Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Fokus Øresund - Bedre styr på godstrafikken over broen med smartere betalingsanlæg
NyhedSmarte kameraer i Øresundsbrons betalingsanlæg giver et bedre billede af antallet af godstransporter og fragtudviklingen over broen.  
Varebiler og mindre lastbiler kan nu nemt adskilles fra andre køretøjer med en tilsvarende længde.

– Vores registrering af køretøjer er blevet optimeret i betalingsanlægget, og træfsikkerheden er nu så høj, at vi begynder at inkludere vare- og lastbiler på 6-9 meter i godsstatistikken fra og med den 1. januar i år, siger Fredrik Jenfjord, salgs- og markedsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.
Banedanmark - Transportministeren på tur i S-tog med nyt signalsystem
NyhedDet nye signalsystem skal fremtidssikre S-banen og give flere tog til tiden.

Transportminister Benny Engelbrecht var tirsdag ude at køre med S-tog for at se, hvordan S-banens nye digitale signalsystem fungerer. Det nye signalsystem skal fremtidssikre S-banen og give flere tog til tiden.

Væk er alle lyssignalerne langs banen og alt foregår på en skærm foran lokomotivføreren
Få styr på toldreglerne inden sommerferien
NyhedVil du undgå en ubehagelig regning, når du ankommer til de danske toldgrænser, så sæt dig ind i reglerne inden afrejse, lyder opfordringen fra Toldstyrelsen.

Der er mange regler, du skal huske på, når du shopper på din rejse i udlandet. Først og fremmest har det betydning, om du holder ferie i et EU-land eller i et land uden for EU. Er feriemålet et EU-land, er reglerne mere enkle. Du må nemlig frit medbringe varer, så længe de er til eget brug. Eget brug betyder, at det kun er til dig, familiemedlemmer og gæster i dit hjem.
Vejsidesyn af erhvervskøretøjer
NyhedFærdselsstyrelsen har skærpet kontrollen med tunge køretøjer på vejene. Det sker på baggrund af direktiv 2014/47/EU, der finder anvendelse fra den 20. maj 2018, og som bl.a. fastsætter nye krav til antallet af vejsidesyn. Det betyder, at styrelsen i samarbejde med politiet årligt har en målsætning om at kontrollere cirka 5000 danske og udenlandske køretøjer.
Toyota sætter navne på første elbiler
AutoToyotas helt store fokus har i flere år været hybridbiler. Dette fokus fortsætter i mange år ud i fremtiden. Men både batteridrevne elbiler og forureningsfrie brintbiler vil med tiden fylde mere og mere i modelprogrammet hos den japanske mobilitetsgigant og skal være med til at løse Toyotas mål om ingen udledning af CO2 i 2050. Toyota sætter nu for første gang modelnavne på sine første batteridrevne elbiler til det europæiske marked.

Befolkningerne i Danmark og flere steder i resten af verden bekymrer sig mere og mere om klimaforandringer og om luftkvaliteten i byerne. Og med god grund.
Flere og større krydstogtskibe lægger til i danske havne
HavnSiden 2014 er antallet af krydstogtskibe i danske havne steget. Uden for København er der tale om mere end en fordobling. Passagertallet tyder desuden på, at skibene er blevet større

I 2018 lagde 520 krydstogtskibe til i de danske havne. Går man ti år tilbage til 2008 var tallet 366, hvilket svarer til en stigning på 42 procent fra 2008 til 2018. Stigningen fra 2008 til 2018 dækker over en meget forskelligartet udvikling fra år til år, men skyldes i høj grad, at havnene uden for København har fået besøg af flere krydstogtskibe siden 2014.
Letbanen stopper i Thorsager og Hessel
Nyhed Fra 9. juli 2019 kan borgerne i Thorsager og Hessel tage Letbanen ud i sommerlandet. Aarhus Letbane har fået den nødvendige tilladelse fra Trafikstyrelsen til at medtage passagerer fra de to standsningssteder. Køreplanen ligger klar på midttrafik.dk

Borgerne i Thorsager og Hessel har siden Letbanens åbning mod Grenaa 30. april set langt efter Letbanen, når den har passeret standsningsstederne uden at stoppe
Transportministeren besigtiger digital signalstyring på S-banen
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht tager senere i dag tur med S-toget for at se det digitale signalsystem i funktion fra togets førerrum. De nye signaler gør togene mere driftsikre og kan give plads til flere tog på skinnerne.

Det røde tog på Linje E kører fra Lyngby klokken 9.37 mod København. Med ombord er transportminister Benny Engelbrecht, som fra togets forreste parket skal se det digitale signalsystem i funktion. De gamle signaler langs skinnerne er nemlig taget ned, og med det nye signalsystem foregår alt nu på en skærm i førerrummet.
ET RESULTAT DER SIGER- A L T !
DebatDebatterne omkring oprettelsen af et Dansk "BAG",- fik ny næring !

Det samme gjorde "debatten" omkring effektiv "omdirigering" !

Vi kan vel sige det samme omkring behovet for sådanne kontroller ?

OG,-debatten omkring "spredte kontroller",- kan så fortsætte,- lidt endnu !


