Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
NÅR MÅLET HELLIGER MIDLET !
DebatOg det er jo lige præcis DET der er det kommet eksempler på nu !

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter,- sender bare aben videre !

Tre "chefer" fra tre Tungvognscentre,- står nu " med håret i postkassen" !

Kritikken afvises,- og hvad kommer der så til at ske ?


DE FORBANDEDE "MÅLTAL" SKAL JO FREMSKAFFES !
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - Styrelsen sætter sager om kompensation som følge af SAS-strejken i bero
NyhedSom følge af pilotstrejken hos SAS i foråret 2019 har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen modtaget en række klager over SAS vedrørende manglende udbetaling af kompensation. Der er nu anlagt sager ved domstolen om dette spørgsmål. Styrelsen vil afvente udfaldet af sagerne ved domstolen og sætter derfor behandlingen af modtagne klager i bero.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er blevet bekendt med, at der er anlagt sager ved Københavns Byret, hvor retten skal tage stilling til en række passagerers ret til kompensation som følge af de aflysninger, forsinkelser og boardingafvisninger, der opstod i forbindelse med pilotstrejken hos SAS i foråret 2019.

AirHelp er passagerernes sidste håb efter dårligt oplyst råd fra svensk forbrugerudvalg
NyhedDen svenske bestyrelse for forbruger-tvister (ARN) har meddelt, at SAS ikke bør betale erstatning til passagerer, der er berørt af flyselskabets pilotstrejke i løbet af foråret. Ifølge AirHelp, som har det største netværk af advokater, der er specialiseret i flypassagerers rettigheder, er dette råd forkert. AirHelp vil fortsætte med at forfølge sine retssager for at beskytte flypassagerers rettigheder med hensyn til strejken. ARNs henstillinger er ikke-bindende, og har derfor ingen indflydelse på fremtidige resultater i domstolene.
Region Midtjylland får også egne ambulancer
NyhedTil september udvider Region Midtjylland sin præhospitale flåde med tre ambulancer og en akutlægebil. Selvom det fortsat primært er private firmaer, der kører regionens udrykningskøretøjer, så giver udvidelsen regionen gode muligheder for at samle erfaring og på sigt styrke konkurrencen.

Private firmaer leverer fortsat langt de fleste af Region Midtjyllands 66 ambulancer, men fra 1. september øger regionen sin egen flåde med endnu en akutlægebil og tre nye ambulancer. Dermed driver regionen i alt fem regionale akutlægebiler og tre ambulanceberedskaber.
"MAN LIGGER SOM MAN HAR REDT" !
DebatHeldigvis er dette eksempel noget der KUN pynter på statistikken !

MEN,- der viser også tydeligt,- at kontrol SKAL have en "høj standard" !

Derfor skal man straks stoppe "Topchefernes" oplysninger,- - -fulde af "salgslak" !

Politikerer må IKKE lyve overfor Folketinget !


HVORFOR MÅ "TOPCHEFER" SÅ LYVE, - - - O V E R F O R - - POLITIKERNE ?
Tungvognskontrol i Århus
NyhedNæsten et hundrede lastbiler blev torsdag 28. august 2019 tjekket i stor tungvognskontrol på Århus Havn.

Kontrollen var en koordineret indsats mellem politiets Tungvognscenter Nord, TOLD og Færdselsstyrelsen.

TOLD kontrollerede i alt 97 lastbiler, hvoraf 85 kom en tur i scanneren.

Politiets opmærksomhed blev i den forbindelse henledt på 44 af de 97 lastbiler – hvoraf 13 var udenlandske lastbiler.
Vejtransportalliancen til møde i København om Vejpakken
NyhedTransport- og Boligministeriet har netop været vært for det sjette møde for eksperter og attachéer i Vejtransportalliancen. Mødets formål var at forberede sig på de kommende forhandlinger om Vejpakken.

Danmark var i januar 2017 med til at stifte Vejtransportalliancen, der består af en række ligesindede lande med fælles mål om at prioritere færdselssikkerheden, sikre fair konkurrence i vejtransportsektoren og forbedre de sociale vilkår for chauffører.
Kombardo Expressen stopper ved CPH
NyhedKombardo Expressen på Bornholm har hidtil kørt direkte mellem Rønne og København. Men nu opfylder bussen et stort ønske fra bornholmerne og lægger vejen forbi Københavns Lufthavn.

Et stop i Københavns Lufthavn har været et stort ønske fra bornholmerne til Kombardo Expressen. Det ønske opfyldes nu.

”Allerede på Folkemødet 2018, hørte vi mange gange, at et stop i Københavns Lufthavn var en nødvendighed, men Københavns Lufthavn har været igennem omfattende ombygninger, og det har betydet, at det ikke har været muligt for Kombardo Expressen at få en plads ved den travle lufthavn.
Vognmand taget for omfattende snyd
NyhedTungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi standsede en lastbil, som endte med at blive én af mange sager for en vognmandsvirksomhed.

Torsdag den 29. august 2019 standsede Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi en tysk indregistreret lastbil på vejene i Køge.

