Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Movia - Busserne lægges om til Nyt Bynet 13. oktober
NyhedMetroselskabet planlægger at åbne Cityringen 29. september, og dermed vil den samlede kollektive transport i hovedstadsområdet løftes op i international topklasse. 17 nye metrostationer og flere store skiftesteder føjes til det i forvejen høje serviceniveau. De mange nye metrostationer skal bindes tæt sammen med busserne og eksisterende tog og metrolinjer i ét nyt busnet - Nyt Bynet. Nyt Bynet åbner 13. oktober 2019.

For mange vil den planlagte åbning af Cityringen 29. september betyde nye og hurtigere måder at komme rundt på, fordi man kan bruge metroen på hele eller dele af rejsen. Rejserelationer, vi slet ikke har haft, bliver pludselig mulige, fordi vi kan tilbagelægge rejsen under jorden.
DTL: Håndhævelsen af tilladelseskrav til varebiler sker med lempe i 3 måneder
NyhedFærdselsstyrelsen har aftalt med Rigspolitiet, at kontrollen af varebilstilladelser i de kommende tre måneder bliver vejledende i forhold til tilladelseskravet. Der sker, fordi en stor sagspukkel af ansøgninger om godskørsel med varebil ikke er afviklet inden fristen 1. juli. DTL roser beslutningen.

-Vi har længe været klar over, at en lang række tilladelser ikke ville nå at komme på plads, og det står klart, at ikke alle, der kører godskørsel med varebil, når at få deres tilladelser inden 1. juli
FDL - Forståelig debat om ny transportminister: Var Heunicke for tæt på vognmands-branchen?
NyhedDet har skabt debat inden for vognmands-branchen, at Benny Engelbrecht blev udnævnt til transportminister i stedet for Magnus Heunicke, der, som en tidligere, og i øvrigt vellidt, transportminister, ellers lignede en oplagt favorit. Gætterierne om, og skuffelsenover, hvorfor det blev Benny Engelbrecht, er forståelige. Nøgternt bedømt har Benny Engelbrecht gode papirer, og er kendt som en flittig og håndfast minister, som er god til at sætte tingene på plads. Så Engelbrecht skal selvfølgelig have en fair chance forat bevise, at han nu også vil, og er i stand til, at rydde op.
Vigtig information omkring håndhævelse af nye varebilsregler
InfoI forbindelse med de nye regler for varebilskørsel, der træder i kraft den 1. juli, har Færdselsstyrelsen aftalt med politiet, at politiet i de første tre måneder vil forholde sig vejledende over for de chauffører og vognmænd, der bliver standset og kontrolleret.

Baggrunden for denne aftale med politiet er, at Færdselsstyrelsen fortsat har mange ansøgninger modtaget senest 1. april, hvor et eller flere af kravene for at få udstedt en tilladelse ikke er opfyldt. Dertil kommer, at styrelsen har modtaget mange ansøgninger efter den 1. april.
FDL til ny minister om grænseoverskridende kørsel: Behov for en betydeligt skærpet kontrolindsats
NyhedMidt i en ørkesløs debat omkring lastbilchaufførers grænseoverskridende arbejde, er der fortsat forvirring om, hvordan man skal se på, hvilke ansættelsesforhold, der er gældende for den enkelte. Det afføder især vigtige spørgsmål frem om, hvornår en chaufførkører internationalt, og hvornår chaufføren udstationeret arbejdstager, og hvornår er en udenlandsk chauffør en herboende arbejdstager? Det er, efter FDL´s opfattelse, underligt med den usikkerhed, for teksten om emnet, er ellers klar nok. Men det skaber nok forvirring, at visse firmaer/selskaber gør, som de vil, fordi der ikke er effektiv kontrol med tingene.
Miljøpris gav lyst til at investere i nye miljøprojekter
SkibSøsætter flydende skraldespand

I juni søsætter ForSea en ny miljøinvestering, en Seabin, som er en flydende skraldespand med sug, der indsamler det skrald, der flyder på vandoverfladen. Projektet drives i samarbejde med Helsingborg Stad, og den første Seabin bliver placeret i havnebassinet mellem Knutpunkten og Hamntorget.
Undgå at dumpe til bilsynet - tjek lygterne hjemmefra
NyhedKnap hver tredje bil har lygtefejl, så bilen dumper til bilsyn. Se her hvordan du forbereder bilsynet hjemmefra.
Det er især ældre biler over 10 år, som ikke godkendes til syn - og ofte på grund af fejl på lygterne.

