Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
HVAD GÆLDER "KAMPEN" EGENTLIG ?
DebatDet handler i hvert fald IKKE om "brødnid" !

Det handler heller ikke om,- at vi vil af med Østeuropæerne !

De er jo også "tabere" i denne kamp på arbejdsmarkedet !

Faktisk er Østeuropæerne mere et "redskab",- i denne "kamp" !


KAMPEN GÆLDER FREMTIDEN !
DER ER EKSTREMT BEHOV FOR EN HELT NY LOV !
DebatVi har en enorm Jungle af love i forvejen !

Den ene lov,- ophæver den anden,- hele raden rundt !

OG,- de fleste love bliver ikke håndhævet overhovedet !

Jeg vil foreslå,- en lov ingen kan misbruge,- på nogen måde !


TEKNOLOGIEN GØR DET MULIGT !
Fleksibel strøm fra mobilt landstrømsanlæg
HavnSom den første erhvervshavn tilbyder Grenaa Havn nu borerigge og skibe billig og fleksibel strøm fra mobilt landstrømsanlæg. Anlægget er samtidig det største i en dansk erhvervshavn, og havnen mønstrer nu både landets største mobile og fast installerede landstrømsanlæg.

Det nye, mobile landstrømsanlæg giver havnens kunder kontante fordele, for strømmen er klart billigere end den strøm, skibene og boreriggene selv kan producere med deres egne dieselgeneratorer, fortæller Grenaa Havns CEO, Henrik Carstensen:
FDL - Menigmand bør gøres opmærksom på lobbyisternes rolle: Hvorfor tøver man med at drøfte bagmændenes rolle?
NyhedDet er naturligvis i orden, at vi indbyrdes i vognmands-branchen og i den danske fagpresse, debatterer, og skriver om, de danske bagmænd, som udnytter deres underbetalte udlændinge til at udkonkurrere seriøse danske vognmænd og deres chauffører. Men hvorfor tør/vil, ingen debattere situationen i de elektroniske og skrevne medier, så menigmand op til valget blev klar over, hvor alvorlig situation er med et stadigt stigende antal postkasseselskaber.
Stena Line vil være frontløber inden for bæredygtig søfart
SkibBrændstofbesparende fartøjer med kunstig intelligens, sejlads på batteri, enorm reduktion af engangsplastik om bord, minimering af ulykkestal blandt besætning og passagerer og flere kvindelige ledere. Det er nogle af højdepunkterne i Stena Lines bæredygtighedsanalyse for 2018.


Stena Line har nu offentliggjort sin tredje bæredygtighedsanalyse "En bæredygtig rejse", der beskriver initiativerne, forbedringerne og udfordringerne i virksomhedens aktiviteter fra et bæredygtighedsperspektiv samt resultaterne af deres ambitiøse bæredygtighedsmål
Norsk - Schenker AS først i Norge med 32 meters vogntog
NyhedSchenker AS planlegger som første logistikk selskap i Norge å teste ut vogntog av typen DUO2, med en lengde på 32 meter.

Basert på erfaringene med innføring av vogntog på 25,25 meter, som Schenker AS fikk godkjent for prøvedrift, og senere ordinær trafikk, vil selskapet starte med testkjøring på Norske veier med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn.
Kraftig stigning i lange lastbiler efter sløjfet tillæg
NyhedØresundsbrons afskaffelse af tillægget for lange lastbiler ved nytår har haft en umiddelbar effekt på trafikken. Antallet af modulvogntog, der kører over broen, er nemlig steget med over 24 procent i de første tre måneder, sammenlignet med perioden sidste år.

– Mange fragtfirmaer har ønsket nedsatte priser for de lange lastbiler, i takt med at denne type køretøj bliver mere almindelige. Dog er det både overraskende og meget positivt, at vores afskaffelse af tillægget har haft en så hurtig og tydelig effekt.
Nu får Odense en ekstra ambulance i dagtimerne
NyhedI februar gjorde regionsrådet det tryggere at være syddansker. Det gjorde de med en aftale på det præhospitale område til 9 millioner kroner, som alle partier stod bag. Pengene blev fundet ved driftsoptimeringer i Ambulance Syd. Aftalen styrker den akutte hjælp, som syddanskerne kan få. Nu er de første initiativer i aftalen klar til at blive ført ud i livet. Et af de første er en ny ambulance, der skal køre i Odense.
Nu kommer akutbilen til Nr. Nebel
NyhedI februar gjorde regionsrådet det tryggere at være syddansker. Det gjorde de med en aftale på det præhospitale område til 9 millioner kroner, som alle partier stod bag. Pengene blev fundet ved driftsoptimeringer i Ambulance Syd. Aftalen styrker den akutte hjælp, som syddanskerne kan få. Nu er de første initiativer i aftalen klar til at blive ført ud i livet. Et af de første er en ny akutbil, der skal stå i Nr. Nebel i sommermånederne.
Erfaren embedsmand skal styrke Københavns Lufthavnes fokus på samfundsansvar
NavneI begyndelsen af marts lancerede Københavns Lufthavne (CPH) en ambitiøs klimastrategi. En måned senere blev lufthavnen CO2-neutral og arbejder samtidig på at styrke sit sociale ansvar.

