Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Tryg vil redde liv med mobil-blocker
NyhedHvert år er bilisters uopmærksomhed årsag til alvorlige trafikulykker. Mange af ulykkerne sker, fordi chaufføren har øjnene på sin mobiltelefon i stedet for på vejen. Men det vil Tryg nu sætte en stopper for. Derfor introducerer selskabet i disse dage Tryg Mobil - en mobil-blocker, som forhindrer bilens fører i at benytte håndholdt mobil under kørslen. Tryg Mobil testes i første omgang i samarbejde med en række virksomheder.

Man skal bare lige... Og pludselig går det galt. I et uopmærksomt øjeblik sker der noget i trafikken, som kræver handling. Men øjnene er på mobilens skærm, og den nødvendige reaktion udebliver eller forsinkes med det resultat, at man påkører en af sine medtrafikanter eller på anden vis forulykker med sit køretøj
Hastigheden på Østbanen nedsættes ved køreplanskiftet til december
NyhedLokaltog har i tæt dialog med Movia besluttet at sænke hastigheden på Østbanen fra 100 km til 75 km i timen ved næste ordinære køreplanskift 15. december. Ændringen skal sikre fortsat stabil drift på Østbanen i de kommende år.

Lokaltogs halvårlige eftersyn af Østbanen i september i år har vist, at skinner og baneinfrastruktur er for slidte til at opretholde stabil drift med 100 km i timen. Lokaltog har derfor efter samråd med Movia besluttet, at hastigheden på Østbanen sænkes til 75 km i timen fra det ordinære køreplanskifte 15. december 2019.
Bøder til to vognmænd for manipulation
NyhedTo vognmænd fra henholdsvis Hviderusland og Litauen må betale større bøder efter deres lastbiler torsdag den 26. september blev kontrolleret af Tungvognscenter Syd ved Padborg.

Ved kontrollen foretog medarbejdere fra Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi en særlig teknisk undersøgelse af de to lastbiler og kunne konstatere, at der var blevet manipuleret med lastbilernes Adblue-systemer. Adblue-systemerne neutraliserer de sundhedsskadelige NOx-partikler, som lastbilernes motorer udleder. Manipulationen af systemerne havde gjort, at systemerne var blevet sat helt ud af drift.
FDL - Alternativets bud på ny trafikaftale: Roadpricing og elbildrift vil skabe et renere miljø
NyhedLuftforurening er et stort problem i Danmark. Uanset om vi taler om partikler, NOx, CO2-udledning fra biler og busser eller de skadelige partikler fra brændeovnene, har forureningen store negative konsekvenser. Især har det store helbredsmæssigekonsekvenserfor borgere, der bor og arbejder i områder med meget luftforurening, men det har også mærkbare økonomiske konsekvenser for samfundet. Det fastslår Alternativets transportordfører Susanne Zimmer og fortsætter:
Over 400 køretøjer standset i kontrol
NyhedTorsdag 26. september 2019 afholdt Nordjyllands Politi færdselskontroller i tre nordjyske kommuner. 414 køretøjer blev undersøgt i forbindelse med kontrollerne. Det resulterede i 49 sager for politiet.

Blandt sagerne blev 12 knallerter noteret for såkaldt konstruktive ændringer – disse blev standset i byer i Himmerland.

Derudover var der tre hastighedsager, hvor en var en betinget frakendelse, tre mobilsager og tre selesager samt forskellige færdselslovsovertrædelser.
Udspil: 100 millioner kroner skal investeres i ufaglærte
NyhedRegeringen vil have en ny kurs for reformpolitikken, hvor der er langt større fokus på, at danskerne har de nødvendige kvalifikationer. I første omgang vil regeringen bruge 100 millioner kroner til at uddanne flere ufaglærte og sikre faglært arbejdskraft til virksomheder.


Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil de kommende uger forhandle en opkvalificeringspakke på plads og lægger fire forslag på forhandlingsbordet. Regeringen vil først og fremmest forbedre mulighederne for, at ufaglærte ledige kan blive opkvalificeret
DEN  NYE  VEJPAKKE   ?
DebatDen er ikke helt  "god nok",- -men en god  "begyndelse"    !

Spørgsmålet er så,- om alle medlemslande vil  respektere  indholdet    ?

"Den Nye Vejpakke"  burde være  "dødsstødet",- for "datterselskaberne"   !

MANGE  virksomheder vil opleve voldsomme problemer    !


MEN,- - NU  SKAL  DEN   JO  LIGE   VEDTAGES   RIGTIGT    !
Påkørte hjorte: Nu skal du passe på i trafikken
NyhedHøjsæson for påkørte hjorte starter nu, og Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 forventer ny rekord med over 4.000 henvendelser de næste tre måneder. Se listen over kommuner med flest påkørsler.

