Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Parkeringsregler reducerer langtidsparkering på rastepladser
NyhedFra den 1. juli 2018 har det ikke været tilladt for lastbiler at være parkeret på en dansk motorvejsrasteplads i mere end 25 timer. En ny undersøgelse fra Vejdirektoratet viser, at parkeringsreglen virker. Antallet af lastbiler, der holder langtidsparkeret, er nemlig blevet reduceret.

Reglerne for langtidsparkering virker. Det fastslår Vejdirektoratet, som på baggrund af ikrafttrædelsen i juli sidste år har undersøgt effekterne af at indføre tidsbegrænset parkering på 25 timer for lastbiler på danske motorvejsrastepladser
Spirii udfordrer markedet for opladning til elbiler
NyhedStartup er klar med innovative og intelligente løsninger til opladning af elbiler og tager dermed kampen op med det etablerede eMobility-marked. Spirii går målrettet efter at dække uopfyldt behov hos bl.a. virksomheder og kommuner, der vil oplade kunders, medarbejderes, borgeres og egne flådebiler enkelt, intelligent og omkostningseffektivt. Selskabets innovative software er fremtidssikret og løser kommende kapacitetsudfordringer. Målsætningen er en ledende markedsposition inden for få år.

Danmarks tårnhøje grønne ambitioner, et elbilmarked i rivende udvikling og en stigende efterspørgsel på ladeinfrastruktur til elbiler, kræver nytænkning og innovative løsninger.
ITD - Ny kampagne gør 8. klasses elever til trafikambassadører
NyhedI dag starter en landsdækkende trafiksikkerhedskampagne, som hedder ”Hovedet med i trafikken”. Den nye kampagne er målrettet teenagere. Risikoen er nemlig langt højere for teenagere for at ende i en alvorlig trafikulykke end de yngre skolekammerater.

Succes med en trafiksikkerhedskampagne for 0.-2. klasser, som hedder Lastbilkaravanen, har nu fået ITD, brancheorganisationen for danske transport- og logistikvirksomheder, til at kaste sig over de ældre elever. Skoler, kommuner og medlemsvirksomheder har ligeledes efterlyst en kampagne for de ældre elever.
CPH Trafik: Sommeren blev forlænget i efterårsferien
FlyMange familier valgte at forlænge sommeren med en efterårsferie til sydens sol eller til endnu varmere himmelstrøg i Asien. Med 2,7 millioner rejsende blev det den mest travle oktober nogensinde i Københavns Lufthavn. Der er fortsat fremgang i transfer-trafikken, hvor rejsende flyver via CPH og videre ud i verden.

Med 2.727.549 rejsende blev oktober en særdeles travl måned i Københavns Lufthavn, en fremgang på 0,2 procent i forhold til sidste års rekord.
TÆNK  HVIS   ALLE   VILLE   RESPEKTERE   HENSIGTEN  ?
DebatDer  ER  jo en hensigt med  lovgivningen    !

Dette gælder både  Nationale lovgivninger,- og  EU-lovgivninger   !

Er det mon reelt  EU der svigter mest  her   ?

JA,- dette kan man heller ikke,- blive enige om   !


MEN,- - -HENSIGTERNE   SYNTES  FORNUFTIGE   NOK,- - - TRODS  ALT    !
FDL - Sjusk og roderi med Euro-normer: Embedsmandsværket regeres af teoretikere
NyhedFDL har på det seneste fået en hel del henvendelser fra danske vognmænd, som er usikre med hensyn til opfyldelsen af Euro-normerne. Som de nævnte vognmænd så rigtigt siger, at da de købte deres lastbiler, valgte de den højst mulige Euro-norm,de kunne få. Og det vel at mærke til en højere pris, end det måske havde været nødvendigt. I hvert fald som udviklingen har været.

