Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Litauisk lastbil udbrændte natten til lørdag - en person er død
Natten til lørdag opstod der af ukendte årsager brand i en litauisk lastbil, der holdt på Trafikcenter Sæby Syd i det østlige Vendsyssel. Nordjyllands Politi oplyser, at brandfolk under slukningen fandt en død person i lastbilen - formentlig lastbilens chauffør


· Odense Letbane skriver driftskontrakt med Keolis Danmark
Odense Byråd har efter indstilling fra Odense Letbane P/S, at letbaneselskabet kan underskrive en driftskontrakt med Keolis Danmark A/S, som dermed kommer til at stå for drift og vedligeholdelse af Odense Letbane. Kontrakten, der gør Keolis Danmark til operatør i op til 15 år, bliver underskrevet onsdag 19. december


· Miljøstyrelsen har sendt nyt udkast til vejledning om støjsvag varelevering i høring
Miljøstyrelsen har udarbejdet et udkast til ny vejledning til støjsvag varelevering til butikker. Formålet er at sikre ensartede administration samt give kommuner og transportvirksomheder redskaber til at levere varer uden væsentlige støjgenerMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

FORESPØRGSEL TIL SKATTEMINISTEREN !

InfoJA,- man kan jo ikke vide alt,- og kende til alle regler !

Sådan er det sandelig også med mig,- - - trods alt !

Der er flere områder,- jeg overhovedet ikke har beskæftiget mig med !

Det gælder blandet andet for,- - momsreglerne !


HER ER NOGET JEG IKKE FATTER LOGIKKEN I !


ATT : Skatteministeren !


Da jeg sider med et uløst problem,- som jeg ikke helt kan finde det logiske i,- vælger jeg at rette henvendelse direkte til Jer inde i skatteministeriet,-som dette hører ind under. Hvis ikke I kan besvare mit spørgsmål,- så ved jeg ikke,- hvem der så skulle kunne dette ? Jeg forventer naturligvis,- at forklaringen vil vise sig at være ganske logisk,- MEN det kan jeg så ikke lige "få øje på" selv.

Det drejer sig om moms,- kort og godt. Nå ja,- kort og godt er måske så meget sagt,- da det nemt kan vise sig at være temmelig omfattende,- at forklare lige præcis DET der virker forkert,- i mine ører. Vi skal over i transportbranchen,- og vi skal "snakke" om kørsel i Danmark,- og udelukkende i Danmark. Der handler om Danske vognmænd,- der udføre opgaver for en Dansk virksomhed,- altså en Speditionsvirksomhed,- der benytter Danske vognmænd til kørsel for Speditionsvirksomhedens kunder.

Her er det så,- at jeg bliver "koblet af". Når den pågældende vognmand får afregning fra Speditionsvirksomheden,- er dette delt op i to dele. Den ene del,- som typisk er på ca. en fjerdedel af den samlede sum,- man skal afregne til vognmanden,- afregnes "plus moms",- og de øvrige tre fjerdedelen afregnes "uden moms". Vi kan tage et helt tilfældigt tal som et fiktivt eksempel,- hvor vognmanden har udført kørsel for 80.000kr.

Afregningen vi så være sat sammen sådan : De 20.000kr er plus moms,- og de 60.000kr er uden moms,- og vognmanden modtager derfor i alt 85.000kr. Dette er angiveligt en hel "normal" afregningsform,-tyder flere samtaler på,- og efterlader et åbent spørgsmål omkring de 60.000kr. HVORFOR skal der ikke "momses" her ? De mange helt åbne forklaringer JEG hidtil er blevet mødt med er,- at det handler om det gods der transportres.

Det næste spørgsmål er så,- helt naturligt,- om det kan være korrekt ? HVAD har godset overhovedet at gøre med selve transporten i Danmark at gøre ? Jeg ved godt,- at der er fastsatte regler for moms ved køb og salg af varer. Dette vedrører vel udelukkende køber og sælger,- og ikke transporten,- - - eller hvordan er det med det ? Handel på tværs af landegrænser har særlige regler ja,- men transport internt i Danmark,- bør vel ikke være omfattet af disse regler ?

HVIS det hele handler om selve godset,- så burde dette også være tilfældet,- når en transport skal tilbageholdes i forbindelse med overtrædelse af diverse love og regler. Dette sker ikke,- netop da godset her har en særlig status,.- og IKKE anses som værende en del af transporten,- med blot noget,- der bliver transporteret.

Jeg håbet at man forstår mit spørgsmål,- og at man kan svare mig klart og tydeligt. På forhånd TAK.


Mvh.

Dan F. Jørgensen

Eurodrivers.dk og Danske Godschauffører.dk

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.39 sekunder
24,579,030 Unikke besøg