Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Carsten F. Poulsen før bremsemødet: Forstår godt skepsis, men mine erfaringer er gode !
NyhedSelv om der er nogle, som udtrykker skepsis over de gode bremseresultater, som bl.a. vognmand Carsten F. Poulsen fra Fredericia, har opnået via assistance af Lundegård Consult på Fyn, er andre mere positive. Men vigtigst er, at der altså findes en løsning pået af de værste problemer, som reelt ikke burde være et problem, hvis ellers de involverede myndigheder og producenter af trailere/bremser talte samme sprog. For det er jo helt ude i hampen, at man køber et fabriksnyt produkt, som i virkeligheden slet ikkelever op til lovens krav.
Der er masser af hjul på de danske veje – men hvordan ser det ud med sikkerheden?
NyhedSommeren over har det vrimlet – og gør det stadig – med motorcykler, familiebiler, campingvogne, havetrailere og bådtrailere på de danske veje. Familien Danmark har nydt sommeren – og meget af den foregår på hjul, både herhjemme og udenlands.
5300 kørte for hurtigt i politiets fartkontroller
NyhedI forbindelse med en fælles europæisk indsats mod for høj hastighed på vejene, udskrev dansk politi godt 5300 bøder til bilister.

I perioden fra mandag den 12. august til søndag den 18. august 2019 gennemførte dansk politi målrettede indsatser mod hastighedsoverskridelser i trafikken. Indsatserne var koordineret på europæisk plan i regi af TISPOL.

Ved de målrettede hastighedskontroller blev der konstateret lidt over 5300 hastighedsoverskridelser, heraf:
Elevator skal hjælpe trafikken under reparation af Ny Lillebæltsbro
TrafikVejdirektoratet skal i efteråret reparere dele af Ny Lillebæltsbro i retning mod Jylland. Her vil man benytte metode, som kræver mindre plads og dermed giver væsentligt færre gener for trafikken i arbejdsperioden.

Ved det kommende arbejde skal kantbjælkerne på broens yderside repareres på en kort strækning. Med den traditionelle metode ville det være nødvendigt at spærre både nødspor og kørebane for at få plads til mandskab og maskiner. Men ved hjælp af en særlig elevator vil man nu i stedet hejse mandskab og grej op fra arealet under broen.
Tunnelarbejde forlænges på Lyngby Station
TrafikSommerens arbejde på Lyngby Station bliver forlænget frem til medio oktober. Det skyldes, at Hovedstadens Letbanes arbejde med en ny tunnel under sporene tager længere tid end forventet.

Frem til uge 42 skal passagerer, der rejser gennem Lyngby med S-tog, fortsat skifte tog på Lyngby Station. Det skyldes arbejdet med Hovedstadens Letbane, hvor der lige nu bygges en ny tunnel til letbanen under viadukten ved stationen.

Siden slutningen af juni har passagerer skullet skifte tog på stationen og har dermed haft en skiftetid på 7 minutter i dagtimerne.
Hirtshals Havn går online for at tiltrække nye virksomheder til havnen
HavnHirtshals Havn arbejder kontinuerligt på at tiltrække nye virksomheder til havnen for at styrke erhvervsklyngens kompetencer endnu mere, og som et led i Hirtshals Havns nye arealudlejningsstrategi kan du nu finde havnens ledige erhvervsarealer på hjemmesiden.

I forbindelse det nye online udlejningstiltag udtaler administrerende direktør ved Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen:
Limfjordstunnelen har det bedre end ventet
NyhedEn international ekspertgruppe har foretaget en undersøgelse af Limfjordstunnelens tilstand og restlevetid, og de slår fast, at tunnelens tilstand grundlæggende er tilfredsstillende. Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at det skaber ro og tryghed omkring tunnelen. Han mener dog ikke, at det ændrer på behovet for en 3. Limfjordsforbindelse.

Den netop offentliggjorte rapport fra den internationale ekspertgruppe viser, at Limfjordstunnelen overordnet set har det fint, og at den med løbende renovering og overvågning kan holde i mange år endnu, før der bliver behov for store reparationsarbejder.
Rundkørsel syd for Viborg bliver udbedret
TrafikVejdirektoratet forbedrer rundkørslen ved rute 13 og rute 26 syd for Viborg. Det sker for at minimere risikoen for ulykker ved blandt andet at mindske vejbanens hældning og reducere trafikanternes hastighed.

En lastbil med smågrise væltede i foråret i en rundkørsel lidt syd for Viborg, og ulykken blev således en del af en beklagelig statistik, hvor tre lastbiler de seneste fem år er væltet samme sted. Derfor har Vejdirektoratet undersøgt rundkørslen og vurderet, hvordan sikkerheden kan forbedres.
FDL - Nu bør vejtrafikken tilgodeses:Det haster med penge. En hastesag med penge til hårdt belastet vejnet
NyhedDet er forståeligt, at især transport-branchen i spænding afventer rød bloks udspil med hensyn til en ny vejpakke. Mette Frederiksen har gjort det klart, at de 112 milliarder, som VKLA-regeringen og Dansk Folkeparti havde lavet en trafik-aftale om, er skrottet. Det betyder, at en stor del af de 112 milliarder bliver kanaliseret over i en kollektiv transport, som ikke fungerer. Det er en tåbelig løsning, fordi vi årligt mister et tocifret milliardbeløb på at holde i kø – og samtidigt forurener det miljø, som allesiger, de vil gøre renere.

