Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Forsøg med blomstrende vejkanter til bier og andre insekter
NyhedDer er blevet færre områder med planter og vilde blomster, som bierne og de øvrige insekter kan trives i. Og det truer på sigt økosystemet, ikke mindst i forhold til bierne.

Derfor iværksætter Vejdirektoratet nu et forsøg med øget biodiversitet med flere blomster langs vejrabatterne.

Vejdirektoratet sår blomsterfrø - bl.a. farvestrålende kornblomster, valmuer og trævlekroner, men også spinkle blåklokker og tjærenelliker - på et jordstykke på 3000 kvadratmeter midt i et tilslutningsanlæg på den københavnske vestegn.

"Vi arbejder på tværs af ministerierne med at løse de store miljø- og klimaudfordringer, vi står over for nu og i fremtiden. Det gælder også på transportområdet. Derfor ser jeg meget positivt på Vejdirektoratets forsøg med at skabe en bedre biodiversitet i vejrabatterne, som kommer ikke alene bier og insekter til gavn, men som også er et lille og forhåbentlig effektivt skridt i den rigtige retning mod en grønnere verden," fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Rammerne for forsøget bliver et jordstykke inde midt i motorvejskrydset mellem Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen syd for Ballerup.

Her vil Vejdirektoratet så blomsterfrø onsdag den 9. oktober, og til næste forår, når planterne er spiret frem, vil Vejdirektoratets biologer undersøge bestanden af insekter og bier på stedet.

”Det er vores forhåbning, at vi til foråret vil møde et blomsterbed, der myldrer af liv,” siger biolog Christina Steenbeck fra Vejdirektoratet. ”Erfaringer fra et tidligere forsøg på Københavns Universitet viser i hvert fald, at en øget diversitet i floraen meget hurtigt medfører en større artsdiversitet hos insekter i lokalområdet. Og vi håber naturligvis at se samme effekt her.”

I de kommende måneder vil Vejdirektoratet derudover foretage en nærmere analyse af det overordnede vejnet for at finde andre græsrabatter, hvor vi kan så vilde blomster og dermed skabe flere blomstrende vejkanter herhjemme til gavn for naturens liv og det samlede økosystem.

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.