Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Midt & Vestsjællands Politi - Politiet vejleder vognmænd inden studenterkørsel
NyhedDer var stor tilslutning til politiets informationsmøde med vognmændene, inden sommerens studenterkørsler løber af stablen.

Fejl og fare. Sidste års kontrol af studenterkørsler viste mange alvorlige fejl, og der var to alvorlige uheld i Østdanmark under studenterkørsel – også kaldet eksamenskørsel.

Derfor tog politiet og en stor skare af vognmænd fat på de problemstillinger, der kan opstå, når de unge studenter skal fragtes landet rundt til studenterkørsel.
Scania - Danmarks bedste lastbilchauffører klar til finale
NyhedDer er fokus på økonomisk kørsel, miljø og sikkerhed, når åbent hus hos Scania Ishøj på lørdag danner rammen om finalen i Danmarks største konkurrence for lastbilchauffører, Scania Driver Competitions 2018/2019.

Mange håbefulde chauffører har deltaget i Scanias chaufførkonkurrence. Gennem en indledende prøve – enten som en køreprøve via Scania FMS eller en online teoriprøve – og en række krævende udtagelseskonkurrencer rundt omkring i Danmark med bl.a. lastbil- og færdselsteori, manøvrekørsel og økonomikørsel er feltet nu indsnævret til de 12 dygtigste lastbilchauffører.
Toyota leverer otte brintbiler til taxiselskab
NyhedRegeringen præsenterede tidligere i år en plan for at kickstarte den grønne omstilling i taxibranchen og garanterede taxilicenser til op til 300 nye forureningsfrie taxier, som fx brinttaxier, i 2019 og 2020. I dag, tirsdag 30. april, blev første synlige resultat vist frem, da Toyota overdrog otte brinttaxier til den app-baserede danske taxi-tjeneste DRIVR i overværelse af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Et bredt flertal i Folketinget ønsker at kickstarte den grønne omstilling i taxibranchen og garanterede i starten af året således taxilicenser til op til 300 nye forureningsfrie taxier, som fx brinttaxier, i 2019 og 2020.
Ny Renault Master – en del af en populær europæisk familie
LastI den nye Renault Master ser vi masser af innovative løsninger, der gør hverdagen nemmere for de krævende brugere. Det er mange års stabile skuldre som Master bygger på, men det virker som om den nye Master formår at forny, hvor det betyder noget men også bevare den solide dna, der har givet modellen det gode ry overalt. Snuden er højere pga. de nye motorer og kabinen er lækker med et højt kvalitetsindtryk. Komforten er på personbilsniveau og generelt føles Master og Trafic anno 2019 robuste og moderne på samme tid.
Movia - Ørslev Turisttrafik i Vordingborg bliver for andet år i træk kåret som årets busoperatør
NyhedBuspassagererne har for andet år i træk kåret Ørslev Turisttrafik som årets busoperatør. Prisen blev uddelt 30. april 2019 på den årlige operatørkonference for Movias busoperatører. Derudover blev der uddelt priser for Årets Københavnerlinje og Årets S-buslinje.

Prisen som Årets Operatør 2019 gik for andet år i træk til Ørslev Turisttrafiks garageanlæg i Vordingborg, som er den operatør og det garageanlæg, som har haft de mest tilfredse passagerer i busserne i løbet af sidste år. Det er de fire buslinjer 661R, 664, 669 og 678, som har garage i Vordingborg, og som bedømmelsen er baseret på.
Ekspert: Pas på køb af dæk på nettet – reklamationsret kan bortfalde
NyhedMange danskere køber dæk hos udenlandske webforhandlere uden reklamationsret. Det opdager de først, når de har brug for service eller ombytning, og så er det ifølge ekspert for sent.

Mange tror, at de køber en service hos et dansk firma, når de køber dæk på en hjemmeside med dansk domænenavn. Men ofte er der tale om en udenlandsk dækvirksomhed, og her gælder dansk forbrugerlov ikke.

– Det er næsten umuligt at gennemskue, om det er en udenlandsk virksomhed, der står bag.
Regeringen strammer kontrol med EU-borgere på offentlig forsørgelse
NyhedDer bliver strammet op på praksis, og kontrollen med adgangen til sociale ydelser øges. Med en række nye tiltag skal myndighederne sikre, at vurderingen af den enkelte borgers arbejdstagerstatus bliver ensartet og mere præcis.


