Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Bekendtgørelse om vejnettet for modulvogntog netop opdateret med 100 nye ruter
InfoVejdirektoratet har netop offentliggjort en opdateret bekendtgørelse af vejnettet for modulvogntog herhjemme. Bekendtgørelsen rummer 100 nye ruter i forhold til den forrige bekendtgørelse fra 2015.

Med den nye bekendtgørelse har Vejdirektoratet bestræbt sig på at levere en ensartet opsætning og opdatering af alle kortbilag, så de fremstår tidssvarende.

Desuden har bekendtgørelsen fået en mere logisk opbygning, blandt andet med punktopstillinger i bilag.
FDL - EU angriber RUT-systemet: Ændringer vil åbne en ladeport for snyderne
NyhedDet er dybt bekymrende, at EU nu sætter spørgsmålstegn ved den danske holdning til RUT-registret. Problemet er opstået i forbindelse med udenlandske firmaers anlægs- og byggearbejdere og chefer, men kan meget vel brede sig til vognmandsbranchen, hvor det erlet for en udenlandsk chauffør at optræde som selvstændig vognmand i en branche, der lider i under manglende RUT-registreringer.

Det nye er, at selvstændigt erhvervsdrivende ikke længere registreres i RUT-registre. Hvilket skaber frygt for mere social dumping, bl.a. i form af flere falske selvstændige.
Nu åbner ny Kalundborgmotorvej
TrafikTo års omfattende vejbyggeri på 2. etape af Kalundborgmotorvejen er nu så tæt på at være i mål, at Vejdirektoratet åbner den samlede strækning mellem Kvanløse og Dramstrup. 6,5 kilometer ny asfalt er klar til bilisterne henover weekenden den 21.-22. september.

Vejdirektoratet åbnede for de første 4 kilometer af den nye tilføjelse til Kalundborgmotorvejen ved Kvanløse allerede tilbage i foråret. Henover sommeren fik strækningen også ny asfalt. Nu gælder det den sidste del af strækningen på 2,5 kilometer fra Nr. Jernløse forbi Dramstrup.
Over 80.000 bilister har set film under kørslen
NyhedFoden på speederen og blikket på … Netflix! Hvad der svarer til 80.000 bilister indrømmer i en undersøgelse, at de inden for det seneste år har kombineret bilkørsel med at se film på mobilen. ”Skræmmende tal”, lyder det fra forsikringsselskabet If.

Danske bilister har travlt med meget andet end at køre bil, når de kører bil. GPS, sms’er og musiktjenester stjæler hyppigst danskernes opmærksomhed under kørslen, men undersøgelsen, der er foretaget af analyseinstituttet YouGov for If Skadeforsikring, viser, at hvad der svarer til i snit 220 bilister hver dag ser film på mobilen, mens de kører bil.
Regeringen vil indføre ret til tidlig pension i denne valgperiode
NyhedRegeringen arbejder på en model for tidlig pension, der efter planen skal præsenteres næste år. Derudover får Beskæftigelsesministeriet en enhed, der bliver øremærket pensionsområdet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Regeringen vil indføre retten til tidlig tilbagetrækning i denne valgperiode. Det er vigtigt, fordi vi kan se, der er mennesker, som efter mange år på arbejdsmarkedet, er slidt ned. Og problemet bliver større i takt med, at vi hæver pensionsalderen allerede fra næste år.
JYSK indvier nyt distributionscenter på Lars Larsens vej i Sofia
NyhedDen bulgarske premierminister, Boyko Borisov, var med, da JYSK torsdag den 12. september indviede Bulgariens mest moderne distributionscenter beliggende på Lars Larsens vej i Sofia.

Torsdag den 12. september var en vigtig dag for både JYSK og Bulgarien, da det var dagen for den officielle indvielse af JYSKs nye distributionscenter i Bozhurishte udenfor Sofia.

