Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Sættevognstrækker i kompleks bødesag på over 100.000 kroner
NyhedTungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi kontrollerede fredag den 30. august 2019 en estisk trækker (lastbil) med en dansk sættevogn. Man fandt 33 lovovertrædelser – bøden lød på 107.000 danske kroner.

Fredag morgen den 30. august 2019 standsede politiets Tungvognscenter Nord en estisk indregistreret trækker med dansk sættevogn på motorvej E45 ved afkørslen Hjallerup/Lyngdrup.

”Da vi standsede chaufføren, legitimerede han sig med svensk og ukrainsk pas, da han havde dobbelt statsborgerskab. Han boede aktuelt i Ukraine og havde ukrainsk kørekort, men samtidig norsk førerkort og norsk chaufføruddannelsesbevis.
Holbæk Lift & Materieludlejning A/S har fået en ny Scania G 410
LastOpbygget med HMF 2820 kran, maskinlad med hydraulisk svingbare ramper, spil, skabe med udtræksskuffer og mange andre detaljer kan du her nyde en flot Scania G 410 leveret til Holbæk Lift & Materieludlejning A/S.

Det flotte G førerhus udstråler en markant kombination af komfort og elegance, indvendigt såvel som udvendigt. Den tilbyder omfattende opbevaringsplads samt et rummeligt førerhus, der er let at komme omkring i.

I førerhuset finder man blandt andet Premium sæder med ventilation og varme, træ/læderrat, spejle der alle er elektrisk opvarmet og justerbare.
FDL - Politikerne snakker og snakker: Men hvorfor er de passive over for ulovlighederne?
NyhedKanal 5´s og TV2's mange afsløringer af defekte vogntog og førernes talrige store og mindre overtrædelser, er ikke overraskende for os i transportbranchen. Men det er i virkeligheden skræmmende, at politikerne stort set forholder sig passive, for det er i realiteten,desværre, kun toppen af isbjerget, vi, alt, alt for længe, oplever.

Så man behøver ikke hverken at være matematisk student, jurist eller have den store kædestrammer eksamen for at se, hvor galt, det står til. For det er jo desværre et fåtal, der ryger i tungvognspolitiets bødeblokke. Det er et bekymrende fåtal, som ender medat få en bøde, og det erda i den grad virkeligt utilfredsstillende.
Vejdirektoratet udskifter vildthegn på Fyn og i Sønderjylland
TrafikI den kommende tid udskifter Vejdirektoratet vildthegnet på udvalgte strækninger af den Fynske Motorvej og den Sønderjyske Motorvej.

Vildthegnet står typisk ved skovstrækninger og har til formål at forhindre rådyr, kronhjorte og andet vildt i at bevæge sig ud på motorvejene, hvor de er til fare for trafikanterne.

”Vi opsætter nyt vildthegn på dele af motorvejen på Fyn og i Sønderjylland, fordi det eksisterende er blevet slidt af vind og vejr og dermed ikke tjener sit formål med at holde de store dyr borte fra motorvejen,
Stor opbakning til klip for håndholdt mobil
NyhedKnap otte ud af ti danskere mener, at det er godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt mobil bag rattet. Især de ældre bakker op, mens det er færre blandt de unge, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik (regionale tal).

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken. For at få flere til at droppe den håndholdte mobil bag rattet, har et politisk flertal besluttet at skærpe sanktionen for at bruge håndholdt mobil mv. under kørslen.
FDL Nyhedsbrev - Kampen mod social dumping: Nedtællingen er begyndt, men sporene skræmmer
NyhedDer er sagt og skrevet meget om den sociale dumping, som adskillige lande, og ikke mindst Danmark, slås med. Men selv om der blev bevilget et større millionbeløb til bekæmpelsen herhjemme, er resultatet yderst begrænset. Og den sociale dumping er større endnogensinde. Nedtællingen er altså begyndt, men sporene skræmmer. Derfor er det spændende, hvad der kommer ud af ni transportministres anstrengelser. EU´s ny vejpakke skal være klar senest 1. november.

