Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Stil krav til dit værksted, når du køber nye vinterdæk til bilen
NyhedAf med sommerdækkene og på med …. Nå nej, vinterdækkene fra sidste år skilte du dig jo af med i foråret, da du monterede sommerdækkene. Nu er det tid til at købe nye dæk til bilen, men hvad skal du vælge? Et dæk er vel et dæk, eller? Bliv klædt på til at stille krav til din dækforhandler.

Læn dig op ad fagkundskaben, når du skal vælge dæk

Er du i tvivl om, hvilket dæk du skal vælge, kan du tage kontakt til dit lokale autoværksted. De kan guide dig gennem valget af dæk ud fra bilmærke og -type, bilens alder og dit kørselsbehov.

Teknisk chef hos Bridgestone, verdens største dækproducent, Jesper Sørensen lister her en række specifikationer op, du skal se efter, når du køber nye dæk.

Hvad skal du se efter, når du køber nye vinterdæk?

• Find dækstørrelsen til din bil. Mange biler kan bruge flere godkendte størrelser. Find dækstørrelsen ved at indtaste din bils registreringsnummer på motorregister.skat.dk.
• Aflæs dækkets hastighedskode og afstem den med din bils ydeevne. Koden står på dækket og viser, hvilken topfart, det er godkendt til. Kører du hurtigere end topfarten, kan dækket eksplodere.
• Tjek mønsterdybden. Nye dæk har en mønsterdybde på 7-8 mm. Lovkravet siger minimum 1,6 mm – men Jesper Sørensen anbefaler 4 mm for vinterdæk og 3 mm for sommerdæk.
• Bland aldrig vinter- og sommerdæk. De fire dæk skal passe sammen.

Hvilken bilejertype er du?

Det er nemlig afgørende for hvilken type dæk, du skal vælge. Bilejere kan deles ind i tre kategorier og skal vælge dæk efter deres type. Den miljøbevidste, den fornuftige og den sporty. Og så er der dem, der ikke ønsker at udsætte sig selv eller deres familie for usikkerheden ved en punktering i farten – de skal gå efter et Bridgestone dæk med DriveGuard-teknologi. Så mærker du ikke en punktering, men kan fortsætte din kørsel uforstyrret i op til 80 km med 80 km i timen og slipper for selv at skifte dæk i vejsiden.

Jesper Sørensen fra Bridgestone siger:

- Overvej allerførst, hvad der er vigtigt for dig. Er det kørekomfort og støj? Brændstofeffektivitet, ydeevne ved høj hastighed, sikkerhed på de lange ture eller styreevne?

• Er du miljøbevidst og ønsker at spare brændstof, skal du vælge små dæk med lav rullemodstand.
• Er det i stedet komfort og holdbarhed, der tæller mest for dig, er et mellemklassedæk med fornuftige køreegenskaber et godt bud.
• Er du den sporty type, der vægter gode køreegenskaber og god styrerespons, skal du have vælge dæk ud fra det og fx gå efter et Bridgestone Blizzak LM005 vinterdæk.

Så nej, et dæk er ikke bare et dæk. Husk det, når du skal købe nye vinterdæk. Hold fast i din type, og hvad der vægter mest for dig i trafikken – og lav din research hjemmefra, så du er klar til at stille krav til dit autoværksted, når du skal købe nye dæk.


Kilde: Bridgestone

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.