Chaufførnyt
Veterantog for børn
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Aabenraa Havn styrker sin position og kommer positivt ud af 1. halvår 2019
HavnDet går godt for kunderne på Aabenraa Havn, og havnens godsomsætning ligger ved udgangen af 1. halvår 2019 11% højere end godsomsætningen sidste år.

Aabenraa Havns hovedomsætning er håndtering af bulkprodukter, og det er netop disse produkter, der har haft en betydelig fremgang i 1. halvår 2019.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 14, Hovedvejen, gennem Osted
TrafikFra onsdag den 21. august og tre uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Rute 14, Hovedvejen gennem Osted by.

For ikke at forstyrre trafikken i dagtimerne bliver arbejdet udført om aftenen/natten mellem kl. 18.00-06.00. Der arbejdes ikke i weekenden fra fredag kl. 06.00 til søndag aften kl. 18.00.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny, mindre støjende asfalt. Til sidst påføres der nye striber.
Højesteret - Betingelserne for at tilbageholde en leaset lastbil efter færdselslovens § 120 var opfyldt
InfoSagen angik, om politiet var berettiget til at tilbageholde en leaset lastbil til sikkerhed for betaling af et bødekrav, der var rejst mod leasingtageren og føreren. Lastbilen tilhørte leasingselskabet.


Højesteret fandt, at leasingtageren og føreren var i berettiget besiddelse af lastbilen, og at der ikke var sket betaling af bøderne eller stillet sikkerhed herfor. Betingelserne for at tilbageholde lastbilen i færdselslovens § 120 var derfor opfyldt.
NCC åbner ny grusgrav i Tjæreby ved Roskilde
NyhedDen nye grusgrav skal bidrage med råmaterialer til fremtidige bygge- og anlægsprojekter.

Med den nye grusgrav ønsker NCC at sikre råstoffer til den fremtidige byudvikling i Danmark. Den nye grusgrav på Tjærebyvej i Roskilde skal dermed levere sand, sten og grus til primært asfalt-, beton- og anlægsbranchen. I den nye grusgrav forventer NCC at kunne indvinde ca. 300.000 tons råstoffer om året på det knap 20 hektar store areal.

”Vi er glade for at kunne åbne Tjæreby Grusgrav, da vi ser en stigende efterspørgsel på råstoffer i markedet”, siger Søren Evald Jensen, områdechef i NCC Industry.
Svensk - GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar
BusPå uppdrag av Bergkvara Buss har GARO levererat och driftsatt sex stycken DC snabbladdare i Ystad. Beställningen är en del av en större satsning på elektrifierad lokaltrafik som Bergkvarabuss gör i Skåne. Anläggningen består av fyra depå och verkstadsladdare, samt två större 150kW snabbladdare. I leveransåtagandet ingår även produkter från GARO som strömförsörjer laddarna.

Bergkvarabuss har köpt elbussar av modellen eCitaro från Mercedes-Benz. Det är första gången denna buss används för stadstrafik i Sverige. Den 18 augusti blir det premiär för de fem nya bussarna i Ystad.
Stigende chaufførmangel: Branchen vil have flere kvinder bag rattet
NyhedOm få år vil Danmark mangle 2500 chauffører, og transportbranchen forsøger nu at hverve kvinder. Chaufførelev Cecilie Kongerslev kan ikke forstå, hvorfor så få kvinder vælger det udfordrende chaufførjob.