Blandt gæsterne var Bulgariens premierminister, Boyko Borisov, økonominister Emil Kranikolov og den danske ambassadør i Bulgarien, Søren Jacobsen.
Cityringens åbning fejres med stor folkefest og fri transport
MetroEfter otte års metrobyggeri åbner M3 Cityringen søndag den 29. september. Med hovedstadens nye metrolinje får den kollektive transport et markant løft, og metroens passagertal ventes at blive fordoblet til 122 millioner allerede i 2020. Åbningen af det nye, sammenhængende metronet markeres med en stor folkefest, en åbningsceremoni og fri transport for metroens kunder.

Arbejdet med at bygge Cityringens 17 nye metrostationer og teste driften af de førerløse tog er nu meget tæt på at være afsluttet. Det betyder, at det største samlede anlægsprojekt i København i 400 år snart er fuldført, og at de mange tusinde passagerer, der har ventet tålmodigt, endelig kan tage det nye, samlede metronet i brug.
Skive Køletransport investerer i grøn omstilling og effektivitet
LastInvesterer i anskaffelse af 112 nye lastvogne og køle-frysetrailer

På blot otte år har logistikvirksomheden Skive Køletransport A/S i Hobro 10-doblet sin omsætning til i dag at være på vej mod de 400 millioner kr. Og væksten fortsætter. Derfor investerer firmaet nu i anskaffelse af 46 nye miljø- og trafikvenlige Volvo og Mercedes lastbiler og langtidslejer 66 topmoderne køle- og frysetrailere fra Krone Fleet Danmark.

Første danske tankstation klar med flydende naturgas
NyhedSom den første tankstation i Danmark sælger den nye Shell motorvejsstation ved Vordingborg det renere GTL-brændstof. Dermed kan lastbiler og busser nu erstatte diesel med flydende naturgas og derved skære op til 38 procent af de skadelige dieselpartikler væk.

Interessen for renere alternativer til diesel hos virksomheder og kommunale selskaber er stigende. Derfor indfører energiselskabet DCC Energi nu det renere GTL-brændstof på den første af de danske Shell tankstationer.
Storebælt månedstrafik: Rekordmange biler krydsede Storebælt i august
Nyhed1,3 mio. rejsende kørte over Storebæltsbroen i årets sidste sommermåned. Det er ny månedsrekord på broen. Med en stigning på 0,3 pct., sammenholdt med august 2018, er trafikvæksten dog beskeden.

Sommeren i år har ikke kun budt på varmerekorder. Trafikken mellem de danske landsdele har været mere travl end nogensinde.

I august 2019 kørte knap 1,3 mio. biler over Storebæltsbroen. Helt præcist 1.287.745 køretøjer, hvilket svarer til godt 41.500 biler om dagen i gennemsnit.
BEGGE PARTER HOLDER PÅ DERES RET !
DebatOG,- begge parter HAR faktisk ret !

Måske er det netop DET,- der er selve problemet !

Hvorfor ikke bare fjerne "årsagen" til det hele ?

Det vil være til stor gavn,- - -mange andre steder fremadrettet !


"INDGREBET" VIL VÆRE GANSKE ENKELT !
Scania Driver Academy er nu AMU godkendt uddannelsescenter
NyhedEfter i mange år at have afholdt EU-efteruddannelser via udliciteringsaftaler med godkendte AMU-centre, har Scania Danmark nu fået sin egen godkendelse.

Det betyder at Scania Driver Academy fremadrettet er godkendt af Undervisningsministeriet til selv at udbyde AMU-uddannelser på Godstransport området.

”Vi har meget stor erfaring indenfor området, da vi i mange år har afholdt EU- efteruddannelsen
FDL - De konservative før trafikforhandlinger: Stort behov for nye trafikinvesteringer
NyhedMan siger, at næst efter seksualdriften er jernbanedriften det, der kan få flest følelser i kog hos danskerne. Det er en sandhed med modifikationer, og den må være udlagt af en, der aldrig har siddet i kø på motorvejen dag ud og dag ind. Det kan få folk opaf førersædet. Således lyder det fra den konservative transportordfører, Niels Flemming Hansen, der fortsætter: Der er brug for mindst 450 kilometer vej i Danmark, og det lagde vi en plan frem for tidligere på året. Den kan gennemføres, hvis Socialdemokratietvil, og jeg vil opfordre den nye transportminister, Benny Engelbrecht, til at tage et grundigt kig på bilisternes vilkår. Der er nemlig kun ét transportmiddel, der kan køre en hjem fra arbejde og have plads til både børn og indkøbsposer.
3F: Respekt for dansk model
NyhedEU-Kommissionen bør styrke indsats mod social dumping og stigende ulighed og respektere dansk arbejdsmarkedsmodel