Det forklarer teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

- Efter EU-direktivet trådte i kraft 20. maj sidste år, er kravene til bilens lygter blevet strammet gevaldigt. Mere end 29% af bilerne over 10 år har fejl på lygterne.
Velkommen til vores nye grønne regering
NyhedSpaceInvader teamet ønsker den nye regering velkommen. Stort tillykke til vores nye Statsminister, Mette Frederiksen, og til hele det nye ministerhold, hvor vi har en naturlig og særlig interesse i Dan Jørgensens Klima-, Energi- og Forsyningsministerium – såvel som Benny Engelbrechts Transportministerium.

I SpaceInvader er vi som grøn iværksættervirksomhed inden for transport- og logistik særligt fokuserede på den nye rød-grønne klimapolitik, som har sat det som bindende mål, at Danmark skal reducere sin CO2 udledning med 70% inden 2030.
Har du ansøgt om tilladelse til godskørsel for fremmed regning i varebil?
NyhedFra den 1. juli 2019 skal du være i besiddelse af en tilladelse til varebilskørsel, hvis du fortsat vil køre godskørsel for fremmed regning. Herunder kan du læse mere om Færdselsstyrelsens sagsbehandling samt om udstedelse af tilladelsen til godskørsel.

Den 1. juli 2019 træder nye regler for tilladelses- og uddannelseskrav på varebilsområdet i kraft.

De indebærer blandt andet, at virksomheder skal være i besiddelse af en tilladelse, hvis virksomheden efter den 1. juli fortsat skal køre godskørsel for fremmed regning med dansk indregistreret varebil eller vogntog med en samlet tilladt totalvægt, der overstiger 2.000 kg og fragter gods med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods.
ForSea hædres med pris for batteridrevne færger
SkibForSea har modtaget en af verdens mest eftertragtede priser i marineindustrien – Electric & Hybrid Marine Awards – for sine el-drevne færger på Helsingør-Helsingborg overfarten.

Prisen, der tildeles af en international jury af fremtrædende marine-journalister, branche-eksperter og akademikere, overrækkes den 27. juni i Amsterdam under Electric & Hybrid Marine World Expo 2019.
Cityringen åbner den 29. september
MetroMetroselskabet har nu sat dato på åbningen af byens nye metrolinje. Dørene ventes at gå op søndag den 29. september 2019.

Efter mere end otte års anlægsarbejde er der nu blot tre måneder til, at Cityringen med dens 17 nye stationer kan åbne søndag den 29. september.

Arbejdet med at bygge de 17 nye stationer og få de førerløse tog til at køre er ved at være afsluttet. I perioden frem til september skal de sidste tests gennemføres og dokumenteres,
Volvos sikkerhedssele har reddet liv i 60 år
NyhedI år er det 60 år siden, at de første Volvo-chauffører i 1959 trak Nils Bohls innovative trepunktssikkerhedssele over skuldrene. I dag anses sikkerhedsselen stadig som værende en af de vigtigste innovationer inden for trafiksikkerhed nogensinde, og det estimeres, at den har reddet mere end en million liv. Ikke desto mindre undlader mange lastbilchauffører at bruge denne simple anordning. ”Dette er helt klart et spild af liv,” siger Anna Wrige Berling, nyudnævnt trafik- og produktsikkerhedschef hos Volvo Trucks. ”Undersøgelser viser, at der ville være langt færre dødsfald, hvis alle chauffører brugte selen.”
Nyt Nopa tippelad og Hiab kran er en fryd for øjet
Nyt Nopa tippelad og Hiab kran er en fryd for øjetSAWO Stokkemarke har leveret en ny flot opbygning med monteret HIAB X-HiPro 302 EP-5 CD og et NOPA FTPL320 3-vejs pendeltip.

