Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 10

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Østjyllands Politi - Pirattaxaer på spil i weekenden
NyhedI weekenden var der pirattaxaer på spil i Aarhus-området. Natten til søndag kl. 5.00 satte en 49-årig mand sig ind i en bil ud for Lystrup-hallen og bad om at blive kørt til Risskov. I stedet satte manden bag rattet kurs mod Hornslet, og det fik den 49-årige til at protestere og bede om at blive sat af. Føreren svarede, at han skulle ”lukke røven”, hvorefter han tog et aluminiumsbat frem og bankede enden af det ind i hovedet på passageren flere gange.

Kort efter lykkedes det den 49-årige at flygte fra bilen. Han fandt efterfølgende ud af, at han havde mistet sin mobiltelefon. Den fandt han selv i løbet af søndagen via Find-Min-Iphone-appen
Vejpakken og grøn omstilling på dagsordenen i Bruxelles
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht og Transportudvalget sætter i dag fokus på Vejpakken og den grønne omstilling af transportområdet, når de mødes i Bruxelles, hvor de blandt andet skal drøfte de danske prioriteringer med repræsentanter fra EU-systemet.

Vi skal bekæmpe social dumping på transportområdet. Det mener transportminister Benny Engelbrecht, og ifølge ministeren er Vejpakken et vigtigt redskab hertil. Derudover er ministeren meget optaget af den grønne omstilling af transportområdet, som er afgørende for, at regeringen kan nå sit ambitiøse klimamål.
FDL - Transportminister før dagens møde i Bruxelles: Vigtigt, vi bekæmper den sociale dumping
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht og Transportudvalget sætter i dag fokus på Vejpakken og den grønne omstilling af transportområdet. Det sker ved et stort møde i Bruxelles, hvor man bl.a. skal drøfte de danske prioriteringer med repræsentanter fra EU-systemet.Så det bliver spændende, hvad man når frem til.

Vi skal bekæmpe social dumping på transportområdet, fastslår transportminister Benny Engelbrecht, og han siger, at Vejpakken et vigtigt redskab hertil. Desuden er Benny Engelbrecht meget optaget af en grøn omstilling af transportområdet,
HVORFOR  ER  MAN   SÅ   AFVENTENDE    ?
Debat"Løsningerne"  står jo nærmest i kø,- - -og venter på handling    !

Dette gælder for vores folkevalgte  Politikere    !

Det gælder også for  Fagbevægelsen   !

Senest var det så  "Danske  Speditører",- - der havde  ventet    !


HVAD  ER  DET  MAN   HELE  TIDEN   VENTER  PÅ    ?
FDL - Transportminister og regeringen på vildspor: Stop brandbeskatning af danske trafikanter
NyhedDet er en meget rammende lederartikel, Jyllands-Posten i dag beriger læserne med. Emnet er den brandbeskatning, som danske bilkøbere, både erhvervsmæssigt og privat, må affinde sig med. Vel at mærke uden at de over 50 milliarder kroner, som staten indkassereri afgifter, returneres til trafikanterne til bedre fremkommelighed via en forbedret trafikal infrastruktur. Og så er de godt 50 milliarder ikke omfattet af de efterhånden høje kommunale p-afgifter.

De seneste beregninger fra bl.a. Det Økonomiske Råd og Danmarks Tekniske Universitet understreger, at de skatter og afgifter, som bilisterne i dag betaler, i markant grad overstiger de negative omkostninger for samfundet, som bilismen forårsager.
ITD - Europa-Parlamentets transportudvalg giver grønt lys til transportkommissær
NyhedEfter flere timers høring og interne møder i Europa-Parlamentets transportudvalg er den rumænske europaparlamentariker Adina-Ioana Vălean godkendt som EU’s nye transportkommissær.