FDL-Nyt har ved flere lejligheder sat fokus på nogle af de steder, hvor problemerne er størst, og med en konstant tiltagende trafik, bliver problemerne endnu større,
SAWO A/S - Wirehejs leveret til Vennelyst
SAWO A/S - Wirehejs leveret til VennelystSAWO har leveret en wirehejsopbygning i samarbejde med Automobil firm. Im. Stiholt A/S.

SAWOs kraftige CLF432S-3W wirehejset er monteret på et 4-akslet Scania P450 chassis medCP17 førerhus og akselafstand på 3.750 mm. Chassiset er fuldt luftaffjedret og med tribbel monterede aksler.

Wirehejset, CLF432, er leveret med alu-afdækning på overrammen, udtag for automatbagsmækmed duomatic. SAWO har yderligere monteret hydraulisk sakse kofanger der er tilsluttet hejsets hydraulik.
Kørelærer: Adfærd i trafikken skal prioriteres
NyhedMan kan enten ryste på hovedet og sige pyt eller fare op og råbe ad sine medtrafikanter på vejene. Adfærd i trafikken og at træffe det rette valg er en vigtig lektion for fremtidens trafikanter, mener kørelærer

En undersøgelse foretaget af Megafon for Continental Dæk Danmark A/S viser, at en tredjedel af de danske trafikanter har gjort fagter – som en velstrakt langfinger eller en knyttet næve – til deres medtrafikanter.

Derfor er undervisning og praktisk læring om adfærd i trafikken ifølge kørelærer Bent Grue vigtig for fremtidens trafikanter:
SOS Dansk Autohjælp åbner ny station i Brøndby
NyhedDer er travlt hos SOS Dansk Autohjælp i hovedstadsområdet. Derfor udvider SOS Dansk Autohjælp, Sjælland med en ny station i Brøndby.

- Vi har succes med vores teknikerbiler, hvor vi giver hjælp på stedet, så kunderne kan køre videre i egen bil. Derfor har vi brug for en udvidelse med flere teknikerbiler, siger Reno Nebelong-Ibsen, der er driftschef på Sjælland og samtidig daglig leder på den nye station, der får adresse på Park Allé 349 i Brøndby.
ER MAN LOVLIG,- - -BLIVER MAN KVALT !
DebatEn trist udvikling,- lukkede virksomheden !

Økonomien kunne ikke "holde til presset" !

De "billige løsninger" fik overtaget !

Dette udløste et par interessante kommentarer !


SANDHEDEN ER FAKTISK SØRGELIG !
Folketinget - Regelbrud og mangler i statens forvaltning
NyhedStatsrevisorerne har den 16. august 2019 afgivet beretning nr. 21/2018 om revisionen af statens forvaltning i 2018 med denne bemærkning


Statsrevisorernes grundlovsbestemte gennemgang af statsregnskabet baserer sig primært på de sager, som rigsrevisor på grund af deres kritiske principielle eller tværgående betydning har valgt at rapportere om i denne beretning nr. 21/2018 om revisionen af statens forvaltning i 2018, og på Rigsrevisionens bevillingskontrol og vurdering af statsregnskabets fuldstændighed i beretning nr. 20/2018 om revisionen af statsregnskabet for 2018.
Folketinget - Opkrævning og inddrivelse af politibøder er meget utilfredsstillende
NyhedStatsrevisorerne har den 16. august 2019 afgivet beretning nr. 19/2018 om indsatsen for at opkræve og inddrive politibøder og -krav med denne bemærkning


Opkrævning og inddrivelse af politibøder og -krav (fordringer) er en del af fuldbyrdelsen af straf over for borgere eller virksomheder, som ikke overholder landets love.

Politiets fordringer har en særlig status i forhold til anden offentlig gæld, da de er udstedt som følge af en strafbar handling og således er et led i straffuldbyrdelsen.
Det er dyrt, når busserne sidder fast i trafikken
NyhedEn ny trængselsrapport viser, at samfundet årligt mister 2 mia. kr. på at buspassagererne i hovedstads-området sidder fast i trafikken. Bedre businfrastruktur kan imidlertid reducere trængslen, viser træng-selsrapporten

Hver dag sidder tusindvis af buspassagerer i hovedstadsområdet fast i trafikken. Den stigende trængsel på vejene påvirker nemlig også den kollektive bustrafik, som de fleste steder kører på de samme veje som privatbilerne. Trængslen går især ud over passagererne i de travle A-busser. Det samfundsøkonomiske tab løber op i 2 mia. kr. om året, viser en trængselsrapport, som COWI har lavet for Movia og Dansk Industri i fællesskab.
Falck forbedrer indtjeningen på alle forretningsområder og retter op på tidligere handlinger
NyhedFalck har i dag offentliggjort regnskabet for 2. kvartal 2019. For femte kvartal i træk forbedrer Falck sin underliggende indtjening og styrker forretningen, samtidig med at man retter op på tidligere handlinger.