Under kontrollen af lastbilen blev det klart for betjenten, at der var uoverensstemmelser mellem chaufførens forklaringer og de fremviste fragtbreve,
Nedtællingen er begyndt: Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik om præcis 1 måned
NyhedOm præcis en måned kan biler, lastbiler og motorcykler benytte Kronprinsesse Marys Bro, når de skal over Roskilde Fjord. Den nye bro forventes at aflaste Kronprins Frederiks Bro mærkbart og at give tidsbesparelser til trafikanterne på op til 30 minutter i morgenmyldretiden.

Broen er landfast, asfalten er lagt, autoværnet er sat op og betalingsanlægget er rejst. Efterhånden mangler Kronprinsesse Marys Bro kun at blive officielt indviet, inden trafikanter kan indtage den firesporede motortrafikvej henover Roskilde Fjord.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på E47 Helsingørmotorvejen ved Humlebæk
TrafikFra søndag den 1. september og tre uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på E47 Helsingørmotorvejen i nordgående retning ved Humlebæk på en strækning på cirka 5 kilometer.

Arbejdet starter med lokale reparationer i belægning og affræsning af den gamle belægning. Herefter udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.
Vognmand mistænkt for omfattende snyd og lovbrud
NyhedI slutningen af juli måned, standsede Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd rutinemæssigt en dansk lastbil i nærheden af Vejle. Kontrollen viste ret hurtigt, at der var overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne.

Det var vognmanden selv, der førte lastbilen, men han havde ikke helt styr på dokumenterne. Det viste sig nemlig, at der ikke var indhentet de nødvendige tilladelser til godskørsel.
Fynbus - Slut med at betale ekstra i natbussen
NyhedEfter 1. september skal du ikke længere betale ekstra, når du køber en billet i natbussen. Vi afskaffer nemlig nattillægget for at gøre billetsystemet enklere.

Hidtil har du i de fynske natbusser skulle betale et tillæg på 50 %, hvis du købte en kontantbillet i bussen, eller hvis du rejste med natbussen på en DSB-billet.

Det tillæg afskaffer vi nu for at gøre billetsystemet enklere, og samtidig gøre det nemmere for både kunder og chauffører.
Husk at ombytte dit britiske kørekort til et dansk
NyhedNår Storbritannien forlader EU, skal du som herboende borger have et dansk EU-kørekort for at køre i Danmark. Det er allerede nu muligt at ombytte dit britiske kørekort til et dansk EU-kørekort, og hvis du ombytter det, før Storbritannien træder ud af EU, vil ombytningen foregå efter de smidigere EU-regler.

Storbritannien træder efter planen ud af EU senest den 31. oktober 2019. Når det sker, vil det ikke længere være muligt for herboende borgere at køre i Danmark på et kørekort udstedt af Storbritannien.
Politi - To gange narkotikafangst ved grænsen
NyhedSamarbejdet mellem Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) og Told resulterede i fund af især ecstasy, blandt andet i en norsk Tesla

Samarbejdet mellem Toldstyrelsen og Syd- og Sønderjyllands Politi i den særlige Politi- og Toldenhed i Padborg har de seneste dage resulteret i to narkotikasager ved grænsen.

To syriske mænd bosat i Østrig kom tirsdag kørende over grænsen ved Frøslev. Her blev de udtaget til kontrol.
FDL Nyhed - Tidligere transportminister Ole Birk Olesen: Benny Engelbrecht skal holde, hvad S har lovet
NyhedHvis man ikke kan fremme sin sag ved at tale sandt, så er det fordi man har en dårlig sag. Det fastslår tidligere transportminister, Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance og fortsætter:

Sådan er det også med transportminister Benny Engelbrecht, som forsvarer, at han har skrottet Socialdemokratiets valgløfte om nye veje i bl.a. Midt- og Vestjylland. Det gør han ved, i strid med sandheden, at påstå, at der ikke længere er flertal for at igangsættebyggeriet af vejene.
MOVIA - Plustur får dig hele vejen fra A til B
NyhedPlustur bliver fra 2. september 2019 en del af Rejseplanen i Ringsted Kommune. Det betyder, at du kan bestille en plustur via Rejseplanen, når bus og tog ikke rækker hele vejen. Ordningen er for alle.

Man skal kunne bo og arbejde overalt på Sjælland. Men selvfølgelig ved vi også, at bussen eller toget ikke kører hele vejen til sommerhuset eller hele vejen ud til gården. For at give mere kollektiv transport der, hvor der ikke kører så mange busser og tog, har Movia udviklet et nyt tilbud - plustur, som fra 2. september bliver en del af den kollektive transportservice i Ringsted Kommune. I forvejen findes plustur i ni andre kommuner på Sjælland, hvor borgerne har taget rigtig godt imod den nye service.
DEKRA overrakte Fællesskabsprisen til Aarhus-initiativ
NyhedTorsdag den 29. august 2019 blev dette års Fællesskabsprisen uddelt ved en festlig ceremoni om bord på Oslobåden. Mere end 100 var indstillet til prisen, hvoraf 10 blev udvalgt som vindere. Fællesnævneren var kampen for de gode fællesskaber, primært for samfundets mest udsatte.

