Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Molslinjen - Express 4 satte rekord
SkibFredag formiddag sejlede Molslinjen færge fra Aarhus med 399 biler og satte dermed ny rekord for antal overførte biler på en enkelt afgang mellem Aarhus og Odden.

Rekorden for flest biler på en enkelt afgang mellem Aarhus og Odden ligger tilbage i maj 2015, hvor vogndækket på Express 2 blev fyldt med 363 biler.
Adskillige omrejsende kriminelle taget i kriminalitetskontrol på den Sønderjyske Motorvej
NyhedUdlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) afholdt i tæt samarbejde med Told en stor kontrol nord for grænsen, hvor alle person- og varevogne kom igennem en sluse og en del blev valgt ud til yderligere kontrol. Det gav afkast i form af store mængder formodentlig stjålne ting.


Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) hos Syd- og Sønderjyllands Politi afviklede torsdag eftermiddag og aften en stor kriminalitetskontrol i Sønderjylland, hvor flere omrejsende kriminelle blev standset og efterfølgende anholdt.
SAWO A/S levere et flot NOPA træk til Snave Vognmandsforretning
SAWO A/S levere et flot NOPA træk til Snave VognmandsforretningSnave Vognmandsforretning har netop fået leveret en ny SCANIA opbygget hos SAWO Odense med et NOPA HARDOX pendeltip af typen FTSHV 320 samt en NOPA HARDOX tipkærre af typen KTSH 240.

Ejer Morten Jørgensen havde behov for en jordbus, der kan håndtere alle materialer og valget faldt på NOPA.

Ægteparret Morten Jørgensen og Maria Hindse er nu 3. generations ejer af Snave Vognmandsforretning.
FDL - Social dumping bekæmpes ikke blot med fine løfter: Indfør bedre kontrol med dem, der bruger billige udlændinge
NyhedDet lyder besnærende, men er i virkeligheden alt for ukonkret, når danske politikere fortæller, hvordan de vil løse knuden med social dumping. For vi har ikke mærket meget til de penge, der tidligere er bevilget til kampen mod social dumping. Det gør heller ikke sagen bedre, at partierne har lidt for forskellige holdninger til at få løst problemet, som desværre er stærkt voksende. Nogle vil have EU ind over, andre vil selv bestemme, hvordan kursen skal være.
ER DER "MANGEL" PÅ LASTBILCHAUFFØRER I DANMARK ?
DebatDet er et gennemgående tema,- med jævne mellemrum !

Der findes nok flere "udgaver" af et svar,- på dette !

De fleste svar vil nok bare være "tilfældige",- og "automatiske" !

Det reelle svar,- vil være ekstremt upopulært,- - forventer jeg !


JEG GIVER M I T BUD ALLIGEVEL !
FDL - Alle råber på mere politi-kontrol: Men bevillingerne anvendes på en række andre opgaver
NyhedDet kan godt være, jeg får på puklen for denne kommentar, men helt ærligt: Der er noget, der er riv rav ruskende galt. For i betragtning af, hvor mange opgaver, politiet ikke har mandskab og økonomi til at løse, er det, i min optik, komplet vanvittigt, at over 500 betjente skal sørge for at beskytte nogle af de mest markante politikere op til valget. For er det store opbud reelt nødvendigt, ellers spild af kostbare ressourcer, som kunne bruges bedre mange andre steder.
NOPA kærre klar til udkørsel i Vejle kommune
NOPA kærre klar til udkørsel i Vejle kommuneVejle Kommunes materialegård har valgt endnu et SAWO produkt. Dermed er det deres tredje i rækken.

Denne gang er det en NOPA kærre, type KTS240. Kærren er 3-akslet og med 3-vejs tip.

Kærren er leveret med 1.200 mm. høje sider, som er dobbelt svingbare og hele.
Elbiler ruster sandsynligvis lettere end benzin- og dieselbiler
NyhedSalget af el- og hybridbiler begynder for alvor at tage fart i Danmark, der ellers har været lidt langsomme i optrækket. Alt tyder dog på, at rust har bedre vilkår for at tære på de eldrevne køretøjer – især i Danmark.

Efter et langt, sløvt tilløb er salget af elbiler nu endelig kommet op i gear i Danmark, hvor større og bedre batterier gør bilerne interessante for flere forbrugere. Sandsynligvis trives rust dog endnu bedre i elbiler end i de almindelige benzin- og dieselmodeller, og udfordringen bliver især udtalt i Danmark, hvor kombinationen af luftfugtighed og el danner et sandt slaraffenland for den rødbrune fortærer.
Cyklisters opførsel i kryds kortlagt
NyhedEn ny, stor undersøgelse af cyklisters adfærd i lyskryds viser, at kun en mindre del af cyklisterne overtræder færdselsreglerne.