Står det til transportministre fra ni EU-lande, er det afgørende, at den nye lovgivning falder på plads, og man stræber efter en bedre regulering, som vil beskytte de sociale rettigheder.
Bilindretningssystemet SR5 modtager Plus X Award
NyhedBilindretningssystemet SR5 fra Sortimo International har vundet den prestigefyldte Plus X Award som “Årets bedste produkt 2019”.

Det nye og innovative bilindretningsløsning SR5, som blev præsenteret af Sortimo International på varebilmessen IAA i 2018, har for nylig modtaget prisen for “Årets bedste produkt 2019” i kategorien “Tilbehør til biler”. Prisen blev tildelt af ekspertjuryen for den internationalt anerkendte Plus X Award. Sortimo, som er førende på markedet for bilindretninger og smarte mobilitetsløsninger, glæder sig over prisen, som anerkender leverandørens bilindretning som et bæredygtigt,innovativt og banebrydende produkt inden for bilindustrien.
TUR-dk - Premiere på den nye Meritvejen.dk
NyhedMeritvejen.dk er en hjemmeside med informationer, der gør det lettere for den ufaglærte transportmedarbejder at finde den direkte vej til svendebrevet.

Meritvejen.dk har fået et grafisk løft og relanceres nu med opdateret indhold.

Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Når man går på Meritvejen, følger man et uddannelsesforløb, der er tilpasset den enkeltes erfaringer.
FlixBus vil være 100 % klimaneutrale i 2030
NyhedSelskabet bag FlixBus, FlixMobility, vil være 100 procent CO2-neutrale senest i 2030. Virksomheden har netop annonceret en klimahandlingsplan og præsenteret et samarbejde om nye langdistance-brintbusser. De har desuden allerede pilotforsøg med elbusser på vejene.

FlixMobility er moderselskab for de globale mobilitetsudbydere FlixBus og FlixTrain, og i Danmark kører FlixBus til 48 byer i hele landet. FlixMobility har netop annonceret en klimahandlingsplan, der sigter mod 100% CO2-neutralitet.
FlixBus planlægger de første europæiske brint-fjernbusser
NyhedFremtidens mobilitet er grøn: FlixBus samarbejder med teknologispecialister for at få brint-fjernbusser på vejene.

Europas største fjernbusudbyder investerer i alternativ brændstofteknologi. FlixMobility planlægger at teste brændselscelle-drevne busser i langdistancetrafik, hvilket gør virksomheden til de første i verden til at gøre dette.

For at bringe projektet, som er fokuseret på bæredygtighed og CO2-fri mobilitet, til live vil virksomheden samarbejde med teknologispecialisterne Freudenberg Sealing Technologies.
Politikere: El-infrastruktur til færger skal på plads
SkibMange danske færgerederier er godt i gang med den grønne omstilling, og det bemærkes internationalt. Men hvis udviklingen skal fortsætte, er det altafgørende, at den rette infrastruktur kommer på plads. Det slår politikere fra begge sider i Folketinget fast forud for Færgerederiernes generalforsamling i weekenden.


Når de to færger Aurora og Tycho Brahe efter deres 20 minutters sejltur mellem Helsingør og Helsingborg kommer i havn, rækker en fuldautomatisk, laserstyret robotarm ud og kobler færgerne til opladning.
DPT, 3F og Movia har lyttet til buschaufførerne om tilrettelæggelse af køreplanerne
NyhedI forbindelse med buschaufførernes "Tryk stop" kampagne, der har sat fokus på chaufførenes arbejdstid og pauser, besluttede 3F og DPF (Dansk PersonTransport) sammen med Movia før sommerferien at arbejde med en række tiltag.