De pågældende kunne udmærket have valgt en lavere Euro-norm til en noget lavere markedspris. Men det gjorde de, som miljøbevidste brugere ikke, og nu skal de så straffes med et krav om efter montering af et partikelfilter, siger FDL´s kontorleder Jens Groot.
Volvo Trucks lancerer salget af eldrevne lastbiler til bytransport
LastVolvo Trucks starter salget af de eldrevne Volvo FL- og Volvo FE-lastbiler på udvalgte markeder i Europa for at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige transportløsninger i bymiljøer.

De eldrevne lastbiler uden udstødningsemissioner og med reduceret støjniveau har et stort potentiale til anvendelse i byområderne. For det første gør det nedsatte støjniveau det muligt at udføre distributionskørsel og renovationskørsel tidligt om morgenen, sent om aftenen eller endda om natten, hvilket bidrager til at forbedre transportlogistikken og nedbringe trafikpropperne i myldretiden.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet spærrer den vestlige side af rundkørslen i det sydlige Viborg
TrafikFra tirsdag den 12. november klokken 23.00 og hele den efterfølgende onsdag spærrer Vejdirektoratet den vestlige side af den rundkørsel, der forbinder Søndre Ringvej, Vejlevej og Aarhusvej i det sydlige Viborg.

Trafikken vil blive reguleret med signalanlæg igennem rundkørslens østlige side, og trafikanterne opfordres til at finde andre veje, da spærringen forventes at resultere i megen kødannelse.

Spærringen en del af det igangværende arbejde med at forbedre trafiksikkerheden i rundkørslen ved at hæve kørselsarealet i rundkørslens vestlige side.
Lexus vender tilbage til Danmark
AutoEfter næsten syv års fravær vender det japanske luksus livsstilsbrand, Lexus, tilbage til Danmark.

Det japanske luksus livsstilsbrand, Lexus, vender tilbage til Danmark. Det har den danske importør af Lexus, Toyota Danmark A/S, netop offentliggjort ved et eksklusivt arrangement i det indre København for særligt udvalgte repræsentanter fra danske nyheds-, finans-, bil- og livsstilsmedier.
Volvo Cars bruger blockchain-teknologi til at spore kobolt i elbilers batterier
NyhedVolvo Cars er den første bilproducent, der sporer kobolt i sine elbilers batterier ved hjælp af blockchain-teknologi. Det fortæller virksomheden efter i sidste måned at have præsenteret sin første rent eldrevne model, XC40 Recharge.

At kunne spore de råstoffer, der indgår i produktionen af lithium ion batterier, som f.eks. kobolt, er en af de bæredygtighedsudfordringer, bilproducenter står overfor. Det er vigtigt for Volvo Cars, at kunder, der kører eldrevne Volvo’er ved, at materialerne, der bruges i batterierne kommer fra ansvarlige kilder.
Audi indfører ny, miljøvenlig lakeringsteknologi i serieproduktion
NyhedTeknologien er både miljøvenlig og omkostningsbesparende, og fordi man eliminerer det fine lakstøv, der normalt opstår i en traditionel proces, er Audi nu i stand til at anvende to forskellige farver i den samme lakeringsproces. Den nye teknologi tages i brug for første gang til “edition one” modeller af A4 Limousine og A5 Coupé, hvor kunderne har mulighed for at vælge et tag i Brilliantsort. Audi er den første bilproducent, der anvender denne miljøvenlige teknik i serieproduktionen.
Kurerfirma vil dække indre København med klimaneutral levering
NyhedDen stigende nethandel betyder, at der dagligt bliver leveret stadig flere pakker til danskerne. I en storby som København ville det normalt betyde stadig flere dieselkøretøjer, men nu åbner DHL Express - som det første af de store internationale kurerfirmaer – en ny City Hub. Den bliver base for et antal cykelkurerer, som fremover vil dække hele indre by med klimaneutral levering. Derudover vil alle pakker til og fra den nye hub bliver transporteret med nyudviklede elektriske varebiler.
Danske vognmænd bryder reglerne for dyretransporter
Nyhed11 danske dyretransportører er blevet anklaget for hundredvis af brud på reglerne for dyretransporter. Dyrenes forhold under de lange transporter er kritisable, mener Dyrenes Beskyttelse.

