Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Skælskør-vognmand til politikerne: Sjælland har udviklet sig til helt vildt trafikalt mareridt
NyhedDebatten omkring de konstant stigende trængsels-problemer er næsten endeløs, for alle trafikanter råber på flere, og bedre veje. I sidste uge gennemgik vi, i et nyhedsbrev, nogle af de værste strækninger, men langt fra dem alle. For situationen er faktisk retalvorlig, dels fordi vi mister milliarder på at holde i kø. Dels at de mange kødannelser går ud over det miljø, alle Christiansborg-politikerne, ifølge deres vildt overdrevne valgløfter, vil forbedre.

Når vi taler om virkelige trængsels-problemer, må vi ikke glemte ring 3 i København, og Helsingør motorvejen. Det kan være et mareridt ind og ud af København i myldretiden.
Mercandia 4 skal konverteres til ren godsfærge
SkibMercandia 4 skal konverteres til ren godsfærge

ForSea har besluttet at konvertere Mercandia fra en passager- og godsfærge til en ren godsfærge. Derfor vil vi ikke længere tilbyde detailsalg og mad og drikke på Mercandia 4 fra den 1. september 2019. Dette sker som reaktion på en længerevarende tilbagegang i personbil- og passagertrafikken. Desuden har forskellige kundeundersøgelser i tidens løb vist, at passagererne klart foretrækker at benytte de større og mere moderne færger.
På mandag begynder tre ugers målrettet færdselskontrol i Nordsjælland
NyhedPå mandag den 12. august ringer klokken ind til første skoledag på de fleste folkeskoler i Nordsjælland. De kimende skoleklokker markerer dog ikke kun begyndelsen på et nyt skoleår, men også begyndelsen på tre uger med færdselskontroller nær et hav af skoler i Nordsjælland.


Nordsjællands Politi vil de næste tre uger målrettet befinde sig på skoleveje i især morgentimerne, hvor fokus vil være på færdsel, da mange små og urutinerede trafikanter bevæger sig uvant rundt i trafikken.
Stålfirma fra Thisted leverer hallerne til historisk brobyggeri
NyhedByggeriet af den nye Storstrømsbro er i fuld gang mellem Sjælland og Falster. Alle broens elementer skal produceres lokalt på Masnedø, hvilket kræver fire enorme produktionshaller i de lidt over tre år byggeriet varer. Det er Thisted-virksomheden CSK, der leverer og monterer hallerne.

Storstrømsbroen bliver, når den står færdig i 2022, Danmarks tredjestørste bro efter Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Broen bliver bygget af det italienske konsortium SBJV, men bag store dele byggeriet står flere danske leverandører og underentreprenører.
HVORFOR IKKE LADE "ORDREGIVEREN" STÅ TIL ANSVAR ?
DebatEr det retfærdigt,- at "objektivt ansvar" er automatisk,- i alle tilfælde ?

Ofte ved vognmanden ikke noget før "senere" !

Ofte er "ordregiveren" en speditør eller disponent !

Hvorfor ikke få "ordregiveren" helt ind i kampen ?


"OPSPORINGEN" VIL VÆRE GANSKE SIMPELT,- - -I DISSE MODERNE TIDER !
HVOR DER ER EN VILJE,- -ER DER OGSÅ EN VEJ !
DebatDanmarks suverænitet er der ikke "pillet ved" !

Danmark har fortsat ret til egen lovgivning,- - -sådan generelt !

Danmark er ikke 100% underlagt EU,- - -endnu da !

Danmark er stadig en selvstændig Nation !


DET HANDLER MERE OM VILJE,- - END OM JURA !
Undersøgelse: Her er danskernes største irritation på motorvejen
NyhedI disse uger kører tusindvis af danske bilister motorvejene tynde både herhjemme og i udlandet, men andre bilisters kørsel kan hurtigt føre til stor irritation bag rattet, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Det er ikke kun larmende børn på bagsædet, der kan give danske bilister hovedpine, når de i disse uger kører til og fra ferie i Danmark og i udlandet. Også andre bilisters opførsel, kan føre til stor irritation bag rattet, når der køres på motorvej.
Efter øget kontrol: De fleste grisetransporter forløber, som de skal
NyhedFor at sikre dyrevelfærden bedst muligt for de ca. 30.000 grise, som hver dag transporteres fra Danmark til udlandet, har Fødevarestyrelsen fra d. 1. juli styrket antallet af kontroller lige før afgang mod udlandet – også kaldet indladningskontroller.

Fra at foretage 100 indladningskontroller om året, blev det fra politisk side besluttet, at Fødevarestyrelsen nu skal lave 250 indladningskontroller om måneden.
Norsk - Kontrollører slår alarm om ny kabotasjeinstruks - NLF krever strakstiltak
NyhedStatens vegvesen sendte nylig ut reviderte retningslinjer for hvordan man skal håndheve kabotasje. Men disse fremstår så uklare for kontrollørene at de i praksis ikke kan håndheve reglene. Nå oppfordrer NLF-direktør Geir A. Mo Samferdselsdepartementet til å rette opp.