For Cecilie Kongerslev starter arbejdsdagen mellem klokken 4.00 og 5.30. Heldigvis er der ikke længere end en halv meter fra, hvor hun sover, til hvor hun arbejder i førerhuset i sin Volvo. Bag rattet i den store lastbil kører hun det meste af dagen mellem Helsingborg i Sverige og biogasanlæg i hele Danmark med jernklorid i tanken. Den 24-årige fredericianer er i lære som chauffør i transportvirksomheden Dantra A/S. Uddannelsen tager treogethalvt år, og hun elsker livet som chauffør.
FDL - Før bremsemødet lørdag 24. august på Hejse Kro. Tvivlsspørgsmål skævvrider debat om bremse-problem!
NyhedLæserne af FDL´s nyhedsbreve har naturligvis ret til at ytre sig, som de vil. Men det er trist, hvis der sættes spørgsmålstegn ved FDL´s seriøsitet, som vores gode kollega, Bjarne Nielsen, gør i dagens udgave af Lastbil Magasinet forud for bremsemødet d. 24. aug. på Hejse Kro. For FDL har på intet tidspunkt skrevet, at bremsemødet løser alle problemer. Vi har derimod, via erfaringer fra flere vognmænd, inviteret til bremsemødet for at informere om mulighederne for at gardere sig.

Den måde, hvorpå Bjarne Nielsen indleder sit læserbrev, efterlader indtrykket af en god portion sarkasme og ironi, som let kan opfattes som et forsøg på at sætte spørgsmålstegn ved René Lundegårds tekniske kvalifikationer og den indsigt i virkeligheden, Renè Lundegaard besidder.
ITD opruster digitalt og ansætter digitaliseringschef
NyhedITD skal være et førende videnscenter inden for digitale løsninger og datadrevet rådgivning inden for vejgodstransport og logistik. Sverre Vincent Lenbroch er ansat som digitaliseringschef i ITD og skal stå i spidsen for den nye afdeling, ITD Digital.

ITD’s nye digitaliseringschef hedder Sverre Vincent Lenbroch. Han tiltræder sin stilling den 19. august 2019.
ITD - Ros til transportministeren for at investere i veje
NyhedITD er glad for, at transportminister Benny Engelbrecht (S) anerkender vigtigheden af vejenes betydning, og at han er klar til at investere i en effektiv infrastruktur. Husk den tunge transports grønne omstilling i planlægningen, lyder opfordringen fra ITD.

Det glæder ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, at den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), er meget opmærksom på, at rigtig mange trafikanter hver dag spilder deres tid i lange bilkøer, samt at Socialdemokratiet derfor også ønsker at investere i veje.
Nyt om vejarbejder - Rute 34 mellem Herning og Skive lukkes midlertidigt nord for Haderup
TrafikVejdirektoratets arbejde på Haderup Omfartsvej vest om Haderup medfører nu en midlertidig spærring af Herningvej/Skivevej, hvor den kommende omfartsvej tilsluttes rute 34 nord for Haderup. Strækningen vil være spærret i ca. 6 uger fra søndag den 18. august og frem til tirsdag den 1. oktober.

I perioden med spærring vil der være skiltet omkørselsrute for bilister, der skal mod henholdsvis Herning eller Skive. Omkørsel vil ske via rute 26, rute 186 og rute 16.

Ny kran med semi-automatisk parkering
Ny kran med semi-automatisk parkeringSAWO har leveret endnu en opbygning. Denne gang en ladopbygning i form af et fastlad samten HIAB X-HiDuo 158 kran bag chassisets førerhus.

HIAB kranen og ladet er monteret på et 2-akslet MAN TGM 18.250 chassis med fuld luftaffjedringog en akselafstand på 5.775 mm.

