Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « November 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Grøn transport er i fokus på forårets transpormesse
MCH Messecenter Herning sætter fokus på omstillingen til bæredygtige drivmidler, når kommuner, politikere og private virksomheder inviteres til konferencen Grøn Transport 2019, der finder sted under transportmessen i Herning i dagene 21.-23. marts 2019


· Vejdirektoratet tester smallere vognbaner
Hvor smalle vognbaner kan bilerne i fremtiden nøjes med? Det spørgsmål arbejder Vejdirektoratet med at finde et svar på. Det sker ved hjælp at tre-fire biler udstyret med Lane Keeping Assistance-systemer


· Toldkontrol fandt skunk i international bus
Toldstyrelsen kontrollerede tirsdag klokken 18 en international bus, der var ankommet fra Tyskland. Ved toldekspeditionen i Nørre Alslev fandt medarbejderne fra Told 0,6 gram skunk hos en 29-årig udenlandsk mand, og 0,6 gram skunk hos en 22-årig mand fra OdenseMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

EUs transportministre enige om vejpakke

NyhedForhandlingerne om EUs nye ”vejpakke” har været længe undervejs. Med Rådets generelle indstilling i tirsdags, ser der dog endelig ud til at være kommet afklaring på, hvilke vilkår og betingelser den europæiske vejtransportbranche har at se frem til.Rådets generelle indstilling vedrører vejpakkens første del, som overordnet har til formål at forbedre de sociale vilkår for chaufførerne.

Model sikrer smart vedligehold af vejrabatter og mindre vand på motorvejen

NyhedMed et fly, der indhenter geodata, og en ny beregningsmodel kan Vejdirektoratet prioritere, hvilke rabatter der trænger til en kærlig hånd. Det skal sikre, at regnvand altid kan løbe væk fra kørebanen.

Med mere end 3.800 kilometer statsveje i Danmark, heraf 1.200 kilometer motorvej, er der nok at holde styr på for Vejdirektoratet, når de skal vælge, hvilke rabatter der trænger til at blive vedligeholdt.

Vejrabatterne skal rutinemæssigt ’afhøvles’ for græs og jord, ellers kan vandet ikke løbe væk fra vejen – og det kan være til fare for trafikken.

Vejdirektoratet tester smallere vognbaner

NyhedKan den nye teknologi i bilerne være med til at sikre bedre udnyttelse af vores veje? Vejdirektoratet tester nu, hvor smalle vognbaner bilerne i fremtiden kan nøjes med.

I fremtiden kan bilerne formentlig køre på markant smallere vognbaner end i dag, uden at det går ud over trafiksikkerheden. Det vil gøre, at vi kan udnytte pladsen på vejene bedre og hjælpe fremkommeligheden. Vi mangler dog viden om, hvor smalle vognbanerne egentlig kan være. Derfor iværksætter Vejdirektoratet et nyt forsøg på området.

Sikker Trafik - For mange kører dagen derpå

NyhedHver 7. dansker har kørt bil dagen efter en våd aften, selv om de var i tvivl om, hvorvidt de stadig havde for meget alkohol i blodet til at køre, viser ny undersøgelse. Nu opfordrer Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet flere til at lade bilen stå dagen derpå (regionale tal på sigtede spritbilister per politikreds).

I løbet af december tager mange til julefrokost, hvor der vil blive indtaget store mængder af alkohol. Det får nu Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet til at advare om, at man risikerer at ende som spritbilist dagen efter festen, hvis man ikke tænker sig godt om.

DTL - ÅRETS TRANSPORTVIRKSOMHED 2019: INDSTIL DIN KANDIDAT

NyhedÅrets Transportvirksomhed fokuserer i 2019 på bæredygtig drift – rekruttering og ledelse, grøn drift og social ansvarlighed.

I år er det DTL's vognmandsforeninger og partnerne bag Årets Transportvirksomhed, som indstiller kandidaterne til prisen.

Kender du en transportvirksomhed, som du mener gør sig fortjent til at være med i opløbet om at blive Årets Transportvirksomhed 2019, så kontakt din vognmandsforening for at indstille vedkommende.

Transportmesse sætter massivt fokus på grøn transport

NyhedMCH Messecenter Herning sætter fokus på omstillingen til bæredygtige drivmidler, når kommuner, politikere og private virksomheder inviteres til konferencen Grøn Transport 2019 på Skandinaviens største transportmesse 21.-23. marts 2019.

