Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Pinsen: De 5 mest almindelige årsager til motorstop på bilferien
NyhedTusindvis af danske bilister tager på bilferie i pinsen. Se her hvordan du undgår motorstop.
Et af årets mest populære rejsetidspunkter er pinsen. Men desværre ender ferien for mange med mekaniske problemer og måske en tur på autoværkstedet.

Det oplyser Applus Bilsyn, som har fundet frem til hvilke fejl, der oftest sætter en kæp i hjulet på danskernes bilferie.

ITD: Stort tillykke med valget – husk infrastruktur og grøn transport i regeringsgrundlaget
NyhedITD ønsker stort tillykke med valget til både nye og kendte ansigter og glæder sig til et godt og konstruktivt samarbejde om transportpolitikken, når en ny regering kommer på plads. ITD vil fortsat presse på for, at infrastruktur og grøn vejgodstransport bliver en prioriteret del af det kommende regeringsgrundlag.

- Først og fremmest stort tillykke til de nyvalgte politikere. Det politiske arbejde er allerede gået i gang, og nu indledes de benhårde forhandlinger om et nyt regeringsgrundlag med henblik på at danne en ny regering.
EU’s transportministre ønsker anerkendelse af digital dokumentation i godstransporten
NyhedUnder transportrådsmødet i Luxembourg torsdag den 6. juni 2019 vedtog EU’s transportministre en generel indstilling til forordningen om elektronisk godstransportinformation.

Rådet af EU’s transportministre har torsdag den 6. juni 2019 fastlagt sin holdning til forslaget om et digitalt og harmoniseret miljø for udveksling af godstransportoplysninger mellem transportoperatører og myndigheder, som er et forslag fra tredje del af Vejpakken.
FDL - En rød regering rejser store spørgsmål: Trængsel, social dumping og miljø giver problemer !
NyhedSelv om forhandlingerne om en ny regerings dannelse, for længst, er indledt, venter der utvivlsomt Mette Frederiksen nogle hårde døgn. For de øvrige partier i rød blok kommer med en række krav, for at bakke op om Mette Frederiksen. Og skal man tro dem ret, har de adskillige ultimative krav med til forhandlingerne. Og det er ikke alle forslag, som gavner vognmandsbranchen.

De altafgørende store spørgsmål, som især har betydning for vognmands-branchen, er selvfølgelig trafikal infrastruktur, social dumping og miljøpolitikken.
GÆSTFRIHED UD OVER ALLE GRÆNSER !
DebatLejrchefer skal naturligvis være gæstfrie overfor gæsterne !

MEN,- Politiet behøver ikke at tilføre dette,- "lidt særbehandling" !

Det mener Fyns Politi åbenbart,- at man skal på Fyn !

"Stangstive" chauffører fra Ungarn,- nød godt af disse "åbne arme" !


PLUDSELIG VAR BOGENSE BLEVET EN "FÆRGEHAVN" !
FDL - Kæmpebøder lurer forude: Nu skal der altså styr på bremse-problematikken
NyhedTil trods for, at bremse-problematikken, i mange år, og med jævne mellemrum, har været drøftet, er bremse-effekten stadigt et stort problem for de fleste vognmænd og chauffører. Vi kan hurtigt blive enige om, at såvel politikerne, som embedsmændene, bilinspektørerne og politiet erkender, at det er på tide at tilpasse sig den virkelige verden. Det skal være slut med håbløse skrivebordsteorier. FDL går naturligvis ind for, at der udskrives bøder, hvis køretøjet ikke er i orden, men det er bestemt ikke i orden at hæve bødesatserne, som nu er aftalt.
Midttrafiks kunder har kåret de bedste busselskaber
NyhedI går overrakte Midttrafik prisen ’Bedste busselskab 2018/2019’ til de to busselskaber, som har leveret den højeste kundetilfredshed i år. Mørups Turistfart vinder puljen med små ruter og De Grønne Busser vinder for andet år i træk puljen med store ruter.

Midttrafik uddeler hvert år en bonus til de busselskaber, der leverer den højeste kundetilfredshed. I bonusmodellen ’Bedste busselskab’ er det kunderne, der er med til at finde de busselskaber, der gør en ekstra indsats for, at der er glade og tilfredse kunder i busserne.
Trafikulykker rammer stadig flere
NyhedAntallet af tilskadekomne personer i trafikken stiger igen. Det viser de nyeste ulykkestal for 2018, som Vejdirektoratet netop har offentliggjort. Det er bekymrende, at ulykker på vejene rammer så mange, mener Rådet for Sikker Trafik.

I 2018 mistede 171 personer livet i trafikken, og 3.287 mennesker kom til skade. Set i forhold til året før er antallet af dræbte på vejene faldet med fire personer, mens tilskadekomne er steget med 144 personer. Det viser de nyeste ulykkestal fra Vejdirektoratet.
Fremtidens lufthavn tager form: Kronprinsen indvier stort byggeri i CPH
NyhedFremtidens Lufthavn tager form. I dag kunne H.K.H. Kronprinsen indvie det største byggeri i nyere tid i Københavns Lufthavn: en 36.000 m² stor Finger E med masser af plads til de rejsende, nye gates til flyene, en ny paskontrol og et imponerende kunstværk - Danmarks største glasmosaik.