Et flertal i Europa-Parlamentets transportudvalg gav torsdag den 14. november 2019 grønt lys til Adina-Ioana Vălean, som nu står til at blive EU’s transportkommissær. Hun er ny kandidat efter Europa-Parlamentets afvisning af den tidligere transportkommissærkandidat Rovana Plumb tidligere på året.
SAS indsætter første A321LR
FlyDet første af tre nye Airbus A321LR vil blive indsat i SAS’ rutenetværk i september 2020. Flytypen, der reducerer CO-udledningen med op til 18% sammenlignet med tidligere generationer af fly, matcher behovet for at kunne tilbyde langrutedestinationer med mindre fly, og det er en del af et større initiativ, der styrker SAS’ tilbud til USA.

Airbus A321LR, der er specialkonfigureret til at flyve længere distancer end et standard kortrutefly af samme størrelse, er en vigtig, strategisk fornyelse af SAS’ flåde.
Virksomheder får bøder for at mangle oplysninger på varebiler
NyhedEn række virksomheder vil nu modtage en bøde, fordi de manglede oplysninger på siden af deres varebiler. Det var resultatet af Motorstyrelsens målrettede kontrol på Fyn i starten af ugen.

En målrettet kontrol fra Motorstyrelsen i starten af ugen fører nu til, at en række virksomheder vil modtage en bøde på 5.000 kroner. Årsagen til bøderne er, at det ikke er alle virksomheder, der husker at få synligt cvr-nummer og virksomhedens navn på deres varebiler, som de ellers skal.
OG  HVAD  KOMMER  DER  NU  TIL  AT  SKE    ?
DebatVi står nu med en "Dansk"  virksomhed,- der ikke længere er organiseret     !

Vi står med den samme virksomhed,- der har  "faste kunder"  i Danmark    !

Vi står med disse  "faste kunder",- der vel  ER organiseret,- her i Danmark    ?

Vi står således nu,- med et ret spændende spørgsmål    !


KAN  DER  FORTSAT   VÆRE   ET   SAMARBEJDE,- - -MED  DE   KONDITIONER    ?
Alstom leverer 19 elektriske regionaltoge i Tyskland
TogFra december 2022 vil de nye tog gradvist blive indsat på ruterne fra Karlsruhe til Heilbronn, Achern samt fra Freudenstadt til Herrenberg.

De nye tog er designet til at optimere passageroplevelsen, og samtidig imødekomme regionens operationelle krav. Udover wi-fi vil togene omfatte multifunktionelle og rummelige områder i hver vogn samt et stort område til cykler. Togene er specielt designet til at klare de stejle stigninger, som opdeler sporene igennem Schwarzwald-området.
Scandlines‘ hybridfærge M/F Copenhagen sejler snart med vindkraftteknologi
SkibSidst i oktober satte M/F Copenhagen kursen mod skibsværftet Remontowa i Polen. Det var første gang, siden færgen gik i drift i december 2016, at den forlod sine vante omgivelser på ruten mellem Gedser og Rostock for tage på værft. Under opholdet fik færgen – ud over det regelmæssige klasseeftersyn af klassifikationsselskabet Lloyd’s Register – monteret et stålfundament og lagt kabler som forberedelse til installation af rotorsejl. Selve rotorsejlet installeres i andet kvartal 2020. Færgen har desuden fået en ny mast, da det bagerste toplys skal være placeret foran rotorsejlet.
FDL - Kæmpebøder lurer forude: På tide at gardere sig mod øget bødestraf !
NyhedUdsigten til skærpede bøder fra og med 1.januar, har skabt en langvarig og, til tider, meget følelsesladet debat. Men trods alvoren med skærpede bøder for eksempelvis bremsefejl på trailerne, er der ikke mange, som er i gang med at sikre sig, at de ikke blivertaget med eksempelvis dårlige trailer bremser.

Et lille rundspørge til nogle vognmænd og chauffører, afslører i hvert fald, at den heftige debat ikke er fulgt op af handling. Om det er fordi, man ikke tror, det nytter at reagere, eller det ikke er så slemt – eller det måske skyldes, at nogle på forhåndhar opgivet, ved vi af gode grunde ikke.
Ny teknologi fra Volvo Trucks bryder magisk brændstofgrænse
LastVolvo Trucks nye D13TC-motorer sætter nye standarder for brændstoføkonomisk kørsel. Det er lykkedes virksomheden Alex Andersen Ølund A/S i Odense at køre mere end 5 kilometer på en liter dieselolie med Volvos nye D13TC-motorer.