3Fs næstformand Tina Christensen siger i en kommentar til fordeling af porteføljer til de nominerede kommissærer, som den kommende formand for den nye EU-kommission Ursula von der Leyens har præsenteret - herunder beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit:

”3F forventer, at den nye luxembourgske beskæftigelseskommissær vil respektere den danske aftalemodel. Her er det helt afgørende
QR-koder effektiviserer trailervedligeholdelsen
Nyhed
Transportsektoren kan opnå korrekt og sikker levering af originale reservedele og dermed spare både tid og penge, når trailerne er på værksted for at blive repareret eller vedligeholdt. Det viser de foreløbigeerfaringen med brug af det unikke QR-kodesystem, som Krone introducerede for et år siden.

Hver enkelt ny trailer er fra fabrikken forsynet med en QR-kode. Når mekanikeren med sin mobiltelefon eller tablet aflæser koden, får han automatisk adgang til Krones webportal, hvorfor han kan logge ind på shoppenog få tilgang til en komplet liste over alle de komponenter, traileren er opbygget af.
Ny lufthavn i Sälen med fire direkte flyruter for danskerne
FlyDen 22. december åbner Sälens nye lufthavn med fire flyruter for danskerne til populære Sälen. Lufthavnens navn er Scandinavian Mountains Airport, og der bliver direkte flyvning fra Nordjylland, København og Sydsverige. Altså godt nyt til alle de danskere, der gerne vil på skiferie i Sälen, for transporten kan ikke gå hurtigere.

Midt i de svenske fjelde, nærmere bestemt i Sälen i Dalarna, står der fra denne skisæson en helt ny international lufthavn klar, den første nye lufthavn i Sverige i 20 år.
Kampagne skal øge opmærksomheden ved overkørsler
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht og Folketingets transportordførere har i dag drøftet status på opgraderingen eller nedlæggelsen af overkørsler på jernbanenettet i forhold til at forbedre sikkerheden. Transportministeren igangsætter nu en oplysningskampagne om sikkerhed ved overkørsler.
Politi - Lufthavn evakueret efter mistænkeligt fund
NyhedØstjyllands Politi valgte tirsdag kl. 15.30 af sikkerhedsmæssige årsager at evakuere og afspærre Aarhus Lufthavn, efter at personalet i sikkerhedskontrollen fandt mistænkelige genstande i en passagers taske. Afspærringen er nu ophævet, og der er igen adgang til lufthavnen.

Politiet fik en anmeldelse fra lufthavnen kl. 13.30 og efter nærmere undersøgelser, blev 140 personer i lufthavnen evakueret til en bygning i nærheden. De fik kort efter alle lov til at forlade området.
FDL - Urimelige kontra rimelige bøder: Større bøder skal virke afskrækkende på alle !
NyhedDebatten om bødestørrelserne og rimeligheden heri, er fortsat højaktuel, ikke mindst ved udsigten til de kæmpebøder, der gælder fra og med 1. januar. Så koster det virkeligt kassen at køre ind i en kontrol med et vogntog, der ikke opfylder lovens krav. Selvom vi ikke forsvarer ulovligheder, kan man godt spørge, hvorfor det lige er vores branche, hvor man konstant arbejder på kanten af bøder, der kan smadre ens privatøkonomi.

De såkaldt kloge, vil – med en vis ret – sige, at det er vores egen skyld, og at hvis vi ikke brød skrevne eller uskrevne regler og love, ville vi ikke blive straffet.
Nu træder de nye regler for klip i kørekortet i kraft
NyhedDe nye regler om klip i kørekortet for brug af håndholdt mobiltelefon og andre kommunikationsapparater under kørsel træder i kraft i dag den 10. september 2019. Det sker som led i en ændring af færdselsloven, som et enigt Folketing vedtog i slutningen af 2018.