En stor sag om ulovlig transport af svin og kvæg er på vej i retten. Fyns Politi har valgt at tiltale 11 danske vognmænd og speditører for mere end 1000 tilfælde af brud på reglerne for, hvordan dyr må transporteres på længere lastbilruter. Det skriver DR Fyn.
DTL: Selvmål af regeringen
NyhedAt regeringen inviterer transportbranchen ind til fælles drøftelser om, hvordan vi som erhverv kan bidrage til at løse klimaudfordringen er fremragende. Men det er betænkeligt, at regeringen sætter DSVs øverste direktør for bordenden i Sektorpartnerskabet på transportområdet, mener DTL.

Umiddelbart giver det mening. DSV hører til blandt verdens største transportkoncerner med en omsætning på den anden side af 100 mia. Men graver man sig lidt ned i koncernens forretningsmodel i Danmark, kan det undre, at DSV kun tegner sig for ca. 1 procent af de knap 40.000 godskørselstilladelser der er udstedt af Færdselsstyrelsen til danske vognmandsvirksomheder til godskørsel i bl.a. Danmark.
TUR.dk - Buselever og virksomheder mødtes til speeddating
NyhedBuselever og busvognmænd blev ført sammen på utraditionel vis i et forsøg på at skaffe nye lærepladser til buselever.

På opfordring fra brancheudvalget for persontransport i TUR, satte TUR Lærepladsformidling den 10. og 23. oktober 2019 fokus på at bygge bro mellem buselever og busvognmænd til speeddating-arrangementer i både Brøndby og Aalborg. Her var formålet at give buselever muligheden for at møde virksomheder inden for persontransport i et forsøg på at gøre det nemmere for eleverne at finde en læreplads.
Vejdirektoratet - Bilister har fundet vej til ny motorvej
NyhedDe vestsjællandske bilister har hurtigt taget den nyåbnede forlængelse af Kalundborgmotorvejen til sig. Over 19.000 bilister tager hver dag turen på 2. etape af Kalundborgmotorvejen mellem Kvanløse og Dramstrup, der åbnede tilbage i september. Det viser trafiktal fra Vejdirektoratet.

Den 6,5 kilometer lange tilføjelse til Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse i øst til lidt efter Dramstrup i vest. Strækningen åbnede i dens fulde udstrækning med to kørespor i hver retning og et nyt rampeanlæg den 22. september i år.
Nyt signalsystem tages i brug på den første strækning i Østdanmark
NyhedStrækningen Roskilde-Køge bliver til december den første i Østdanmark, hvor det nye, digitale signalsystem tages i brug. De digitale signaler skal give passagererne flere tog til tiden.

Signalerne på den danske jernbane stammer fra 1950'erne og 1960'erne og er en af de primære grunde til forsinkelser. Banedanmark er derfor i gang med en af de største forandringer på den danske jernbane nogensinde, nemlig at udskifte de gamle signaler med et nyt, moderne og digitalt signalsystem. Når det er i brug over hele Danmark, skal det spare passagerne for 790.000 timers forsinkelse på fjernbanen og 140.000 timer på S-banen hvert år.
FDL om bødedebatten: Efterlyser soleklar tekst i lov om bødestørrelser
NyhedI debatten omkring de skærpede bøder, der træder i kraft ved årsskiftet, vil det være synd at påstå, at der er noget, som bare ligner enighed, For vognmænd og deres evn.t chauffører har deres opfattelse, mens flere politikere har en stik modsat opfattelse,så helt tage det så roligt, som nogle politikere opfordrer til, er ikke særligt beroligende.

Når man i dag kan læse på medierne udtalelser som ”Tag det roligt, chauffører”, og efterfølgende sangen om, at der ikke er tale om nye sanktioner, men en skærpelse, hvor man ikke kan dømmes for fejl og mangler, man ikke med nogen rimelighed kunne forventesat opdage, siger FDL´s kontorleder Jens Groot.
66 køretøjer standset i ’kartoffel-kontrol’
NyhedI dagene 4 - 6. november 2019 udførte Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi en større kontrol af køretøjer, der transporterede kartofler. En tredjedel kørte med overlæs.