– Ved utførelse av kabotasje er det helt sentralt at man kan fremlegge tydelig dokumentasjon på at oppdragene er lovlige.
Elbusser går i drift søndag
BusMange af Midttrafiks busser skifter fra sommerkøreplan til almindelig køreplan på søndag 11. august. På samme dag bliver diesel skiftet ud med el, når Aarhus Kommune, Midttrafik og Busselskabet Aarhus Sporveje indsætter de fire første elbusser i Aarhus.

Elbusserne fra Volvo er 12 meter lange og skal køre på linje 13, der kører den cirka 15 km lange strækning mellem Holme og Frydenlund. Projektet med de fire elbusser har fået knap 1.5 mio. kr. i tilskud bevilget fra Energistyrelsen.
K.E. Jensen udvider med 3 nye medbringertruck af typen MOFFETT M4 25.4 NX
K.E. Jensen udvider med 3 nye medbringertruck af typen MOFFETT M4 25.4 NXSAWO har netop leveret 3 nye medbringertruck af typen MOFFETT M4 25.4 NX. De 3 maskinerer med ens specifikationer og er alle leveret i den kendte røde Moffett farve.

De er leveret med træk på 3 hjul og med 4-vejs drejning, således der kan køres sidelænsmed trucken. Derudover er de leveret med super reach, saksudlæg og udskydergafler.
Der er dublex roller mast med løftehøjde på 3.040 mm.
Tilmeld dig til FDL´s bremsemøde: Kom ind i kampen og undgå kæmpe bøder
NyhedDebatten om ”sovende bremser” fortsætter med uformindsket styrke, og meningerne er blandt fagfolk stærkt delte. Men nu giver FDL vognmændene en mulighed for at få skabt klarhed over problematikken. Det sker ved et bremse-møde,som afvikles lørdag den 24. august på Hejse Kro ved Fredericia. Mødet indledes kl. 09.00 og slutter omkring middagstid. Mødet er vigtigt, ikke mindst fordi vi fra 1. januar 2020 får forhøjede bødetakster.

Med den debat, vi på det seneste har oplevet, opfordrer FDL vognmændene til at møde op, ikke mindst fordi mødet vil afsløre, hvor let det egentlig er at undgå de evindelige bremse-problemer, siger kontorleder Jens Groot.
JAMEN SÅ TAGER VI DET HELE EN GANG TIL !
DebatDe voldsomme debatter er fortsat tydelige i hukommelsen !

De samme argumenter,- blev anvendt,- - - -endnu en gang !

Vi oplevede også hele "Teateret" under valgkampen !

Vi fik så en nye regering,- - -trods alt !


SÅ NU KAN MAN BEGYNDE FORFRA,- - -EN GANG TIL !
Flot opbygning til Svend Laursen i Knebel på Djursland
Flot opbygning til Svend Laursen i Knebel på DjurslandSAWO har leveret en flot ny opbygning til Svend Laursen i Knebel med et SAWO CLF432S-3W wirehejs og et tilhørendeNOPA CPL320 containerlad pendel lodret. Wirehejset er monteret på et 4-akslet Scania 2+2 chassis. Et R650 med CR20L hytte og akselafstand på 4.750 mm og med fuld luftaffjedring.

Det monterede CLF432S-3W har en optrækskapacitet på 25 ton. Der er pendeludtag og Duomatic kobling i bagenden
Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019
NyhedI perioden fra fredag den 21. juni til og med tirsdag den 30. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel.

Ud over kontrol af spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

I kontrolperioden blev 918 bilister landet over sigtet for spirituskørsel, og 983 for kørsel med narko eller medicin i blodet. Hertil kommer 175 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 26 ulykker, hvor føreren mistænkes for kørsel med narko eller medicin i blodet.
Hård Brexit øger behovet for toldmedarbejdere - Danske Speditører sætter fart på ny uddannelse
NyhedMeget tyder lige nu på, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale. Det vil sætte en tyk streg under, at virksomheder i mange brancher får brug for flere medarbejdere på toldområdet. Danske Speditører sætter derfor tempoet op i den nye uddannelse til toldassistent.

I forsommeren 2019 blev de første 19 personer uddannet efter at have gennemgået en 10 dages intens tolduddannelse. Uddannelsen er skabt af Danske Speditører i samarbejde med fagforeningen HK.
ITD: Ny transportminister skal omgående rette op på følgerne af 25-timers parkeringsrestriktionen
NyhedChauffører og vognmænd slås fortsat dagligt med parkeringsudfordringer som følge af 25-timers tidsbegrænsningen for parkering på de statslige rastepladser. ITD opfordrer den nye transportminister til omgående at rette op på den uholdbare situation.

Manglen på parkeringspladser til lastbiler langs de danske motor- og landeveje er fortsat massiv, og den 25-timers parkeringsrestriktion og det dertil hørende øgede kontroltryk på rastepladserne, som blev indført for at dæmme op for problemerne, har yderligere gjort situationen svær for chauffører og vognmænd.
ITD: Ny transportminister skal omgående rette op på følgerne af 25-timers parkeringsrestriktionen
NyhedChauffører og vognmænd slås fortsat dagligt med parkeringsudfordringer som følge af 25-timers tidsbegrænsningen for parkering på de statslige rastepladser. ITD opfordrer den nye transportminister til omgående at rette op på den uholdbare situation.