Grønne energiteknologier og køretøjsløsninger udvikler sig i et hektisk tempo over hele verden. Både folketingets politikere, kommuner, private transportører og energiselskaber står over for vanskelige beslutninger, når de skal investere i såvel køretøjer som energiinfrastruktur.

OK følger kunderne

Nyhed”I OK har vi naturligvis fokus på, hvordan vi udbygger vores position på transportmarkedet. Vi ser for eksempel på, hvordan vi gør det attraktivt for danske transportkunder med aktiviteter i udlandet at være kunde hos OK. Samtidig vil vi fortsætte med at gøre det interessant for udenlandske kunder med aktivitet i Danmark at tanke hos OK,” siger Henrik Dehn, markedschef for transportområdet i OK.

Transportkunderne har selv et stort internationalt fokus. Derfor kræver det, at man som leverandør er en aktiv del af den udvikling, mener Henrik Dehn.

Landsdækkende kampagne i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer

Nyhed50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret. For at få flest mulige til at få orden i deres forsikringsforhold træder en ny lov i kraft 1. januar 2019, der aktiverer et dagsgebyr på 250 kroner hos de, der fra årsskiftet ikke har forsikret deres køretøj. En stor kampagne er i gang for at informere om dagsgebyret, som et stort flertal i befolkningen, ifølge Epinion, også finder rimeligt.


Der er alt for mange køretøjer på vejene, som ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Ifølge Skats Motorregister er der tale om cirka 50.000 person- og varebiler, knallerter og motorcykler.

Samme pris på Storebælt i 2019 med automatisk betaling

NyhedTrafikanter, der benytter BroBizz eller nummerplade (PayByPlate) til at betale for turen over Storebælt, kan glæde sig til, at de fra 1. januar sparer minimum 50 kr. pr. tur over broen i personbil.

I 2019 koster det således fortsat 194 kr. at passere Storebælt med automatisk betaling, mens prisen for personbiler, der betaler kontant eller med kort, reguleres med 5 kr. fra 240 kr. til 245 kr. Dermed bliver gevinsten ved at benytte automatisk betaling endnu større pr. tur.

Rift om elbiler: 7.867 danskere vil ud at prøve

NyhedPå bare 14 dage har en kampagne punkteret de tre største myter om elbiler og fået tusindvis af danskere til at stille sig i kø for at prøve en elbil

Fossilbiler larmer, sviner, koster liv – og de burde være fortid! Sådan startede kampagnen ’Farvel til fossilbilerne’ for 14 dage siden. Og noget tyder på, at mange danskere er klar til at skifte fossilbilen ud med en elbil.

I løbet af kampagnen har 7.867 danskere deltaget i konkurrencen om at vinde en elbil i en måned eller en af de 200 andenpræmier: En elbil i en dag.

"LOVENS BOGSTAV" ER EN DIFFUS STØRRELSE !

DebatHer er mulighed for af "vælge" en særlig "forståelse" !

Man kan også have sin egen "fortolkning" !

Faktisk viser "Jura" sig,- at være "behovsbestemt" på mange områder !

Det minder ofte om en "point-jagt" i et omrejsende Tivoli !


SELV EN AFSAGT "KENDELSE",- - -BLIVER OFTE IGNORERET !

"ET SKRIDT FREM" - - -"OG TO SKRIDT TILBAGE" !

DebatHvem kender ikke denne lille "remse" ?

Den passer perfekt til stort set ALT i vore dage !

Det gælder mere og mere overalt i samfundet !

Arbejdsmarkedet er særligt "hårdt ramt" må man erkende !


I TRANSPORTBRANCHEN ER DET "BØJET I NEON" !

Alstom starter vedligeholdelseskontrakten for regional tog i Skåne

TogMandag overtog Alstom vedligeholdelsen af Skånetrafikkens regionaltog, også kendt som «Pågatogen». Den otte-årige vedligeholdelsesaftale blev underskrevet med Arriva i august 2017 og er på ca 950.500,- DKK.

Arriva vandt kontrakten og fortsætter som operatør for Pågatågen og Alstom var en del af tilbuddet som leverandør af togvedligeholdelsen. Alstoms opgave omfatter vedligehold, undtagen rengøring. Som en del af aftalen kommer Alstom til at bruge vore avancerede digitale værktøj for eksempel HealthHub løsningen for proaktivt vedligehold for at indsamle relevant information som muliggør automatisering af visse analyser og reducerer antallet af trafikpåvirkede togfejl. Vedligeholdelsen vil blive udført ved depoterne i Raus udenfor Helsingborg og i Motala.