Opbygningen er leveret på et 4-akslet tribbel chassis fra Scania, model R500, med CR20 førerhus.

Kranen er med 5 hydrauliske udskud og betjenes via CombiDrive3 radiostyring. CombiDrive3 radiostyringen er med display,
Stor bøde til transportvirksomhed for beskæftigelse af udlændinge uden tilladelse
NyhedEn transportvirksomhed fra Greve blev den 13. juni 2019 ved Retten i Roskilde idømt en bøde på 350.000 kr. for overtrædelse af udlændingeloven om beskæftigelse af udlændinge uden opholds- og arbejdstilladelse.

Tre ukrainske statsborgere var ansat ved en transportvirksomhed i Greve siden henholdsvis april, maj og juli måned 2018 frem til 14. november, hvor virksomheden fik besøg af myndighederne. Det endte med udvisning af de tre mænd og en stor bøde til virksomheden.
Dyrenes Beskyttelse - Europæisk hedebølge truer millioner af dyr på vejene
NyhedHedebølgen har ramt Europa, og de ungarske myndigheder tager nu konsekvensen og lukker for transport af kvæg til Tyrkiet over Ungarn ved temperaturer over 30 grader. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danske myndigheder til at sikre forholdene for de mange tusinde dyr på danske dyreeksporter.

På baggrund af den nuværende hedebølge i store dele af Europa opfordrer Dyrenes Beskyttelse i et brev til Fødevarestyrelsen danske myndigheder til også straks at iværksætte foranstaltninger, der sikrer, at levende dyr ikke sendes ud på transporter fra Danmark, når temperaturen er så høj, at dyrene udsættes for lidelse.
Movia - Plustur skal gøre dette nemmere at bruge bussen og toget på Sjælland
NyhedPlustur bliver fra 1. juli en fast del af Rejseplanen i Faxe, Holbæk, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Sorø, Køge og Roskilde Kommuner. Det betyder, at du kan bestille en plustur via Rejseplanen, når bus og tog ikke rækker hele vejen. Ordningen er for alle. Flere kommuner overvejer om de også vil tilbyde plustur via Rejseplanen i deres kommuner.

Man skal kunne bo og arbejde overalt på Sjælland. Men selvfølgelig ved vi også, at bussen eller toget ikke kører hele vejen til sommerhuset eller når hele vejen ud til gården.
DTL: VELKOMMEN TIL NY REGERING – OG TIL NY TRANSPORTMINISTER
NyhedSå fik Mette Frederiksen (S) forhandlet sig på plads med centrum-venstre. DTL-Danske Vognmænd ser frem til samarbejdet med Danmarks nye regering – og ikke mindst med transportministeren.

-Jeg har store forventninger. Vi har haft et glimrende samarbejde med S-ledede regeringer før og med transportministre fra såvel Socialdemokratiet og SF, så vi ser frem til at få skabt gode resultater til gavn for vognmændene med den nye regering, siger administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd, Erik Østergaard.
Ændring af bekendtgørelse om vejtransport af farligt gods
InfoBekendtgørelsen ændres, så fodnoten til bekendtgørelsens titel indeholder en opdateret reference til et EU-direktiv.

Grundet direktiv 2018/1846/EU om ændring af bilagene til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/68/EF om indlandstransport af farligt gods af hensyn til den videnskabelige og tekniske udvikling er der behov for en opdatering af bekendtgørelse om vejtransport af farligt gods.

Bekendtgørelsen bliver ændret sådan, at fodnoten til bekendtgørelsens titel indeholder en reference til direktiv 2018/1846/EU.

Se ændringer og bekendtgørelsen via dette Link

Ny klimavenlig køling til lastbilerne sparer REMA 1000 for 1.500 tons CO2 om året
NyhedREMA 1000 har som den første dagligvarekæde i Danmark erstattet dieseldrevne kølesystemer på kædens lastbiler med ny, miljøvenlig teknologi. Det sparer 1.500 tons CO2 om året. Nyt anlæg fordobler nu kølekapaciteten.