Der var tale om en kontrol, der blev udført i forbindelse med transporter til en kartoffelmelsfabrik beliggende i Brande.

”Det var udelukkende transportører og ikke selve fabrikken, der var i søgelyset,” understreger lederen af politiets indsats, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.
ITD - Klimapartnerskab for landtransport med DSV i spidsen
NyhedRegeringen har indgået i alt 13 klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv – heraf et med landtransporten - hvor direktøren for DSV Panalpina skal stå i spidsen. Nedsættelsen af et klimapartnerskab for landtransporten og valget af formand vækker glæde hos ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Regeringen vil med helt nye klimapartnerskaber sætte gang i branchesamarbejder om nedbringelse af CO2-udledninger og drivhusgasser til lands, til vands og i luften. Transportbranchen er dermed en af de sektorer, der får sit eget partnerskab, som skal være med til at sikre en mere klimavenlig landtransport.
Nyt klimapartnerskab skal sikre en mere klimavenlig landtransport
NyhedRegeringen indgår et klimapartnerskab med landtransportbranchen, hvor Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina, sætter sig for bordenden. Partnerskabet vil især have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten.

Transportsektoren er en af klimakampens største akilleshæle. 29 procent af de danske udledninger af drivhusgasser stammer i dag fra transporten, og det forventes at stige til 34 procent, hvis ikke der gøres noget.
FlixBus’ holdeplads i Aarhus flytter til hjørnet af Mindet og Balticagade
BusFra fredag den 8. november skal passagerer med FlixBus finde stoppestedet nær ved Dokk1 i stedet for på Aarhus Rutebilstation. Flytningen skyldes nedstyrtningsfare på rutebilstationen.

FlixBus har hidtil stoppet på Aarhus Rutebilstation, når der skulle samles passagerer op fra Smilets By. Men nu er store dele af rutebilstationen afspærret på grund af nedstyrtningsfare.
Danskerne er blevet mere tilfredse med rejsekortet
NyhedTilfredsheden med rejsekort er stigende. Flere og flere danskere anskaffer sig et rejsekort, og stadig flere vil anbefale rejsekortet til andre. Hele 78 pct. mener, at rejsekortet gør det lettere at rejse med offentlig transport.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Rejsekort & Rejseplan A/S.

Andelen af rejsekortbrugere, der vil anbefale rejsekortet til venner og bekendte, er steget fra 27 pct. i 2015 til 42 pct. i dag.
Advokatens råd til arbejdsgiver og medarbejdere inden julefrokosten
NyhedJulefrokoster er en integreret del af danskernes juletraditioner, og på mange arbejdspladser arrangeres der julefrokost for medarbejderne. Det går typisk festligt for sig, men hvordan står du egentlig stillet, hvis du kommer til skade til firmajulefrokosten?

Julefrokostskader kategoriseres som arbejdsskader

Ømme ben eller hovedpine dagen efter en julefrokost har de fleste prøvet, men det hænder desværre også, at medarbejdere kommer ”rigtigt” til skade til festlighederne
DSB realiserede i årets første 9 måneder et resultat før skat på -31 mio. kr.
NyhedDSB realiserede i årets første 9 måneder et resultat før skat på -31 mio. kr. Høj punktlighed for S-tog, mens punktligheden for Fjern- & Regionaltog fortsat er udfordret

•Resultatet for såvel 3. kvartal som for årets første 9 måneder er på linje med forventninger-ne om et nul-resultat for året
•Lille stigning i antal solgte rejser sammenlignet med sidste år
•Salget af Orange- og Orange Fri-billetter sætter nye rekorder
•Øget markedsandel over Storebælt i 3. kvartal
•Indkøb af ny elektrisk togflåde følger fortsat plane
•Genåbning af restaureret og moderniseret Østerport Station