Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nr. Galten Vognmandsforretning køber kærre
Nr. Galten Vognmandsforretning køber kærreSAWO har leveret en ny 3-akslet kærre med 3-vejs tip.

NOPA KTS240 kærren er med enkelt hjul, lift på 1. og 3. aksel og stålfælge. Bagsmækken er lavet med automatbagsmæk der er luftstyret og med svensker.

Siderne er lavet i sidehøjde 1.200 mm. og venstre side er udstyret med hjælpefjederopluk og løfteøjer.
Sikkerhedsløsning fra Volvo Trucks hjælper chauffører med at holde afstanden
LastVolvo Trucks har introduceret en sikkerhedsfunktion, Afstandsadvarsel, som gør det lettere for lastvognschaufførerne at holde en sikker afstand til det forankørende køretøj og undgå kritiske situationer. Ulykker, hvor et køretøj kører ind i bagenden af et andet køretøj, udgør i øjeblikket omkring 20 procent af alle alvorlige kollisioner med lastvogne.

"Ulykker af denne art skyldes ofte uopmærksomhed og for kort afstand til køretøjet foran. Afstandsadvarslen advarer chaufførerne med en rød lampe i forruden, så snart lastvognen kommer for tæt på det forankørende køretøj,
FDL - EU-socialdemokraten Ole Christensen: Højre-nationalister vil hindre, stop for den social dumping!
NyhedDet mangeårige medlem af Europa Parlamentet, socialdemokraten Ole Christensen, bekræfter i den grad FDL´s opfattelse af, at højre-nationalister og deres spindoktorer af al magt søger at bremse kampen mod social dumping. Det fastslår Ole Christensen i en klumme i Altinget, og pointerer, at den europæiske transportsektor i høj grad er præget af social dumping. Højre-nationalisterne og deres spindoktorer har tiltusket sig så meget magt og indflydelse, at Ole Christensen, som bl.a. FDL, frygter en barsk og meget langvarig kamp mod den sociale dumping.

Passion og hestekræfter i Nordsjælland
AutoLige ud til motorvejen i Lyngby er et spektakulært byggeri endelig bygget færdig. Et stort arkitekttegnet bildomicil, der rummer virksomheden Formula - den danske forhandler og importør af de italienske bilikoner Ferrari og Maserati. To unikke bilmærker der repræsenterer selve kernen af Formulas hjerte. Men det sorte skinnende hus er mere end det. De 8500 kvm er et mekka af det ypperste inden for bilkunst af øverste skuffe og emmer af passion for hårdt pumpede fuldblodsbiler til både bane og gade.
Nye løsninger fremmer sammenhængende og bæredygtig transport
NyhedInnovationsfonden investerer i et nyt projekt, der skal skabe digitale løsninger, som binder danske byers bæredygtige transportformer sammen til et attraktivt alternativ til privatbilen. Resultatet bliver renere byer, flere mødesteder, mindre trængsel og reduceret klimabelastning.

Forestil dig, at du i fremtiden nemt kan kombinere og planlægge rejser på tværs af byens miljøvenlige transportformer såsom delebil, bybil, bus, tog og bycykel. En app på mobilen sikrer dig, at du når frem hurtigt, nemt og på en måde, der er skræddersyet til dine konkrete behov.
Sortimo lancerer varebilindretning med detaljefokus
NyhedLøsninger, der kan effektivisere arbejdsdagen på vejen til og fra opgaverne, er i høj kurs hos enhver håndværker. Det stiller krav til varebilens indretning, der skal sikre alt fra optimal pladsudnyttelse til skræddersyede organiseringsmuligheder. Alt dette har Sortimo taget højde for med det nye indretningssystem SR5, der med sit intuitive design kan tilpasses enhver arbejdsdag.


For den travle håndværker er det vigtigt at kunne køre frem og tilbage mellem opgaverne uden at skulle bekymre sig om opbevaring eller usikker last.
POLITISK "STAND UP" KOMEDIE,- - -INTET ANDET !
DebatHele 9 EU-Politikere,- på rad og række,- -i bred enighed !

Ja hvorfor skulle det være anderledes ?

Politikerne taber jo ikke noget,- -uanset resultatet !

Det gør derimod vælgerne,- - og arbejdsmarkedet !


DEN "ENIGHED" HAR VI HØRT OM,- - -MANGE GANGE FØR !
OG HVOR LÆNGE LADER MAN DET BLIVE VED,- - - -SNAKKEN ?
DebatFlertallet af kandidaterne til Europaparlamentet,- -vil bekæmpe Social Dumping !

Sådan forholder det sig også med,- kandidaterne til Folketingsvalget her i Danmark !

Vi oplevede præcis den samme "trang til aktion",- -ved det forrige valg til EU-Parlamentet !

I lille Danmark har dette været løfter fra "de fleste" ,- på en række "folkemøder" på Bornholm !


FAKTISK ET MEGET BRUGT EMNE,- - -ELLER "LOKKEMIDDEL",- - I RET MANGE ÅR !
HER DE TAGET RØVEN PÅ OS ?
DebatNå JA,- spørgsmålet syntes rimeligt,- - - efterhånden !

