Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Sag om grov uagtsomhed afgjort ved Sø- og Handelsretten
NyhedSø- og Handelsretten traf i starten af august afgørelse i en sag angående grov uagtsomhed i forbindelse med tyveri af medicinalprodukter fra en parkeret lastbil.

I forbindelse med salg af medicinalprodukter havde dansk parallelimportør indgået rammeaftale med kontraherende transportør om transport af medicinalprodukter til parallelimportørens kunder. Ved udførelse af konkrete transporter indgik den kontraherende transportør transportaftaler med udførende vognmænd.

Norsk - 13,5 tonn overlast resulterte i kjøreforbud og et vektgebyr på 65 000 kroner
NyhedDe siste to ukene har Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen (Region øst) utstedt 35 overlastgebyrer og gitt kjøreforbud for tungbiler som frakter masse fra Oslo-området til deponier på Romerike.

– Tungbiler med overlast kjører lange strekninger på veier som fra før er belastet med stor trafikk, sier Thor Ringstad, fagleder i Statens vegvesen, og legger til at de er bekymret både for trafikksikkerhet og slitasje på veiene.
ITD - Magda skabte fokus på trafiksikkerhed
NyhedTrafiksikkerhed fik igen fokus, da ITD, brancheorganisation for dansk vejgods, rullede Lastbilkaravanen ud på de danske landeveje. Børnene, som alle gik i 0.-2. klasse, oplevede at sidde i en lastbil og få øje på deres kammerater, få tjekket cykel, quizze i trafikskilte og møde politiet, men ikke mindst synge og danse med Magda.

- De er vilde med Magda, og de lytter, når hun fortæller om lastbilernes vigtighed for, at vi kan få mælk, is og badebolde bragt frem til butikker, fortæller Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen.
1. august 2019 indgav GBT LOGISTIC SRL konkursbehandling
NyhedUdenlands artikel. - Det selskab, der er baseret i Cluj-Napoca, har ansvaret for "ordregivende aktiviteter på midlertidigt grundlag af personale". Supervizor.ro skriver, at rumænske chauffører er ansat på dette firma og betale i henhold til Rumænsk lov, men de arbejder på SKYTTER af udenlandske virksomheder som Kurt Beier transport Danmark. Selskabet er styret af dansk Kurt BEIER (Unblinker rumænsk, som anført i de officielle retsakter). Ifølge data fra handelsregistret administreres virksomheden af Maria Raluca Dobra.

Læs omtalen via dette link med følgende overskrift.- Firma deschisă în Cluj de danezul Kurt Beier s-a cerut în insolvență

Samt via dette Link

Eurodrivers portaler takker for fremsendte oplæg.
Altanvirksomhed får 44 nye montørbiler fra Ford
Altanvirksomhed får 44 nye montørbiler fra FordAltan.dk sender deres montører på gaden i 44 nye arbejdsbiler med bedre plads ogmere komfort. De nye montørbiler kommer til at spille en vigtig rolle som medarbejdernes rullende kontorer, når de arbejder på altan- og elevatorprojekter. Virksomheden nærmer sig 150 ansatte, og det betyder større investeringer for at sikre arbejdsglæden hos medarbejderne.

Den,der smører godt, kører godt, og alt går som smurt hos Altan.dk, der i dag præsenterer 44 nye montørbiler til deres ansatte. Den store udskiftning i bilparken skyldes, at montørerne i altan- og elevatorvirksomheden savnede ekstra plads og mere komfort i hverdagen.
Skatteminister: Det kommer til at tage år at få gældsinddrivelsen op i fulde omdrejninger
NyhedImplementeringen af det nye gældsinddrivelsessystem PSRM får i dag kritik i en beretning fra Rigsrevisionen. Problemerne på gældsområdet er ikke nye og vidner om et område, hvor der stadig er store udfordringer, mener Morten Bødskov. Han vil fremlægge en samlet, realistisk plan inden for kort tid.

Rigsrevisionen har i dag udtrykt kritik af implementeringen af det nye gældsinddrivelsessystem PSRM. Siden det fejlslagne gældsinddrivelsessystem EFI blev lukket af den daværende regering i 2015, har der været et stort behov for et nyt system, der kan understøtte gældsinddrivelsen.

​Transportordfører vil af med trængsel i Trekantområdet
NyhedDen konservative transportordfører Niels Flemming Hansen vil arbejde for, at de tiltrængte infrastrukturprojekter i Trekantområdet igen kommer med i en ny aftale. Det sagde han på et møde på Christiansborg i går.

70 procent af al trafik mellem det østlige og vestlige Danmark passerer hver dag Trekantområdet. Det samme gør 70 procent af al trafik til det sydlige udland. Allerede i dag er der betydelige trængselsproblemer i landets vigtigste vejkryds. Hvis der ikke gøres noget, vil problemerne vokse betydeligt de kommende 10 år og true trafikken mellem landsdelene og samhandlen med udlandet.
FH Nyhed - Nu begynder overgangen til den nye ferielov
NyhedOvergangsordningen til den nye ferielov trådte i kraft den 1. september. Tjek de vigtigste regler her, inden du planlægger næste ferie.