Tiltagene, der imødekommer kritikken af buschaufførenes arbejdsforhold, er delt op i tre overordnede spor: Overenskomstforhold der skal håndteres af DI og 3F, lokale forhold der skal håndteres mellem den enkelte busoperatør og medarbejderne samt forhold som trafikselskaberne, bl.a. Movia, har indflydelse på.
Syvende lodtrækning om taxitilladelser er nu gennemført
TaxiTil den syvende lodtrækning er der trukket lod om 125 tilladelser til erhvervsmæssig persontransport (EPT), og som noget nyt er der reserveret 50 tilladelser til nulemissionsbiler. Færdselsstyrelsen har modtaget ansøgninger fra 2443 virksomheder om 30.817 EPT-tilladelser til nulemissionsbiler og 12.039 EPT-tilladelser til almindelige køretøjer. Der er givet 50 tilladelser til nulemissionsbiler og 75 tilladelser til almindelige køretøjer.
Litauisk mand idømt fængsel for hæleri af lastbil med fødevarer
NyhedDen 31-årige blev anholdt den 8. april i Tyskland, hvor han var fører af en lastbil med sættevogn med fødevarer på køl, der var stjålet i Herning. UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi har varetaget opgaven med hjemtagelse og videre efterforskning.


En 31-årig mand, litauisk statsborger, blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på 10 måneders ubetinget fængsel samt udvist med et indrejseforbud i seks år for hæleri.
NYE AMSTERDAM-NEWCASTLE-FÆRGER SKAL SKABE MERE VÆRDI FOR PASSAGERER OG FRAGTKUNDER
SkibDFDS har indgået en aftale med det italienske færgeselskab Moby om køb af to kombinerede fragt- og passagerfærger (ro-pax) — Moby Wonder og Moby Aki, bygget i henholdsvis 2001 og 2005 — med det formål at øge kundeoplevelsen og kapaciteten for både passagerer og fragtkunder på Amsterdam-Newcastle.

Samtidig køber Moby de to passagerfærger, der i øjeblikket sejler på Amsterdam-Newcastle — King Seaways og Princess Seaways, bygget i henholdsvis 1987 og 1986.
Sommeren gav tre nye rekorder på Øresundsbron
NyhedTo nye trafikrekorder blev slået på Øresundsbron denne sommer – ca. 857.500 køretøjer passerede i juli, og det er den hidtil højeste månedstrafik på forbindelsen.

Og den 20. juli passerede 32.100 køretøjer, hvilket er trafikrekord for ét døgn.


– Trafikrekorderne vidner om en rigtig stor interesse for at køre over til nabolandet, og vi tror, at dette kan være et udtryk for, at flere vælger at afholde ferie i nærområderne
Nyt om vejarbejder. -Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Sønderjyske Motorvej ved Kolding samt på rasteplads Hylkedal Vest
TrafikFra mandag den 9. september og cirka tre uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E45 Sønderjyske Motorvej ved Kolding samt asfalten på rastepladsen Hylkedal Vest.

Arbejdet finder sted i sydgående retning mellem Motorvejskryds Kolding Vest og frakørselsrampe 65b Vonsild.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.
Den gamle Lillebæltsbro genåbner for biltrafik
TrafikDen omfattende renovering af Den gamle Lillebæltsbro er nået vejs ende. 13. september genåbner broen mellem Middelfart og Fredericia for biltrafik.

Der er lagt op til en rigtig festdag ved Lillebælt fredag d. 13. september.

Den gamle Lillebæltsbro genåbner for biltrafik efter senest at have været spærret siden 29. januar under den omfattende renovering af broen. Dermed får mange private borgere, og det lokale erhvervsliv, igen en kortere vej over vandet mellem Middelfart og Fredericia.
Nyt om vejarbejder. Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 16 Hillerødmotorvejen ved Bagsværd
TrafikFra søndag den 8. september og cirka to uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på Rute 16 Hillerødmotorvejen ved Bagsværd på i alt omkring én kilometer i både nordgående og sydgående spor.