FlixBus indsætter ekstra busser til jul

NyhedFlixBus sætter ekstra busser ind weekenden før juleaften. Desuden sender de alt Flix-personale, også kontormusene, på gaden for at hjælpe passagererne hjem til jul.

FlixBus forøger kapaciteten med 60 procent i weekenden op til jul i forhold til en almindelig vinter-weekend.

- Vi vil gerne give endnu flere muligheden for at komme hjem til jul på en grøn og behagelig måde, siger Lotte Rystedt, presseansvarlig ved FlixBus Danmark.

Specialtransport i Sverige drivkraft bag fremgang hos Dantra A/S

Specialtransport i Sverige drivkraft bag fremgang hos Dantra A/SDer er travlhed i europæisk industri, og med det følger store godsmængder. Dantra A/S er en af de førende i Skandinavien indenfor transport af kemikalier med tankbiler, og den jyske virksomhed har haft fremgang de senere år.

I Hjøllund midt i Jylland ligger en transportvirksomhed med solide rødder i den jyske muld, men som har hele Europa som arbejdsplads. Dantra A/S har specialiseret sig i at køre tanktransport inden for forskellige nicher – blandt andet transport af kemikalier og tekniske produkter.

DTL MAGASINET DECEMBER 2018 kan ses online nu.

InfoDet påvirker konkurrencesituationen og skævvrider hele transportmarkedet i Danmark, at nogle slipper afsted med at betale deres chauffører 15 kroner i timen, skriver adm. dir. Erik Østergaard i lederen på december-udgaven af DTL Magasinet.

Læs hele bladet via dette Link

Kilde: DTL

ITD mødtes med EU’s Konkurrencekommission om PostNord

NyhedMandag den 10. december 2018 deltog ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, og advokat Lena Sandberg fra advokatfirmaet Gibson, Dunn & Crutcher LLP i et møde med EU’s Konkurrencekommission. På dagsordenen var de to verserende sager vedrørende statsstøtte til Post Danmark og til PostNord Logistics A/S.

Dansk Jernbaneforbund: Ro på - Vi mangler stadig 95 %

NyhedPå trods af enighed om teksten til en arbejdstidsaftale for lokomotivførerne hos DSB S-tog, maner Dansk Jernbaneforbund til besindighed: - Vi mangler stadig 95 % af alle udestående, før vi har en aftale – og der støder løbende nye problemer til, siger formand for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup.


Dansk Jernbaneforbund og DSB har i månedsvis forsøgt, at blive enige om nye lokalaftaler i forbindelse med overgangen til den private Jernbaneoverenskomst. Mandag morgen meddelte DSB, at der var indgået en aftale for lokomotivførerne hos DSB S-tog. Men aftalen er alene et lille komma i en lang fortælling, hvis man spørger Dansk Jernbaneforbund formand, Henrik Horup:

DSB - Aftale om arbejdstid for S-tog på plads

DSB - Aftale om arbejdstid for S-tog på pladsDSB og Dansk Jernbaneforbund er enige om indholdet af en lokalaftale om lokomotivførernes arbejdstid i S-tog. Lokalaftalen skal supplere Dansk Jernbaneforbunds overenskomst med Dansk Industri. Aftalen betyder, at lokomotivførernes nuværende ture i S-tog forlænges til 31. marts 2019, mens nye ture som følge af lokalaftalen implementeres fra 1. april 2019.

Politi: - RØDBYHAVN: To chauffører afvist

NyhedFredag klokken 17 ankom en udenlandsk lastbil med færgen til Rødbyhavn.

Der var to ukrainske chauffører i bilen, men de medbragte ikke gyldige dokumenter til at køre og arbejde lovligt i Danmark. De manglede en EU-tilladelse (vognmandstilladelse), og derfor blev deres videre færdsel stoppet.

De to chauffører blev nægtet indrejse og sendt retur til Tyskland med færgen, mens lastbilen bliver i Danmark, indtil vognmandsfirmaet får styr på dokumenterne.

Vognmandsfirmaet, der er fra Litauen, er sigtet for overtrædelse af lov om godstransport.