Diffuse fortolkninger,- og særlige forståelser,- -råder uhæmmet !

Det er de såkaldte "Nationale udgaver",- vi her taler om !

"Resultatet" opleves i hverdagen,- -i diverse "forklædninger" !


MEN,- -ER HER TALE OM LOVBRUD,- - -ELLER "TILPASNING" ?
DTL - Årets Transportvirksomhed kåret
NyhedDet blev JH Transport & Logistics A/S fra Brøndby, der hev stikket hjem som Årets Transportvirksomhed 2019.

Kåringen fandt sted på Hotel Radisson Blu i København inden festmiddagen i forbindelse med DTL’s generalforsamling. Medlem af Folketinget og fhv. transportminister Magnus Heuniche agerede vært og bidrog med humor og lune til præsentationen af de finalister og afsløringen af vinderen efter en sms-afstemning og votering i juryen.
DTLs generalforsamling - Flere indlæg.
Nyhed-Det er et 20-års jubilæum, vi kan markere i god form, fastslog DTL formand Martin Danielsen på DTLs generalforsamling i København. Formandens ord faldt efter åbningstale af statsminister Lars Løkke Rasmussen og en god debat blandt førende kandidater til det kommende valg til Europa-Parlamentet.

DTLs politiske og medlemsrettede arbejde blev tydeligt fremhævet: -Erhvervspolitisk har vi fået en række sejre. Vi har fået tydeliggjort forskellene i holdninger og værdier i dansk vejgodstransport.
DTL - Overenskomsterne vil præge det kommende år
NyhedForberedelsen af overenskomstfornyelsen i 2020 og selve forhandlingerne vil i høj grad præge arbejdet i DTLs arbejdsgiverforening og Dansk Erhverv det kommende år frem, fremgik det af Formand Martin Danielsens beretning på DTL-A’s generalforsamling i København. Og det bliver ikke nogen let sag ifølge formanden.

-lad mig være helt tydelig: Det bliver næppe lette forhandlinger. Fagforbundene er begyndt at skrue op for retorikken og giver udtryk for, at der er plads til markante lønstigninger. Det er der bare ikke – og slet ikke i transportbranchen med den konkurrencesituation, vi står i. Lad mig minde om det krydspres vi er i, fastslog Martin Danielsen, som uddybede:
DTL-debat om social dumping varmede op til EP-valg
NyhedDet var stærkeste opstilling af EP-kandidater der i dag debatterede EU's rolle i problemerne med unfair konkurrence og social dumping i forbindelse med DTL-Danske Vognmænds generalforsamling på Hotel SAS Radisson Scandinavia i København


Optakten til debatten havde længe taget form: For få uger siden adresserede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) problemerne med unfair konkurrence og bruge af lavtlønschauffører på sin facebook-side. I Sidste uge kom regeringen med et udspil med 63 punkter
Midttrafik, 3F og Dansk PersonTransport i fælles fodslag
NyhedI kampagnen ”Tryk Stop” fortæller buschauffører landet over om stramme køreplaner, der gør det svært at få pauser til fx at komme på toilettet. Derfor mødtes Midttrafik, fagforeningen 3F Transportgruppe og busselskabernes brancheforening Dansk PersonTransport fredag for at drøfte, hvordan samarbejdet om tilrettelæggelse af køreplaner i Midtjylland kan forbedres.

På mødet var der en positiv og løsningsorienteret dialog, hvor alle parter havde en forståelse for hinandens udfordringer og ansvar i det daglige. Midttrafik skal sikre, at de overordnede køretider i køreplanen kan overholdes, mens busselskaberne har ansvar for, at chaufførernes vagter indeholder de overenskomstmæssige pauser.
DTL - Løkke: Den danske model er udfordret
NyhedVi sætter befolkningens tillid til det indre marked på spil, hvis vi ikke forhindrer brodne kar i at udfordre den danske model, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han talte til DTL’s generalforsamling lørdag.

Befolkningens tillid til EU’s indre marked er på spil, hvis vi lader udenlandske chauffører køre fast i Danmark på udenlandske løn og arbejdsvilkår.
FDL - Miljø-debatten skal ind i den rigtige vognbane: El-drift er ikke en frelsende engel
Nyhed Udover emner som pensionsgrænser, socialt velfærd og trafikal infrastruktur kommer valget i høj grad også til at dreje sig om miljøet. Det gælder ikke mindst inden for transportsektoren, som gang på gang hænges ud som miljøsynder. De mere ”frelste, efterlyser flere elbiler, men elbilen er langt fra den frelsende engel, som mange siger, og slet ikke for godstransport i lastbiler. Derfor er det nødvendigt at debattere biler og miljø fra en mere neutral og objektiv kritisk synsvinkel.
Vemmelev Skole vinder prisen "Årets Skolepatrulje"
NyhedEleverne på Vemmelev Skole ved Slagelse har fredag fået en oplevelse ud over det sædvanlige. Midt i skoledagen blev de overrasket af politiet, Rådet for Sikker Trafik, borgmesteren og LB Forsikring, der havde arrangeret en surprise-fejring for alle skolens elever.