HIAB kranen er leveret med 5 hydrauliske udskud og kan række 15,1 meter. Den er med XS-Driveradiostyring med 6 funktioner. Yderligere er kranen udstyret med funktioner som LSS-H der dæmper kranens horisontale bevægelser samt SAF der er semi-automatisk udpakning og sammenpakning af kranen.
DEKRA - Godt samarbejde er opskriften på at garantere lærepladser
NyhedMange elever har stadigvæk svært ved at finde lærepladser. Men ikke hos DEKRA. Her har de fundet opskriften på, hvordan de sikrer lærepladser til deres elever på uddannelsen til at blive faglært lastbilchauffør. Derfor kan de med ro i maven garantere dem en læreplads, allerede inden de er startet på grundforløbet. Jan Brochdorf der er chefkonsulent ved DEKRA Erhvervsskole i Brøndby mener, at andre skoler bør gøre en ekstra indsats for at få elever ud i lærepladser.
FDL - Hvordan vil regeringen nå sit klimamål: En 70 procents reduktion af drivhusgasser er urealistisk
NyhedRød blok vil som bekendt reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 - i forhold til 1990-niveauet. Men regeringen mangler stadigt at fortælle os, hvordan – og med hvilke virkemidler – man vil nå det urealistiske høje mål? Det nytter ikke noget,blot at blive ved med at skyde på transporten og landbruget. De to erhverv har alt, alt for længe været skydeskive for naive miljøfolks bestræbelser på at markere sig.

Helt grotesk bliver det, når Ole Hertel, en anerkendt professor i miljøforskning, fastslår, at luften i vores boliger, kan være op til fem gange mere forurenet end luften udenfor. Det viser et nyt studie, vinduesfabrikanten Velux står bag.
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 35 Frederikshavnsvej mellem Sindal og Ravnshøj
TrafikFra den 16. august til den 4. september lægger Vejdirektoratet ny asfalt på en strækning på cirka 7 kilometer på rute 35 Frederikshavnsvej mellem Sindal og Ravnshøj.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.
DTL - Til sensommermøde med nyslået transportminister
NyhedSlotsholmen var beriget med sol fra en bygehimmel, da DTL – Danske Vognmænd onsdag gæstede den nyslåede transportminister Benny Engelbrecht (S) på hans hjemmebane.

En række emner var med i tasken, og delegationen bestående af formand Martin Danielsen, adm. direktør Erik Østergaard og underdirektør Ove Holm nåede igennem de fleste – og de væsentligste:

Bekæmpelse af social dumping både i Danmark og gennem EU’s vejpakke blev indgående drøftet
Biltrafikken til Sverige stiger, men færre tager turen til Danmark
NyhedVejtrafikken over Øresundsbron faldt lidt i første halvår 2019 – flere lastbiler og busser, men færre personbiler passerede broen – sammenlignet med samme periode sidste år. 

Lavere renteudgifter, en indtægtsstigning 24 millioner DKK, og effektiv omkostningsstyring gav et forbedret resultat. Øresundsbro Konsortiets resultat blev 564 millioner DKK før værdiregulering, hvilket er en forbedring på 29 millioner DKK.  

I gennemsnit passerede 19.488 køretøjer Øresundsbron per døgn – et lille fald på 1,3 procent sammenlignet med samme periode sidste år – og vejindtægterne steg med 19 millioner DKK. 
Scandlines installerer Norsepowers rotorsejl på hybridfærge
SkibScandlines investerer i teknologi, der udnytter vinden til fremdrift og reducerer dermed CO2-udledningen yderligere.

Scandlines har underskrevet en aftale med Norsepower Oy Ltd, en førende cleantech- og ingeniørvirksomhed samt pioner inden for moderne vindkraftteknologi, om installation af rotorsejl om bord på hybridfærgen M/F Copenhagen.

M/F Copenhagen, som betjener Scandlines’ rute fra Gedser til Rostock i Tyskland, er blandt verdens største hybridfærger, der kombinerer traditionel dieseldrift med elektrisk batteridrift.
FDL - Flere eksempler på forskelsbehandling: Udlændinge slipper altid billigere end danskerne
NyhedI den fortsatte kamp mod en urimelige forskelsbehandling, der foregår mellem danske og udenlandske vognmænd og chauffører, har der inden for det seneste års tid været adskillige afsløringer af, hvor billigt udlændingene slipper i forhold til deres danske kolleger. FDL har ved flere lejligheder protesteret mod en så urimelig forskel, men hverken de respektive myndigheder eller politikerne har taget skridt til at rette op på den mildest talt skrevne unfair for form bødestraffe.
ITD mødes med transportminister Benny Engelbrecht
NyhedDer er en lang række aktuelle transporttemaer på agendaen, når ITD på fredag den 16. august 2019 mødes med landets nye transportminister, Benny Engelbrecht, i Transportministeriet i København.