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

FDL - Chauffør-hoteller er ikke en offentlig opgave: Kommunerne skal absolut ikke støtte den sociale løndumping

NyhedVognmand Leif Therkelsen berørte flere vigtige punkter, og fremkom med flere relevante spørgsmål i sit læserbrev om, at man i Kolding og Aabenraa overvejer at etablere chauffør-hoteller. Når vi i FDL også tager sagen op, er det fordi vi, helt bestemt, ikke mener, det er hverken statens eller kommunernes opgave at skaffe sove- og hvilefaciliteter til de mange hundrede underbetalte udlændinge, der mere eller mindre ulovligt opholder sig i Danmark. Og holder ugentlige hvil i bilerne.


Det er en hån uden lige mod de tusinder af danskere, som dagligt kæmper for at få økonomien sammen, og det nytter ikke noget at sende regningen videre til de i forvejen skatteplagede danskere.

Danske bilister i tvivl: Ved ikke, hvornår man må køre over for gult

Danske bilister i tvivl: Ved ikke, hvornår man må køre over for gultTusindvis af danske bilister er slet ikke sikker på reglerne, når de møder et gult lys i et lyskryds, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

3.255 gange er danske bilister indtil nu blevet sigtet for at køre over for gult i lys i 2018. Dermed er det samlede antal sigtelser siden 2015 oppe på 17.676, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet.

Det udløser ikke bare en bøde på 1500 kroner, det fører også alt for ofte til farlige situationer, der kan ende i alvorlige ulykker.

TÆNK,- - HVIS EU HAVDE KRÆVET DENNE TEKST,- - RESPEKTERET !

Den er blevet "syltet" til fordel for en såkaldt "National udgave" !

Den var oprindelig tiltænkt,- som et værn imod det vi "bøvler med" i dag !

Det eneste medlemsland,- der kommer i nærheden af at rspekter teksten her,- - er Frankrig !

Stort set alle andre medlemslande,- har totalt ignoreret hensigten med denne tekst !


SOM MAN SÅÉR,- - - - SÅ HØSTER MAN !

HVORDAN KAN DET VÆRE ET "BEHOV" ?

DebatEr der ganske enkelt tale om "dårlig købmandsskab" ?

Eller er der tale om en rigtig "fed skattefidus" ?

"Krumspringene" er jo ret omfattende,- og til at få øje på !

Det er helhjertet misbrug,- at en tilfældig mulighed,- -intet andet !


ET UETISK FORETAGENDE,- - AF MENNESKER UDEN MORAL !

HVAD VED VI EGENTLIG OM "LEVERANDØREN" !

DebatEfter svineriet omkring KURT BEIER,- savnes der en væsentlig oplysning !

Vi ved nu også,- at CONTRANS i Kolding,- har Filippinske chauffører !

H. P. Therkelsen har også være i medierne,- og pralet med,- at de også har Filippinere !

Så rygtes det desuden,- at en anden Padborg virksomhed,- også har fået Filippinere ansat !


SÅ ,- HVEM HAR STÅET FOR LEVERANCEN ?

NT forenkler rejsegaranti

NyhedNordjyllands Trafikselskab indfører nye regler for rejsegaranti mandag den 10. december. Det betyder, at der fremover er rejsegaranti, hvis en nordjyske bus, flextrafikvogn eller et af de blå tog fra Nordjyske Jernbaner er skyld i, at man bliver mere end 20 minutter forsinket


Med tre forskellige rejsegarantiordninger med forskel på reglerne og forskel på, hvad man har krav på i kompensation alt efter, om man kører med bus, flextrafik eller tog og hvilken billettype, man benytter, har det været svært at finde ud af, hvad man skulle forholde sig til.

Interface-fejl i bomanlæg forsinker Letbanen til Grenaa ca. fire uger

NyhedLetbanestrækningen mellem Grenaa og Aarhus bliver ikke som forventet klar sidst i marts 2019. Usædvanlig interface-fejl hos underleverandør forsinker åbningen med ca. fire uger.

Forsinkelsen skyldes, at ASAL-konsortiets testarbejde på strækningen har afsløret en usædvanlig interface-fejl i overkørslerne. Konkret betyder det, at en række sikkerhedsbærende tests ikke kan afvikles inden for den planlagte tid, hvilket igen udskyder godkendelsen af Letbanens infrastruktur på strækningen. Fejlen er opdaget under de såkaldte dynamiske tests, som først har kunnet gennemføres nu som følge af den generelle forsinkelse i projektet.

Tirsdag bliver den første skinne til Odense Letbane støbt fast

NyhedDet er et særligt øjeblik for letbanen i Odense, når den allerførste skinne bliver støbt fast, så den ligger permanent. Det sker tirsdag 11. december, hvor alle er inviteret med til at overvære den vigtige milepæl - som samtidig er startskuddet til, at letbanen for alvor begynder at tone frem i Odense over det kommende års tid.