Omkring 250 gæster fra flyselskaber, politi, politik, byggebranche, myndigheder, kulturliv og lufthavnen deltog, da årtiers største byggeri i Københavns Lufthavn i dag blev indviet med det traditionelle snoreklip af H.K.H Kronprins Frederik.
Vejdirektoratet reparerer beton og udskifter belægning på fortovet på Aggersundbroen
TrafikFra den 5. juni og frem til oktober vil der være vejarbejde på fortovet på Aggersundbroen, som lejlighedsvist vil påvirke trafikken på broen.

For at sikre, at broen kan holde i mange år endnu, skal betonen repareres, og belægningen på fortovet udskiftes.

Konsekvenser for trafikanterne
Al biltrafik på broen vil være uforstyrret i dagtimerne i hele arbejdsperioden. Der vil dog være kørebaneindsnævringer og lysregulering af biltrafikken i perioder om aftenen og natten. Kørebanen vil blive indsnævret til en bredde på 4,5 m.
DTL: DISPENSATIONSORDNING PÅKRÆVET I FORHOLD TIL SMART-TAKOGRAF
NyhedDTL-Danske Vognmænd er ikke tilfredse med tempoet – det går simpelthen for langsomt med at få gjort klar til de nye takografer. Det haster, udtaler DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.

”Det vil være DTL-Danske Vognmænds holdning, at der findes en model med en dispensationsordning, indtil myndighederne er på plads,” fortsætter Erik Østergaard.
Trafikomlægning på Holbækmotorvejen i Hvidovre
TrafikVejdirektoratets entreprenør genoptager arbejdet med etablering af en støjskærme langs den inderste del af Holbækmotorvejen. Det er den sidste del af støjskærmen, der nu monteres. Anlægsarbejdet vil påvirke trafikken på Holbækmotorvejen.

Vejdirektoratet påbegynder nu montage af de sidste ca. 500 meter af støjskærmen langs Holbækmotorvejen i Hvidovre Kommune for at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet mellem Avedøre Havnevej, Hvidovrevej og Ulstrupvej.
Sjette lodtrækning om taxitilladelser er gennemført
NyhedFærdselsstyrelsen har til den sjette lodtrækning modtaget ansøgninger fra 2.556 virksomheder om i alt 44.174 tilladelser. Der er givet 125 tilladelser, og der er trukket 100 ansøgninger ud til ventelisten.

Den sjette lodtrækning foregik på samme måde som ved de forrige lodtrækninger; elektronisk og af en ekstern statsautoriseret revisor. Ved lodtrækningen har det også været et krav for deltagelsen, at ansøgeren forud for lodtrækningen kunne dokumentere, at kravet til egenkapital til det ansøgte antal tilladelser var opfyldt.
Ruten Frederikshavn-Oslo fylder 40 år
SkibFor 40 år siden sejlede de første danskere fra Frederikshavn til Oslo, da Stena Saga tog sin jomfrutur over Skagerrak. Vandvejen mellem Norge og Danmark blev en succes, og fire årtier senere er ruten stadig populær.

God mad, dans og shopping om bord på Stena Lines rute til Oslo lokkede i maj 1979 de første færgegæster om bord på Stena Lines nye rute mellem Frederikshavn og Oslo.
Mercedes-Benz går udstyrs-amok i Vito
LastMercedes-Benz vil kapre endnu flere varebilskunder fra konkurrenterne og hæver derfor udstyrsniveauet markant for Vito. Blandt andet er komfortførersæde og multifunktionsrat i læder er blevet tilføjet den omfattende liste over standardudstyr, og vælger man versionen med baghjulstræk, følger også automatgear med. Priserne begynder ved 1.795 kr. pr. måned plus moms for Mercedes Vito 114.

Det kan være en kompliceret affære at skulle vælge sin nye varebil, for udvalget af modeller og udstyrsvarianter på markedet er enormt, og selv det mest basale komfort- og sikkerhedsudstyr skal ofte tilvælges som dyrt ekstraudstyr. Men sådan behøver det ikke at være.
Efter lovkrav om gebyr: Så mange har købt ansvarsforsikring til deres motorkøretøj
NyhedVed nytår trådte nye regler i kraft, så alle ejere af motorkøretøjer uden den lovpligtige ansvarsforsikring kan blive opkrævet dagsgebyrer på 250 kroner, og det har haft en stor effekt, viser nye tal.

Antallet af uforsikrede danske køretøjer, typisk biler og knallerter, er er faldet massivt, efter Folketinget ved årsskiftet indførte nye regler, så det ved lov blev muligt at pålægge bilister uden ansvarsforsikring dagsgebyrer på 250 kroner.
ITD: Giv den tunge transport sin egen klima- og miljøkommission
NyhedTransporterhvervet efterlyser ambitioner og ikke mindst politisk handling, så den tunge transport også kan levere sit bidrag til de 2030-klimamål, som EU har fastsat. Derfor bør politikerne hurtigst muligt nedsætte en klima- og miljøkommission for den tunge transport, så der bliver sat skub i den grønne omstilling af sektoren, foreslår ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.