En øget kontrol og et tættere samarbejde mellem myndighederne skal sørge for, at EU -borgere* ikke får en social ydelse, som de ikke er berettiget til.
Ministeren kører i miljøvenlig taxi
NyhedSom et led i regeringens planer for et mere bæredygtigt og klimavenligt Danmark skal alle nye taxier fra 2025 være nulemissionstaxier. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen prøvekørte i dag et bud på fremtidens miljøvenlige taxi, da han fik en tur i en brinttaxi i København.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har tidligere haft et studiejob som taxichauffør, og derfor var det en stor oplevelse, da han i dag som passager fik en køretur i en af Københavns første brinttaxier.
Ny buschaufføruddannelse til fleksjobbere
NyhedNu giver DEKRA fleksjobbere mulighed for at uddanne sig til buschauffør på deltid. Et deltidshold vil sikre, at fleksjobbere og andre borgere med nedsat arbejdsevne kan få en uddannelse og et job. Derudover vil det afhjælpe den enorme mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Målet med uddannelsen er nemlig, at borgerne kan varetage et deltidsjob.
Snup en togtur for 25 kr
TogFredag den 31. maj er der 26.000 DSB Orange Fri billetter til salg for kun 25 kr. – uanset hvor lang togturen med DSB’s fjern- og regionaltog bliver. Den billige billet gælder til de lidt længere ture ud i det blå, det kunne være til et ekstra besøg hos familien og vennerne eller seværdigheder lidt længere væk.

”Der er mange, der snupper en fridag denne fredag, der er klemt lidt inde. Det gælder også for mange af vores faste kunder i togene. I stedet vil vi tilbyde andre pladsen med en billig billet til en forårstur ud i landet,” siger Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB Kommerciel.
MON DET H A R VÆRET GENNEM RETSSYSTEMET ?
DebatDet KAN jo også bare være Hans Chr. Schmidt´s egen beslutning ?

MÅSKE har man bare opfyldt en ønske fra "Transportmafiaen" ?

En henvendelse til en Dansk dommen ved EU-domstolen,- udløser et diffust svar !

Cabotagekørsel med "udflagede" lastbiler,- er åbenbart "frit valg" for medlemslandene !


DANMARK- - K A N- - ALTSÅ FORBYDE DETTE,- - UDEN AT OVERTRÆDE EU- LOVGIVNINGEN !
Politi - Bøde til ungarsk vognmand for manipulation med Adblue-systemet
NyhedEn ungarsk vognmand må nu betale en bøde på 28.500 kr., efter hans chauffør blev kontrolleret af personale fra Tungvognscenter Syd på Skærup Rasteplads ved Vejle sidst på eftermiddagen mandag.

En teknisk undersøgelse af lastbilen viste, at det forureningsbegrænsende udstyr (Adblue-systemet) var blevet manipuleret, så det ikke fungerede.
BEHOVET FOR EN DANSK MINDSTELØN,- - - STIGER !
DebatDer er skræmmende udsigter i den nye "vejpakke" !

Hvem "trækker det længste strå" på de væsentlige områder ?

Bliver det "Rådet" eller Parlamentet ?

En enkelt detalje,- -kan gøre en stor forskel !


VIL TYSKE NUMMERPLADER BLIVE DOMINERENDE ?
DTL: Udbred toilet offensiv fra Vest- Syd- og Sønderjylland
NyhedI løbet af foråret og sommeren opstiller Vejdirektoratet nye toiletbygninger på syv rastepladser langs motorveje og landeveje i det vest-, syd- og sønderjyske område.

Toiletbygningerne opstilles i disse måneder, og udskiftningen af alle toiletbygningerne vil være overstået i løbet af sommerferien, fremgår det af en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

-Der er godt nok tale om udskiftninger af ældre bygninger og ikke etablering af flere toiletter, men vi er da tilfredse med, at der gøres noget ved forholdene på nogle af landets statslige rastepladser.
Den værste køre-og hviletidssag, jeg har set
NyhedSådan lød det fra specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi under proceduren i en sag, hvor retten i Kolding den 29. april 2019 afsagde dom over en 46-årig chauffør fra Esbjerg.

Dommeren var da også enig i, at der var tale om en særdeles alvorlig sag. Chaufføren blev idømt 70 dages betinget fængsel på vilkår af, at han skal udføre 80 timers samfundstjeneste, 2 års frakendelse af kørekort til de tunge køretøjer og en bøde på 317.500 kr.
Ny Toyota Camry fra 379.990 kr.
AutoNår Toyota i maj introducerer en helt ny og ottende generation af den luksuriøse model Camry, sker det med ekstremt attraktive priser. Prisen på Camry, der udelukkende fås med en kraftfuld 2.5-liters hybridmotor med hele 218 hestekræfter, starter fra 379.990 kr. for H2-udstyrsudgaven, der byder på en omfattende liste af standardudstyr. Firmabilsbrugere kan se frem til et beskatningsgrundlag fra 329.990 kr.

Den sælges i over 100 lande og blev verdens mest populære model i firmabilsklassen i 2018 med et salg på over 700.000 biler. Nu er Toyota Camry klar til at indtage vejene i Danmark igen efter hele 15 års pause. Det sker fra midten af maj, når de første biler lander hos de danske Toyota-forhandlere – endda med et særdeles attraktivt prisskilt i forruden.
Dygtige chauffører bliver endnu bedre i den ny Mercedes-Benz Actros
NyhedUanset om det går opad eller nedad, om vejen bugter sig eller blot fortsætter ligeud, er man altid et skridt foran i den ny Actros. Den adaptive fartpilot Predictive Powertrain Control arbejder nemlig sammen med lastbilens navigation og radarsystem og tilpasser selv hastigheden efter vejens forløb. Resultatet er øget komfort, bedre sikkerhed og ikke mindst en brændstofbesparelse på op til 5 %.