Selvom letbanearbejdet har været i gang i Odense siden 2015, vil nogle nok mene, at det først begynder for alvor, når selve skinnerne bliver lagt. Derfor er det også en mærkedag, når den allerførste af flere tusinde skinner til Odense Letbane bliver støbt fast i beton.

Regeringen vil skabe ro på elbilmarkedet med nyt lovforslag

NyhedRegeringen fremlægger nu et lovforslag for Folketinget, der udskyder indfasningen af registreringsafgiften og forhøjer bundfradraget for elbiler. Skatteminister Karsten Lauritzen håber på bred opbakning til at skabe ro på markedet og ser frem til flere grønne biler på vejene, mens den grønne transportkommission arbejder.

Regeringen fremsætter i dag fredag et lovforslag om at udskyde indfasningen af registreringsafgiften og forhøje bundfradraget for elbiler.

Enhedslisten hasteindkalder transportministeren i DSB-konflikt

NyhedTransportminister Ole Birk Olesen skal på onsdag stå skoleret for Folketinget. Enhedslisten har samlet et flertal bestående af SF, S, DF og Alternativet for en hasteforespørgsel om situationen i DSB.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested siger:

- Jeg vil spørge ministeren, hvilke initiativer han har taget for at sikre en normal afvikling af juletrafikken. Han er jo eneejer af DSB, og har derfor både et ansvar og en mulighed for, at ledelsen i DSB ikke kører forhandlingerne af sporet.

ANSVARSFRASKRIVELSE I EN FORGYLDT UDGAVE !

DebatDet er den berygtede marginal, der får lov til at fylde hele billedet !

Vi fik alle med god grund en rusketur af de helt store, da historien ramte forsiderne !

Vi har med Padborg-sagen fået en påmindelse om, at etik og moral skal sikres i alle led af transportkæden !

I Danske Speditører vil vi gerne yde vores bidrag til at komme disse ugerninger til livs !


SÅ KOM DE ENDELIG,- - -"KROKODILLETÅRERNE" FRA DASP !

MAN "OVERSER" HELT BEVIDST,- - - DET MEST VÆSENTLIGE !

DebatOg JA,- der er fuld organisationsfrihed i Danmark !

Og JA,- der er en Grundlovssikret ret til,- "faglige kampskridt" !

Og JA,- "Den Danske Model",- er effektiv,- og endda også populær !

Og JA,- de mest "brodne kar",- bliver naturligvis "hårdt ramt" !


DETTE VANVID FANDTES JO IKKE F Ø R,- DEN FRIE ORGANISATIONSRET !

Arriva skal stå for togtrafikken i Midt- og Vestjylland og på Svendborgbanen

Arriva skal stå for togtrafikken i Midt- og Vestjylland og på SvendborgbanenTransport-, Bygnings- og Boligministeriet har i dag besluttet at tildele et konsortium bestående af Arriva Danmark A/S og Arriva Tog A/S kontrakten om togpassagertrafik udført som offentlig service i Midt- og Vestjylland samt på Svendborgbanen. Tildelingen er en udmøntning af den politiske aftale om merudbud af togtrafik, som regeringen har indgået med et bredt politisk flertal (DF, S, RV, ALT og SF).

Arriva skal stå for togtrafikken i perioden fra den 13. december 2020 til den 9. december 2028 med mulighed for op til to års forlængelse. Arriva har tilbudt en samlet pris på godt 1,6 mia. kr. (2019-pl) for alle 10 år – der er dermed udsigt til en besparelse på godt 30 pct. for hver kørt km sammenlignet med ministeriets nuværende kontrakt med Arriva Tog A/S.

Nyt fra Danske Busvognmæd !

Arbejdsgivere får begrænset adgang til personlige oplysninger om medarbejdere

NyhedEt bredt flertal i Folketinget har vedtaget et lovforslag, der skal beskytte medarbejderes helbredsmæssige og lægelige oplysninger. Arbejdsgivere kan som udgangspunkt ikke længere få adgang til oplysningerne i sager om refusion.

Arbejdsgiveres adgang til personlige oplysninger om sygemeldte medarbejdere begrænses. Udgangspunktet bliver, at arbejdsgivere ikke kan få adgang til helbredsmæssige og lægelige oplysninger om medarbejderen fra kommunen.
Siden dannet på: 0.15 sekunder
24,545,547 Unikke besøg