Cyklister bliver ofte skudt i cykelskoene, at de viser manglende hensyn og er til fare for sig selv og andre. Men en helt ny undersøgelse af cyklisters adfærd i kryds med lyssignal fra Vejdirektoratet viser, at det faktisk ikke står så slemt til.
TV2 Lorry - Chaufførmangel koster virksomheder dyrt
NyhedDe burde transportere varer rundt i landet, men lige nu holder mange lastbiler stille, fordi der ikke er nogen chauffører til at køre dem.

Chaufførmangel er et voksende problem for erhvervslivet. Alene det sidste halve år har transportbranchen haft 2500 forgæves rekrutteringer.

- Vi står og mangler tre mand lige nu og her, og vi har rigtig svært ved at få chaufførstillinger besat.

Læs artiklen via dette Link

Læs også - Ulykker og chaufførmangel får vognmand til at sælge sine lastbilerDSB opnåede i 1. kvartal et resultat før skat på -33 mio. kr. Høj punktlighed for såvel Fjern- & Regionaltog som S-tog
Nyhed• Antal solgte rejser 2 procent højere end i samme periode i 2018
• Lancering af DSB Orange Fri fordobler udbuddet af billige Orange-billetter
• Stabil høj kundetilfredshed
• Introduktion af ny DSB App
• Indkøb af nye el-lokomotiver, nye togvogne og nye el-togsæt følger planen


Den 2. januar klokken 7:35 blev Danmark ramt af den værste togulykke i 30 år. Et lyntog med 131 passagerer blev ramt af dele fra et modkørende godstog. 8 passagerer omkom, og 16 kom til skade.
Uvildig rapport konkluderer, at Scandlines fastholder stor del af trafikken på Rødby-Puttgarden
NyhedEn ny uvildig rapport bestilt af de tyske myndigheder konkluderer, at Scandlines fastholder en betydelig del af både fragt- og personbilstrafikken, hvis en fast forbindelse en dag måtte åbne på Femern Bælt.

I forbindelse med den tyske godkendelsesproces for den faste forbindelse på Femern Bælt bad den tyske godkendelsesmyndighed konsulentvirksomheden PwC om at udarbejde en analyse af forretningsgrundlaget for rederiet Scandlines efter åbningen af en Femern-tunnel.
Husk at få dit varebilschaufføruddannelsesbevis og din varebilstilladelse
NyhedFra den 1. juli 2019 gælder der nye krav til både varebilschauffører og varebilsvognmændene. Færdselsstyrelsen udsender derfor en påmindelse om de nye krav, som chauffører og varebilsvognmændene skal have styr på for at fragte gods i varebiler.

De nye krav for varebilschauffører indebærer, at chauffører skal gennemføre og bestå en grund- eller efteruddannelse og dermed få et varebilschaufføruddannelsesbevis (VUB).
DFDS INDGÅR 5-ÅRIG AFTALE MED STORA ENSO OG ÅBNER NY RUTE
SkibDFDS skal transportere 700.000 tons papir om året for den svenske papirproducent Stora Enso på en ny rute mellem Göteborg og Zeebrugge. DFDS køber to fragtfærger til ruten. Kontrakten løber i mindst fem år.

DFDS og Stora Enso har i dag indgået en 5-årig aftale om transport af ca. 700.000 tons papir- og kartonprodukter om året mellem Göteborg og Zeebrugge. Stora Enso har mulighed for at forlænge aftalen med tre år.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
NyhedGodt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

I undersøgelsen har deltagerne svaret på spørgsmål om deres trafikvaner, og lad os starte med de mest alvorlige tal: hele 17 % af dem har nemlig været involveret i uheld mellem biler og cyklister, og to ud af tre har oplevet, at det var tæt på at gå galt. Så der er god grund til at blive bedre til at holde afstand og vise hensyn.
FDL - Ny dyster tysk Femern-rapport: Eksperter tror ikke, at Femern bliver økonomisk bæredygtig!
NyhedI en tid, hvor politikerne debatterer flere penge til miljø og velfærd, er det rystende, at hverken socialdemokraternes, Venstres og Dansk Folkepartis tillid til prestigeprojektet Femern, er svækket. En ny dugfrisk tysk rapport understreger klart, at skatteborgerne risikerer en ekstraregning på danmarkshistoriens største anlægsprojekt.
OG DET VAR SÅ DET FØRSTE SKRIDT !
BrugerDet gik heldigvis,- i den rigtige retning !

Sørgeligt,- at der skulle gå SÅ mange år,- inden ret blev til ret !

Måske vil man fremover,- lade dette være gældende,- "over hele linien" ?

Det kunne dække flere andre afgørende "områder" også !


"CODE OF CONDUKT" BETYDER EN FORSKEL !
Flot opbygning til Vognmand Eskildsen
Flot opbygning til Vognmand EskildsenVognmand Per Eskildsen fra Fredericia har netop fået en ny opbygning fra SAWO i Kolding, opbygget på en SCANIA R 580.