MEN,- - 250.000kr PÅ DENNE DAG,- - MÅ SENDE ET KLART SIGNAL ?
Banedanmark - Flere tog på ny bane mellem København og Ringsted
TogFra 8. juli er trafikken på den nye bane udvidet med et ekstra tog, så der nu kan køre to tog i timen. Samtidig sættes hastigheden op.

Fra i dag den 8. juli udvides trafikken på den nye bane mellem København og Ringsted med et ekstra tog, når DSB indsætter et lyntog på strækningen. Samtidig sættes hastigheden op

Banedanmark har fået Trafikstyrelsens godkendelse på en teknisk løsning, som gør det muligt at køre flere tog på strækningen ad gangen.
Jernbaneoverkørsler: Dansk Jernbaneforbund efterlyser national handlingsplan.
NyhedI Danmark er der 2-3 ”nærved påkørsler” om ugen i jernbaneoverkørsler. Dansk jernbaneforbund efterlyser nu en national handlingsplan for sikring af jernbaneoverkørslerne.


BAGGRUND: Lørdag kolliderede et letbanetog med en bil i en overkørsel nær den Trudstrup i Østjylland: 2 mistede livet. De overlevende står tilbage med en iturevet familie. Letbaneføreren og passagerne i det implicerede tog vil oveni være mærket for livet. Også sidste sommer oplevede Danmark en ulykke med dødelig udgang i en jernbaneoverskæring: Et tog kolliderede med en minibus i en usikret overkørsel i Sig ved Varde. 2 personer blev dræbt.
FDL - Nu starter balladen om trafikkroner: Rød bloks plan rammer vejtrafikken benhårdt !
NyhedDet er med stor bekymring, FDL ser frem mod den tilbagerulning af den trafik aftale, som VKLA-regeringen, nogle måneder før valget, indgik med Dansk Folkeparti. Som vi tidligere har været inde på, vil den røde blok have markante ændringer,så nu er der lagt op til nogle manøvrer, hvor en stor del af de penge, der var afsat til vejnettet, om kort tid bliver kanaliseret over i kollektiv trafik. I går sagde transportminister, Benny Engelbrecht, at han begynder forfra med fordelingen af de ca. 100milliarder kr., som indtil 2030 skal bruges for at optimere den trafikale infrastruktur.
Seks nye lastbiler til Kohberg betyder nedgang i CO2-udledning
LastDet største danskejede bageri Kohberg kører alle syv dage om ugen ud med brød og andet bagværk til de danske dagligvarebutikker. Det bliver til mange kilometer på et år - men med seks nye lastbiler kan bageriet nedbringe deres CO2 udledning med 375 tons over to år.

- Vi er en stor virksomhed, og det er vigtigt for os at tage hensyn til miljøet med de muligheder, vi har. Derfor har vi også øget fokus på at nedbringe vores CO2 udledning.
Dansk firma skal hjælpe trafikanterne med præcis og aktuel trafikinformation
NyhedHvis man som trafikant vil tjekke trafiksituationen ude på vejene, kan man altid klikke sig ind på Vejdirektoratets trafikkort. Her er alle statsveje i landet markeret med grønne, gule og røde streger, der døgnet rundt viser, om der er køer eller trængsel på ruten.

Trafikkortet bygger på realtidsdata ude fra vejene - altså på helt aktuelle trafikinformationer. Og det er dermed er godt redskab for alle dem, der vil have et retvisende øjebliksbillede af trafikken, og som dermed kan køre uden om de mest belastede strækninger.
Store bøder ved lastbilkontroller i Syddjurs og Aarhus
NyhedTungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi har onsdag 3. juli og torsdag 4. juli været på kontrol i henholdsvis Syddjurs Kommune og Århus Havn. Det resulterede i adskillige bøder.

Der blev i Syddjurs Kommune på Århusvej/Lufthavnsvej kontrolleret 29 lastbiler onsdag.

Og her havde en udenlandsk vognmand ikke sine tilladelser i orden.
Nyt højteknologisk dæk til busflåder imødekommer branchens mange udfordringer lige nu
NyhedVerdens største dæk- og gummivirksomhed, Bridgestone lancerer sit første dæk fuldt dedikeret til turistbus-segmentet, COACH-AP 001, som opfylder de stadig strammere krav til CO2-udledning, støjreduktion og sikkerhed.

En udfordrende tid for flådedrift
At minimere driftsomkostningerne og samtidig opnå det højeste sikkerhedsniveau er de allervigtigste fokusområder for busflåder. Konkurrencen på markedet for på persontransport er stor, så busflåderne er nødt til at skrue ned for omkostningerne til drift.
Topdanmark sender 225.000 kundebreve efter ophørt samarbejde med Danske Bank
NyhedI løbet af juli sender Topdanmark besked til 225.000 kunder for at fortælle dem, at der ikke længere vil stå Danske Forsikring på deres forsikringspapirer og hjemmesiden, hvor de kan anmelde skader og se deres forsikringer. Det sker som konsekvens af at samarbejdet mellem Topdanmark og Danske Bank er ophørt.