Sårbare børn, hjemløse, udviklingshæmmede og soldaterveteraner var nogle af de projekter og initiativer, som i år var repræsenteret på vinderpodiet til Fællesskabsprisen 2019.
Storkontrol afslørede hashsmuglere
NyhedTo tyrkiske mænd, der tilsyneladende var ved at smugle hash ud af Danmark, var noget af det en kontrol på motorvejen i Sønderjylland afslørede. Men det blev også til sager om overlæs, våbenlov og for mange kontanter.


En storkontrol i det sydgående spor på Sønderjyske Motorvej afslørede tirsdag eftermiddag og aften både smugling af narkotika og flere andre lovovertrædelser.

Køretøjerne blev vinket ind til kontrol på rasteplads Oksekær, hvor Udlændingekontrolafdelingen, UKA Vest, kontrollerede i samarbejde med Færdselspolitiet og medarbejdere fra Toldstyrelsen.
Lastbilens historie og store betydning for verdensøkonomien
NyhedLastbilen har unægtelig haft en stor betydning for verdensøkonomien og måden vi lever på - men hvordan startede det hele egentligt? Læs mere her eller klik ind på LastbilGalleri.

Menneskeheden har længe fragtet ikke blot sig selv, men også alverdens produkter fra A til B, hvad enten det har været for at handle med varerne eller blot for at rykke teltpælene op. I stenalderen, hvor de første jægere vandrede op igennem det danske barske land, ville de nok få en lidt lang næse, hvis de kunne se, hvordan lastbilen forsøder transporten. Da lastbilen blev en realitet, blev det nemmere og hurtigere at få fragtet produkter ikke blot fra den ene ende af landet til den anden, men også på tværs af landegrænser.
Forligskreds har genovervejet Vinge Station
S TogForligskredsen har genovervejet projektet med en S-togsstation ved Vinge, da Dansk Folkeparti er udtrådt af forligskredsen, og da Banedanmark har konstateret, at projektet ikke kan holde sig inden for den økonomisk afsatte ramme. Forligskredsen konstaterer, at projektet er så fremskredent, at man kører videre med stationen.

Banedanmark har konstateret en fordyrelse af projektet med anlæg af en ny S-togsstation ved Vinge i forhold til det hidtil budgetterede. Fordyrelsen følger blandt andet af, at Banedanmark har modtaget tilbud på to entrepriser, som begge er højere end forudsat i budgettet
Kontrol på Grenaa Havn – flest lastbiler i fin form
NyhedPolitiets Tungvognscenter Nord (TCN) foretog onsdag den 28. august 2019 en koordineret kontrol på havnen i Grenaa. 16 ud af 20 lastbiler var fejlfri.

Politiets Tungvognscenter Nord (TCN) stod onsdag den 28. august 2019 ved middagstid bag en kontrolaktion på havnen i Grenaa. Her blev 20 lastbiler set nøje efter i sømmene af politiet. De 16 bestod uden fejl og mangler, mens fire køretøjer måtte sigtes for 21 overtrædelser.
DEKRA Bilsyn åbner storvognshal i Odense
NyhedDEKRA Bilsyn ekspanderer indenfor syn af store køretøjer og åbner 2. september synshal i Odense, denne gang alene til tunge køretøjer.

”DEKRAs overordnede vision er at gøre verden til et sikrere sted, og globalt DEKRA den største bilsynsvirksomhed. I Danmark vil vi ved organisk vækst og opkøb opbygge en landsdækkende kæde af bilsynshaller, hvor hallerne er lokalt forankret og lokalt drevet – vi vil være den foretrukne lokale synshal der hvor vi er repræsenteret”, siger finansdirektør i DEKRA Danmark, Bo Bay Hougaard.
FDL Nyhedsbrev - Henning Hyllested, Enhedslisten: Bedre kollektiv trafik giver plads på vejene
NyhedEnhedslisten er, som bekendt, ikke blandt de partier, som går ind for, at vi skal have udbygget, og forbedret, det danske vejnet. Det har vi bedt transportordfører Henning Hyllested fra EL, om at uddybe. Skal man tro på Henning Hyllested, som jeg kender somen åben og ærlig politiker, er Enhedslisten ikke ene om at have det synspunkt på det trafikale område. Og Henning Hyllested har sine gode grunde til at satse mere på den kollektive trafik.

I Enhedslisten mener vi, at trængselsproblematikken er en af de væsentligste at få løst – ikke mindst af hensyn til godstransporten på landevej, siger Henning Hyllested. Vi er af den opfattelse, at trængslen ikke løses ved at udbygge (motor)vejnettet, snareretværtimod.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 11 Skjernvej ved Nr. Felding
TrafikDe næste tre uger lægger Vejdirektoratet ny asfalt på en strækning på cirka tre kilometer på rute 11 Skjernvej ved Nr. Felding syd for Holstebro.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.