ITD’s formand Christian Sørensen Madsen, administrerende direktør Carina Christensen og chef for politisk afdeling Jørn-Henrik Carstens mødes på fredag med den nye transportminister, Benny Engelbrecht, og forventningerne til en god dialog med ministeren er høje.
Danske forældre vil have mere kontrol med bilister på skoleveje
NyhedDe første syv måneder af 2019 har landets politikredse registreret over 10.000 sager om hastighedsoverskridelser ved skoleveje, og nu vil en stor del af danskerne have mere politikontrol, viser en ny undersøgelse.

11.808 gange har politiet haft bødeblokken fremme i 2019, fordi bilister har kørt for stærkt omkring danske skoler, og den høje fart er også noget forældre til skolebørn har lagt mærke til. For i en ny undersøgelse mener hver tredje, at politiet bør føre mere kontrol i områder med skoler.
Falck underskriver stor kontrakt med Forsvaret
NyhedI de næste fire år skal Falck Teknik levere brandslukkere til Forsvaret i Danmark. Aftalen, som netop er underskrevet, er vundet ved en udbudsrunde afholdt af Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI). Med aftalen skal Falck Teknik levere omkring 25.000 brandslukkere om året til alle Forsvarets lokationer.
Falck Teknik leverer allerede i dag en række services til mange danske kommuner og myndigheder, men kontrakten med det danske forsvar er den største nogensinde for Falck Teknik målt på forventet omsætning og materiale-volume. Direktør for Falck Teknik, Thommas Henriksen, glæder sig over samarbejdet.
Udskydelse af plan for infrastrukturen gør os fattigere
NyhedTrængslen på vejene stiger, og tog og busser fungerer ikke optimalt. Derfor er der brug for at fremskynde de store vej-, jernbane- og broprojekter – ikke at forsinke dem yderligere, mener Dansk Byggeri. Opfordringen kommer efter, at transportminister Benny Engelbrecht har meldt ud, at samtlige projekter nu skal regnes igennem igen for konsekvenser for klimaet. Og at det derfor vil tage længere tid at udarbejde en ny investeringsplan for infrastrukturen frem mod 2030.
Sortimo fintuner dit overblik over varebilen
NyhedPendling mellem mange vekslende opgaver er ofte hverdag for håndværkere, installatører og lignende faggrupper. De travle arbejdsdage øger vigtigheden af en god organisering og overskuelighedi varebilen, så du undgår at bruge unødig tid på at lede efter dine materialer. Med de nye mySortimo labels kommer du tidsrøveren til livs og kan nemt og hurtigt finde det grej, du skal bruge for at komme videre med arbejdet.

Lange arbejdsdage, hvor mange forskellige projekter fylder opgavebogen, gør tid til en vigtig ressource for den moderne varebilbruger.
Takograf konfiskeret ved dom af estisk chauffør og selskab
NyhedRetten i Kolding afsagde tirsdag formiddag dom over en 62-årig estisk chauffør og et estisk selskab.

Sagen startede den 14. marts 2019, hvor Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede en lastbil ved Kolding.

Kontrollen blev foretaget i samarbejde med Færdselsstyrelsen, der fandt fejl på lastbilens bremsesystem.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Esbjergmotorvejen ved Vejen
Trafik
Fra søndag den 18. august og cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E20 Esbjergmotorvejen ved Vejen.

Arbejdet finder sted i østgående retning mellem tilkørselsrampe 67 Vejen Ø og tilkørselsrampe 65 Lunderskov Ø.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.