Arbejdet starter med, at den gammel belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny, mindre støjende belægning, og til slut påføres der striber.
Morgenfrisk minister sætter fokus på klimaforandringerne
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht besøger fra morgenstunden fredag den 6. september Sønderborg Busstation, hvor han sammen med borgmester Erik Lauritzen vil uddele ”Verdens Bedste Nyheder”, der har fokus på klimaforandringerne. Han afslutter besøget på stationen med en besigtigelse af kommunens grønne busser, der kører på biogas.

De morgenfriske borgere på Sønderborg Busstation får fredag den 6. september kl. 7.15-8.40 tilbudt et eksemplar af ”Verdens Bedste Nyheder”. Det sker, når transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen besøger stationen for at uddele avisen, der blandt andet har til formål at sprede klimahåb.
Bent Rasmussen Transport Holbæk får ny Scania S 520 V8 A6X2
LastS-sovekabineførerhuset har et højt tag og fladt gulv og en ståhøjde på 2.070 mm fra gulv til loft – en rigtig god ståhøjde, der giver masser af plads til chaufføren. Det store førerhus udgør også en sikker arbejdsplads, da førerhuset er konstrueret som en stor sikkerhedsramme rundt om chaufføren og passageren.

Indvendig er førerhuset spækket med udstyr, blandt andet den berømte V8 læderpakke, Driver+ pakke, klimaanlæg, Premium sæder med ventilation og varme, læderrat, komfort pakke, køleskab, microovn og kaffemaskine.
80.000 tons asfalt giver komfortabel motorvej mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd
TrafikDet sidste stykke slidlag på motorvejen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd er lagt. De tre spor er rettet op, så strækningen på cirka 15 kilometer svarer til en helt ny motorvej. Hastighedsgrænsen sættes op til 130 kilometer i timen.

Et nærmest nyt stykke motorvej på 15 kilometer bliver nu brugt til glæde for trafikanterne i Østjylland.

Asfaltentreprenøren har haft travlt henover sommeren, og resultatet mærkes positivt for de mange trafikanter på Østjyske Motorvej.
FDL´s formand, Christian Jensen: FDL kæmper for retten til frit at organisere sig
NyhedFDL´s formand, Christian Jensen, har i flere omgange protesteret over, at 3F tvinger mindre vognmandsvirksomheder til at indgå aftaler med 3F. Det sker som regel ved trusler om blokade og lignende. Christian Jensens humør er ikke blevet bedre af, at regeringen, sammen med støttepartierne, vil fremlægge forslag om 3F-monopol på danske overenskomster. Hvilket strider mod Menneskerettighedsdomstolen afgørelse om retten til frit at organisere sig.

Christian Jensen har også givet udtryk for sin harme i Lastbil Magasinet, og det har medført flere reaktioner, hvoraf flere er tæt på at afspore debatten. Det ærgrer Christian Jensen, fordi FDL´s eneste formål med protesterne, er at bevare den fri ret til at organisere sig.
TV2 Lorry - Vognmænd kørte i kortege til ære for ’Bubbi’, der døde i arbejdsulykke
NyhedEn forfærdelig uge for vognmandsfirmaet Alfred Nielsen fik sent torsdag eftermiddag en smuk afslutning.

Her kørte mere end 200 vognmænd fra firmaet i samlet flok for at ære deres tidligere kollega Peter ’Bubbi’ Mogensen, som de mistede mandag aften, da han døde i en arbejdsulykke i Fabriksparken i Glostrup.

Se og læs artiklen via dette Link
OG HVAD ER SÅ LIGE ET "MONOPOL" ?
DebatDen mest simple forklaring må være,- - "ENERET" !

OG,- hvad er så "ENERET" ?

Her kunne man nævne "PATENT" !

OG,- hvad er så et "PATENT" ?


LAD NU RET VÆRET RET !