Da vognmanden selv skulle køre bilen, er der ikke sparet på udstyr og detaljer.

Bilen er opbygget med et SAWO wirehejs af typen CLF 432S-3W, der har en optrækskapacitet på 28 ton hvilket er det kraftigste på markedet.
Ombygning af motorvejskryds 59 ved Fredericia skal løse trængselsproblemer
TrafikDer er trængselsproblemer i både det sydlige og nordlige rampekryds i motorvejskryds 59 ved Fredericia. Vejdirektoratet bygger nu krydset om i samarbejde med Fredericia Kommune for at mindske de trafikale gener på lokaliteten.

Om morgenen er der primært problemer med at afvikle trafikken fra motorvejen, og om eftermiddagen primært problemer den anden vej mod motorvejen.

Sådan kan trafiksituationen nogenlunde opsummeres i motorvejskryds 59 ved Fredericia Syd.
Scandlines klager over tysk myndighedsgodkendelse af Femern-tunnelen
NyhedDen tyske godkendelsesproces har været i gang siden 2014, og ansøgningsmaterialet er blevet revideret flere gange. Alligevel er der fortsat en række mangler i materialet, og flere af disse mangler har direkte negativ indvirkning på Scandlines’ færgedrift og forretning.

”Vi har brugt den seneste tid på grundigt at læse den godkendelse igennem, som de tyske myndigheder udstedte den 31. januar 2019, og er nået frem til, at dette retslige skridt er uundgåeligt. Scandlines sejler videre, også efter at en tunnel måtte åbne. Vi har i over 55 år tilbudt vores kunder produkter af høj kvalitet, og det vil vi fortsat gøre,“ slår Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines, fast.
Region Hovedstaden vil af med vanetænkning i trafikplanlægningen
NyhedVi bliver vi nødt til at bryde barriererne ned og tænk nyt, hvis vi vil gøre det nemmere for pendlere i hovedstadsområdet at skifte bilturen alene bag rattet ud med et check ind på Rejsekortet eller en frisk cykeltur, siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). En helt ny plan fra Region Hovedstaden skal skabe plads til 20 pct. flere pendlere inden 2035 ved at kombinere tog, bus, letbane, metro og cykelture med private delebiler og samkørsel.
Afgørelse af NT’s 25. udbud af buskørsel
NyhedNT’s 25. udbud af buskørsel vedrører lokalruter i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Re-bild og Aalborg kommuner samt regionale ruter.

Udbuddet omfatter ca. 82 busser og ca. 136.000 køreplantimer. Kørselsomfanget svarer til ca. 16 % af NT’s samlede buskørsel og er udbudt som både A-kontraktkørsel og B/T-kontraktkørsel.

NT annoncerede udbuddet i februar 2019 med frist for indsendelse af tilbud den 25. marts 2019.

Se udbudsvinderne på dette Link
Region Syddanmark har udbetalt for store beløb i befordringsgodtgørelse
NyhedEn fejl i et it-system har ført til at en række syddanske borgere i dag har fået udbetalt forkerte beløb i befordringsgodtgørelse. Regionen er gået i gang med at kontakte de borgere, der har fået udbetalt forkerte beløb.

En fejl i et midlertidigt it-system, der håndterer befordringsgodtgørelser, har betydet, at 221 borgere i dag har fået udbetalt for store beløb. Enkelte har fået udbetalt op mod ½ mio. kr., hvor det korrekte beløb var på omkring 500 kr.

Sagen vedrører borgere, der har fået udbetalt befordringsgodtgørelser i forbindelse med transport til sygehusbehandlinger.
SAWO har lige leveret en ny EFFER 1405 8S+6S til Bent Mortensen A/S, Aarhus.
SAWO har lige leveret en ny EFFER 1405 8S+6S til Bent Mortensen A/S, Aarhus.Den kraftfulde kran har en hydraulisk rækkevidde i hovedkran på 19,65 meter, hvor den løfter 4.180 kg. Med heavy duty fly-jib er den hydrauliske rækkevidde på 31,96 meter, hvor den løfter 1.165 kg. Med to manuelle arme er rækkevidden hele 35,90 meter og 790 kg. Den er monteret med 3 ton spil, hvor wiren automatisk følger udskuddene ud og ind. Den er monteret med fuld forstærket frontstøtteben så den kan løfte fuld kapacitet over førerhuset.

Opbygningen er udført af SAWO i Sørup efter kundens ønsker om montering af skabe og aflægningsplads, derudover er der monteret afdækningsplader, så den er let at holde ren .
Asfaltarbejde ved afkørsel 48 kan give længere rejsetid
TrafikVejdirektoratet lægger fra onsdag 8. maj og cirka to uger frem slidlag på til- og frakørselsrampe nr. 48 Syd mellem Sydmotorvejen og Vestre Landevej.

samme periode bliver der lagt nyt slidlag på cykelstien på begge sider af Vestre Landevej.