Nordsjællands Veterantog
Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Se billede
Albums > Pressefoto > Scania R 650 Første billede Foregående billede Næste billede Sidste billede
Scania R 650
Bjærgningsbil klar til at indtage miljøzonerne.

Det er ikke længe siden, at Redning Danmark i Fredericia endelig kunne tage deres nye kraftige bjergningsbil brug. Bilen, som er i Euro 6 klassen, er indkøbt til at løse bjergningsopgaver i byer, hvor der er miljøzoner.

Bjergningsbilen er en 4-akslet Scania R 650 8x4 opbygget med et BRO Starke bjærgningsaggregat. I forbindelse med opbygningen har Scania i Aarhus flyttet den anden foraksel 300 mm bagud for at få plads til den lyddæmper, der er monteret på en V8, samt for at sikre korrekt opbygning og vægtfordeling.

Bilen er udstyret med Scanias 16-liters V8-motor på 650 hk og 3300 Nm i maksimal drejningsmoment, gearkasse med integreret retarder og to 9-tons-foraksler og to 13-tons-bagaksler i tandembogie, der alle er ophængt med luftaffjedring. Indvendigt er bilen udstyret med alle Scanias sikkerhedsprogrammer, premium sæder, læderpakke, 7” infotainment og 7” instrumentering.

Det er Bro Bärgningsbyggen AB i Sverige, der har foretaget opbygnigen af bilen, der består af et BRO Starke løfteaggregat med en kapacitet på 20 tons, en udskydelig løftbar bom med maksimal kapacitet på 10 tons, og som kan låses manuelt, to Sepson spil med kapacitet på 20 tons, hydrauliske system fra Danfoss og til at styre aggregatet er der implementeret en IRC proportionelt trådløs fjernstyring.

Vognens tomvægt er 23,5 tons og den tekniske totalvægt er på 44 tons, hvilket giver den en god ballastfunktion ved bjærgningsopgaver.

Redning Danmark i Fredericia har tilvalgt en Scania Maintenance serviceaftale baseret på Scanias skræddersyet service-koncept. Aftalen kører de næste 10 år. Redning Danmark Fredericia har yderligere tilkøbt Scanias udvidede drivline reklamationsret.


Kilde/ Foto: Scania Danmark

Dato: 02-10-2019
Tilføjet af: Admin
Dimensioner: 1024 x 768 pixels
Filstørrelse: 93,33kB
Antal visninger: 131