Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Minister og borgmestre indviede ny Kalundborgmotorvej
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht indviede tirsdag ved middagstid den 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup sammen med viceborgmester John Harpøth, Holbæk Kommune, og borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.

”Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med den nye motorvejsstrækning til bilister og erhvervslivet her i regionen. Tidligere var strækningen på Skovvejen præget af sideveje og flere skiftende hastighedsbegrænsninger. Jeg håber, at bilisterne nu oplever et bedre flow i trafikken og en markant bedre sikkerhed ud og hjem,” udtalte Benny Engelbrecht efter indvielsen.

Den 6,5 kilometer lange tilføjelse til Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse i øst til lidt efter Dramstrup i vest med blandt andet et nyt stort rampeanlæg ved Jernløse. Strækningen åbnede for trafik i fire kørespor og 110 km/t den 20. september.

Linjeføringen af resten af en fremtidig motorvejsstrækning fra Dramstrup til Kalundborg er undersøgt og fastlagt, men er endnu ikke vedtaget ved anlægslov.

FOTO, vejdirektoratet: Transportminister Benny Engelbrecht fik hjælp af elever fra den lokale Nr. Jernløse Skole, da den nye motorvejsstrækning blev indviet.


Forhandlinger om infrastruktur

Det er regeringen opmærksom på, slog transportministeren fast i sin tale til de mange mennesker, der var mødt frem til indvielsen.

”Jeg ved, hvor meget en samlet motorvejsstrækning til Kalundborg betyder for hele Nordvestsjælland, og det er et spørgsmål, vi skal drøfte, når vi skal forhandle om en ny plan for den danske transportinfrastruktur,” sagde Benny Engelbrecht.

Borgmestre fælles om 3. etape

Både viceborgmester John Harpøth fra Holbæk Kommune og borgmester Martin Damm fra Kalundborg Kommune glædede sig begge over den nyåbnede strækning, men undlod ikke at gøre opmærksom på, at Kalundborgmotorvejen fortsat var uafsluttet.

”Det er naturligvis en glædens dag, at vi kan åbne en ny etape af Kalundborgmotorvejen. Men det er i dag også vigtigt at huske, at det vi har brug for er en motorvej helt til Kalundborg for at styrke regionens vækstcentre. Det er vigtigt for erhvervslivet og for pendlerne," sagde John Harpøth i sin tale.

Martin Damm var på linje med sin kollega fra Holbæk og konstaterede samtidig, at motorvejen manglede lidt endnu, hvis navnet skulle passe.

”Jeg håber, at vi meget snart får ført motorvejen helt til Kalundborg, så den med rette rent faktisk kan kalde sig Kalundborgmotorvejen," sagde Martin Damm.

Om 2. etape af Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen er en udbygning af ca. 1,5 km af Skovvejen til 4-sporet motorvej og yderligere 5 km ny 4-sporet motorvej syd om Regstrup. Den nye strækning har desuden et nyt stort rampeanlæg ved Jernløse.

Vejdirektoratet åbnede 1. etape af Kalundborgmotorvejen i 2013 på strækningen fra Elverdam til Kvanløse.
•Længde: 6,5 km, 110 km/t, to kørespor i hver retning
•Antal biler på hverdage: Ca. 19.000 i døgnet
•Anlægsperiode: 2017-2019

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.