Hvis den tunge transport skal bidrage til Danmarks reduktion af CO2-udledningen, så vi senest i 2050 har gjort os uafhængige af fossile brændstoffer, skal der gang i planlægningen af den grønne omstillingsproces NU.
DTL - NLA forstærker samarbejdet i Bruxelles
NyhedNordic Logistics Association (NLA) flytter sammen med stærke aktører fra vognmandsorganisationer i Tyskland og Frankrig i fælles lokaler i Bruxelles. Vi styrker vores politiske arbejde i forhold til EU, siger DTL’s adm. direktør.

Nordic Logistics Association (NLA), der består af DTL - Danske Vognmænd, SÅ i Sverige, NLF i Norge samt det associerede medlem SKAL i Finland, meddeler, at man forstærker samarbejdet i Bruxelles.
FDL - Alle vil kapre stemmer, men: POLITISK ÆRLIGHED ER EN UDPRÆGET MANGELVARE
NyhedSå er det lige op over med valget, og samtlige partier har skærpet retorikken og lover det ene efter det andet. Kun få politikere søger at holde benene på jorden, og ikke mindst at kæmpe for det problem, de gerne vil løse.

Men desværre er det store flertal en slags levebrødspolitikere, som enten er uden indflydelse i egne rækker, eller om FDL tidligere har været inde på, er i lommen på virksomheder, organisationer eller selskaber, der betaler til valgkassen.
FDL - Der er gået valgflæsk og selvsving miljøsnakken: Miljødebat skal foregå på et mere relevant grundlag
NyhedMiljødebatten er vigtig, men den er, op til valget, gået totalt i selvsving. Nu er alle partier pludseligt blevet grønne, og vi oplever det ene overbud efter det andet. Men spørgsmålet er så bare, at de fleste politikere udtaler sig som jordens frelsere. Alle ved bedre end andre, men det er rent blændværk og manipulation.


For efter talrige politiske udsagn, kan vi konkludere, at kun få politikere, kender detaljerne med hensyn til forurening. De skyder fra hoften uden beviser, og af samme årsag kan de ikke fremlægge en detaljeret plan og den reelle finansiering.
Politiet jagter sprit- og narkobilister
InfoLandet over vil politiet i uge 23 og 24 have særligt fokus på at bilister, der kører i spiritus- eller narkopåvirket tilstand.

Bilister, der kører med narkotika eller alkohol i blodet, udgør en trussel for trafiksikkerheden. Politiet gennemfører derfor landet over fra mandag den 3. juni til og med mandag den 10. juni en målrettet indsats mod denne gruppe bilister.
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 21 Holbækmotorvejen ved Torkilstrup
TrafikFra på mandag den 3. juni og omkring tre uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 21 Holbækmotorvejen ved Torkilstrup i vestgående retning. I alt bliver der udskiftet cirka 5,5 kilometer asfalt.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig bliver der udlagt en ny, mindre støjende asfalt, og til slut påføres der striber.

Af hensyn til trafianterne udføres arbejdet i aften- og nattetimerne fra kl. 18.30 til 05.00, og trafikken afvikles ved overledning til modsatte spor.
SOCIAL DUMPING KAN IKKE BEKÆMPES !
DebatDet har Speditørerne og "Transportkøberne" sørget for !

De har jo nærmest truet med store prisstigninger på dagligvare !

Desuden vil bekæmpelsen give endnu flere fattige børn i Danmark !

Overførelsesindkomst,- - rækker jo ikke langt nok !


DERFOR SKER DER KUN "SNAKKE" OG "SNAKKE" !
HVORFOR NØJES MED AT GØ,- - -NÅR DER ER GRUND TIL AT BIDE !
DebatMedlemslande der ikke "følger spillets regler",- får blot en "løftet pegefinger" !

Først var det Polen,- med flere forhold faktisk !

Nu er også Ungarn,- blevet et "problembarn" !

Og sandelig også Rumænien !


KAN ELER VIL,- - -EU IKKE- - - "GÅ HELE VEJEN" ?
KLM indgår partnerskab om Europas første dedikerede fabrik for biobrændstof
FlyEuropa kommer til at få sit første dedikerede fabriksanlæg til produktion af biobrændstof til fly. Fabrikken, som vil være den eneste af sin slags i verden, vil blive bygget i Delfzijn i Holland. Den vil stå klar i 2022 og skal producere 100.000 tons biobrændstof årligt. KLM, SkyNRG og SHV Energy står bag initiativet.

Ud over bedre flyflåder og mere effektive værdikæder er biobrændstof det kortsigtede bedste alternativ til luftfartsindustriens grønne omstilling. Markedet for bæredygtigt flybrændstof er dog underudviklet,