Fra begyndelsen af oktober stiger antallet af henvendelser om påkørte hjorte typisk markant hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, og de mange opkald fortsætter i flere måneder. Sidste år modtog vagtcentralen i alt 10.445 henvendelser om påkørte hjorte, hvoraf en tredjedel fandt sted i oktober, november og december. Den kraftige stigning på denne tid af året skyldes, at dagene nu bliver kortere og mørkere.
Nyt forum skal forenkle dansk og europæisk regulering
NyhedRegeringen har etableret et nyt forum, som skal styrke indsatsen for, at det bliver enklere og lettere at drive en ordentlig og sund virksomhed i Danmark. Det nye forum skal både kigge på forenklinger i dansk og europæisk regulering samt bane vejen for øget innovation.

Regeringen øger nu indsatsen for at skabe bedre regulering og rammevilkår på erhvervsområdet. Det sker ved at forankre indsatsen fra Virksomhedsforum og Implementeringsrådet i et nyt forum, Erhvervslivets EU- og regelforum.
Vejdirektoratet lancerer ny kampagne mod ulykker ved vejarbejder
NyhedMere end hver anden dag sker der en ulykke ved et vejarbejde herhjemme. I en ny kampagne opfordrer Vejdirektoratet bilisterne til at stille skarpt på trafiksikkerheden, når de kører forbi vejarbejder.

Flere gange om ugen kører bilister galt, når de passerer et vejarbejde. Ofte skyldes det uopmærksomhed.

Derfor sætter Vejdirektoratet fokus på, at bilisterne skal stille skarpt, når de møder et vejarbejde. Den nye kampagne ’Stil Skarpt. Vejarbejde kræver fokus’ skal få flere bilister til at holde fokus, når de kører bil.
154 kilometer i timen på landevej
Nyhed12 gange har Midt- og Vestjyllands Politi stoppet hollændere for voldsomme fartoverskridelser

12 gange er hollændere i løbet af det seneste års tid blevet taget for alvorlige fartoverskridelser på vestjyske landeveje og motorvej. Midt- og Vestjyllands Politi har systematisk med civile videobiler overvåget strækninger fra den sydlige kredsgrænse til Thyborøn og dokumenteret, hvordan flere biler på hollandske plader kører alt for stærkt – helt op til 154 kilometer i timen på almindelig landevej og 183 kilometer i timen på motorvej. De tolv sager dækker over i alt seks forskellige personer.
Regeringen prioriterer en ny jernbane over Vestfyn
NyhedRegeringen følger op på Togfonden og lægger på det kommende finanslovsforslag op til at indbudgettere midler til at anlægge en cirka 35 kilometer lang ny elektrificeret jernbane over Vestfyn. Derudover fremsætter regeringen et nyt lovforslag, der giver transportministeren den juridiske bemyndigelse til at anlægge banen. De nødvendige skridt er dermed taget til, at projektet bliver til virkelighed.

Når regeringens finanslovsforslag bliver offentliggjort vil det fremgå, at regeringen vil afsætte midler til anlæg af en ny jernbane over Vestfyn.
FDL - Vi skal stille krav til synsstederne: Vigtigt at sikre sig før bremserne skal synes
NyhedI forbindelse med bremse-problematikken, har FDL, som tidligere omtalt, søgt bredt ved de danske synssteder for lastbiler. Formålet var at få dokumentation i form af udskrift af en rigtigt udført bremsetest. Kun et enkelt synssted indledteen dialog med FDL, så der er åbenbart ikke meget hjælp at hente for de vognmænd og chauffører, der lever af at køre med løstrailere. Det er ikke mindst derfor, at FDL gentagne gange har råbt vagt i gevær og arrangerede bremsemødet på Hejse Kro.
Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik mandag den 30. september
TrafikNu er der ikke længe til. Om tre dage kan biler, lastbiler og motorcykler indtage den firesporede motortrafikvej henover Roskilde Fjord. Kronprinsesse Marys Bro forventes at aflaste Kronprins Frederiks Bro mærkbart og at give tidsbesparelser til trafikanterne på op til 30 minutter i morgenmyldretiden.

Omkring klokken 5 mandag den 30. september åbner Kronprinsesse Marys Bro for trafik, så broen er klar til myldretidstrafikken samme morgen. Politiet vil være på stedet for at sætte trafikken i gang.
TUR.dk - Aktiviteten på AMU er faldet med én undtagelse: Transportområdet
NyhedEn rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) viser, hvordan aktiviteten i AMU er faldet med mere end 20 % siden 2007. Kun ét område har oplevet en stigning, nemlig transportområdet.

EVA har udarbejdet en rapport, der handler om virksomhedernes brug og vurderinger af AMU, og hvordan dette har udviklet sig fra 2007 til 2019. Resultaterne bygger på en spørgeskemaundersøgelse, der er gennemført i 2019 efter samme skabelon som tre tilsvarende undersøgelser foretaget i 2007, 2011 og 2015.
FDL - Lobbyisterne har frit spil, men: Politikeres økonomiske valgtilskud et problem
NyhedEfter afsløringen af Kurt Beier-sagen, har mange gode kræfter bl.a. FDL, arbejdet på at komme den slags forhold til livs. Løsningen er en mere langt intens bekæmpelse af social dumping og misbrug af underbetalt udenlandsk arbejdskraft. Menfor at det skal lykkes, er det tvingende nødvendigt at få bremset postkasseselskaber, fiktive vikarbureauer og den systematisk iværksatte cabotagekørsel. Noget, som politikerne på Christinsorg, for længst burde have gjort noget ved.
Politi - Kontrol afslørede problemer med cabotage-dokumentation
NyhedOnsdag 25. september 2019 afholdt politiets Tungvogncenter Nord kontrol med TOLD og Færdselsstyrelsen på havnen i Århus.