Manglen på parkeringspladser til lastbiler langs de danske motor- og landeveje er fortsat massiv, og den 25-timers parkeringsrestriktion og det dertil hørende øgede kontroltryk på rastepladserne, som blev indført for at dæmme op for problemerne, har yderligere gjort situationen svær for chauffører og vognmænd.
FDL - EU rykker Danmark efter register-svigt: Det halter med registrering af transport-virksomheder
NyhedI betragtning af, at flere ministre, og mange folketingsmedlemmer, har søgt at slå sig op på at proklamere, at Danmark skal være EU´s duks, er det skuffende, at Danmark, sammen med en række andre lande, har modtaget en åbningsskrivelse fra EU, hvor vi opfordrestil snarest muligt at iværksætte en opgradering af den fælles sammenkøring af registre vejtransport-virksomheder. Det er flovt at få den slags opfordringer, og det er spændende, hvordan Folketingets Europaudvalg vil reagere.

Udenrigsministeriet har modtaget åbningsskrivelsen, og ministeriet har videresendt skrivelsen til Folketingets Europaudvalg.
Aarhus: Nu skal rute 100 køre gennem busgaden
BusFra søndag 11. august kører rute 100 gennem busgaden på de fleste afgange. Det er et forsøg, som Midttrafik laver i samarbejde med Aarhus Kommune for at forbedre ruten for kunderne.

Rute 100 er en af de mest benyttede busruter i Midttrafiks område. Den bliver årligt brugt af 2,3 mio. kunder på strækningen mellem Odder og Hornslet gennem Aarhus.

Derfor har det haft store konsekvenser for både kunder og chauffører,
Farvel til den tunge trafik på Kronprins Frederiks Bro
TrafikNår Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, bliver det mere sikkert for cyklister og fodgængere at færdes på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Samtidig kan borgerne i området se frem til mindre trafikstøj. Lastbiler over 3.500 kg må nemlig ikke længere benytte Kronprins Frederiks Bro, når først Kronprinsesse Marys Bro åbner.

Hver dag kører cirka 1.800 store køretøjer over Kronprins Frederiks Bro, der også benyttes flittigt af cyklister og fodgængere. Fra den 30. september i år er det slut med tung trafik på den 84 år gamle bro.
Aarhus Havn fortsætter sin stabile vækst
HavnGodsomsætningen på Aarhus Havn fortsætter med at stige. I første halvår af 2019 blev der håndteret ca. 4.430.000 tons gods på havnen, og det er ca. 166.000 tons mere end i samme periode sidste år - svarende til en stigning på 3,9 pct.

Stigningen er i sig selv positiv, men den er særlig positiv, fordi den kommer i forlængelse af en række år med vækst i godsomsætningen. Og navnligt hæfter havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen sig ved, at de fleste af Aarhus Havns forretningsområder viser positiv fremgang.
Klar til skolestart – sådan sikrer du dine børn i bilen
NyhedHverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe-rutine går i gang. Hvordan ser det ud med sikkerheden i din bil? Teknisk chef ved verdens største dækproducent Bridgestone, Jesper Sørensen anbefaler, at du giver bilen et sikkerhedstjek, før hverdagen overmander dig!

Gamle biler, slidte dæk, fejlmontering af sikkerhedsudstyr og uopmærksomhed er nogle af de største risikofaktorer i trafikken. Minimer risikoen for trafikulykker ved at følge disse tips til sikker kørsel med dine børn.
Keolis tjekker alle bussernes bremser hver tredje måned
BusKeolis har investeret i bremseprøvestande på busanlæggene for at kunne opfylde dette. Herudover har Keolis opbygget et system til dokumentation af alle bremseprøver. Den ekstra indsats har stået sin prøve – ingen Keolis-busser har haft bremsefejl ved politiets vejsidekontroller siden den forstærkede indsats blev sat i gang i marts 2018.
KP Logistik bestiller 100 gasdrevne lastbiler – Scanias største enkeltstående ordre på LNG gas lastbiler til dato
LastScania har modtaget sin største enkeltstående ordre på gasbiler til dato: 100 lastbiler, som kører på flydende gas (LNG), til KP Logistik i Stavenhagen, Tyskland. Scania R 410-trækkerne bliver ligeligt fordelt mellem KP Logistiks terminaler i Stavenhagen og Wustermark tæt på Berlin. De skal bruges til levering af tørrede, kølede og frosne fødevarer, primært til Netto- og Norma-butikker i det østlige Tyskland, herunder Berlin.

"Med denne strategiske ordre på gasdrevne lastbiler ønsker vi at gå forrest inden for bæredygtig transport og sætte et godt eksempel for transportbranchen", siger David Brokholm, adm. direktør for KP Logistik GmbH