Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Hvor mange job, skal gå tabt, før politikerne vågner: Cabotage og 3´landskørsel rendyrket social dumping !
Nyhed
I betragtning af, at der siden cabotage-reglernes indførelse i 2005, er lukket i hundredvis af især mindre vognmands-virksomheder, og at over 10.000 veluddannede danske chauffører har mistet deres arbejde til underbetalte udlændinge, undres man stadigt over den politiske passivitet. FDL har fra start været klar modstander af politikernes lefleri over for de helt store aktører på markedet. Og der er, trods masser af valgløfter, ikke det store håb om, at situationen bliver bedre efter valget.
DFDS: SALG AF FRAGTFÆRGE
SkibDFDS har indgået en aftale med Attica Group om salg af en fragtfærge (ro-ro), Anglia Seaways, bygget i 2000 med en fragtkapacitet på 1.680 lanemeter. Overdragelse forventes senest 5. juli 2019.

Salgsprisen for færgen er DKK 90 mio. Salget forventes at medføre en avance på omkring DKK 35 mio., der vil blive indregnet i resultatopgørelsen under Særlige poster.


Capital markets day 2019
DFDS' ledelse holder kapitalmarkedsdag for institutionelle investorer og analytikere 18. juni i København.

Kilde: DFDS

HVOR POKKER KOMMER DE TAL FRA METTE ?
DebatEt panel med 10 kandidater,- skabte øget forvirring !

Der var en udbredt "skæv" holdning til den virkelige verden !

Særlig kandidaten fra Liberal Alliance,- ude man nogle diffuse tal !

Minderne fra ITD´s grænsetælling,- -poppede pludselig !


SANDHEDEN ER NOK MINDRE INTERESSANT ?
ÅBENT BREV TIL FÆRDSELSSTYRELSEN !
Info1795 bøder til udenlandske chauffører !

Der er således uskrevet 1795 "Giro-kort" !

Hvor mange af disse,- -bliver overhovedet betalt !

Hvad gør man egentlig for,- - at "kradse" pengene hjem ?


HVOR SENDER MAN "RYKKEREN" HEN ?
Ingen regler imod livsfarlige bilruder
NyhedBilens forrude er central for sikkerheden, men der er ingen regler imod usikre løsninger. Glasskadedækning, der fjerner incitamentet til at vælge billigste løsning, vælges i stigende grad til kaskoforsikringen.

Forårsmånedernes klare sollys afslører alle glasskader, der måtte være kommet henover vinteren. Skal forruden skiftes, kan det dog nemt blive dyrt, og hvis man ikke har kaskoforsikring med glasdækning, er der incitament til at vælge den billigste løsning.
ATL - Lang ventetid på at få vognmandstilladelse
NyhedDer er i øjeblikket op til 12 ugers ventetid på at få en vognmandstilladelse. Det er væsentligt længere end normalt. Færdselsstyrelsen overtog ansvaret for opgaven med at udstede vognmandstilladelser i november sidste år, og det har taget tid at flytte opgaven og uddanne medarbejderne. Styrelsen forventer, at ventetiden snart bliver kortere.

I november sidste år flyttede opgaven med at udstede vognmandstilladelser fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i København til Færdselsstyrelsen i Ribe.
Euro Trailer outsourcer produktion til Toftlund Maskinfabrik - forudser årligt trailersalg på 5.000 i 2022
NyhedØnsket om fleksibilitet, nærhed til markedet og en fastholdelse af den eksisterende kvalitet, får Euro Trailer til at outsource produktionen af mindre hobby- og erhvervstrailere til Toftlund Maskinfabrik. Samtidig flyttes kontoret fra Arnum til Toftlund.

Aftalen betyder, at Euro Trailer fremadrettet koncentrerer sig om udvikling, salg, markedsføring og eksport af trailere op til 3,5 tons, mens al produktion overlades til Toftlund Maskinfabrik, der har overtaget Euro Traileres produktionsmedarbejdere fra Arnum.
Volvo underskriver milliardaftale med CATL og LG Chem om levering af batterier
NyhedFor at sikre leverancer af lithium ion batterier for milliarder af dollars det næste årti har Volvo Car Group underskrevet en langsigtet aftale med to førende batteriproducenter, CATL og LG Chem. Batterierne skal bruges til næste generation af Volvo- og Polestar-modeller.

Aftalen gælder global levering af batterimoduler til alle modeller på den kommende SPA2 og den eksisterende CMA modulære platform; den repræsenterer et stort skridt hen mod virkeliggørelsen af Volvo Cars’ ambitiøse el-drift strategi.
TV2 Øst - Bøderegn: Udenlandske chauffører overnatter ulovligt på rastepladser
NyhedMyndighederne har i de første fire måneder sendt en bøderegn ud over udenlandske lastbilchauffører, der parkerer ulovligt på de statslige rastepladser langs motorvejsnettet.

Der er blevet givet 2.088 bøder - 1.795 til udenlandske lastbiler og 293 til danske lastbiler.

Det viser de nyeste tal fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Sådan skriver Fagbladet 3F.