Ved kontrollen kunne blandt andet en udenlandsk vognmand ikke godtgøre alt den påkrævede dokumentation i forhold til retten til at køre cabotage, hvorfor overtrædelserne blev sanktioneret med en bøde på 15.000 kr.
FDL - Venstre slår bak i bødespørgsmål: En ny håndsrækning til de mange snydetampe
NyhedMan kan egentlig godt undre sig over, at Venstre nu bakker ud med hensyn til skærpede bøder for ulovlige ugehvil i lastbiler. Nogle vil formentlig være af den opfattelse, at Venstre dermed søger at afværge for store ekstra omkostninger til de store aktører,postkasseselskaber og fiktive vikarbureauer, der anvender underbetalte udenlandske chauffører. Hvilket er en nærliggende teori. For hvad skulle ellers være begrundelsen for at halvere bødestørrelserne?
Transportevent i Nørresundby en stor succes
NyhedDer blev sat spot på de gode jobmuligheder inden for transportbranchen, da AMU Nordjylland fredag den 20. september inviterede ledige og andre jobsøgende til en forrygende dag på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby.

- Transportbranchen er i rivende udvikling, og vi oplever, at der stadig er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Med transporteventet har vi vist branchen frem for de besøgende og givet dem en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde inden for området. Målet med eventet var helt klart at få flere folk i job inden for transportbranchen, fortæller Morten Lund Dam, uddannelses- og markedschef ved AMU Nordjylland.
Politiet satte fokus på uopmærksomhed i trafikken
NyhedI uge 38 i perioden mandag 16. september til og med søndag 22. september 2019 gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken.

Uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser. Uopmærksomhed kan bl.a. være brug af håndholdt mobiltelefon og indstilling af GPS o.l.
Regeringen dropper VVM-undersøgelse af Mariager Omfartsvej
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht mener, at skatteborgernes penge kan bruges bedre end på en VVM-undersøgelse af Mariager Omfartsvej. De penge, som den tidligere regering sammen med Dansk Folkeparti besluttede at afsætte til en VVM-undersøgelse af projektet, bliver derfor rullet tilbage.

VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti afsatte med finanslovsaftalen for 2019 12 millioner kroner til en VVM-undersøgelse af Mariager Omfartsvej
Undgå reparationer – rustbeskyt bilen i efteråret
NyhedBiler, der får ny rustbeskyttelse på inden, der kommer salt, is og sne på vejene, kan undgå rust og slidskader. Almindelige rustreparationer koster 8.000-15.000 kr.

Er bilen endnu ikke rustbeskyttet, eller er det lang tid siden sidst, kan der være mange penge at spare ved at gøre det nu. For når først frostgraderne begynder at melde sig, vejene svøbes i salt og måske sne, rammer det bilerne hårdt.
International aftale ændrer vilkår for afregning af post
NyhedSamtlige lande i verdenspostsamarbejdet har opnået enighed om en aftale, som vil ændre de internationale vilkår for afregning af post. Med aftalen vil Post Danmark opleve en væsentlig forbedring i betalingen fra andre lande – herunder også fra Kina - ligesom USA forbliver i samarbejdet.

Onsdag den 25. september 2019 er der opnået enighed om en aftale for fremtidens afregningsforhold blandt samtlige medlemslande på en ekstraordinær verdenspostkongres, der netop har været afholdt i Geneve.
DTL - NLA formand i paneldebat på franske vognmænds årsmøde
NyhedPå den franske vognmandsorganisation FNTR’s årsmøde i Paris bliver situationen omkring de såkaldte vejpakker i EU lige nu grundigt debatteret. Nordic Logistics Association var repræsenteret.

I en stopfyldt sal deltog direktør og formand i NLA Erik Østergaard i dag i en interaktiv paneldebat om vejgodstransporten i en verden under forandring, der først og fremmest indebar status for vejpakkerne, nu hvor EU-Parlamentet har åbnet op for trilogmøder. hvor henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet mødes og forhandler sig frem til fælles regler for europæiske vognmænd.
DEN "PLANLAGTE" MINDSTELØN,- - VIL VÆRE EN ØJENÅBNER !
DebatProblemet med at kontrollere dette,- syntes ikke at være voldsom !

Her vil man automatisk afsløre sig selv,- -formoder jeg ?

Den meget lave løn,- -er jo en afgørende kvalifikation !

Fjernes denne "kvalifikation",- er de ikke længere attraktive !


ELLER,- - -HAR VI OVERSET NOGET ?