Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Red.


Admin : Finder du fejl ved noget af sidens indhold, må du meget gerne sende os en lille besked, vi har opdateret til den nye version af PHP 7,2......

NSJV

MY VETERANTOG

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
epicent.dk
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Dansk elepsi
FullPull
Jyllandsringen
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Transportorganisation bakker op om opfordring til fælles EU-regler
Transport-, bygnings- og boligministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer EU-Kommissionen til at arbejde for fælles EU-regler, der skal hindre svindel med forureningsbegrænsende udstyr i lastbiler. Transportorganisationen ITD bakker op om initiativet og vil understøtte forslaget i Bruxelles


· Ministre opfordrer til fælles EU-regler om NOx-snyd
Danske tests har vist, at lastbiler, der er udstyret med snydeanordninger, har op til 45 gange højere NOx-udledning end lastbiler med et velfungerende rensesystem. Snyd med lastbilers NOx-begrænsende udstyr sker typisk ved, at lastbilens rensesystem frakobles, hvilket resulterer i væsentlig forhøjet luftforurening. De ulovlige indgreb i lastbilerne sker typisk for at spare penge til drift og vedligeholdelse af lastbilernes NOx-begrænsende udstyr. Transportministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer på baggrund af snyd med NOx-renseudstyr i lastbiler tre EU-kommissærer til at arbejde for fælles EU-regler på området


· PostNord kører fortsat med udenlandske chauffører
Transportminister Ole Birk Olsen har - nærmest i kølvandet på sagen om de filippinske chauffører hos Kurt Beier Transport i Padborg - måttet svare på spørgsmål fra Folketingets Transportudvalg om chauffører, der måtte køre PostNord, der er ejet af den svenske og danske stat i fællesskabMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

Usikkerhed omkring regler for bilvask

NyhedKlimaet er kommet højere på danskernes dagsorden. Alligevel ved hver tredje dansker ikke, at det er langt mere miljøvenligt at vaske sin bil i en vaskehal end derhjemme. Det viser en undersøgelse foretaget for Q8.

Ifølge Q8 er der ikke givet tilstrækkelig med information omkring de miljømæssige aspekter af bilvask. En tredjedel af de adspurgte i en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Q8 ved f.eks. ikke, at det er langt mere miljøvenligt at vaske bilen i en vaskehal. Og 51 % er uafklarede omkring eller ved ikke, at det er direkte ulovligt at udlede forurenet vand i kloakafløbet (såsom bilvask på gaden).

”Der er helt klar en opgave i at få fortalt danskerne, at det har en negativ indvirkning på miljøet, når man vasker sin bil hjemme på gaden. Det kan vi se af undersøgelsen, som også viser, at danskerne rent faktisk går op i at holde bilen pæn og ren,” siger Patrick Norup Lentge, Category Manager of Carwash, Car Products & Services, Q8.

40 % af de adspurgtes primære årsag til at vaske bilen er, at de skammer sig over, hvor beskidt den er. Og når det kommer til miljøaspektet viser undersøglsen, at danske kvinder generelt er en smule mere miljøbevidste end de danske mænd. 15 % af kvinderne imod 10 % af mændene mener nemlig, at det miljømæssige aspekt er det vigtigste ved valg af vaskehal.


Usikkerhed og falske myter

Undersøgelsen viser, at hele 36 % af danskerne vasker sin bil på gaden én eller flere gange om året, og 25 % af de adspurgte ved ikke, at der i den sammenhæng løber forurenet vand direkte ned i jorden.

”Vi håber, at vi med denne undersøgelse kan være med til at øge danskernes kendskab til de reelle forhold, til miljøaspektet og til lovgivningen, der gør sig gældende, når vi skal vaske vores biler,” siger Patrick Norup Lentge.

Ifølge Q8 er der også fortsat en del myter, der skal aflives, når det kommer til bilvask. F.eks. mener 18 %, at det kan ridse lakken på bilen at vaske i en automatvask, Og så tror 24 % af de adspurgte ikke, at bilen bliver ren af at vaske med miljøvenlige produkter.

--

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup på vegne af OKQ8 Scandinavia og inkluderer 1084 personer i alderen 18-79 – som enten ejer en bil har adgang til en anden bil i husstanden.


Kilde: Q8 Danmark A/S

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.15 sekunder
24,267,243 Unikke besøg