Sommerferien er slut for de fleste. Til gengæld har vi nu taget hul på overgangsperioden frem mod den nye ferielov, som træder i kraft til næste år.

Overgangsperioden varer fra den 1. september i år til den 1. september 2020. I den periode gælder nye regler, som kan have betydning for, hvordan du skal planlægge dine ferier i 2020.
FDL Nyhed - De Radikale før trafikforhandlinger: Lavere CO2-udslip og sats på nye 2+1 vejstrækninger
NyhedHos transportordfører, Andreas Steenberg fra Det radikale Venstre, er det en meget klar, faktisk altafgørende, forudsætning for et godt forhandlingsforløb om trafik-milliarderne, at der skal fokus på CO2-udledningen. Men de radikale er ikke, som partierne heltude i venstrefløjen, afvisende over for flere veje.

Men det at få reduceret transportens CO2-udslip, er et meget vigtigt element for os, siger Andreas Steenberg fra Det Radikale Venstre, og fortsætter. Det indebærer, at man f.eks. laver en reform af bl.a. bilafgifterne, eller afgifterne på drivmidler, så vikan få vedvarende energi ind i skibe, lastbiler.
SAWO wirehejs klarer dyretransporten
SAWO wirehejs klarer dyretransportenSAWO, Holstebro, har leveret en ny wirehejsopbygning, et SAWO CLF432S-3W.

Wirehejset er monteret på et Scania R520 4-akslet trippel chassis med CR20N førerhus. Chassiset er fuldt luftaffjedret og har en akselafstand på 3.750 mm.

CLF432S-3W hejset er leveret med 2 stopmål tilpasset kundens ønske, 2 optrækshastigheder, alu-afdækning på overrammen og leveret med hydraulik til påhængsvogn/kærre samt udtagfor automatbagsmæk, derudover er der monteret vandret afdækning i begge sider
EFFER kran og SAWO hejs klar til arbejde i Hedensted
EFFER kran og SAWO hejs klar til arbejde i HedenstedSAWO har leveret en ny opbygning med kran og wirehejs. En EFFER 395 6S Progress kran oget SAWO CLF326S-3W wirehejs.

EFFER kranen og SAWO hejset er monteret på et 4-akslet tribbel Volvo FM 500 chassis medluftaffjedring og en akselafstand på 5.600 mm. Kranen er monteret bag førerhuset og wirehejset i forlængelse heraf.

EFFER 395 6S kranen er leveret med fly-jib 3S og rækker med denne helt ud på 24,45 meter.Den er med hydrauliske støtteben til totalbredde på 7,4 meter i front og en bagstøttebensbom med hydrauliske støtteben til 5 meters totalbredde og disse kan betjenes fra kranens radiostyring
6800 fik færdselsbøder i forbindelse med skolestart
NyhedVanen tro lavede politiet landet over målrettede færdselsindsater i forbindelse med skolestart. 6800 bilister fik bøder for forskellige overtrædelser af færdselsloven.

I ugerne 32, 33, 34 og 35 gennemførte politiet målrettede indsatser i forbindelse med skolestart landet over. Politiindsatserne var koncentreret om skoleveje, hvor der især blev fokuseret på:
Togene kører igen mellem Vordingborg og Næstved
TogOnsdag kører togene igen mellem Vordingborg og Næstved efter fem måneders omfattende fornyelse af strækningen. Dermed er banen et stort skridt videre mod fremtidens jernbane, der sikrer hurtigere og mere miljøvenlige tog til regionen
Danskere på bilferie i udlandet: Her gik det galt
NyhedDet er på de tyske motorveje, nødstedte danske bilister oftest har ringet efter vejhjælp i sommeren 2019.

Tyskland tegner sig for hele 35 procent af alle sommer-højsæsonens Rødt kort-assistancer til danske bilister uden for landets grænser.

Selvom der har været travlhed på vagtcentralen i skolernes sommerferie,
FDL - Kampen mod ulovlige ugehvil: Effektiv kontrol kræver betydeligt flere betjente.
NyhedDet lyder interessant med betydeligt skærpede bøder for ulovlige ugehvil, men hvordan vil transportminister Benny Engelbrecht mod få realiseret et effektivt system, som for alvor kan mærkes, ikke mindst hos bagmændene? For som det er nu, hører vi gang på gang,at selv de mest åbne tungvognsbetjente erkender, at der ikke er tid til at udføre en tilstrækkelig effektiv kontrol.

Man behøver ikke just at have den store kædestrammer-eksamen for at kunne regne ud, at det ikke er nok med stikprøvekontrol. Hvis kontrollen skal have en nødvendig og afskrækkende effekt, skal der slås til med den store hammer.
HVOR ER FORSKELLEN,- - - SÅDAN REN LOGISK ?
DebatER det hele virkelig et simpelt spørgsmål,- - - om penge ?

Vejer penge virkelig tungere,- - -end trafiksikkerhed ?

OG,- vejer "måltal" tungere,- - -end et EU-krav ?