Sikkerhed, komfort og brændstofeffektivitet er de tre nøgleord i beskrivelsen af den ny Mercedes-Benz Actros. Flere nye hjælpesystemer gør nemlig både korte og længere ture mærkbart mere behagelige og sikrere, ligesom chaufføren kan se frem til lidt færre besøg ved dieselstanderen.
2018 blev endnu et år med markant trafikvækst på motorvejene
TrafikDe seneste år er trafikken på motorvejene bare vokset og vokset – og sidste år blev ingen undtagelse. I 2018 øgedes trafikken på det hjemlige motorvejsnet med 3,2 procent. Det viser de nyeste trafiktal, som Vejdirektoratet netop har offentliggjort.

Tallene betyder samtidig, at udviklingen i antallet af kørte kilometer på motorvejsnettet siden 2010 er steget med 36 procent. I dag afvikles over en tredjedel af den samlede vejtrafik i Danmark på motorvejene mod blot 16 procent for 25 år siden.
KUNNE LØSNINGEN HEDDE : "DASP" ?
DebatKan disse "transportkøbmænd",- - gøre den store forskel ?

Teoretisk kunne de vel netop det ?

Spørgsmålet er bare,- - -om de overhovedet vil det ?

MÅSKE,- -sidder de allerede for fast i mudderet ?


MEN,- - - HVORFOR EGENTLIG IKKE ?
REGLERNE OM FORSKELSBEHANDLING OVERTRÆDES ÅBENLYST !
DebatEndnu et klart bevist på,- -at man gør hvad man har lyst til !

Love og regler er der rigeligt af,- - -OGSÅ fra EU !

De ignoreres hæmningslæst,- - og efter behov !

Danmark går frejdigt i spidsen,- på det område !


VI TALER OM GROV FORSKELSBEHANDLING !
FORKERT FOKUS ?
DebatER her tale om,- - et spørgsmål ?

Eller ER her tale om,- - en konstatering ?

Hvad er det,- - man fokusere på i hverdagen ?

Og hvad BURDE man,- -fokuserer på ?


FINDES DER MON ET SVAR PÅ DET ?
SAWO A/S leverer et kroghejs efter chaufførernes ønske
SAWO A/S  leverer et kroghejs efter chaufførernes ønskeSAWO Odense har færdigbygget endnu en bil - denne gang er det et Multilift XR26Z.59 kroghejs der er monteret på et Volvo FH420 triple boogie chassis med fuld luftaffjedring. Kunden har tidligere haft lastbil med HYVA-lift, der nu er slidt op og skal erstattes.

Kroghejsbilen har i det daglige 2 chauffører. Med kort afstand mellem containerpladserne og minimal transporttid, udføres der relativt mange containerhåndteringer i forhold til transporttiden. Behovet for et kroghejs med en robust konstruktion har derfor været højt prioriteret.
Beskatning for veterankøretøjer skal forenkles
NyhedReglerne for beskatning af veteranbiler er komplicerede og vanskelige at kontrollere. Derfor lægger skatteministeren og Dansk Folkeparti nu op til en forenkling, hvor det såkaldte originalitetskrav afskaffes.

Veteranbiler skal i dag fremstå som de gjorde, første gang de rullede ud over kantstenen for mindst 35 år siden. Ellers bortfalder de gunstige skattevilkår, der gælder for veteranbiler. Det kan imidlertid ofte være svært at afgøre, hvorvidt en bil reelt er ændret – især hvis der er tale om biler, der har mange år på vejene bag sig.
AFLYST - MY veterantog åbner kørselssæsonen med en tur fra Nordsjælland til Bakken og København, lørdag den 25. maj 2019.
AFLYST - MY veterantog åbner kørselssæsonen med en tur fra Nordsjælland til Bakken og København, lørdag den 25. maj 2019.MY Veterantog oplyser på deres Facebookside at turen ikke kan gennemføres. Se deres Facebook side her.

MY veterantog åbner kørselssæsonen med en tur fra Hundested over Hillerød, Helsingør til Bakken og København.

MY Veterantog beskriver turen således, turen starter i Hundested og kører via Hillerød og Helsingør til Bakken.

Dem så er mere til byen, kan kører videre til København. Undervejs standses ved større stationer.

Bakken er verdens ældste forlystelses park, hvor der iøvrigt er gratis adgang.
Vejdirektoratet opstiller syv nye toiletbygninger på rastepladser i Syd-, Vest- og Sønderjylland
NyhedI løbet af foråret og sommeren opstiller Vejdirektoratet nye toiletbygninger på syv rastepladser langs motorveje og landeveje i det vest-, syd- og sønderjyske.

Toiletbygningerne skal erstatte de gamle toiletter og give trafikanterne en øget komfort og service, når de træder af på naturens vegne.

”Gode toiletforhold er en helt afgørende del af den service, vi ønsker at give trafikanterne på statsvejnettet.