Siden juni har Alex Andersen Ølund A/S testet to Volvo FH 460 med I-Save, der er udstyret med Volvos D13TC-motor med Turbo Compound-teknologi. Derudover er der en lang række andre brændstofbesparende funktioner, bl.a. tomgangsstop, I-Shift gearkasse med optimeret software, ny brændstofeffektiv bagaksel og ny og forbedret I-See, der hjælper med at udnytte lastbilen bevægelsesenergi på bedst mulig måde i bakket terræn.
Scania sikrer højere oppetid for by-, regional- og turistbusser
BusVed at bygge på succesen med Skræddersyet Service til lastbiler, der blev introduceret i 2016, kan Scania nu tilbyde de samme services for den nye busgeneration. Hver enkelt bus anvendes forskelligt og giver unikke driftsdata i realtid. Ved at bygge på driftsdata som brændstofforbrug, kørestrækning og hastighed kan Scania skræddersy en optimal vedligeholdelsesplan.

Scania overvåger løbende køretøjets driftsdata, hvilket gør det muligt meget præcist at fastlægge, hvornår det er mest optimalt at udføre forskellige vedligeholdelsesopgaver.
IC3-tog får digitalt boost i Langå
TogBanedanmark fejrede i onsdags i Langå, at de første seks IC3-tog er klar til at køre med det nye digitale signalsystem, som skal give danskerne flere tog til tiden.

Det en kompleks opgave at opdatere 96 IC3-tog fra 1980'erne til 2019. Men det er nødvendigt for, at togene kan køre med det nye, digitale signalsystem, som er ved at blive installeret i hele Deranmark. Arbejdet foregår i et værksted i Langå i tæt samarbejde mellem Banedanmark, leverandøren Alstom og DSB. onsdag, den 13. november, har de nået en markant milepæl, da de første 6 IC3-tog er klar:
Skatteminister: Stop for støtte til klager i sager om refusion af udbytteskat
NyhedFra 1. januar 2020 har typisk udenlandske selskaber, pensionskasser og fonde ikke længere mulighed for at få godtgjort deres udgifter til rådgivere, når de klager over afgørelser i sager om refusion af udbytteskat. Det har Folketinget netop vedtaget.

Folketinget har i dag vedtaget regeringens forslag om, at den danske stat ikke skal betale for salæret til rådgivere, fx advokater, når typisk udenlandske selskaber, pensionskasser og fonde klager over afgørelser fra Skattestyrelsen i sager om refusion af udbytteskat.
Fra 1. januar hedder din benzin E10
NyhedFra den 1. januar vil de danske benzinselskaber iblande 10 % bioethanol i danskernes benzin.

Det sker for at opfylde en EU-målsætning om 10 % vedvarende energi i transporten i 2020. Formålet er at gøre transporten lidt grønnere:

Michael Mücke Jensen, teknik og miljøchef i Drivkraft Danmark siger: - Fordi der nu kommer dobbelt så meget bioethanol i benzinen, vil der også blive udledt mindre CO2. Samlet vil det reducere udledningen af CO2 med cirka 200.000 ton om året at gå fra de nuværende E5 til E10.
Miljøministerium skal finde løsning på problem skabt af nye miljøzoneregler
NyhedMiljøministeriet er trukket i arbejdstøjet og arbejder i disse dage på at finde en løsning på et problem for landets vognmænd, som er skabt af de nye miljøzoneregler. Det kan DTLs adm. direktør Erik Østergaard oplyse efter netop at have talt med miljøminister Lea Wermelin (S).