Indtil første juli stod der Danske Forsikring på de 225.000 kunders policer, breve og tilhørende hjemmeside. Men som konsekvens af, at Topdanmarks samarbejde med Danske Bank ophørte per første juli, vil de 225.000 kunder nu møde Topdanmark-logoet og finde deres forsikringer på Topdanmark.dk.
FDL - Beskæftigelsesminister afviser påstande: Åbner ikke en ladeport for billige udlændinge!
NyhedDet er en interessant debat, der lige for tiden foregår mellem Ekstra Bladet og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Debatten er affødt af en lederartikel i Ekstra Bladet, hvoraf det fremgår, at den socialdemokratiske beskæftigelsesministervil åbne en ladeport for billig arbejdskraft.

Hvilket Peter Hummelgaard nu klart afviser. Ministeren mener, der er tale om en klar fordrejning af fakta, og det er han utilfreds med. Men debatten rejser ikke desto mindre nogle spørgsmål.
DET STORE DILEMMA ER : " B - HOLDET " !
Debat"B-holdet" forstår ikke begrebet " fair konkurrence " !

"B-holdet,- evner ikke at fungere på lige vilkår !

"B-holdet,- er aktive samfundsnassere !

"B-holdet,- udhuler bevidst velfærden i Danmark !


DET ER SØRGELIGT,- - -MEN DESVÆRRE ET FAKTUM !
Fremtidens elbiler fra Jaguar Land Rover skal bygges i England
AutoDen 5. juli rullede den sidste Jaguar XJ af samlebåndet på den ikoniske fabrik – Castle Bromwich. En fabrik, der tilbage i 1938, begyndte som flyfabrik med produktion af Spitfire jagerfly og Lancaster bombefly, og som siden 1968 har produceret Jaguar XJ. En model solgt i mere end 1. mio. eksemplarer og eksporteret til mere end 120 lande verden over.

Den nye Jaguar XJ bygger videre på karakteristika som eksklusivitet, luksus og tidløst design. Bag den nye XJ står samme designere og teknikere, der har skabt den prisvindende Jaguar I-PACE.
NY Renault ZOE – en moderne elbil med lang rækkevidde og fede features.
AutoEt velvoksent batteri på 52 kWh gør den nye ZOE ZE50 i stand til at køre 380 km på en opladning og dermed bør den sidste rækkeviddeangst være kureret. Fx klarer den let en rejse fra København til Skagen (340 km via Kattegat) eller en tur fra Esbjerg til Thisted og tilbage (376 km). Med andre ord er der rigeligt til langt de fleste bilisters behov og når den nye ZOE samtidig leveres med hurtigladning (DC) er det realistisk at den nye ZOE vokser fra by- og forstadsbil til at klare landsdækkende rejser.
Hver tredje får bøde efter motorkontrol ved Landsskuet i Herning
NyhedMotorstyrelsen var sammen med politiet på kontrolaktion ved Landsskuets åbning torsdag. Hver tredje af de standsede bilister får en bøde.

En række bilister får en bøde, mens andre skal betale mere i afgift efter Motorstyrelsens kontrolaktion ved Landsskuet i Herning torsdag. I samarbejde med politiet kontrollerede Motorstyrelsen bilister, som var på vej til Landsskuet, og hver tredje af de standsede bilister får en bøde. Kontrolaktionen var især rettet mod varebiler.
Dansk PersonTransport - Voldsom stigning i antallet af udenlandske busser
NyhedDansk PersonTransport kortlægger for tredje år i træk de udenlandske bussers færden i Danmark. Formålet med undersøgelsen er at gøre opmærksom på de voksende problemer med udenlandske busser, der kører mere eller mindre permanent i Danmark og underbyder danske turistbusselskaber.

Medio maj kunne foreningen konstatere, at vi havde registreret ca. fem gange flere busser sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Status pr. 4. juli 2019 er, at foreningen nu har registreret omtrent dobbelt så mange busser, som tilfældet var på samme tidspunkt sidste år
Her kører flest danskere på sommerferie
NyhedOmkring 1,2 mio. bilejere kører på bilferie i løbet af sommeren – og bortset fra Danmark kører flest til Tyskland, viser ny undersøgelse. Fantastiske storbyer, en skøn natur og billig overnatning gør Tyskland seværdigt, forklarer turistekspert.

Danskerne kører med glæde selv ud i Europa, når de stempler ud fra arbejdet og ind til sommerferien. Næsten hver anden af Danmarks godt 2,5 mio. bilister, eller knap 1,2 mio., svarer nemlig, at de tager på kør-selv-ferie i sommerferien.
FDL - Urimeligt ansvar for bremse-bøder: På tide, at færdselsloven tilpasses virkeligheden !
NyhedEfter at vi nu i årevis, eller rettere årtier, med jævne mellemrum har debatteret omkring de evigt tilbagevendende problemer med bremseeffekt, er det efter FDL´s opfattelse på tide, at politikerne og embedsmændene tilpasser færdselsloven til den virkelige verden. Det fastslår kontorleder Jens Groot, der er grundigt træt af, at hverken politikere, betjente eller embedsmænd lytter til branchefolkmed kendskab til bremse-problematik.