Læs hele artiklen via dette Link

Læs også: Turistbus-organisation: Vi invaderes af udenlandske chaufførerRegler for eksamenskørsel
InfoSæsonen for eksamenskørsel nærmer sig, og derfor orienterer Færdselsstyrelsen her kort om de væsentligste regler.

ungdomsuddannelser med en varighed af mindst to år er omfattet af reglerne om eksamenskørsel.

Intet krav om politiets tilladelse
Eksamenskørsel forudsætter ikke en tilladelse udstedt af politiet. Eksamenskørslen kan umiddelbart gennemføres, når betingelserne i bekendtgørelse om eksamenskørsel optog mv. er overholdt.
ITD til Klimarådet: Den tunge transport har brug for en klima- og miljøkommission
NyhedKlimarådet stillede mandag den 13. maj 2019 skarpt på, hvordan Danmark kan blive klimaneutral i 2050, og på hvordan de forskellige sektorer kan reducere udledningerne frem mod 2030. Her gav ITD sit bud på, hvordan den tunge transport kan bidrage konstruktivt til den grønne omstilling.

Den tunge vejgodstransport spiller en væsentlig rolle i Danmarks grønne omstilling, og på den baggrund var ITD, som repræsentant for den tunge transport, inviteret til Klimarådets konference.
Vækst og flere ansatte i dansk vejgodstransport
NyhedVejdirektoratet har overtaget grænsetællingerne fra ITD, og de nyeste tal viser det helt samme mønster som de sidste mange år. I 2018 kørte der dagligt i snit 5.916 lastbiler ind i Danmark. Den trafik minder også om tallene fra 2016 og 2017.

- Antallet af lastbiler, der passerer de danske grænser, viser, at der fortsat er gang i hjulene i virksomhederne, hvilket er et positivt tegn på vækst. Oveni det skal vi så lægge, at der også er vækst i de nationale kørsler inden for rigets grænser. Det går med andre ord rigtigt godt i vejgodstransporten,
HVORFOR ER DER DEN STORE FORSKEL ?
DebatALLE skriger jo på : ENS REGLER I EU !

Men der ER jo : ENS REGLER I EU !

Det er bare FORTOLKNINGEN,- -der ikke er ens !

Og så er der lige noget andet,- og meget mere afgørende !


SELVE "JURAEN" INDEHOLDER ÅBENBART,- - - DE STØRSTE FORSKELLE !
Advokatfirma - Sag om rumænsk chaufførs løn og ansættelsesforhold fortsætter ved de danske domstole
NyhedØstre Landsret har nu stadfæstet byrettens afgørelse om værneting.

Landsretten har ikke fundet det nødvendigt at forelægge sagen for EU-Domstolen på nuværende tidspunkt, selv om netop EU-Domstolens fortolkning af centrale begreber spillede en afgørende rolle for byrettens vurdering af, om sagen kan afgøres af en dansk domstol. Det kræver efter EU-forordningen om retternes kompetence (”Bruxelles I-forordningen”), at sagen har en større tilknytning til Danmark end til noget andet land – og hensynet til begge parters retssikkerhed kræver, med EU-Domstolens ord, at det er ”forudsigeligt” og ”éntydigt”, hvor en arbejdsgiver kan påregne at blive sagsøgt af sine ansatte. Kun ét land kan være rette land for den slags sager; der må ikke være nogen konkurrence mellem domstolene i de forskellige medlemsstater om at være mest arbejdsgiver- eller mest arbejdstager-venlig.

Læs artiklen via dette Link

I Nyhavn ta’r man skraldet for miljøet
NyhedBåde regeringen og Folketingets øvrige partier har en række ambitioner for miljøet og klimaet frem mod valget. Men nogle gange finder erhvervslivet selv på konkrete, grønne løsninger. Nyhavns Erhvervsforening har gentænkt affaldssortering for at skåne miljøet og effektivisere arbejdet

En dansker smider i gennemsnit 610 kilo affald ud hvert eneste år. Heldigvis har flere og flere, såvel private som virksomheder, gjort det til en god vane at sortere deres affald. Det miljøvenlige fænomen er dog stadig ikke en indgroet vane hos alle københavnske erhvervsdrivende.
Kør sikkert ind i den nye campingsæson
NyhedForåret er startskuddet til campingsæsonen. Det betyder også flere opkald til vejhjælpen. Nogle få tips kan dog spare campisterne for mange af opkaldene.

Selvom solen og de høje temperaturer har ladet vente på sig, begynder højtiden for campister alligevel nu. Men lige så sikkert som sol og forår betyder campingvogne på de danske veje, betyder det også flere opkald til vejhjælpen.
TV2 - Her er danskerne næsten forsvundet - ni ud af ti chauffører er udlændinge
NyhedDet er lørdag aften. Toldpladsen i Padborg er fyldt.

Flere hundrede lastbiler – de fleste fra Litauen, Polen, Ungarn og Rumænien - holder parkeret så tæt, at man skal trække maven ind, hvis man vil ind mellem dem. Og de har tænkt sig at blive på parkeringspladsen længe.

- Vi skal holde her i 45 timer endnu, forklarer en af de ukrainske chauffører, TV 2 møder.

