Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Red.


Admin : Finder du fejl ved noget af sidens indhold, må du meget gerne sende os en lille besked, vi har opdateret til den nye version af PHP 7,2......

NSJV

MY VETERANTOG

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
epicent.dk
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Dansk elepsi
FullPull
Jyllandsringen
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Transportorganisation bakker op om opfordring til fælles EU-regler
Transport-, bygnings- og boligministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer EU-Kommissionen til at arbejde for fælles EU-regler, der skal hindre svindel med forureningsbegrænsende udstyr i lastbiler. Transportorganisationen ITD bakker op om initiativet og vil understøtte forslaget i Bruxelles


· Ministre opfordrer til fælles EU-regler om NOx-snyd
Danske tests har vist, at lastbiler, der er udstyret med snydeanordninger, har op til 45 gange højere NOx-udledning end lastbiler med et velfungerende rensesystem. Snyd med lastbilers NOx-begrænsende udstyr sker typisk ved, at lastbilens rensesystem frakobles, hvilket resulterer i væsentlig forhøjet luftforurening. De ulovlige indgreb i lastbilerne sker typisk for at spare penge til drift og vedligeholdelse af lastbilernes NOx-begrænsende udstyr. Transportministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer på baggrund af snyd med NOx-renseudstyr i lastbiler tre EU-kommissærer til at arbejde for fælles EU-regler på området


· PostNord kører fortsat med udenlandske chauffører
Transportminister Ole Birk Olsen har - nærmest i kølvandet på sagen om de filippinske chauffører hos Kurt Beier Transport i Padborg - måttet svare på spørgsmål fra Folketingets Transportudvalg om chauffører, der måtte køre PostNord, der er ejet af den svenske og danske stat i fællesskabMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

900 fynske buschauffører skal være demensvenlige

NyhedFynBus vil være en del bevægelsen frem mod et demensvenligt Odense. Derfor skal et storstilet samarbejde mellem FynBus, Odense Kommune og Alzheimerforeningen gøre 900 fynske buschauffører til Demensvenner. Formålet er at øge trygheden for borgere med demens i Odense.


Når man har demens, kan helt almindelige hverdagsting som at finde rundt, købe ind og transportere sig i byen være forbundet med stor usikkerhed. Det kan i værste fald betyde, at mennesker med demens bliver hjemme - med ensomhed og isolation til følge.

Men nu kommer der hele 900 par hjælpende hænder fra FynBus, som har indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen og Odense Kommune om at gøre chaufførerne til Demensvenner. Det betyder, at de bliver klædt på med viden om demens, så de er i stand til at hjælpe, hvis de støder på en person med demens.

- Vores chauffører møder mange forskellige kunder hver dag. Også kunder, som ikke ved, hvor de skal af, eller som har svært ved at orientere sig. I en sådan situation kan man godt blive usikker på, hvordan man bedst hjælper. Ved at klæde vores chauffører på med viden om demens kan vi sikre, at også de kunder får en god og tryg oplevelse i bussen,” udtaler Carsten Hyldborg, direktør i FynBus.

Og det kommer til at gøre en stor forskel for mennesker med demens og deres pårørende, lyder det fra direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen:

- Når man har en demenssygdom, er det vigtigt, at man fortsat kan leve et aktivt liv og besøge familie og venner. Derfor er det fantastisk, at vi sammen med FynBus og Odense Kommune skal klæde deres chauffører på som Demensvenner. Det får stor betydning for dem, som er ramt af en demenssygdom og deres pårørende, at de møder personer, som har forståelse for sygdommen, når de benytter sig af offentlig transport på Fyn, siger han.

En del af et demensvenligt Odense
Samarbejdet med FynBus er en del en større indsats i Odense Kommune, som skal gøre byen demensvenlig. Ældre- og handicaprådmand, Søren Windell (K), er stærkt tilfreds med det nye samarbejde:

- Odense skal være en demensvenlig by, hvor mennesker med demens kan fortsætte med at være en del af byens liv. Det kræver noget af os som kommune, det kræver noget af familie og pårørende, og så kræver det noget af byens erhvervsliv. Derfor er jeg så glad for, at FynBus har valgt at blive Demensvenner, så transporten rundt i byen kan blive endnu mere tryg for vores borgere. Det er noget, der har stor betydning, og jeg håber, at endnu flere firmaer vil følge FynBus’ gode eksempel, siger han.

I øjeblikket er der omtrent 4400 Demensvenner i Odense Kommune – og det er alt fra helt almindelige borgere til biblioteker, skoler, apoteker, butikker, foreninger og nu også chaufførerne hos FynBus.


Kilde: Fynbus

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.15 sekunder
24,267,233 Unikke besøg