Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Vi pendler 300 gange til månen – hver dag
NyhedHvis du synes, at køen på motorvejen eller trængslen i toget på vej til og fra arbejde bliver værre og værre, så har du fuldstændig ret. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at den samlede pendling er steget 35 procent på 15 år. Forrige år tilbagelagde danske pendlere tilsammen, hvad der svarer til 300 ture til månen – hver eneste dag, nemlig 116 millioner kilometer i alt.

Vi kører længere og længere for at komme på arbejde. Det er især antallet af pendlere, som bor mere end 50 kilometer fra deres arbejdsplads, der er kommet flere af. Og pladsen på især vejene er trang. Udbygningen af vejnettet, hvor størstedelen af pendlingen foregår, er slet ikke fulgt med udviklingen.
Palfingers nye bæltekran er startet på jobbet
Nyhed”Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrencen kan være hård i transportbranchen. Derfor sigter vi hele tiden efter at være på absolut forkant med udviklingen. Det er derfor vi valgte at investere i Palfingers nye bæltekran.”

Det fortæller vognmand Tony Sørensen, Tonny Sørensens Kranservice i Esbjerg, der udfører opgaver i hele Danmark. Og transportvirksomheden har næsten udelukkende Palfinger-kraner i stalden.
Scania lancerer ny 540 hk til 13 l motorserien
LastDet femte medlem af Scanias brancheførende 13 l-serie
•Giver yderligere brændstofbesparelser på op til 2 %
•Ideel til vægtfølsomme opgaver, hvor råstyrke er altafgørende
•Lav indre friktion og ny turbo på kugleleje


Scanias brancheførende serie af 13-liters motorer er nu blevet udvidet med en version på 540 hk. Den nye DC13 166-motor er primært beregnet til opgaver og kunder, der kræver råstyrke og fremragende køreegenskaber, men hvor begrænsninger på for eksempel vægt eller forakseltryk gør den mere fordelagtig end V8-motorerne med en effekt på 520 hk og opefter.
Ny retspraksis om overskridelser af sagsbehandlingstiden i køre- og hviletidssager
NyhedKøre- og hviletidssagerne og sagerne om overtrædelse af cabotagereglerne har det desværre nogle gange med at tage unødig lang tid at få behandlet ved domstolene. I en periode har mange sager været sat i bero afventende ikrafttrædelse af nye regler, og for tiden ser vi også sager, der trækker ud, fordi der er problemer med oversættelse af anklageskrift og tolkning under sagerne.

Som nogen måske husker, fandt Højesteret ved en række domme vedrørende sager om overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne eller simple overtrædelser af færdselsloven i 2012, at der ved for lang sagsbehandlingstid, kunne ske strafnedsættelse,
TUR.dk - Roadshow-lastbilen fortsætter med at rulle forbi skoler
NyhedJob i transports roadshow er så populært, at lastbilen fortsætter sin succesfulde køretur gennem landet i de kommende år.

Roadshowet er en del af image- og rekrutteringskampagnen "Job i transport", som 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) sammen med Transportens Udviklingsfond står bag. Baggrunden for roadshowet er manglen på arbejdskraft i branchen. I den store lastbil kan eleverne få en forsmag på jobbet som chauffør samt vejledning i de mange muligheder i transportbranchen.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 16 Holstebrovej ved Mønsted
TrafikFra mandag den 19. august og tre uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på en strækning på ca. 3,5 km på rute 16 Holstebrovej ved Mønsted.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.
FDL´s formand Christian Jensen om bremsekritik: Forsøg på at komme problemerne til livs
NyhedDet er naturligvis i orden, at min gode kollega Bjarne Nielsen sætter spørgsmålstegn ved FDL´s bremsemøde lørdag den 24. august, og måske især ved vores opfattelse af, hvordan bremse-problematikken kan løses. Men jeg vil godt understrege, at FDL ikke står frem og påstår, vi kan det hele. Det siger FDL´s formand, Christian Jensen i et svar til Bjarne Nielsen i Hjørring.
ITD - E20-komiteen ønsker penge af transportminister til 13 km motorvej
NyhedAfsæt penge til en udvidelse af den 13 km korte motorvejsstrækning syd om Odense lige så snart Vestfyn-udvidelsen er på plads. Det store ønske afleverede E20-komiteen til transportminister Benny Engelbrecht (S), da de to parter holdt møde fredag den 16. august 2019 i Transportministeriet.
Imødekommende og veloplagt transportminister modtog ITD
NyhedPå dagens møde med transportminister Benny Engelbrecht, præsenterede ITD ministeren for en række emner af stor betydning for de danske vognmænd og lastbilchauffører. Det gjaldt ikke mindst de massive kapacitetsproblemer på landets rastepladser, stramningen af bødesatser for fejl og mangler og i det hele taget rammevilkår og regulering, der gør det besværligt at drive vognmandsvirksomhed og uattraktivt at være chauffør.
Efter afsløring af slumlejr ved grænsen: 20 transportfirmaer vil få uanmeldt besøg
NyhedAabenraa Kommune vil bruge 100.000 kroner på årlige kontrolbesøg ved Padborg.

