Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
For mange tager chancen og kører spritkørsel
NyhedCirka hver 10. dansker har inden for det seneste år kørt bil, selv om vedkommende var i tvivl om sin promille, viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. I juli vil en landsdækkende kampagne og politikontrol ramme sommerens mange spritbilister.

Der bliver drukket godt med alkohol i den danske sommer. Vin, øl og kølige drinks bliver nydt, når vejret er godt, og folk mødes til grill, strandture, havne- og byfester samt festivaler. Det øger risikoen for, at flere vil forsøge at liste en brandert hjem bag rattet.
Limfjordsbroen indsnævres 8. juli - 11. august pga udskiftning af slidlag og fuger
TrafikI perioden 8. juli 2019 - 11. august 2019 gennemføres der vejarbejder på Lim-fjordsbroen, som reducerer kørebanerne fra fire til to spor. Som noget helt ekstraordinært, sættes skiltningen af vejarbejdet først op lørdag den 6. juli. Det skyldes, at der i forbindelse med The Tall Ships Races i forvejen etableres ekstra skiltning med information til trafikanter om lukning af Limfjordsbroen fredag 5. juli, når Danmarks største fyrværkeri skydes af fra Limfjordsbroen.
Øget komfort med Volvo Trucks' nye XXL-førerhus
LastEn meget større og behageligere seng og 600 liter mere plads. Dette er resultatet, når Volvo Trucks introducerer Globetrotter XXL til Volvo FH og FH16 - en udvidet version af det eksisterende XL førerhus.

Ved at flytte bagvæggen 25 cm længere tilbage og forstærke med ekstra C-stolper, har Volvo Trucks tilføjet 600 liter ekstra plads i det nye XXL-førerhus uden at gå på kompromis med de strenge sikkerhedskrav. Det nye førerhus vejer kun 145 kilo mere end det eksisterende XL førerhus.
Scania - Sådan får man succes med sin strategi for alternative brændstoffer
NyhedI Tyskland indgår HAVI og Scania i et partnerskab om alternative brændstoffer, og det går strygende. Snart vil HAVI drive en af landets største køretøjsflåder på flydende gas – kun seks måneder efter at have introduceret de første gasdrevne køretøjer.

HAVI i Tyskland fik for nylig yderligere ni gasdrevne lastbiler og er dermed godt på vej til at have 35 gasdrevne køretøjer på distributionscenteret i Duisburg ved udgangen af juni. For at sætte skub i udviklingen frem mod lavere CO2-udledninger øger HAVI samtidig sit netværk af tankstationer med flydende gas.
15 råd: Tjekliste til bilferien
Nyhed
Motorproblemer på sommerferien i udlandet, nej tak! Se hvordan du kontrollerer bilen hjemmefra

Omkring 10.000 danske bilister ringer efter hjælp til en defekt bil, mens de er på sommerferie i udlandet, viser 2018-tal på SOS Internationals hjemmeside. Hertil kommer et ukendt mørketal af bilister, som selv får bilen hen på det nærmeste værksted.

- Det er skønne spildte kræfter, for man kan faktisk undgå de fleste problemer, hvis man bruger tid på at gennemgå bilen før afgang.
HVOR LANGT KAN ELASTIKKEN TRÆKKES ?
DebatDer popper et nyt forhold frem,- -næsten hver eneste uge !

Sådan har det været i mere end 10 år,- - efterhånden !

Alle er dybt forundret,- ja nærmest forarget !

Alligevel bliver der ikke grebet ind !


"BORGFREDEN" MÅ ENDELIG IKKE LIDE OVERLAST !
Stigende trafik til Bornholm i juni
SkibTrafikken til Bornholm er fortsat stigende. Det viser Bornholmslinjens seneste opgørelse over trafikken i juni 2019.

De billige billetter, Bornholmslinjen har introduceret til Bornholm, medfører, at der stadigt kommer flere og flere mennesker, biler og fragt til Bornholm. Det viser Bornholmslinjens opgørelse over trafikken til og fra Bornholm i juni 2019.
Nu stiger risikoen for at få færdselsbøder fra andre EU-lande
NyhedFra 1. juli blev det muligt for andre EU-landes myndigheder at få ejeroplysninger på danske bilejere. Dermed kan EU-landene sende færdselsbøder direkte til danske trafiksyndere.

Går ferien sydpå i egen bil og falder speederfoden lidt for tungt, eller begår du andre færdselsovertrædelser, så er risikoen, for at du efterfølgende får en bøde tilsendt, steget.

Den 1. juli 2019 har Danmark nemlig åbnet op for, at andre EU-landes myndigheder kan slå danske køretøjer op i motorregisteret og dermed finde direkte frem til ejeren.
Bridgestone - 10 ting du skal huske, før du sætter dig i bilen til sommerens kør-selv-ferie
NyhedSå er det nu, nu, nu… Feriedestinationen er plottet ind i GPS’en, badedyrene er pakket, og hele familien er SÅ klar. Men hov!
Tjek lige her, om du nu også har husket det hele – Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone har samlet de 10 ting, du ikke må glemme, før køreturen.

