Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Spændende transportpolitisk topmøde hos ITD
NyhedITD Huset i Padborg dannede mandag den 7. oktober 2019 ramme om et transportpolitisk topmøde med flere prominente gæster i debatpanelet. Topmødet var arrangeret i samarbejde mellem ITD og JydskeVestkysten, og knap 100 deltagere, herunder ITD-medlemmer og JydskeVestkysten læsere var mødt op.

Transportminister Benny Engelbrecht, tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V), ITD’s næstformand Niels Juel Nielsen og Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa (V) sad mandag eftermiddag klar til at debattere nogle af transportpolitikkens mest brandvarme emner.

Anledningen var, at Benny Engelbrecht netop havde passeret sine første 100 dage på transportministerposten, og ITD’s næstformand, Niels Juel Nielsen, takkede behørigt for, at transportministeren valgte at lægge vejen forbi ITD.

- Først og fremmest vil vi naturligvis ønske transportminister Benny Engelbrecht tillykke med de første 100 dage på ministerposten. Vi er naturligvis meget stolte over, at ministeren kommer her forbi, så vi får mulighed for at drøfte nogle af de relevante transporttemaer, der optager os alle sammen, sagde Niels Juel Nielsen.

Grøn omstilling af den tunge transport fyldte rigtig meget på mødet. Her har transportministeren allerede fra start slået fast, at hans ministerium skal være grønt. Det bakker ITD helhjertet op om.

- Vi vil meget gerne deltage i den grønne omstilling af den tunge transport og jo før jo bedre. Vi er sådan set klar, men vi har brug for en pejling på i hvilken retning, vi skal gå. Konkret har vi derfor også foreslået, at der nedsættes en hurtigt arbejdende klimakommission for omstillingen af den tunge vejgodstransport med deltagelse af organisationer og eksperter, som har forstand på omstillingen i denne sektor. Vigtigt er det, at vores fælles klimaambitioner går hånd i hånd med økonomien og for eksempel mulighederne for afskrivning, sagde Niels Juel Nielsen.

Det stærke og erfarne transportpanel drøftede også fair og ordnede forhold i transportsektoren, og her var ITD helt på linje med panelet.

- Der skal være gode og ordentlige forhold for medarbejderne i transportbranchen, og vi mener, at løsningen ligger i at styrke kontrollen markant. Derfor er det også ærgerligt, at der ikke er sat flere penge af til kontrol i det finanslovsforslag, som regeringen netop har præsenteret, lige som det er skuffende, at den planlagte ressortoverflytning af dele af færdselsområdet også er taget af bordet, fastslog Niels Juel Nielsen, som også gjorde opmærksom på, at selvom ITD støtter op om ordnede forhold i transportbranchen, er ITD stærkt kritiske over for regerings forslag til ændring af godskørselsloven, der vil give de facto monopol til 3F.

I denne sammenhæng gjorde næstformanden også opmærksom på, at ordentlige forhold også handler om rimelighed i sanktionerne over for chaufførerne.

- Hvis vi fremover skal kunne rekruttere til vores erhverv, så skal chaufførerne ikke være bange for at skulle have pungen med på arbejde for at kunne betale bøder for fejl og mangler, som chaufføren ikke har en chance for at kontrollere.

Man drøftede også Als/Fyn forbindelsen og den Midtjyske motorvej, og der er ingen tvivl om, at trængsel er et emne, der fylder både hos politikerne og hos befolkningen. Vejene er ganske enkelt ved at sande til, og det skal der findes gode og langsigtede løsninger på.

- Vi er i ITD meget optagede af, at der virkelig bliver prioriteret midler til de hårdt prøvede veje, så vi kan komme den massive trængsel og spildtid til livs. Det er afgørende både for vores erhverv, men også for de helt almindelige borgere. Hertil kommer den alarmerende situation på landets rastepladser, hvor kapaciteten ganske enkelt ikke er fulgt med. De problemer skal prioriteres, og det kræver, at der virkelig bliver tilført midler til området. Her vil vi gerne kvittere for, at ministeren udviste forståelse og lydhørhed over for branchens ønsker, det vil vi naturligvis holde ham op på, sluttede Niels Juel Nielsen.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.