Langt mere opsyn i weekenderne og uden for almindelig arbejdstid skal sikre, at udenlandske chauffører ikke igen bliver stuvet sammen under usle og uhygiejniske forhold i containere i Padborg.

Læs hele artiklen ved DR via dette Link

FDL - Bremse-justering nytter altså: Fem år gammel trailer blev synet med kolde bremser
NyhedI forbindelse med den fortsatte debat omkring bremse-problemerne, er det ret interessant, at en af dem, der har fået sine påhængsbremser justeret hos Lundegård Consult på Fyn, netop har fået en fem år gammel trailer godkendt med kolde bremser. Det er endnuet bevis på, at FDL´s udsagn om at rigtige fagfolk og eksperter vitterligt kan spare vognmændene for mange, unødige værksteds-besøg med efterfølgende store regninger. Og faktisk endnu en god grund til at deltage i FDL´s bremsemøde lørdag d. 24. august på Hejse Kro.
TUR - Vigtige ændringer vedrørende taxikørsel
NyhedFærdselsstyrelsen har udstedt en ændring af bekendtgørelsen om taxikørsel, der medfører et krav om ekstern censur på alle praktiske prøver.

Grundet erfaringer fra det seneste halvandet år har Færdselsstyrelsen den 12. juli udsendt en ændring af bekendtgørelsen om taxikørsel. Denne ændring kommer blandt andet til at have indflydelse på den praktiske prøve på kvalifikationsuddannelsen.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på rastepladserne Isterød Øst og Vest på E47 Helsingørmotorvejen
TrafikFra søndag den 18. august og to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rastepladserne Isterød Øst og Vest på E47 Helsingørmotorvejen ved Isterød.

For ikke at forstyrre trafikken i dagtimerne bliver vejarbejdet udført om aften/natten mellem kl. 18.00-06.00.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny asfalt, og til slut påføres der striber.
Aabenraa Havn styrker sin position og kommer positivt ud af 1. halvår 2019
HavnDet går godt for kunderne på Aabenraa Havn, og havnens godsomsætning ligger ved udgangen af 1. halvår 2019 11% højere end godsomsætningen sidste år.

Aabenraa Havns hovedomsætning er håndtering af bulkprodukter, og det er netop disse produkter, der har haft en betydelig fremgang i 1. halvår 2019.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 14, Hovedvejen, gennem Osted
TrafikFra onsdag den 21. august og tre uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Rute 14, Hovedvejen gennem Osted by.

For ikke at forstyrre trafikken i dagtimerne bliver arbejdet udført om aftenen/natten mellem kl. 18.00-06.00. Der arbejdes ikke i weekenden fra fredag kl. 06.00 til søndag aften kl. 18.00.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny, mindre støjende asfalt. Til sidst påføres der nye striber.
Højesteret - Betingelserne for at tilbageholde en leaset lastbil efter færdselslovens § 120 var opfyldt
InfoSagen angik, om politiet var berettiget til at tilbageholde en leaset lastbil til sikkerhed for betaling af et bødekrav, der var rejst mod leasingtageren og føreren. Lastbilen tilhørte leasingselskabet.


Højesteret fandt, at leasingtageren og føreren var i berettiget besiddelse af lastbilen, og at der ikke var sket betaling af bøderne eller stillet sikkerhed herfor. Betingelserne for at tilbageholde lastbilen i færdselslovens § 120 var derfor opfyldt.
NCC åbner ny grusgrav i Tjæreby ved Roskilde
NyhedDen nye grusgrav skal bidrage med råmaterialer til fremtidige bygge- og anlægsprojekter.

Med den nye grusgrav ønsker NCC at sikre råstoffer til den fremtidige byudvikling i Danmark. Den nye grusgrav på Tjærebyvej i Roskilde skal dermed levere sand, sten og grus til primært asfalt-, beton- og anlægsbranchen. I den nye grusgrav forventer NCC at kunne indvinde ca. 300.000 tons råstoffer om året på det knap 20 hektar store areal.

”Vi er glade for at kunne åbne Tjæreby Grusgrav, da vi ser en stigende efterspørgsel på råstoffer i markedet”, siger Søren Evald Jensen, områdechef i NCC Industry.
Svensk - GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar
BusPå uppdrag av Bergkvara Buss har GARO levererat och driftsatt sex stycken DC snabbladdare i Ystad. Beställningen är en del av en större satsning på elektrifierad lokaltrafik som Bergkvarabuss gör i Skåne. Anläggningen består av fyra depå och verkstadsladdare, samt två större 150kW snabbladdare. I leveransåtagandet ingår även produkter från GARO som strömförsörjer laddarna.

