Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Red.


Admin : Finder du fejl ved noget af sidens indhold, må du meget gerne sende os en lille besked, vi har opdateret til den nye version af PHP 7,2......

NSJV

MY VETERANTOG

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
epicent.dk
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Dansk elepsi
FullPull
Jyllandsringen
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Transportorganisation bakker op om opfordring til fælles EU-regler
Transport-, bygnings- og boligministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer EU-Kommissionen til at arbejde for fælles EU-regler, der skal hindre svindel med forureningsbegrænsende udstyr i lastbiler. Transportorganisationen ITD bakker op om initiativet og vil understøtte forslaget i Bruxelles


· Ministre opfordrer til fælles EU-regler om NOx-snyd
Danske tests har vist, at lastbiler, der er udstyret med snydeanordninger, har op til 45 gange højere NOx-udledning end lastbiler med et velfungerende rensesystem. Snyd med lastbilers NOx-begrænsende udstyr sker typisk ved, at lastbilens rensesystem frakobles, hvilket resulterer i væsentlig forhøjet luftforurening. De ulovlige indgreb i lastbilerne sker typisk for at spare penge til drift og vedligeholdelse af lastbilernes NOx-begrænsende udstyr. Transportministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer på baggrund af snyd med NOx-renseudstyr i lastbiler tre EU-kommissærer til at arbejde for fælles EU-regler på området


· PostNord kører fortsat med udenlandske chauffører
Transportminister Ole Birk Olsen har - nærmest i kølvandet på sagen om de filippinske chauffører hos Kurt Beier Transport i Padborg - måttet svare på spørgsmål fra Folketingets Transportudvalg om chauffører, der måtte køre PostNord, der er ejet af den svenske og danske stat i fællesskabMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

ITD - Lastbilkaravanen er en kæmpe succes

NyhedITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” kørte i sidste uge landet rundt for at lære elever i 0.-2. klasse, hvordan de undgår at komme i karambolage med lastbiler, og hvorfor lastbilerne kører på vejene. 30 vognmandsvirksomheder stillede lastbiler og chauffører til rådighed. 40 lastbiler var med. Over 125 klasser deltog i kampagnen.

I Frederikshavn, Varde, Haderslev, Nyborg og København har glade elever fra de mindste klasser og deres lærere iført limegrønne refleksveste danset, sunget og lært om trafiksikkerhed og lastbiler. Det skete, da Lastbilkaravanen kom forbi deres kommune på sin danmarksturné.

- ITD har lavet Lastbilkaravanen til elever i 0.-2. klasse, fordi vi har et socialt ansvar. Vi håber på, at eleverne taler med deres forældre og søskende om kampagnen, så de også bliver en del af kampagnens målgruppe. Vi kan se på statistikkerne, at fokus på emnet er med til at redde liv, forklarer Malene Vitus, som er projektleder på Lastbilkaravanen.


Når Lastbilkaravanen kom til en by, blev parkeringspladsen fyldt med cirka 10 lastbiler fra lokale vognmandsvirksomheder, hvor Magda, som er hovedpersonen i undervisningsuniverset til kampagnen, sang med band og lærte eleverne, hvad lastbilerne kører med,- og at de skal holde sig væk fra den kritiske zone, som er ved højre forhjul eller helt blive bag ved lastbilen.

- Selvom det er et alvorligt emne, så håber vi på, at vi gennem leg, dans og dialog kan give eleverne gode vaner fra starten af, så de bliver gode trafikambassadører. Vi håber på, at de kan huske nogle af de rim, som Magda lærer dem for eksempel ”Bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk”, når de er ude i trafikken. Vi håber også på, at de vil tænke over, at computere, remulade og slik ikke kommer af sig selv på hylderne, men først bliver fragtet på ladet af en lastbil, siger Malene Vitus.


Succesen er trillet i garage for vinteren

Det er sjette år i træk, at Lastbilkaravanen har kørt. Og igen i år har kampagnen været en kæmpe succes.

Kommunerne, vognmændene og pressen har bakket stærkt op om kampagnen.

- Succes kommer ikke af sig selv. Derfor vil vi gerne takke alle vores dygtige medlemmer, som har stillet både lastbiler og chauffører til rådighed. Uden dem var det ikke muligt. Det er dejligt at lave så stor en kampagne og mærke, at medlemmerne bakker op om den og tager ejerskab. De synes også, det er en vigtig kampagne. Og de glæder sig til næste gang, hvor Lastbilkaravanen skal ud at køre igen, slutter Malene Vitus.

Studerende fra Aalborg Universitet besøgte Lastbilkaravanen

Studerende fra Aalborg Universitet besøgte også Lastbilkaravanen. Her prøvede de VR-briller og fik lov til at være chauffører for en stund og oplevede, hvordan det er at sidde bag rattet.


Som et nyt forsøg var der to åbne arrangementer i Varde og København, hvor offentligheden kunne komme og opleve det samme, som eleverne tidligere på dagen havde oplevet. Dog med et lille tvist. Der var nemlig hoppeborge, gratis milkshakes og balloner til de mindste. Caffe latter og snacks til de større. Og en koncert med Magda og Lærke fra BaseBoys fra DR Ultra og MGP-vinder 2016, hvor de sammen satte fokus på trafiksikkerhed.

Liste over vognmandsvirksomheder, der deltog i Lastbilkaravanen 2018:

Alex Andersen, Ølund A/S

Anker Christensen A/S

Asger Sørensen, Varde A/S

B.T.B. Olie A/S

Billum Vognmandsforretning ApS

Bn Transport A/S

Brians Renovation ApS

Bruun & Nielsen A/S

Comet-Transport ApS

DSV Road A/S

Dansk Transport Kompagni A/S

Erik Jørgensen Eftf. A/S

Eurobulk Logistics A/S

Haderslev Slamsugerservice A/S

Hans Juel Jensen ApS

Henrik Skov Christensen A/S

J.O. Rasmussen & Co. A/S

Johannesen Kran & Maskintransport ApS

Poul Schou A/S

Poul Pedersen & Søn ApS

Rudbeck Transport ApS

Skagen Cementstøberi A/S

Snave Vognmandsforretning ApS

Stokholm Transport A/S

Team Relocations ApS

Transportdanmark A/S

Vognmand Hans Skov Christensen

Vognmand Ernst Jacobsen A/S

Vendelbo Spedition A/S

Viking AssistanceLastbilkaravanen er støttet af FDE Fonden

Læs mere om Lastbilkaravanen.

Se en video fra turen i 2018.

Se Lastbilkaravanen i TV2 Lorry

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.17 sekunder
24,267,176 Unikke besøg