“Vores finansielle, strategiske og kulturelle turnaround fortsætter med at give gode resultater; vi forbedrer indtjeningen på tværs af alle fire forretningsområder, og gældsniveauet falder, vi skaber ny forretning gennem organisk vækst, og der er god fremgang på tiltag,
Vi pendler 300 gange til månen – hver dag
NyhedHvis du synes, at køen på motorvejen eller trængslen i toget på vej til og fra arbejde bliver værre og værre, så har du fuldstændig ret. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at den samlede pendling er steget 35 procent på 15 år. Forrige år tilbagelagde danske pendlere tilsammen, hvad der svarer til 300 ture til månen – hver eneste dag, nemlig 116 millioner kilometer i alt.

Vi kører længere og længere for at komme på arbejde. Det er især antallet af pendlere, som bor mere end 50 kilometer fra deres arbejdsplads, der er kommet flere af. Og pladsen på især vejene er trang. Udbygningen af vejnettet, hvor størstedelen af pendlingen foregår, er slet ikke fulgt med udviklingen.
Palfingers nye bæltekran er startet på jobbet
Nyhed”Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrencen kan være hård i transportbranchen. Derfor sigter vi hele tiden efter at være på absolut forkant med udviklingen. Det er derfor vi valgte at investere i Palfingers nye bæltekran.”

Det fortæller vognmand Tony Sørensen, Tonny Sørensens Kranservice i Esbjerg, der udfører opgaver i hele Danmark. Og transportvirksomheden har næsten udelukkende Palfinger-kraner i stalden.
Scania lancerer ny 540 hk til 13 l motorserien
LastDet femte medlem af Scanias brancheførende 13 l-serie
•Giver yderligere brændstofbesparelser på op til 2 %
•Ideel til vægtfølsomme opgaver, hvor råstyrke er altafgørende
•Lav indre friktion og ny turbo på kugleleje


Scanias brancheførende serie af 13-liters motorer er nu blevet udvidet med en version på 540 hk. Den nye DC13 166-motor er primært beregnet til opgaver og kunder, der kræver råstyrke og fremragende køreegenskaber, men hvor begrænsninger på for eksempel vægt eller forakseltryk gør den mere fordelagtig end V8-motorerne med en effekt på 520 hk og opefter.
Ny retspraksis om overskridelser af sagsbehandlingstiden i køre- og hviletidssager
NyhedKøre- og hviletidssagerne og sagerne om overtrædelse af cabotagereglerne har det desværre nogle gange med at tage unødig lang tid at få behandlet ved domstolene. I en periode har mange sager været sat i bero afventende ikrafttrædelse af nye regler, og for tiden ser vi også sager, der trækker ud, fordi der er problemer med oversættelse af anklageskrift og tolkning under sagerne.

Som nogen måske husker, fandt Højesteret ved en række domme vedrørende sager om overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne eller simple overtrædelser af færdselsloven i 2012, at der ved for lang sagsbehandlingstid, kunne ske strafnedsættelse,
TUR.dk - Roadshow-lastbilen fortsætter med at rulle forbi skoler
NyhedJob i transports roadshow er så populært, at lastbilen fortsætter sin succesfulde køretur gennem landet i de kommende år.

Roadshowet er en del af image- og rekrutteringskampagnen "Job i transport", som 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) sammen med Transportens Udviklingsfond står bag. Baggrunden for roadshowet er manglen på arbejdskraft i branchen. I den store lastbil kan eleverne få en forsmag på jobbet som chauffør samt vejledning i de mange muligheder i transportbranchen.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 16 Holstebrovej ved Mønsted
TrafikFra mandag den 19. august og tre uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på en strækning på ca. 3,5 km på rute 16 Holstebrovej ved Mønsted.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.
FDL´s formand Christian Jensen om bremsekritik: Forsøg på at komme problemerne til livs
NyhedDet er naturligvis i orden, at min gode kollega Bjarne Nielsen sætter spørgsmålstegn ved FDL´s bremsemøde lørdag den 24. august, og måske især ved vores opfattelse af, hvordan bremse-problematikken kan løses. Men jeg vil godt understrege, at FDL ikke står frem og påstår, vi kan det hele. Det siger FDL´s formand, Christian Jensen i et svar til Bjarne Nielsen i Hjørring.
ITD - E20-komiteen ønsker penge af transportminister til 13 km motorvej
NyhedAfsæt penge til en udvidelse af den 13 km korte motorvejsstrækning syd om Odense lige så snart Vestfyn-udvidelsen er på plads. Det store ønske afleverede E20-komiteen til transportminister Benny Engelbrecht (S), da de to parter holdt møde fredag den 16. august 2019 i Transportministeriet.