Bergkvarabuss har köpt elbussar av modellen eCitaro från Mercedes-Benz. Det är första gången denna buss används för stadstrafik i Sverige. Den 18 augusti blir det premiär för de fem nya bussarna i Ystad.
Stigende chaufførmangel: Branchen vil have flere kvinder bag rattet
NyhedOm få år vil Danmark mangle 2500 chauffører, og transportbranchen forsøger nu at hverve kvinder. Chaufførelev Cecilie Kongerslev kan ikke forstå, hvorfor så få kvinder vælger det udfordrende chaufførjob.

For Cecilie Kongerslev starter arbejdsdagen mellem klokken 4.00 og 5.30. Heldigvis er der ikke længere end en halv meter fra, hvor hun sover, til hvor hun arbejder i førerhuset i sin Volvo. Bag rattet i den store lastbil kører hun det meste af dagen mellem Helsingborg i Sverige og biogasanlæg i hele Danmark med jernklorid i tanken. Den 24-årige fredericianer er i lære som chauffør i transportvirksomheden Dantra A/S. Uddannelsen tager treogethalvt år, og hun elsker livet som chauffør.
FDL - Før bremsemødet lørdag 24. august på Hejse Kro. Tvivlsspørgsmål skævvrider debat om bremse-problem!
NyhedLæserne af FDL´s nyhedsbreve har naturligvis ret til at ytre sig, som de vil. Men det er trist, hvis der sættes spørgsmålstegn ved FDL´s seriøsitet, som vores gode kollega, Bjarne Nielsen, gør i dagens udgave af Lastbil Magasinet forud for bremsemødet d. 24. aug. på Hejse Kro. For FDL har på intet tidspunkt skrevet, at bremsemødet løser alle problemer. Vi har derimod, via erfaringer fra flere vognmænd, inviteret til bremsemødet for at informere om mulighederne for at gardere sig.

Den måde, hvorpå Bjarne Nielsen indleder sit læserbrev, efterlader indtrykket af en god portion sarkasme og ironi, som let kan opfattes som et forsøg på at sætte spørgsmålstegn ved René Lundegårds tekniske kvalifikationer og den indsigt i virkeligheden, Renè Lundegaard besidder.
ITD opruster digitalt og ansætter digitaliseringschef
NyhedITD skal være et førende videnscenter inden for digitale løsninger og datadrevet rådgivning inden for vejgodstransport og logistik. Sverre Vincent Lenbroch er ansat som digitaliseringschef i ITD og skal stå i spidsen for den nye afdeling, ITD Digital.

ITD’s nye digitaliseringschef hedder Sverre Vincent Lenbroch. Han tiltræder sin stilling den 19. august 2019.
ITD - Ros til transportministeren for at investere i veje
NyhedITD er glad for, at transportminister Benny Engelbrecht (S) anerkender vigtigheden af vejenes betydning, og at han er klar til at investere i en effektiv infrastruktur. Husk den tunge transports grønne omstilling i planlægningen, lyder opfordringen fra ITD.

Det glæder ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, at den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), er meget opmærksom på, at rigtig mange trafikanter hver dag spilder deres tid i lange bilkøer, samt at Socialdemokratiet derfor også ønsker at investere i veje.
Nyt om vejarbejder - Rute 34 mellem Herning og Skive lukkes midlertidigt nord for Haderup
TrafikVejdirektoratets arbejde på Haderup Omfartsvej vest om Haderup medfører nu en midlertidig spærring af Herningvej/Skivevej, hvor den kommende omfartsvej tilsluttes rute 34 nord for Haderup. Strækningen vil være spærret i ca. 6 uger fra søndag den 18. august og frem til tirsdag den 1. oktober.

I perioden med spærring vil der være skiltet omkørselsrute for bilister, der skal mod henholdsvis Herning eller Skive. Omkørsel vil ske via rute 26, rute 186 og rute 16.

Ny kran med semi-automatisk parkering
Ny kran med semi-automatisk parkeringSAWO har leveret endnu en opbygning. Denne gang en ladopbygning i form af et fastlad samten HIAB X-HiDuo 158 kran bag chassisets førerhus.

HIAB kranen og ladet er monteret på et 2-akslet MAN TGM 18.250 chassis med fuld luftaffjedringog en akselafstand på 5.775 mm.

HIAB kranen er leveret med 5 hydrauliske udskud og kan række 15,1 meter. Den er med XS-Driveradiostyring med 6 funktioner. Yderligere er kranen udstyret med funktioner som LSS-H der dæmper kranens horisontale bevægelser samt SAF der er semi-automatisk udpakning og sammenpakning af kranen.
DEKRA - Godt samarbejde er opskriften på at garantere lærepladser
NyhedMange elever har stadigvæk svært ved at finde lærepladser. Men ikke hos DEKRA. Her har de fundet opskriften på, hvordan de sikrer lærepladser til deres elever på uddannelsen til at blive faglært lastbilchauffør. Derfor kan de med ro i maven garantere dem en læreplads, allerede inden de er startet på grundforløbet. Jan Brochdorf der er chefkonsulent ved DEKRA Erhvervsskole i Brøndby mener, at andre skoler bør gøre en ekstra indsats for at få elever ud i lærepladser.