Hvor er hensynet til mennesker,- - -herunder chaufførerne ?


HVORNÅR FÅR MAN STOPPET DET HER VANVID ?
Godt halvår giver GF-kunderne udsigt til mere overskud
NyhedHALVÅRSRAPPORT: Det kundeejede GF Forsikring kom ud af første halvår af 2019 med en styrket top- og bundlinje. Samtidig betyder den fornuftige udvikling i skaderegnskaberne i første halvår, at kunderne kan se frem til en større overskudsdeling i 2020.

Det kundeejede GF Forsikring oplevede massiv kundefremgang i et halvår, der var præget af høje investeringsafkast og et solidt forsikringsteknisk resultat.
ATL - Lovgivning ovenpå Kurt Beier-sagen kan være på vej
NyhedRegeringen er på vej med en lov, der skal sikre, at udenlandske transportvirksomheder i forbindelse med visse former for kørsel skal aflønne efter det danske lønniveau. Udmeldingen kommer i kølvandet på Kurt Beier-sagen.

I starten af november 2018 blussede den såkaldte Kurt Beier-sag op, da det kom frem, at et større antal filippinere levede under kummerlige forhold på en grund ejet af virksomheden.
SAS åbner rute til Los Angeles fra København
FlySAS åbner en helårsrute til Los Angeles fra København. Det sker i januar 2020. Den store efterspørgsel fra fritidsrejsende i Danmark, en mere attraktiv tidstabel medvirker til, at ruten bliver en del af trafikprogrammet fremover fra Kastrup.

Der bliver seks afgange om ugen fra Københavns Lufthavn, når ruten bliver en realitet fra 13. januar 2020. Fra sommerprogrammet begynder i slutningen i marts, vil ruten blive fløjet hver dag.
Banedanmark fornyer perron på Kværndrup Station
TogBanedanmark er begyndt at bygge ny perron i Kværndrup. Perron 1 får dermed et tiltrængt løft og skal stå klar til december.

Banedanmark er begyndt at bygge ny perron i Kværndrup. Perron 1 får dermed et tiltrængt løft og skal stå klar til december.

De forberedende arbejder er sat i gang på stationen i denne uge, hvor Banedanmark river perron 1 ned for at erstatte den med en 90 meter lang perron, så passagererne igen kan stige af og på toget fra perronen.
Minister vil drøfte løbehjulserfaringer med kommunerne
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht mødtes i dag med partierne bag forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer. Ministeren fik i den forbindelse ordførernes opbakning til at indlede en dialog med de største kommuner om deres erfaringer med de nye køretøjer i bybilledet.

Der blev taget noter og stillet spørgsmål fra begge sider af mødebordet, da Færdselsstyrelsen i dag præsenterede transportminister Benny Engelbrecht og partierne bag forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer
Komforten på færgerne til Bornholm kan forbedres
SkibEn ny undersøgelse slår fast, at komforten på Molslinjens færger til og fra Bornholm kan blive forbedret ved montering af en såkaldt t-foil stabilisator. Transportminister Benny Engelbrecht forventer, at Molslinjen efterlever resultaterne fra undersøgelsen.

Transportminister Benny Engelbrecht har netop orienteret forligskredsen bag færgebetjeningen af Bornholm (S, R, V, DF, SF, K og LA) om resultaterne af den skibstekniske undersøgelse af færgerne,
Opbakning til udvidelse af landevejsprincippet
NyhedOp mod Færgerederiernes generalforsamling i weekenden får en udvidelse af landevejsprincippet bred opbakning fra politisk hold. Princippet virker og bør udbygges, mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.


Det bør ikke koste mere at flytte sig en kilometer til søs, end det koster på landevejen.

Det er den bærende tanke i det såkaldte landevejsprincip, der over de seneste år er styrket med en række politiske aftaler. Senest i november sidste år blev tilskuddet til færgedriften hævet, og tilskudsperioden udvidet til 46 uger. Målet er at ligestille færgen med bilen og øge mobiliteten på tværs af landet.
DAF CF/XF nr. 100.000, Produktionsmilepæl nået på rekordtid
LastDAF Trucks i Eindhoven har den 2. september nået endnu en milepæl: den nye generation CF/XF nr. 100.000 er kørt af produktionsbåndet. Aldrig før i virksomhedens historie har en serie nået produktionen af 100.000 enheder så hurtigt. Køretøj nr. 100.000 er en DAF XF 450 4x2 FT Super Space Cab, som på festlig vis blev afleveret til Groep Gheys i Mol, Belgien.
Politi - Ung mand mistede dankort efter tur i pirattaxa
NyhedEn 22-årig mand anmeldte mandag, at han i weekenden havde fået stjålet sit dankort, som der nu var hævet mange tusinde kroner på. Tyveriet var foregået natten til lørdag, hvor en fremmed mand havde tilbudt ham et lift, da han gik rundt i Aarhus midtby.

Den 22-årige takkede ja og hoppede ind i pirattaxaen, hvor der ud over manden bag rattet sad en passager på bagsædet. Da den 22-årige stod af på den adresse,