I december 2018 lyste de grønne knapper i Folketingssalen markant op, da samtlige af Folketingets partier vedtog, at det – udover en bøde på 1.500 kroner – fremover kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man for eksempel taler i håndholdt mobiltelefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.
Pres på svenskerne for at sikre bedre punktlighed på kystbanen
TogTransportminister Benny Engelbrecht har på et møde med en række nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden i dag fortalt, at han vil undersøge, om samarbejdet med svenskerne kan forbedres, så de mange forsinkelser fra Sverige nedbringes til gavn for passagererne på Kystbanen. Derudover vil han se nærmere på, om det også i fremtiden vil være muligt at køre tog mellem Kystbanen og Københavns Lufthavn, uden at det går ud over punktligheden.

Kystbanen er trafikalt forbundet med Sverige, og der er i den seneste tid sket en stigning i antallet af forsinkelser fra Sverige til gene for de danske passagerer.
Politi - Nu koster håndholdt mobil klip i kørekortet
NyhedFra i morgen - tirsdag den 10. september 2019 – udløser det et klip i kørekortet at betjene håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Der har sjældent været en bedre dag at investere i godt håndfrit tele- og kommunikationsudstyr end i dag.

"I morgen koster det et klip kørekortet, hvis man betjener telefon og andet elektronik som fx GPS, uden det er fastmonteret i dit køretøj," siger vicepolitiinspektør Claus Bardeleben, Københavns Vestegns Politi.
Nyt om vejarbejder - Vejarbejde spærrer tilkørselsrampe delvist ved Odense på Fynske Motorvej
TrafikVejdirektoratet er i gang med at etablere en støjskærm langs den nordlige side af den Fynske Motorvej E20 ved Sanderum. Dette medfører en delvis spærring af tilkørselsrampe 52 fra Odense i retning mod Jylland.

Hovedparten af arbejdet vil foregå fra nabosiden, men enkelte af arbejderne skal udføres fra tilkørselsrampen. Det betyder at dele af rampen spærres for trafik fra mandag den 16. september og tre uger frem.

Arbejdet udføres aften og nat, og rampen vil derfor være spærret i tidsrummet fra kl. 19.30–06.00.
Helt ny IVECO Daily stempler ind hos sjællandsk servicevirksomhed
LastEn af de første helt nye IVECO Daily i Danmark er netop leveret til J E Service, der lever af at servicere kraner, gummigeder og andre entreprenørmaskiner på stedet. ”Vi kører tusindvis af kilometer om året, så komforten bag rattet er helt afgørende,” fortæller indehaver Jens Erik Nielsen om varebilen, der blev leveret af IVECO Odense.

Så er ventetiden endelig forbi på den helt nye IVECO Daily, der havde dansk snigpremiere med en 24 timers stafet fra Skagen til København som optakt til Le Mans i juni. En af de første herhjemme, som netop har fået fingre i den nye model, er Jens Erik Nielsen, indehaver af J E Service i Rønnede på Sydsjælland, der lever af at køre ud og servicere entreprenørmaskiner som fx gummigeder og kraner.
Amadeus og Visa CyberSource i nyt samarbejde for at bekæmpe svindel ved køb af rejser
NyhedDen nye aftale gør det muligt for Amadeus' globale rejsebookingsystem at overholde EU's direktiv om betalingstjenester, Payment Services Directive 2 (PSD2), med mere effektiv godkendelse af kunder og beskyttelse mod svindel uden at påvirke betalingsoplevelsen. Samarbejdet gør det muligt for Amadeus at drage fordel af CyberSources kompetencer inden for styring af betalinger, godkendelse og svindel, kombineret med mere data.

Den Europæiske Centralbank anslår, at onlinesvindel med kort beløber sig til i alt 1,3 mia. euro om året i Europa. Det er derfor, at direktivet PSD2 og Regulatory Technical Standards (RTS) kræver en såkaldt Strong Customer Authentication (SCA). Denne godkendelsesmetode kræver to-faktor-godkendelse af de fleste elektroniske betalinger, der foretages inden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).