet motorvej ifølge de tyske færdselsregler gerne benytte det midterste spor. Imidlertid skal man, ligesom det anbefales i Danmark, være opmærksom på at køre til højre, når lejligheden byder sig. Det reducerer antallet af farlige overhalinger fra højre mod venstre.

Undgå bøde på 80 Euro
Mange bilister, bl.a. turister, er imidlertid ikke opmærksomme på reglen, forklarer ADAC. Ej heller at en overtrædelse af reglen i dag medfører en hilsen fra trafikmyndighederne.

- Langsomme biler i midtersporet blokerer for overhalinger venstre om og øger risikoen for sammenstød samt unødvendige køer. Kører man konsekvent i det midterste spor og blokerer trafikken, modtager man ifølge reglerne en bøde på 80 i euro og et strafpoint fra de tyske trafikmyndigheder, forklarer Melanie Mikulla.

Kør ud til siden ved Stau
Ved kø skal bilister altid holde ud til siden, så redningskøretøjer kan køre uhindret igennem den frie vejbane. Med en såkaldt Rettungsgasse, eller redningskorridor, bliver det muligt for ambulancer og politi at komme eventuelt tilskadekomne i trafikken hurtigt til undsætning.

Husk miljømærke
58 tyske storbyer har indført Umweltzoner (miljøzoner), hvor miljømærker er påkrævet. Køb dit miljømærke hos Applus Bilsyn. Husk at indtaste bilens registreringsnummer korrekt, da det er din sikkerhed for at modtage det korrekte miljøzonemærke. Det kan koste en bøde på 80€ at køre ind i miljøzonebyer uden et mærke.

Kilde: Applus Bilsyn
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.