Fredagens store frikvarter går nok sent i glemmebogen hos eleverne på Vemmelev Skole. Midt i skoledagen var alle eleverne blevet samlet, og pludselig kom politiet kørende ind i på skolen i selskab med en Hjemis-bil, en DJ der spillede musik og repræsentanter fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring samt borgmesteren fra Slagelse Kommune. Alle var kommet for at hylde skolepatruljen på Vemmelev Skole.
Molslinjen - Express 4 satte rekord
SkibFredag formiddag sejlede Molslinjen færge fra Aarhus med 399 biler og satte dermed ny rekord for antal overførte biler på en enkelt afgang mellem Aarhus og Odden.

Rekorden for flest biler på en enkelt afgang mellem Aarhus og Odden ligger tilbage i maj 2015, hvor vogndækket på Express 2 blev fyldt med 363 biler.
Adskillige omrejsende kriminelle taget i kriminalitetskontrol på den Sønderjyske Motorvej
NyhedUdlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) afholdt i tæt samarbejde med Told en stor kontrol nord for grænsen, hvor alle person- og varevogne kom igennem en sluse og en del blev valgt ud til yderligere kontrol. Det gav afkast i form af store mængder formodentlig stjålne ting.


Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) hos Syd- og Sønderjyllands Politi afviklede torsdag eftermiddag og aften en stor kriminalitetskontrol i Sønderjylland, hvor flere omrejsende kriminelle blev standset og efterfølgende anholdt.
SAWO A/S levere et flot NOPA træk til Snave Vognmandsforretning
SAWO A/S levere et flot NOPA træk til Snave VognmandsforretningSnave Vognmandsforretning har netop fået leveret en ny SCANIA opbygget hos SAWO Odense med et NOPA HARDOX pendeltip af typen FTSHV 320 samt en NOPA HARDOX tipkærre af typen KTSH 240.

Ejer Morten Jørgensen havde behov for en jordbus, der kan håndtere alle materialer og valget faldt på NOPA.

Ægteparret Morten Jørgensen og Maria Hindse er nu 3. generations ejer af Snave Vognmandsforretning.
FDL - Social dumping bekæmpes ikke blot med fine løfter: Indfør bedre kontrol med dem, der bruger billige udlændinge
NyhedDet lyder besnærende, men er i virkeligheden alt for ukonkret, når danske politikere fortæller, hvordan de vil løse knuden med social dumping. For vi har ikke mærket meget til de penge, der tidligere er bevilget til kampen mod social dumping. Det gør heller ikke sagen bedre, at partierne har lidt for forskellige holdninger til at få løst problemet, som desværre er stærkt voksende. Nogle vil have EU ind over, andre vil selv bestemme, hvordan kursen skal være.
ER DER "MANGEL" PÅ LASTBILCHAUFFØRER I DANMARK ?
DebatDet er et gennemgående tema,- med jævne mellemrum !

Der findes nok flere "udgaver" af et svar,- på dette !

De fleste svar vil nok bare være "tilfældige",- og "automatiske" !

Det reelle svar,- vil være ekstremt upopulært,- - forventer jeg !


JEG GIVER M I T BUD ALLIGEVEL !
FDL - Alle råber på mere politi-kontrol: Men bevillingerne anvendes på en række andre opgaver
NyhedDet kan godt være, jeg får på puklen for denne kommentar, men helt ærligt: Der er noget, der er riv rav ruskende galt. For i betragtning af, hvor mange opgaver, politiet ikke har mandskab og økonomi til at løse, er det, i min optik, komplet vanvittigt, at over 500 betjente skal sørge for at beskytte nogle af de mest markante politikere op til valget. For er det store opbud reelt nødvendigt, ellers spild af kostbare ressourcer, som kunne bruges bedre mange andre steder.
NOPA kærre klar til udkørsel i Vejle kommune
NOPA kærre klar til udkørsel i Vejle kommuneVejle Kommunes materialegård har valgt endnu et SAWO produkt. Dermed er det deres tredje i rækken.

Denne gang er det en NOPA kærre, type KTS240. Kærren er 3-akslet og med 3-vejs tip.

Kærren er leveret med 1.200 mm. høje sider, som er dobbelt svingbare og hele.
Elbiler ruster sandsynligvis lettere end benzin- og dieselbiler
NyhedSalget af el- og hybridbiler begynder for alvor at tage fart i Danmark, der ellers har været lidt langsomme i optrækket. Alt tyder dog på, at rust har bedre vilkår for at tære på de eldrevne køretøjer – især i Danmark.

Efter et langt, sløvt tilløb er salget af elbiler nu endelig kommet op i gear i Danmark, hvor større og bedre batterier gør bilerne interessante for flere forbrugere. Sandsynligvis trives rust dog endnu bedre i elbiler end i de almindelige benzin- og dieselmodeller, og udfordringen bliver især udtalt i Danmark, hvor kombinationen af luftfugtighed og el danner et sandt slaraffenland for den rødbrune fortærer.