Robotter og teknologi ændrer vilkårene for chauffører og lagerarbejdere
NyhedRobotter, kunstig intelligens og digitale platforme vil i de kommende år forandre vilkårene på lagrene og i lastbilerne. Der vil fortsat være brug for mennesker til at udføre arbejdet, men mange job vil blive ændret, og rigtigt mange medarbejdere skal efteruddannes. Det viser en rapport, som konsulentfirmaet Valcon har lavet for DI og 3F Transportgruppen.

I fremtiden kan en række opgaver løses hurtigere og billigere med brug af digitale løsninger. Og stadig flere lagre vil blive computerstyret og betjent af robotter.
Hele sommerlandet rundt med BroBizz
NyhedMange forbinder BroBizz med hurtig adgang til Storebælt, men i dag er den meget mere end det. Brug de mange muligheder i sommerferien

Det var nyt og smart, dengang BroBizz blev lanceret tilbage i 1998, da Storebæltsbroen åbnede. På det tidspunkt var den store grå og hvide boks en nytænkende betalingsform, som man placerede i forruden, kørte til bommen i betalingsanlægget, hvor man spændt håbede på at høre det magiske bip, der fik bommen til at gå op - ligesom man kender produktet i dag.
ITD - Søren Gade bliver nyt medlem af EU-Parlamentets Transportudvalg
NyhedEuropa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, er et af de vigtigste udvalg for transporterhvervet. Derfor er det overordentligt glædeligt, at vi nu kan melde ud, at Danmark får et medlem i udvalget. Det bliver tidligere forsvarsminister Søren Gade (V), der overtager en af posterne, og dermed er den danske transportbranche sikret en kompetent og erfaren repræsentant, der kan varetage branchens interesser.

EU-Parlamentet har imødekommet tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) anmodning om en plads i transportudvalget,
Politiet annullerer visse fartbøder i forbindelse med Roskilde Festival
NyhedMidt- og Vestsjællands Politi har besluttet at annullere visse fartbøder efter hastighedsmålinger på Holbækmotorvejen ved Roskilde i forbindelse med Roskilde Festival.

Fotovogne fra Midt- og Vestsjællands Politi har siden lørdag foretaget hastighedskontroller på Holbækmotorvejen ved Roskilde, hvor hastigheden er nedsat til højst 80 km/t mod de normalt tilladte 110 km/t.
5 år senere: Danskerne ved stadig ikke, hvad det blå sygesikringskort dækker
NyhedDenne sommer er det 5 år siden, at det blå sygesikringskort blev fast inventar i kufferten på rejser inden for EU. Danskere tror dog stadig, at det blå kort dækker meget mere, end det reelt gør. Det viser en ny rundspørge foretaget af Epinion på vegne af Forsikringsguiden.

Kun ca. halvdelen af danskerne er klar over, at det blå sygesikringskort ikke dækker det samme som en rejseforsikring. Og under halvdelen ved, at det blå sygesikringskort ikke dækker hjemtransport ved sygdom eller ulykke.
Biogas er klimavejen frem for kollektiv trafik
NyhedDa busselskabet Umove i slutningen af juni kunne fejre 2-års jubilæum for indsættelse af gasbusser i Sønderborg Kommune, skete det med tilfredshed og stolthed over at have opnået alle de fastsatte miljø- og driftsmål, som Sydtrafik havde opstillet i udbuddet - så godt og vel endda. De mange Scania Citywide LE-busser har kørt på biogas med en driftssikkerhed på over 99 %, og de fastsatte miljømål for reduktion af CO2- og partikeludslip er blevet mere end indfriet.

For godt tre år siden gik Sydtrafik i gang med at forberede et udbud på CO2-neutral busdrift i Sønderborg Kommune. Målsætningen var at gøre Sønderborgs kollektive trafik CO2-neutral længe før resten af Danmark.
FDL - Det ny EU-bødedirektiv: Parkeringsbøder bør naturligvis inddrives
NyhedEfter FDL´s opfattelse, er det positivt, at det ny EU-direktiv, der omhandler inddrivelse af bøder på tværs af landegrænserne, er vedtaget. Det store spørgsmål er så blot, om man vil føre vedtagelsen helt ud i livet, og sørge for at inddrivede mange, store, bøder, der herhjemme er udstedt til mange udenlandske vognmænd og chaufførers ulovlige parkeringer. Teksten i direktivet er desværre noget uklar, fordi den omhandler trafiksikkerhedsmæssige forseelser – og det punkt kan ulovlig parkeringnæppe kategoriseres under. Men parkeringer i nødspor, tangerer vel under alle omstændigheder det trafiksikkerhedsmæssige.
IVECO lancerer ny IVECO S-WAY: den 100% forbundne, chaufførorienterede langturslastbil
LastIVECO præsenterede i dag sit nye tunge landevejskøretøj IVECO S-WAY i forbindelse med en skelsættende kongres, der blev afholdt i IFEMA udstillingscenter i Madrid, Spanien, for sit forhandlernet, sine sælgere, kunder og repræsentanter for den internationale presse og involverede de globalt ledende partnere Amazon, Shell og Microsoft.