- Jeg havde anledning til at tale med miljøministeren i kanten af statsministerens klimamøde på Marienborg onsdag i denne uge. Hun kunne oplyse, at Miljøministeriet i øjeblikket arbejder på at finde en løsning,
FDL - Dobbeltmoralen lever stadigt: Speditør-udspil om etik er svært at tage seriøst
NyhedDet er svært at tage det alvorligt, når Danske Speditører nu vil lancere etisk kontrol af partnere. For er der nogle, som har fraskrevet sig enhver form for etik, er det mange af de danske speditions-virksomheder sammen med diverse postkasseselskaber og deresvikarbureauer. Årsagen til det såkaldte etiske tiltag, hænger utvivlsomt sammen med afsløringen af Kurt Beier-sagen, hvor det meste af Danmarks befolkning, på TV, så de uhumske forhold, chaufførerne arbejdede og boede under.
H. P. Therkelsen har meldt sig ud af ITD
NyhedVirksomheden H. P. Therkelsen har meddelt ITD, at virksomheden har meldt sig ud af brancheorganisationen.

Bestyrelsesformand for ITD Christian Sørensen Madsen udtaler:

Vi har modtaget et brev fra H. P. Therkelsen, hvor de meddeler, at de omgående ønsker at ophøre medlemskabet af ITD. Den beslutning har vi i organisationen taget til efterretning, og H. P. Therkelsen er ikke længere medlem af ITD, siger Christian Sørensen Madsen.
ITD helt i front i klimapartnerskabet for landtransport
NyhedITD og ITD´s medlemmer får en meget fremtrædende rolle, når transportbranchen skal levere sit bud på, hvordan sektoren kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. Det står klart efter statsministerens præsentation af de 13 nye klimapartnerskaber, herunder klimapartnerskabet for landtransport.

Regeringen har i dag præsenteret de i alt 13 klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv, og landtransporten har nu officielt fået sit eget klimapartnerskab.
DTL: Godt startskud på klimapartnerskab
NyhedDTL - Danske Vognmænds administrerende direktør Erik Østergaard deltog i dag i det indledende møde om erhvervslivets klimapartnerskaber på Marienborg. Dermed har statsminister Mette Frederiksen afgivet startskuddet på arbejdet med at løse klimaudfordringerne.

Vidt forskellige brancher og både erhvervsfolk, organisationsfolk og embedsmænd var her til eftermiddag samlet på Marienborg nord for København. DTL-bossen Erik Østergaard sidder med for transporterhvervet og ser frem til samarbejdet.
SpaceInvader: Prøvepakke afklarer gevinstpotentiale
NyhedDer er både plads, penge og CO2 at spare, hvis transport- og logistikbranchen (T&L) optimerer pallegods i logistik-flowet. Alt for mange lastbiler kører halvtomme rundt. Det er ikke bæredygtigt, hverken for konkurrencedygtigheden eller klimaet. Dét problem kan SpaceInvader løse med sit modulære transportsystem, der gør det muligt at dobbeltstable pallegods sikkert og fleksibelt. PostNord deltager lige nu i et prøvepakke-forløb, der har udløst store besparelser.
Internationalt kurerfirma er igen blandt verdens – og Danmarks - bedste arbejdspladser
NyhedGreat Place to Work® har netop kåret de virksomheder i verden, der har den allerhøjeste medarbejdertilfredshed. Og endnu engang ligger DHL Express i den absolutte top. Internationalt er det blevet til en 4. plads og i Danmark ligger kurerfirmaet og DHL Aviation på en 3. plads. Hemmeligheden bag placeringerne er et super dedikeret og globalt fokus på netop at skabe den allerbedste arbejdsplads.


”Vi fokuserer dagligt benhårdt på at være en fantastisk arbejdsplads, med engagerede medarbejdere og dygtige ledere med people skills, der alle hver eneste dag går på arbejde med ønsket om at skabe den bedste arbejdsdag for sig selv, kollegaerne og vores kunder.
Vinterklar regummiering - naturligvis!
NyhedI Norge blev der i september måned vedtaget ny lovgivning, som med virkning allerede fra 15. november 2019 stiller krav om, at dæk til tunge køretøjer er mærket med snefnugsymbol.

Således skal dæk på busser og lastbilers forreste styreaksler og drivaksler være mærket med snefnugsymbol og mindst være udstyret med M+S mærkede dæk på køretøjets resterende aksler og anhængere. Der tillades dog som en overgangsordning vinterdæk mærket med M+S for sæsonen 2019/2020.