For at styrke sin indsats med at løfte virksomhedens samfundsansvar yderligere bringer lufthavnen nu en ny profil ombord i en nyoprettet stilling som chef for Corporate Responsibility.

Det er den 41-årige Marie Louise Hansen, der kommer fra en stilling som kontorchef i Energistyrelsen, hvor hun blandt andet har arbejdet med energieffektivisering og grøn omstilling
airBaltic starter kodedelingsfly med SAS
FlyDet lettiske flyselskab airBaltic har indgået en samarbejdsaftale, kendt som en kodedelings-aftale, med Scandinavian Airlines (SAS). airBaltic og SAS partnerskabet vil tilbyde nemme forbindelser mellem Letland, Skandinavien og videre.

Martin Gauss, administrerende direktør for airBaltic: "Vi er meget tilfredse med dette stærke samarbejde. Ved at udvide vores partner netværk tilbyder vi mere bekvemme rejsemuligheder til vores passagerer.
Nu skal gummigeden være grøn
NyhedSom de første byer i verden går København og Oslo sammen om fælles indkøb af klimavenlige arbejdsmaskiner.

København og Oslo går ​sammen om et fælles indkøb af klimavenlige arbejdsmaskiner for at nedsætte udledningen af CO2 og skadelige partikler.

Når gravemaskiner, fejemaskiner og gummihjulslæssere ruller ud af garagerne, belaster det både klima og luftkvalitet. De såkaldte 'ikke-vejgående maskiner', som man kan høre brøle på byggepladser landet over, står nemlig for omkring 15 procent af den samlede lokale partikelforurening på landsplan.
Entreprenørmaskiner bliver mere miljøvenlige
NyhedRøgrensningsudstyr kan markant reducere forureningen fra mindre maskiner på byggepladserne, viser test fra Teknologisk Institut

Der er håb om renere luft på og omkring de danske byggepladser. I et projektsamarbejde mellem Teknologisk Institut, Purefi A/S og Per Aarsleff A/S er der blevet udviklet og testet nye røgrensningssystemer til mindre entreprenørmaskiner. De foreløbige resultater har vist en markant reduktion af partikler og skadelige kvælstofoxider, NOx-gasser til stor glæde for brugerne af maskinen.
Nobina og Scania i pionerprojekt med selvkørende bybusser i Sverige
BusScania og Nobina, Nordens største aktør inden for kollektiv trafik, samarbejder om at afprøve selvkørende busser på almindelige ruter i Stockholm-området.

"Teknologien er nu så moden, at vi kan teste den i almindelig busdrift på offentlige veje. Projektet er et af de første af sin art i Europa med busser i denne størrelse", siger Karin Rådstrøm, chef for Buses and Coaches hos Scania. "Projektet vil give os et væld af oplysninger, vi kan bruge i den videre udvikling af store, selvkørende busser inden en generel introduktion på markedet."
Udenlandske chauffører smutter for nemt fra afgifter
NyhedSiden sidste år er det blevet dyrere for lastbilchauffører at parkere ulovligt. Når chauffører parkerer på de danske rastepladser og for eksempel holder uden for båsene, koster det 2.040 danske kroner.

Det er Færdselsstyrelsen, der siden 1. januar kører rundt og opkræver afgifterne. Ifølge 3F er der udstedt 2.088 afgifter - 1.795 til udenlandske lastbiler og 293 til danske lastbiler.

Læs hele artiklen på TVS via dette Link"DEN FRIE BEVÆGELIGHED" BRUGES SOM ET "SKUFFEJERN" !
DebatNormalt anvender man et skuffejern,- når man vil fjerne ukrudt !

Hyppig brug af et skuffejern,- -holder uønskede vækster nede !

Måske kan man helt fjerne,- uønskede vækster,- ved at bruge skuffejernet i tide og utide !

Det er præcis det man gør,- med "Den Frie Bevægelighed" !


MAN HÅBER AT MAN KAN HOLDE ANSTÆNDIGE LØNNINGER NEDE !
Politiet satte fokus på uopmærksomhed i trafikken
NyhedI uge 19 i perioden mandag d. 6. maj til og med søndag d. 12. maj 2019 gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken.


Uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser. Uopmærksomhed kan bl.a. være brug af håndholdt mobiltelefon og indstilling af GPS og lignende.
FDL - Hvor mange job, skal gå tabt, før politikerne vågner: Cabotage og 3´landskørsel rendyrket social dumping !
Nyhed
I betragtning af, at der siden cabotage-reglernes indførelse i 2005, er lukket i hundredvis af især mindre vognmands-virksomheder, og at over 10.000 veluddannede danske chauffører har mistet deres arbejde til underbetalte udlændinge, undres man stadigt over den politiske passivitet. FDL har fra start været klar modstander af politikernes lefleri over for de helt store aktører på markedet. Og der er, trods masser af valgløfter, ikke det store håb om, at situationen bliver bedre efter valget.
DFDS: SALG AF FRAGTFÆRGE
SkibDFDS har indgået en aftale med Attica Group om salg af en fragtfærge (ro-ro), Anglia Seaways, bygget i 2000 med en fragtkapacitet på 1.680 lanemeter. Overdragelse forventes senest 5. juli 2019.

Salgsprisen for færgen er DKK 90 mio. Salget forventes at medføre en avance på omkring DKK 35 mio., der vil blive indregnet i resultatopgørelsen under Særlige poster.


Capital markets day 2019
DFDS' ledelse holder kapitalmarkedsdag for institutionelle investorer og analytikere 18. juni i København.

Kilde: DFDS

HVOR POKKER KOMMER DE TAL FRA METTE ?
DebatEt panel med 10 kandidater,- skabte øget forvirring !

Der var en udbredt "skæv" holdning til den virkelige verden !

Særlig kandidaten fra Liberal Alliance,- ude man nogle diffuse tal !

Minderne fra ITD´s grænsetælling,- -poppede pludselig !


SANDHEDEN ER NOK MINDRE INTERESSANT ?
ÅBENT BREV TIL FÆRDSELSSTYRELSEN !
Info1795 bøder til udenlandske chauffører !

Der er således uskrevet 1795 "Giro-kort" !

Hvor mange af disse,- -bliver overhovedet betalt !

Hvad gør man egentlig for,- - at "kradse" pengene hjem ?


HVOR SENDER MAN "RYKKEREN" HEN ?
Ingen regler imod livsfarlige bilruder
NyhedBilens forrude er central for sikkerheden, men der er ingen regler imod usikre løsninger. Glasskadedækning, der fjerner incitamentet til at vælge billigste løsning, vælges i stigende grad til kaskoforsikringen.

Forårsmånedernes klare sollys afslører alle glasskader, der måtte være kommet henover vinteren. Skal forruden skiftes, kan det dog nemt blive dyrt, og hvis man ikke har kaskoforsikring med glasdækning, er der incitament til at vælge den billigste løsning.
ATL - Lang ventetid på at få vognmandstilladelse
NyhedDer er i øjeblikket op til 12 ugers ventetid på at få en vognmandstilladelse. Det er væsentligt længere end normalt. Færdselsstyrelsen overtog ansvaret for opgaven med at udstede vognmandstilladelser i november sidste år, og det har taget tid at flytte opgaven og uddanne medarbejderne. Styrelsen forventer, at ventetiden snart bliver kortere.

I november sidste år flyttede opgaven med at udstede vognmandstilladelser fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i København til Færdselsstyrelsen i Ribe.
Euro Trailer outsourcer produktion til Toftlund Maskinfabrik - forudser årligt trailersalg på 5.000 i 2022
NyhedØnsket om fleksibilitet, nærhed til markedet og en fastholdelse af den eksisterende kvalitet, får Euro Trailer til at outsource produktionen af mindre hobby- og erhvervstrailere til Toftlund Maskinfabrik. Samtidig flyttes kontoret fra Arnum til Toftlund.

Aftalen betyder, at Euro Trailer fremadrettet koncentrerer sig om udvikling, salg, markedsføring og eksport af trailere op til 3,5 tons, mens al produktion overlades til Toftlund Maskinfabrik, der har overtaget Euro Traileres produktionsmedarbejdere fra Arnum.
Volvo underskriver milliardaftale med CATL og LG Chem om levering af batterier
NyhedFor at sikre leverancer af lithium ion batterier for milliarder af dollars det næste årti har Volvo Car Group underskrevet en langsigtet aftale med to førende batteriproducenter, CATL og LG Chem. Batterierne skal bruges til næste generation af Volvo- og Polestar-modeller.

Aftalen gælder global levering af batterimoduler til alle modeller på den kommende SPA2 og den eksisterende CMA modulære platform; den repræsenterer et stort skridt hen mod virkeliggørelsen af Volvo Cars’ ambitiøse el-drift strategi.