Hubertus Mühlhäuser, Chief Executive Officer for CNH Industrial, præsenterede den strategiske vision og fremtidsudsigterne for CNH Industrial ved arrangementet, som blev åbnet af Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles
Politiet kontrollerede eksamenskøretøjer – 23 % af køretøjerne havde fejl og mangler
NyhedTungvognscenter Øst (TCØ) gennemførte i perioden 27.-30. juni 2019 en målrettet kontrol mod eksamenskøretøjer på Sjælland og Lolland-Falster. 14 eksamenskøretøjer havde fejl eller mangler, og to chauffører måtte skiftes ud

I forbindelse med kontrollen blev der samlet set kontrolleret 61 eksamenskøretøjer, og der blev optaget politirapport på 14 køretøjer. Det svarer til 23 % af køretøjerne.
Danske cyklister: Her føler vi os utrygge på cykel
NyhedDer er alt for mange steder, hvor det er utrygt at cykle. Sådan lyder den tragiske konklusion, efter at Cyklistforbundet inviterede danske cyklister til at melde steder og strækninger ind, hvor de ikke føler sig trygge i trafikken. Især manglende cykelstier og utrygge kryds fylder i de knapt 4.000 indberetninger.
50 taxitilladelser til nulemissionsbiler
NyhedI forbindelse med at lov om ændring af taxilov træder i kraft den 1. juli 2019, indføres der nye regler om reservation af 50 EPT-tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal. Det betyder, at der fra syvende lodtrækning af taxitilladelser bliver reserveret 50 tilladelser til kørsel med en nulemissionsbil.

Fra og med den syvende lodtrækning bliver 50 ud af 125 taxitilladelser reserveret til erhvervsmæssig persontransport udført med en nulemissionsbil.
Overraskende mange misbruger stadig bilens dæk
Nyhed437.000 personbiler på vinterdæk i sommervarmen blev det samlede resultat af Rådet for Større Dæksikkerheds optælling i uge 25. Overraskende mange misbruger bilens vigtigste sikkerhedsudstyr.

Rådet for større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen undersøger to gange årligt danske personbilsbilisters dækvalg, og i uge 25 blev flere end 5.000 biler kontrolleret på 28 offentlige parkeringspladser landet over.

Her kunne det konstateres, at 17 % af bilisterne på trods af sommervarmen fortsat kører rundt på dæk, som er tiltænkt kolde og våde vinterforhold.
GLS åbner sit første depot i Horsens
Nyhed• Det danske netværk vokser fra otte til ni depoter
• Fremtidssikret depot i vækstområde
• Mange nye jobs


GLS Denmark har i dag taget sit nye depot i Horsens i brug, og pakkedistributørens netværk vokser dermed fra otte til ni depoter. Nybyggeriet til 43 mio. kr. er en del af et større, dansk investeringsprogram.
Øresundsbron fylder 19 år – nye tal og fakta
NyhedMere end 114 millioner køretøjer har passeret Øresundsbron siden indvielsen den 1. juli 2000. I dag fylder forbindelsen 19 år, og Øresundsbro Konsortiet fejrer dagen ved at sætte fokus på interessante tal og fakta om forbindelsen siden begyndelsen – kombineret med et blik på udviklingen i år.


Trafikudvikling: Sidste år kørte 7.502.306 køretøjer over broen. I gennemsnit passerede 20.554 køretøjer pr. døgn. I 2001 – som var broens første hele kalenderår – kørte 2.950.872 køretøjer over Øresundsbron.
Højsæson for eftersyn af aircondition: Sådan undgår du dyre reparationer
NyhedTusindvis af biler flokkes i disse uger om autoværksteder for at få serviceret airconditionanlægget. Læs bilekspertens anbefalinger til at gå en afkølet sommer i møde uden dyre reparationer.

Forsommerens første varme dage har sat fuld blæs på airconditionanlæggene i landets biler. Men hvis der i stedet for svalende kølig luft strømmer varm luft ud af dyserne, er det tid til et eftersyn.

Mange bilejere møder denne lunkne oplevelse, og det kan mærkes hos autoværkstedskæden QuickPot, der udfører airconditionservice på samlebånd i disse uger.
Minister får snigpremiere på vestjydernes digitale tog
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht får i dag en rundvisning i de nye tog på Arrivas værksted i Varde. Togene er netop blevet gjort klar til, at de kan køre på Banedanmarks nye digitale signalsystem mellem Thisted og Struer, som forventes ibrugtaget på strækningen i 2020.

Signalfejl udgør en meget stor andel af alle fejl på jernbanen i dag, og det er den hyppigste årsag til forsinkelser. Så når det nye signalsystem i 2020 er udrullet mellem Thisted og Struer