Læs hele omtalen af denne artikel på TV 2 hjemmeside via dette LinkNr. Galten Vognmandsforretning køber kærre
Nr. Galten Vognmandsforretning køber kærreSAWO har leveret en ny 3-akslet kærre med 3-vejs tip.

NOPA KTS240 kærren er med enkelt hjul, lift på 1. og 3. aksel og stålfælge. Bagsmækken er lavet med automatbagsmæk der er luftstyret og med svensker.

Siderne er lavet i sidehøjde 1.200 mm. og venstre side er udstyret med hjælpefjederopluk og løfteøjer.
Sikkerhedsløsning fra Volvo Trucks hjælper chauffører med at holde afstanden
LastVolvo Trucks har introduceret en sikkerhedsfunktion, Afstandsadvarsel, som gør det lettere for lastvognschaufførerne at holde en sikker afstand til det forankørende køretøj og undgå kritiske situationer. Ulykker, hvor et køretøj kører ind i bagenden af et andet køretøj, udgør i øjeblikket omkring 20 procent af alle alvorlige kollisioner med lastvogne.

"Ulykker af denne art skyldes ofte uopmærksomhed og for kort afstand til køretøjet foran. Afstandsadvarslen advarer chaufførerne med en rød lampe i forruden, så snart lastvognen kommer for tæt på det forankørende køretøj,
FDL - EU-socialdemokraten Ole Christensen: Højre-nationalister vil hindre, stop for den social dumping!
NyhedDet mangeårige medlem af Europa Parlamentet, socialdemokraten Ole Christensen, bekræfter i den grad FDL´s opfattelse af, at højre-nationalister og deres spindoktorer af al magt søger at bremse kampen mod social dumping. Det fastslår Ole Christensen i en klumme i Altinget, og pointerer, at den europæiske transportsektor i høj grad er præget af social dumping. Højre-nationalisterne og deres spindoktorer har tiltusket sig så meget magt og indflydelse, at Ole Christensen, som bl.a. FDL, frygter en barsk og meget langvarig kamp mod den sociale dumping.

Passion og hestekræfter i Nordsjælland
AutoLige ud til motorvejen i Lyngby er et spektakulært byggeri endelig bygget færdig. Et stort arkitekttegnet bildomicil, der rummer virksomheden Formula - den danske forhandler og importør af de italienske bilikoner Ferrari og Maserati. To unikke bilmærker der repræsenterer selve kernen af Formulas hjerte. Men det sorte skinnende hus er mere end det. De 8500 kvm er et mekka af det ypperste inden for bilkunst af øverste skuffe og emmer af passion for hårdt pumpede fuldblodsbiler til både bane og gade.
Nye løsninger fremmer sammenhængende og bæredygtig transport
NyhedInnovationsfonden investerer i et nyt projekt, der skal skabe digitale løsninger, som binder danske byers bæredygtige transportformer sammen til et attraktivt alternativ til privatbilen. Resultatet bliver renere byer, flere mødesteder, mindre trængsel og reduceret klimabelastning.

Forestil dig, at du i fremtiden nemt kan kombinere og planlægge rejser på tværs af byens miljøvenlige transportformer såsom delebil, bybil, bus, tog og bycykel. En app på mobilen sikrer dig, at du når frem hurtigt, nemt og på en måde, der er skræddersyet til dine konkrete behov.
Sortimo lancerer varebilindretning med detaljefokus
NyhedLøsninger, der kan effektivisere arbejdsdagen på vejen til og fra opgaverne, er i høj kurs hos enhver håndværker. Det stiller krav til varebilens indretning, der skal sikre alt fra optimal pladsudnyttelse til skræddersyede organiseringsmuligheder. Alt dette har Sortimo taget højde for med det nye indretningssystem SR5, der med sit intuitive design kan tilpasses enhver arbejdsdag.


For den travle håndværker er det vigtigt at kunne køre frem og tilbage mellem opgaverne uden at skulle bekymre sig om opbevaring eller usikker last.
POLITISK "STAND UP" KOMEDIE,- - -INTET ANDET !
DebatHele 9 EU-Politikere,- på rad og række,- -i bred enighed !

Ja hvorfor skulle det være anderledes ?

Politikerne taber jo ikke noget,- -uanset resultatet !

Det gør derimod vælgerne,- - og arbejdsmarkedet !


DEN "ENIGHED" HAR VI HØRT OM,- - -MANGE GANGE FØR !
OG HVOR LÆNGE LADER MAN DET BLIVE VED,- - - -SNAKKEN ?
DebatFlertallet af kandidaterne til Europaparlamentet,- -vil bekæmpe Social Dumping !

Sådan forholder det sig også med,- kandidaterne til Folketingsvalget her i Danmark !

Vi oplevede præcis den samme "trang til aktion",- -ved det forrige valg til EU-Parlamentet !

I lille Danmark har dette været løfter fra "de fleste" ,- på en række "folkemøder" på Bornholm !


FAKTISK ET MEGET BRUGT EMNE,- - -ELLER "LOKKEMIDDEL",- - I RET MANGE ÅR !