Køling af madvarer under transport sker i dag næsten udelukkende med dieseldrevne køleanlæg.

Men nu har REMA 1000 som den eneste dagligvarekæde herhjemme installeret nye, alternative køleanlæg drevet uden diesel på kædens køletrailere
FDL´s velkomst til den ny regering: Katastrofalt, hvis ikke vejnettet opgraderes!
NyhedSå fik, især de radikale og Enhedslisten, presset Mette Frederiksen til at løbe fra nogle af hendes valgløfter, og derved er Mette Frederiksen nu i stand til at danne en socialdemokratisk ledet mindretalsregering. FDL ønsker naturligvis Mette Frederiksen til lykke med resultatet, men sender samtidigt en opfordring om, at den ny regering ikke glemmer behovet for den bedre vejmæssig infrastruktur. Opfordringen kommer i kølvandet på en udmelding fra EnhedslistensHenning Hyllested, som varsler gang i projektet med den enormt kostbare investering, som en tog bro over Vejle Fjord, vil betyde.
På bilferie med kulørte kort
NyhedI de kommende uger pakker tusindvis af danskere bagagerum og tagboks, inden de drager ud i Europa på sommerferie i den firehjulede.

Mens penge, pas og rejseforsikring er tydeligt i hukommelsen hos mange som noget, der skal pakkes med, så er to forskellige farvede kort – det grønne og det røde - også vigtige at have i tankerne.

Det er dog kun det grønne, der i få tilfælde er nødvendigt at have med på papir. Anderledes er det med det røde, lyder det fra forsikringsselskabet Alm. Brand.
Den elektriske e-Crafter leverer nu for nemlig.com
LastDet danske online supermarked nemlig.com har som mål at blive Danmarks mest bæredygtige supermarked. En af vejene dertil er at reducere CO2-aftrykket for virksomhedens leveringer af dagligvarer, og første skridt er introduktionen af den 100 % elektriske e-Crafter.

Erhvervslivet har stor fokus på at reducere virksomhedernes CO2-aftryk og føre en mere bæredygtig strategi. Dette gælder også Volkswagen Group, der har forpligtet sig til Paris klimaaftalens mål om CO2-neutral mobilitet i 2050.
Hvem skal have TURs Uddannelsespris?
NyhedHvem bør hyldes for både for engagement og nytænkning af de faglige uddannelser inden for transportområdet? TUR indkalder kandidater til TURs Uddannelsespris.

TUR indkalder kandidater til TURs Uddannelsespris. Prisen, som uddeles én gang årligt, er oprettet for at hædre enkeltpersoner eller institutioner, der med nytænkning og engagement har ydet en særlig indsats for udvikling af faglige uddannelser.
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary indvier Kronprinsesse Marys Bro
NyhedDanmarks nye bro, Kronprinsesse Marys Bro, over Roskilde Fjord indvies lørdag den 28. september. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil forestå åbningen af broen, der bærer hendes navn.

Kronprinsesse Marys Bro krydser Roskilde Fjord og forbinder Frederikssund og Hornsherred. Den 1,4 km lange højbro bliver den anden af to broer over fjorden og gør dermed den eksisterende Kronprins Frederiks Bro fra 1935 selskab.
Tømmerladsbil til Sydsjællands Tømmerhandel
Tømmerladsbil til Sydsjællands TømmerhandelSAWO har leveret en ny opbygning. Denne gang en der er lavet som demoopbygning i samarbejde med Volvo A/S.

På et 3-akslet Volvo chassis har SAWO monteret en HIAB X-HiDuo 258 EP-5 kran samt et tømmerlad bag kranen, som er bygget i Haderslev afdelingen.

Kranen er med 6 funktioners XS-Drive radiostyring, som også kan bruges til at betjene kranens støtteben. De er 2 ekstra ventilsektioner monteret indvendigt i kranarmen, så den kan bruges til at køre med værktøj som rotator og grab.